Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 52

Tema: Sv. Duh i (ne)otpadanje pupka

Leni avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno Sv. Duh i (ne)otpadanje pupka

Ne znam spada li ovo ovdje ali čujem da ima više sličnih iskustava s ovom temom i Sv. Duhom.

Naime, zanima me kod cura koje su rodile na Sv. Duhu kada je otpao bebi pupak?Nama je prošlo već tri tjedna a pupak se još drži.

Koliko čujem od patronažne to je čest slučaj s bebama rođenim na Sv. Duhu.

Čisto me zanima ima li stvarno veze između tolikog dugog otpadanja pupka i Sv. Duha.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pa i mojoj H (isto SD) je pupak otpao dosta kasno, mislim neki 15,16 dan, tako da stvarno mozda ima neke veze.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja rodila u rijeci, pupak pao nakon 15ak dana....
    pupčana vrpca je bila jako jako debela...
    kad dođe patronažna, kod nas, ona to jako dobro očisti i "razdrma" da se što bolje i prije osuši i otpadne...
    možda i s tim ima veze?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam malog rodila u zajcevoj, pupak je otpao nakon skoro mjesec dana.

malu sam rodila doma, pupak otpao nakon 3 dana.

:?

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Rodila na Sv.Duhu i pupak je otpao nakon tjedan dana...

ne kuzim bas ovu temu

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

citajuci tudja iskustva i promatrajuci svoje, dolazim do zakljucka da sto vise kompliciras (mazes alkoholom, bivacinom i inim praskovima) sve skupa drzi duze. i ja sam, kao mikka, tretirala pupak apsolutno nicim (cak nije bilo ni sterilne gaze izmedju pupka i platnene pelene!), i otpao je za 3 dana.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Vidiš, ovo se i meni činilo -ja sam isto rodila relativno nedavno - pred 4 mjeseca - a mislim da sam čula i od patronažnih da sad gore imaju neku novu metodu. Dugo mu je trebalo da otpadne, ali kad je otpao sve je izgledalo super suho i sl. Ne bih se zabrinjavala na tvom mjestu.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja sam tretirala - sterilna gaza i (mislim) octanisept na tu gazicu.

Leni avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

thanks cure na odgovorima.
    ina33, upravo mi je to patronažna rekla da nekako drukčije povezuju pupak, kraće.. mislim da je u vinogradskoj drukčije.

sweetmint, kad si rodila?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ajme, kako vi to znate, ja se ničega ne sjećam.
    samo znam da smo poslije petrove morali na lapizaciju, a nakon SD se sve samo reguliralo vrlo brzo

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

na sv. duhu stavljaju kvačicu i preporučaju tretman samo octeniseptom, u tome je razlika u odnosu na druga rodilišta. tako bar kaže naša patronažna.

andreju (merkur) je pupak otpao još u rodilištu, luki (sv. duh) mislim dan (zato smo i zvali patronažnu, pojma nismo imali što s pupkom i kako treba izgledati ). ima li to veze s praksom, ne znam.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

ja, fakat ima neka fora s metodom na SD.
    bruni također pupak otpao tek nakon mjesec dana i patronažna došla napraviti lapizaciju i odmah pitala :"SD, jelda?"
    naravno, to ne znači da je tako sa svakom bebom koja je rođena gore, ali često se dešava da potraje otpadanje pupka jer oni naprave prekratki taj batrljak, pa se sve uvlači unutra, vlaži i to sušenje traje...
    vid se rodio u vinogradskoj, pupak mu je otpao još u bolnici.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

2 tjedna. Iskreno, malo mi je čudno kaj maloj pupak strši prema van. S druge strane i ja sam rođena na SD pa mi je pupak onak - rupica.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

P (SD) je pupak otpao nakon dva tjedna, nisam tretirala ničime, ni gazom nije bio pokriven.
    I (Petrova) je otpao nakon 1o dana, također netretiran.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    andreju (merkur) je pupak otpao još u rodilištu, luki (sv. duh) mislim dan

dakle, luki je bataljčić otpao 9. dan.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

SD - otpao pupak i jednom i drugom nakon dva i pol tjedna, možda čak tri. Nisam tretirala ničim. I jedan i drugi bili na laparizaciji. Jedan odmah nakon tri tjedna a drugi sa skoro dva mjeseca jer mu je pupak prokrvario.

Steli je otpao nakon deset dana i još desetak dana bio kao otvoren (vlažan). Ali nakon toga je bilo sve ok. Isto SD.
    Isto sam čula da kao imaju neku drugu metodu vezivanja koja je očito katastrofa

Karin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Marku je u Petrovoj pupak otpao u bolnici, a Tari rođenoj na SD tek za 3 tj. Ali kad je otpao bilo je baš kako ina kaže - sve suho i čisto. A kod Marka je još neko vrijeme trebalo pupak tretirati iako je batrljak otpao.
    Mislim da definitivno na SD imaju neku drugu metodu.

Leni avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

kratko ga povezuju koliko su mi pojasnili.

mi smo isto jučer bili na lapizaciji i vjerujem da će mu otpasti s točno 4 tjedna.. stvarno iznad prosječno dugo..

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mi smo u rodilištu bili 11 dana. Taj dan, jutro još u rodilištu, na kupanju, kad smo trebali izać, S. je otpao pupak.
    Milina, kao da je znala da ide doma....

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

E, da, sve suho i super, kao da ga nije ni bilo....

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

L ( Petrova ) je pupak otpao za čini mi se 7 dana. Nebitno.
    Htjela bi samo napomenuti da baš i nije preporučljivo ostavljati (kako su neke mame navele) pupak otvoren i nezaštičen.
    Jer ipak je to otvorena rana (tako se i tretira) koja je i ujedno olakšani ulaz bakterijama.
    Nije se za zezati.
    Ako netko nije imao problema - super, ali kada se pupkić upali i inficira - nije baš zanimljivo.
    Eto, čisto da se netko nebi poveo za savjetom - ne treba ništa staviti gore, pa nije se ni xy ništa dogodilo.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

SD, pupak se drzao skoro mjesc dana, tretirala sam s bivacin praskom i sterilnom gazom po preporuci patronazne, bili smo na lapizaciji 5 puta.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja nisam stavljala nista na batrljak, a kad je otpao, nije bilo rane, bilo je sve suho.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj kahna prvotno napisa
    Htjela bi samo napomenuti da baš i nije preporučljivo ostavljati (kako su neke mame navele) pupak otvoren i nezaštičen.
    Jer ipak je to otvorena rana (tako se i tretira) koja je i ujedno olakšani ulaz bakterijama.
    Nije se za zezati.
    Ako netko nije imao problema - super, ali kada se pupkić upali i inficira - nije baš zanimljivo.
    Eto, čisto da se netko nebi poveo za savjetom - ne treba ništa staviti gore, pa nije se ni xy ništa dogodilo.
    preporuke svjetske zdravstvene organizacije i klinike mayo su da se ne treba tretirati niti alkoholom niti ikakvim antibioticima - samo sterilna gaza i voda.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    Nije se za zezati.
    preporuke svjetske zdravstvene organizacije i klinike mayo su da se ne treba tretirati niti alkoholom niti ikakvim antibioticima - samo sterilna gaza i voda.
    Tu se slažem (alkohol je preagresivan) ali bitna je sterilna gaza. Da ipak postoji neka barijera i zaštita.
    Ti si navela da nisi niti gazu stavila - to me navelo da napišem to što sam napisala.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo mi danas puna 3 tjedna i još se ne vide naznake da će ubrzo otpasti.
    Čini mi se da sada na S.D.povezuju puno kraće, pa zato mu dugo treba da se sasuši i odpadne.
    S Leonom otpao za 5 dana, isto rođena na S.D.-u.,al je bio drukčije povezan, bio je puno viši.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

preko 40 dana na kraju ga rezali. a ima navodno veze s sv. duhom jer oni preporučuju octenisept

sada je lijep pupal i nije bilo problema, ali opet..dr. ga je 3 puta lapizirao i nije sam otpao

Leni avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

nama je danas otpao nakon lapizacije, sutra puna 4 tjedna..
    pedijatrica nam je rekla da ako se rana ne popravi do petka da nas šalje u klaićevu kod kirurga. :shock:
    kaže da je pupak debelo i kratko povezan i da ima najgore iskustva s SD a najbolja sa Merkura..

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

SD, pupak otpao nakon 16 dana, prije otpadanja jako vlažio, ali kad je otpao sve totoalno suho

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tu se slažem (alkohol je preagresivan) ali bitna je sterilna gaza. Da ipak postoji neka barijera i zaštita.
    Ti si navela da nisi niti gazu stavila - to me navelo da napišem to što sam napisala
    aha, kuzim da ti je to preekstremno rjesenje.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

nama je isto patronazna rekla da na SD tretiraju pupak drugacije i da su cesce komplikacije. takoder, uputila nas je da ga ne tretiramo kako su nam oni savjetovani (octinsept i gazica), nego ga je ona oko batrklja motala gazicu kao omcu pa ja nisam puno oko toga niti petljala, osim sto sam pazila da ima uvijek gazicu izmedu pelene i te kreacije. otpao nakon 3 tjedna, ali ga je lapizirala 1 i onda se susio jos 10 dana. znam da je proslo tocno mjesec dana dok ga nismo prvi puta posteno okupali, dakle dok nije pupak skroz zarastao.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

izgleda da je to stvarno s tim pupcima sa SD....nama je 13 dan..jednom je otpao bataljak a drugom ne...i mislim da ćemo ih morati lapizirati...a s dvije curke iz Petrove je otpao 5 dan....oni su puno veći bataljak ostavljali....

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno bivacin praskom i sterilnom gazom

ja sam posipala bivacin praskom i pokrivala sterilnom gazom.
    Otpao je za 20-tak dana i strši van (na jednoj temi je bilo rečeno da to nema veze s načinom podvezivanja nego s genetikom, ali od nas doma nitko nema izbočen pupak :/ )

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

rodila sam na SD-u 23.07.2009. i nama je otpao pupkić 6-ti dan. još sam se začudila kako joj je tako brzo otpao.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

pa kak pupak sa SD zgleda kad beba bude veća....jer onak ispupčen ili uvučen

jel to ima veze sa vezanjem, meni su ispupčeni ružni (sorry ak sam nekog uvrijedila)

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Lovri je pupak bio ispupcen kad je otpao (SD), sada s 19mj mu je u ravnini trbuha, cini mi se da ima tendenciju lagano ulaziti unutra (nadam se da ce, kad jos naraste, biti uvucen). Loreni je isto pupak jos uvijek ispupcen (ima 2mj).

al, bilo bi dobro da se javi neka mama, ako postoji, cije je dijete odmah imalo uvucen pupak. iskreno, kad malo razmisljam, cini mi se logicno da je pupak u pocetku ispupcen, a da kasnije to ili udje unutra ili ostane vani (a o cemu to ovisi, ne znam).

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

kod mojih cura je odmah bio uvučen...a i kod jednog od blizanaca kada je otpao bataljak je sada uvučen...

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

hvala

valjda će se javiti još netko

ima li to veze kak ti zavežu pupak?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj L&L0809 prvotno napisa
    al, bilo bi dobro da se javi neka mama, ako postoji, cije je dijete odmah imalo uvucen pupak. iskreno, kad malo razmisljam, cini mi se logicno da je pupak u pocetku ispupcen, a da kasnije to ili udje unutra ili ostane vani (a o cemu to ovisi, ne znam).
    moja nećakinja je mlađa od moje kćeri oko 1g, pa ima uvučen pupak bar od 6mj (nisam sigurna, otprilike) a moja ima još uvijek izbočen. Rođene u istoj bolnici. Ali vjerojatno babica nije bila ista, pa ne znam koliko to znači.
    Mislim, nije kraj svijeta, ali ljepše bi bilo da se malo uvuče.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mislim da na to kakav će biti pupak, djeluje isključivo kako je zavezan :/
    Jer to je na početku rana, koja vremenom zacijeli, a pupak ostaje kao ožiljak.

Luka je rođen u Petrovoj, pupak je brzo otpao (čini mi se 7. dan) i od početka mu je uvučen.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Uf, i nama se jako dugo držao, više od 3 tjedna (isto SD, isto Octenisept). Ali sad jako lijepo izgleda. Doduše, ja sam ga pred kraj počela zasipati bivacynom, dosadilo mi je gledati ga kako se sporo suši.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja sam rodila na Sv. Duhu još 2000. i curici je tek 17. dan otpao pupak!

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj freya7 prvotno napisa
    pa kak pupak sa SD zgleda kad beba bude veća....jer onak ispupčen ili uvučen
    Kod moje malene, sada ima 2 god. pupak izgleda fino uvucen, rodjena je na Sv. Duhu, pupak otpao nakon 7-8 dana. Doduse koristila sam samo Bivacin i tako cu i ovaj put.

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

4 puta bili na lapizaciji :/

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

evo mi smo oba pupka lapizirali jednom i sutra se možemo kupati!!!!

Sandaaa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

mi smo pupak morali lapizirati čak 4 puta i otpao je konačno 2 tjedna nakon poroda. od onda do dana današnjeg, a prošlo je više od 6 mjeseci, područje oko pupka je malo crvenkasto, a sam pupak je nevjerojatno dubok. pedijatrica mi je rekla da je takvo vezanje čest slučaj na sd.

Danči29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

I mi sa Sv. Duha - pupak je otpao 16. dan, nakon što smo ga 2 dana oprašivali Dermatolom. Tretirali smo ga Octeniseptom zbog kojeg kažu otpadanje dulje traje. Na kraju smo još i na lapizaciju morali - nije bilo specifičnog problema, samo je previše dugo trajalo zacjeljivanje zbog vrućine.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

SD, stavljala bivacyn + gazicu, otpao nakon 7 dana
    sad je unutrašnji

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ajoj mame moje... sve što govorite je za mene i moju curicu znanstvena fantastika... Nama je danas 50ti dan na ovom svijetu i pupak nam nije još uvijek otpao...

Radi se o bolnici u Pakracu, stavili su joj kvačicu. Patronažna ju je prije 10 dana odrezala, stavljamo octenisept.

Pedijatrica je na prvom pregledu rekla da čekamo i da ništa ne poduzimamo. Na lepizaciji još nismo bili...

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •