Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Pad imuniteta ili...

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Pad imuniteta ili...

Evo ovo je bio moj post prije par dana, kopirala sam ga sa dobnih granica:
    Moje kumče ima 6,5, jako smo povezani i zato želim pomoći koliko mogu. Svako ljeto dođe kod mene na nekoliko dana, ovo ljeto je dobro bolesna. Curica ima temperaturu svakih tjedan dana i to konstantno pola godine. Rađene su sve pretrage i dr. su svi govorili da je s njom sve ok, viroza, prehlada, upala uha...zadnje je bio alergijska astma, dobila terapiju za 2 mj. i trebalo bi proći. A kad dođe u pubertet nestat će skroz. U terapiji je skoro 1 mj. i opet temper. Sad više ne može niti jesti, što prije nije bio nikakav problem, uopće nema apetit niti joj se išta sviđa. Ni slatko Confused
    Kupovali su joj svakakve vitamine za otvaranje apetita i imunitet, ali nije pomagalo. Naravno sad ih je pomalo i strah, imunitet je skroz oslabio, boje se da se teže ne razboli...
    Zanima nas kako djelovati i što učiniti. Postoji li neki prirodni lijek za podizanje imuniteta na bazi bilo čega, prirodni sokića, meda... Confused
    Međutim djevojčica je uz svakojake anitibitike završila u bolnici, jer je opet imla temperaturu. Jutros joj se pojavila žlijezda na vratu blizu grla, i dr. hitno napravila punkciju jer je posmunjala na zloćudni tumor :shock: Kao da budu sigurni. Željezo spalo na 1. Rađen uzv. svih organa i sve čisto. Čak su uzv pregledali i žlijezdu i dr. kaže da nebi trebalo biti problema. Sutra će biti gotovi detaljni nalazi krvi, iz kojih se može vidjeti, jeli nešto teže i nalaz punkcije.
    Jeli netko imao sličnih iskustava, mi se svi jako bojimo, bliska mi je kao moje dijete. Meni ovo ipak malo djeluje čudno, svi njeni simptomi mi ne upućuju da bi baš bilo nešto zloćudno, više meni djeluju kao neka upala i teški pad imuniteta :?

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Moja malena ima 2,5 godine i proslo i ovo proljece joj se dogadao pad imuniteta. Svaki virus ili bolescina u krugu od 10 km uhvati se na nju. Prosle godine smo muku mucili , dva puta zbog dehidracije i rote trebali u bolnicu ,cijelo ljeto je bila bolesna. Ove godine opet isto sr...Pocelo je pocetkom travnja , 1,5 mjesec temperatura , proljev , iskocile zljezde , a svi nalazi bo. Vadili krv , mokracu , briseve svega i svacega ..Konacno kad vise nisam znala di bi posli smo u homeopata . Od onda dijete zdravo!

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

nemam iskustva i ne znam sta bi moglo bit, samo zelim da brzo ozdravi!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

tebi sto se toliko brines.

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Meni jedino nije jasno kako se Fe uspelo da joj se sroza toliko i pored svih analiza :/

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Hvala
    clumsy mom, to je jako čudno, prije 3 tj. kad su jop dijagnosticirali alergijski bronhitis, Fe joj je bilo 3. Dobila je 2 vrste Fe, uz njega pila C vitamin da se bolje apsorbira, još su joj naručili prirodnih čajeva i nekakvih pravljeni pripravaka. Pored toga svega jučer Fe 1 :shock: . Ona je jedva jela pomalo nešto uopće nije imala apetit, jedino da se nije uspio apsorbirati :?
    Ja isto mislim da su tu dr. malo zakazali u samom početku. Jer njeni roditelji su u samom početku kad je počela ta temperatura češće, inzistirali na kompletnim pretragama, a dr. je rekla mami da fantazira i umišlja da joj dijete nije bolesno. U biti prvi detaljni nalaz su napravili kod privatnika, jer dr. nije dala uputnicu za izvaditi krv i urin. I sad kad je dovela na dječiji odjel tamo dr. ne mogu vjerovati kako prije nije došla. Tako nas je strah, ali opet kad vidim da dosta djece im a te žlijezde kad se razbole, što je vjerojatno znak neke upale. Samo da je nađu
    zhabica
    bebelina

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Zaboravila sam staviti
    zhabica, bebelina

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj rebeca prvotno napisa
    Pored toga svega jučer Fe 1 :shock: .
    postoji nekoliko vrsta anemija, izgleda da su joj dali krivu terapiju jer nisu pogodili pravi tip anemije

najcesca je sideropenicna anemija koja se lijeci preparatima Fe no postoje i drugi oblici zbog nedostatka vitamina B i folne kiseline:http://www.plivazdravlje.hr/?section...esti&bid=287-0

procackaj jos malo, sad zurim ...

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Evo da nešto i pozitivno napišem. Naša princeza je nakon 5 promijenutih terapija, i kompletnih pregleda, snimanja uzv. analiza urina krvi, punkcija koji su svi rezultirali pozitivno, znači svi apsolutno svi nalazi bili ok, a tem. i dalje divljala. Samo jedan dan temp. spala curica počela jesti u 2 dana 1 kg dobila i , nevjerojatno, ali Bogu hvala da je dobro. Puštena je kući na njegu. Dr. jednostavno ne znaju što je bilo.Vjerojatno neka jača viroza, kojoj nisu uspijeli pogoditi terapiju.
    Ali eto ponekada priča ima svoj sretan kraj, a čovjek se u njoj osjeća tako bespomoćno.
    Hvala svina na komentarima i pomoći

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

rebeca, moram ti priznati da sam pratila ovu temu, ali se nisam usudila niš napisati - mislila na najgore. Međutim, sad kad je sve o.k. samo da se javim i da vam pošaljem jedno i :D :D :D s vama.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Imaju li kakvog načina da provjere sada da nije možda mononukleoza? Ono što si opisala u predhodnim postovima, i daljnji razvoj situacije (i otjecanje žlijezda na vratu), kao da si opisala moj tok mononukleoze, na koju su posumnjali kad je sve, nakon 3-4 mjeseca raznih tegoba, dijagnoza i terapija, prošlo.

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Koji se nalazi rade za mononukleozu? Mogu im spomenuti. Kako nam je samo teško bilo, ali opet su nas tješili ti nalazi, jer su svi bili ok. Zamislite nekoliko puta analiza krvi, urnikultura, uzv-ci, punkcija žlijezda...
    Stvarno Bogu hvala da je dobro završilo, sada samo jede po cijele dane, skakuće, nema mira mora sve nadoknaditi, prekrasna je curica :D :D :D
    Malo sam se raspitivala i čitala još o takvim situacijama. Bilo ih je dosta, i upravo tako završe, temeratura nestane i kraj priče. Navodo da to mogu biti jake viroze koje malo duže drže, ili neka upala koju nisu pogodili liječiti antibioticima. Onda to tako prođe samo od sebe ili promjenom terapija neka i djeluje

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mononukleoza je virusna. Ne znam kako se rade nalazi jer su i meni kad je sve prošlo, kad su mi pencilini na uši izlazili, i kad smo spomenuli "da nije mononukleoza" rekli "viš, viš, sigurno je to!" :shock: (ne baš doslovno tim riječima ali sam prenijela sadržaj )

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Uopće se ne čudim, takav sam ja slučaj imala sa kamencom na bubrezima koji je bio malo sitniji i otišao je sa urinom. Nakon dugotrajne temp. i kombiniranja raznih antibiotika, sama upala od sebe prošla. Nakon svega oni rekli e da nisu bili bubrezi, kad sam ja skroz bila ozdravila. Kad nije ništa opasno onda se nekako i pomiriš sa tim, da se neke stvari olako shvaćaju. A to što sam se nagutala atibiotika nikome niša

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Naša djevojičica opet nije dobro nažalost temperatura se vratila. Danas su joj ponovno radili nalaze koji su opet dobri, ali dr. više ne znaju što bi. Šalju je u Zg. na detaljne pretrage. Ići će u Klaićevu. Koliko sam skužila tamo nemaju smještaj za majke, sad će to biti problem, i meni je jako tužno. Ali eto samo neka bude dobro, a ostalo će roditelji preživjeti. Stvarno su to teški trenutci u životu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •