Zanima me može li se u stanu u zgradi ugraditi vlasititi vodomjer?
Kome se za to obratiti? Tko je mjerodavan?
Imate li vlastiti vodomjer, a da ste ga sami ugradili, dakle da nije bio instaliran?
Zanima me može li se u stanu u zgradi ugraditi vlasititi vodomjer?
Kome se za to obratiti? Tko je mjerodavan?
Imate li vlastiti vodomjer, a da ste ga sami ugradili, dakle da nije bio instaliran?
Može se imati.
Otišla sam u vodovod, predala zahtjev, platila oko 700 kuna (ako me sjećanje ne vara) i došli mi ga ugraditi nakon par dana. Nije problem, preporučam. Računi za vodu drastično manji.
s3ja, onda plačaš svoju potrošnju bez obzira što ostatak zgrade dijeli troškove?
Tako je. Svega dva stana su imala vlastiti vodomjer - plaćali smo svoju potrošnju. Ostali su dijelili prema broju članova domaćinstva.
Nisam, iz jednog puuno manjeg mjesta
Misliš, u Zagrebu to tako nebi prošlo?
nažalost čini mi se da ne, ali probat ću nazvat pa javim
zašto misliš da ne bi? pa svatko ga ima pravo imati. tko ima, plaća potrošnju, tko ne, po broju članova kućanstva. ili se varam?gitulja prvotno napisa
nisam sigurna, ali bilo je prije nekog vremena govora o tome na tv-u, pa mi se čini da je bilo da se mora cijela zgrada odlučiti. ali to je bilo u početku, kad su tek počeli postavljati vodomjere u svaki stan. provjerit ću.
E ovo me jaaako zanima...pošto sam predstavnik kuć. savjeta, pričali smo u zgradi i svi bi mi TO. Ali....firma koja je nama vodovod, svima u gradu, ujedno vodi nama administraciju u zgradi...zapravo vodi svim zgradama u gradu...i tamo mi je rečeno da NEMA teorije da pristanu na to jer su onda u gubitku.......kako to istjerati da bude kako mi želimo u zgradi...bar on i koji žele???
ja znam da svatko ima pravo ugradit vodomjer tko zeli, ali me muci par pitanja, jer razlicite strane davaju razlicite odgovore na ista pitanja
u nasoj zgradi tek par ljudi ima svoje vodomjere, ali uskoro ce ih biti vise, vjerojatno bi isli i svi, ali ih muci to sto u vodovodu kazu da treba svako 5 godina bazdarit vodomjere ili ugradit nove, a mi u svakom stanu moramo ugradit 2
onda me muci sto ako nemaju svi svoje vodomjere oni koji imaju trebaju na svoju potrosnju jos nadodavat 10 do 20 % potrosnje, zavisno kako su se u zgadi dogovorili, kao za neke otpadne vode, sto mi je glupo ako imate bazdareno i ispravno vodomjerilo zar ne bi ono trebalo pokazivati tocnu potrosnju
onda me muci, zasto vodovod, koji uzima novce za bazdarenje ne prizna potrosnju tog pojedinacnog vodomjera nego je njemu samo bitno ocitanje glavnog vodomjera zgrade
muci me i to sto sve ovo sto sam nabrojila je razlicito od zgrade do zgrade, ovisno kako se stanari dogovore, neki ne nadodavaju nikakvu dodatnu potrosnju, niti bazdare vodomjere, bitno je samo i njima i vodovodu da se sve slaze sa njihovim glavnim vodomjerom
na kraju jos jedna dilema, citam u Zakonu o potrosacima cl.24 gdje pise
..prodaja potrosacima javnih usluga...mora biti obracunata prema potrosnji...i onda citajuci Zakon o komunalnom gospodarstvu cl2 i 3,
zar onda ne bi trebao sam vodovod ugradivat pojedinacne vodomjere i to besplatno, i da, bez ikakvog dodatnog obracunavanja to bude mjerodavno za placanje vode. i naravno oni rade bazdarenje besplatno kada je to potrebno
Ja sam u Zg kupila stan. Zgrada ima 4 ulaza i potpuno različite ljude. Mjesečno sam dobivala za platiti vodu oko 30 kuna, sada je stan u najmu a cijena je oko 50 (I Holding je digao cijene).
Imali smo jedan skup stanara u kojem je bio i neki čovjek koji je predložio da svi uzmemo vodobrojila, no cijena koju su tražili po stanu je bila oko 3000 kuna. Kako sam ja zivjela sama u stanu i imala malu potrošnju, a bilo je još takvih, taj plan je odbijen. Tada sam rekla da je cijena vodobrojila nešto sto se meni ne isplati za 10 godina obzirom da trošim toliko malo vode i da sam stan kompetno renovirala.
Većina se složila i mi nemamo vodobrojače u stanovima (još uvijek). Čak mislim da je to bio pokušaj prevare jer cijena ne može biti tako visoka. To treba provjeriti u Vodovodu, vidim da kolegica navodi da je cijena oko 700 kuna.
No drugi slučaj koji znam ili sam čitala negdje, je da se ode na Vodovod i da oni postave brojač, prijavi se nadstojniku da vas skine sa popisa potrošaća i to je to. Ili kupiti vodobrojač o svom trošku, naći nekoga ovlaštenog za postavljenje i opet prijaviti Vodovodu i nadstojniku.
Držim da nema toga u RH tko može zabraniti da imam vlastiti mjerač u stanu !