Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Bebina glava vec okrenuta

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno Bebina glava vec okrenuta

Drage cure,
    Kada je normalno da se bebina glava okrene prema dole? Kada su se vase bebe okrenule?
    Ja cim sam usla u treci trimestar moja malena se okrenula. Juce sam bila na kontroli i doktorica mi nista ne rece, sem da je malena vec pametna a mene brine nije li rano da je vec dole. 30-ta sam sedmica. U 28 se okrenula.
    Isto mi danas na poslu rekose ove starije zene da ne hodam puno dok ne udjem u 9 mj jer je malena vec dole s glavom :?

Ovo mi je prva trudnoca i kao sto vidite mnogo toga ne znam i zabrinjava me.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

sve je moguće, i moja Nina se okrenula u 28. tjednu, pa se onda opet preokrenula gore, sad sam 35. tjedana i opet je glavica dolje, ovaj put spremna, jer više nema mjesta da se vrti

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

e da, ne slušaj babske priče previše

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moj N se isto okrenuo tako rano i još sam ga prenjela tri dana

Mislim da nemaš razloga za brigu. Uživaj

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne slusaj starije zene!
    ups, i ja sam starija zena

ivar se isto okrenuo prije 30t, sve super, ginekolog nije bio nimalo zabrinut, hodali, letili, plovili, plivali...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To se jos moze promijeniti ako se beba nije spustila u zdjelicu.

Moja malena je bila jako neodlucna,pa je malo bila glavicom prema dolje,pa za 2 tjedna popreko,pa guzom dolje...Do kraja se je okretala.

3 puta sam isla na dogovor za carski jer je lezala popreko,a ona bi se u bolnici okrenula lijepo na glavicu

No dobro,to bas nije uobicajeno,ali ima i toga.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

I moj Mihael se bio rano glavicom nasadio na mamin mjehur. Malo sam smanjila setnje jer sam osijecala veliki pritisak doli i na kraju prenjela ga 7 dana !

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mislim da se stvarno nemaš zašto brinuti, dobro ti cure govore. Moja malena je na zadnjem pregledu (24.tj.) već bila okrenuta prema dole i mislim da je još uvijek jer mi je stalni pritisak na mjehuru. Meni šetnje pomažu, najviše me smeta ujutro nakon buđenja i tijekom noći kad se dižem doslovno svaka 2 sata na wc.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Nemam iskustva, ali zabrinuta sam isto kao ti. Tvoja bebica je već spuštena, a moja je odavno na svakom uzv ili poprečno ili na zadak. Sada sam u 28. tjednu. Doktor mi je rekao da bebice mijenjaju svoj položaj u trbuhu vrlo vrlo često, a da konačnu "poziciju" zauzimaju u 35. ili 36. tjednu.

Dakle, valja se strpiti i čekati.
    Ja se brinem da bebač ne ostane na zadak, a da moj doktor kaže- ništa od carskog, možeš ti to i prirodno. Bojim se okretanja rukama, vakuuma... ma bla bla... razmišljam predaleko i bezveze- bit će kako Bog da.

Sretno

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Re: Bebina glava vec okrenuta

Citiraj Iman prvotno napisa
    Drage cure,
    Kada je normalno da se bebina glava okrene prema dole? Kada su se vase bebe okrenule?
    Ja cim sam usla u treci trimestar moja malena se okrenula. Juce sam bila na kontroli i doktorica mi nista ne rece, sem da je malena vec pametna a mene brine nije li rano da je vec dole. 30-ta sam sedmica. U 28 se okrenula.
    Isto mi danas na poslu rekose ove starije zene da ne hodam puno dok ne udjem u 9 mj jer je malena vec dole s glavom :?

Ovo mi je prva trudnoca i kao sto vidite mnogo toga ne znam i zabrinjava me.
    Nema to veze. Moja Sara je od 1. do zadnjeg uvz-a bila cijelo vrijeme na dolje. Otvorila sam se s kakvih 26. tjedni i nosila je do termina uz dosta hodanja,vožnje na motoru,biciklu i ostalih aktivnosti.

Palagruža avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ma ne brini! Moja curka je od 25. tj. glavom dolje. Ja sam danas 38+3 i jos uvijek sam u komadu.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ne sjećam se da je u prvoj trudnoći i bilo govora o "okretanju", kao da je cura dubila na glavi svo vrijeme :? . A sad se je gospodin izvolio okrenuti u 28. sedmici (kad sam pomislila, eto ti ga sad, hoćeš prirodno, a paša zasjeo). Meni to bilo kasno Nemam pojma kad je uobičajeno, važno je da se okrenu na vrijeme, prije poroda.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moja beba se rano okrenula prema dolje, pa se u 28. okrenuo poprečno, pa kasnije opet na glavu, i sve ok.
    Prijateljičina beba je od 2. ultrazvuka glavom prema dolje i do kraja nije mijenjala položaj, rođena u terminu, sve ok. Ne brini sve je to normalno.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Hvala vam puno na odgovorima :D Nemate pojma koliko mi je lakse.
    Sinoc nisam mogla spavati. Malo me zaboli po dnu stomaka i ja odmah istraumiram
    Izdrzacemo mi jos do kraja ako Bog da

Thank you girls

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ma hoćete sigurno! To je ionako samo stanje utvrđeno u trenutku pregleda - već par sati kasnije beba teoretski može biti u drugom položaju.

Osim toga pročitala sam na par mjesta da se kod prvorotkinja bebe nešto prije okrenu (u prosjeku) nego kod višerotki, i ostanu tako - jer su mišići nešto čvršći. Ima uvijek i iznimki, naravno. Generalno ranije okretanje po literaturi ne utječe na raniji porod. Samo mami može nekad biti neugodnije zbog jačeg pritiska.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Iman, vidim da su ti cure već sve rekle, evo još samo da te dodatno umirim; i ja sam prvorotka i moja curica je od 11. tjedna glavicom dolje i tako sve do danas kad sam ušla u 37. tjedan. Stvarno nemaš mjesta brizi, a bapske priče ne slušaj nego uživaj u svom anđelku

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •