evo sad ja kradem topic za slane kiflica.odlične su


1 kg glatkog brašna
1 sviježi kvasac
1 žličica šečera
1 dcl ulja
1 žlica soli
7 dcl mlijeka

-u 1 dcl mlijeka staviti šečer i kvasac da se digna(cca 10 min)
-u pusudu staviti sve sastojke i zamijesiti tijesto te ostaviti da se digne
-podijeliti ga na 6 dijelova,pa svaki dio razvaljati na veličinu tanjura
-izrezati trake 1 cm široke,pa ih uvijati oko sebe (kao kad se žmiče veš,koja usporedba )
-premazati jajetom u koji ste stavili 1 dcl ulja,posuti sezamom,peći na 200c
-pečene premazati uljem

jako je jednostavno i ispadne super mekano ko puter štangice.Ako neko nije shvatio ono uvijanje,probat ću bolje pojasniti.



naty,ta smjesa se umjesi i rade se kiflice i to je to?jel se pečene uvaljaju u štaub šečer?