PAM prvotno napisa
Imam kojekakvih mana, ali nisam ljubomorna, stvarno nisam. Ma koliko mi teško padalo čekanje, ma koliko mi se ponekad moja situacija činila obeshrabrujućom, tuđa sreća nije nešto zbog čega bih imala negativne emocije prema toj osobi, posebno ako je to netko tko mi je drag. Znam da ljudi ne ostaju trudni zato da bi mene učinili nesretnom pa im valjda zato i ne zamjeram.
U mojoj okolini baš i nema previše beba, a one koje su tu ne čine me tužnijom no što bih inače bila i ne produbljuju mi osjećaj praznine, naprotiv. Kad uzmem u naručje malu nećakinju, a ona počne okretati glavicu tražeći cicu, ja se rastopim.
Ipak, ima dana kad me obuzme tuga. Ne zato što drugi uspijevaju od prve, nego zato što nama ne ide. Ako mi se plače, isplačem se, ne gutam emocije, ne pravim se da ne postoje, ali i ne dopuštam da me negativni osjećaji zaslijepe i upravljaju mojim životom jer to ničemu ne pomaže, a itekako može narušiti zdravlje, počevši od hormonske ravnoteže pa nadalje. Ako želim biti zdrava i sretna mama (a želim), dat ću sve od sebe da ostanem pozitivna i zadržim ravnotežu - kako fizičku tako i mentalnu.