kod mene se od istog datuma rodio dječarac... samo nije plav...mama courage prvotno napisa
p.s. reka je jedan čovik pojiš pjat fažola pa aj znaj od kojeg si pustio vjetriće, pa ja znam....
kod mene se od istog datuma rodio dječarac... samo nije plav...mama courage prvotno napisa
p.s. reka je jedan čovik pojiš pjat fažola pa aj znaj od kojeg si pustio vjetriće, pa ja znam....
Jedan od ona 2 puta kad mi se nije dalo za razliku od MM koji je jedva dočekao da me gripa prestane trest i da "navali"Samo zato se sjećam, ali ne znam koji je bio dan jer sam bila uvjerena da mi je O prošla, budući da je to bilo par dana prije očekivane M. (Inače do tad gađali mnoge ovulacije duuuuugo i ništaaaaa, a taj put....)
Ja ne znam tocno datum, samo otprilike ali znam da me taj dan bolio lijevi jajnik i da sam pomislila da je mozda ovulacija. I eto, zaskocila ja muza i bingo! :D
A sto je najbolje, selili mi iz stana u kucu i u to vrijeme zivjeli kod mog tate i spavali u spavacoj gdje sam najvjerojatnije i ja zaceta![]()
Uglavnom, za drugo dijete smo vec dogovorili da opet malo dodjemo tamo zivjeti![]()
14.07.
ovulacja je trebala davno proci.
no nije.
![]()
14.07.
ovulacja je trebala davno proci.
no nije.
![]()
Znam i prvi i drugi put. Imam bolne ovulacije, a sex je oba puta bio 2 dana prije ovulacije, a zatim ništa par dana.
Dakle, prilično jasno.
Čak, ovaj put je sex bio u subotu, u ponedjeljak sam se vozila na posao, bolio me jajnik i rekla sam curama na poslu da ću garant ostati trudna (ultilmativna plodnost). I bi tako.
znala sam 5 dana nakon ovulacije. imala sam simptome 10 puta jace od pms-a i nenormalnu zelju za smokijem kojeg nikad nisam prije jela. bila sam sigurna da sam trudna, i bila sam.
Za prvo znam otprilike - jer je muž bio samo tih 3 dana doma u tome mjesecu, pa dal je petak ili sub ili ned...
Za drugo znamo točno datum, sat i pozu - planirali smo i baš smo se keksnuli na dan ovulacije. i prije nego smo se primili posla znali smo danas ćemo napraviti bebača - i tako nam stiže naš sinček.
Drago mi je da nam je ovako uspjelo i sad imamo našu princezu i malog klinca u dolasku.
24.11.2007.
znala sam isti čas da sam ostala trudna. glupost ili ne ali imala sam taj feeling da je to to
Erm, curke valjd je ipak svima jasno da ovaj 'recept' zapravo samo znači veću statističku vjerojatnost da se u određenim uvjetima prvi probije XX ili pak u drugim uvjetima XY spermić? Dakle i dalje je itekako moguće da netko mimo ''plana'' po prvom receptu napravi dečka, a po drugom curu, bez obzira na to koliko pozna svoje tijelo i prati u sekundu ovulaciju. Tak da na kraju ipak ispada da to slučajnost, a nekak mi je to slađe od zanošenja matematičkom vjerojatnošću. Ak se potrefi kaj ste priželjkivali - :D . Al to i dalje ne znači da recept pali uvijek, isto ko što ak se ne potrefi, ne negira činjenicu da recept i dalje vrijedi za oko 70% slučajeva.@n@ prvotno napisa
(beba koju sad čekamo je prema gornjem 'receptu' ispala dečko, al to ne znači da ću si zato utvarat da je recept 100% uspješan, jednako ko što me činjenica da znam da nije 100% uspješan neće spriječit da idući put probamo po receptu za curu).
Ma Neroslava evo ti jedan kiss![]()
i da, radili smo curu, dva dana prije ovulacije. ispao zecic.![]()
inace tocno znam kad imam ovulaciju, znam i u kojem jajniku jer me lagano bolucka.
ovako sam se i ja osjećala.. znala sam da sam trudna.. 26 dc sam napravila test i bio je + :DFelix prvotno napisa
sve je bilo drukčije od svih ostalih prijašnjih umišljenih trudnoća..
a (.)(.) su mi doslovno par dana poslije O bile čvrste kao da sam izašla iz Glumičićeve ordinacije
I ja sam ovako, oba puta. A prilikom jedne od trudnoća koja se nije održala, jednu veće prije no što sam zaspala, malo sam meditirala, uranjala u samu sebe, i naišla na kuglu prekrasnog bijelog svjetla u stomakusanjaneo prvotno napisa
, nažalost, to se svjetlo poslije ugasilo. Mislim da je to bilo kad sam prvi put (u životu
) ostala trudna.
mislim da znam....bilo je par luuuudih večeri zaredom![]()
![]()
Evo i mog odgovora: sa prvim djetetom točno znam sve pojedinosti vrijeme, mjesto, pozu... Bio je 18. dan ciklusa i dečko. Sada sam trudna 22+2 i izgleda da je curka. Kada i gdje nemam pojma, vjerojatno oko 10-tog dana ciklusa
Ja znam. Čak sam negdje o tome pisala - pjenušava kupka, svijeće...
Taman smo se uselili u novi stan, lickali ga za party useljenja, svaku noć lijegali u 2, i taj četvrtak odlučili počastiti se kupkom.![]()
Nakon skoro tri godine borbe s neplodnošću i IVF-ova, davno sam prestala osluškivati svoje tijelo iako znam kad su mi ovulacije.
To je bilo negdje prije rođendana MM oko 10.03.
Znam točno jer smo gađali ovulaciju s trakicama. Jedan put dok smo jurili na neko vjenčanje (nadam se da nije taj put jer smo onak malo na silu) i drugi dan fenomenalno...nadam se da se dijete tada začelo, bit će veselije naravi))))
Znam da je bio 11. travnja i da sam došla s posla (znači poslijepodne). O je malo uranila ali sam ju prepoznala po sluzi i po boli u desnom jajniku.
ne znam, keksali smo se svaki dan, mogu samo nagađati koji bi
to dan mogao biti
znam u koja 2 dana jer sam koristila lh trakice ali koji je odupalio
![]()
Znam točno..... na Dan domovinske zahvalnosti!
![]()
zato i ja znam, zbog zaštite.Serpentina prvotno napisa
![]()
naravno, i zato sam sigurna da će predviđeni termin biti probijen debelo...
Budući da imam ovulacije 14 dan (već godinama) nije bilo teško. Keksali smo se par dana poslije menge (iz zezancije smo to zvali generalna proba) i na sam dan ovulacije. Tak da točno znam i datum, vrijeme, mjesto...to je bila planirana trudnoća u detalje! Uspjelo od prve.
Mada mislim da za drugo neću tako, više ću se opustiti, uživati, a ne ko da sam na normu![]()
straško baš si imala sreće...
tako sam i ja planirala opusti se i uživaj, pa prošao jedan mjesec, pa drugi, pa treći... i onda prvo počneš ciljati ovulaciju, pa kupovati lh trakice za ovulaciju, i na kraju si sve samo ne opušten, al rezultat je tu pa smo opet sretni! (al neko vrijeme me ne pitajte za libido)
Linda![]()
Ne znam točne datume, ali znam priliku.
Duje je začet u srpnju '00 pod stablom na plaži (divlja plaža)
Luka je začet u studenom '05 u Slavoniji u toplom krevetu.
PotpisLinda prvotno napisa
Ja nemam pojma.
Ne znam čak ni u kojem gradu![]()
za prvu trudnoću ne znam, za drugu znam! i bila sam uvjerena kako nije plodan dan![]()
Bili smo taman počeli sa svim pretragama i odlučili smo da više nema svršavanja u mene. Prošli smo vanmateričnu, nakon koje smo godinu dana pokušavali, ali ništa.
To popodne smo se spremali na jedan dječji rođendan, ali prije nego odemo malo ćemo se pomaziti, kao onak samo malo.
Na kraju sam ja bila gore i rekla da želim do kraju jer nema šanse da su mi plodni dani. MM nije teško palo, hahaha. 28.4. oko tri popodne. Sljedeći mjesec štapić je pokazao dvije crte i tako mi sad čekamo našu pišuljicu.
Dan danas mi nije jasno kako.
1.5.07. oko ponoći
2 tjedna prije i 2 tjedna poslije bila cijelo vrijeme na putu. i, dakako, nisu mi bili plodni dani![]()
znam, jedva docekali, 4.5.2007... uspjelo od prve i sad bi opet. trazim forum dal smijem nosit svog malog velikog decka ak cu ostat trudna, znam misljenja strucnjaka, al vise me zanimaju stvarni zivoti i price.... nis idem trazit dalje...![]()
naravno... 18 dc po tralici za ovulaciju..
tada je došao sa službenog puta i seks je pao tri dana prije ovulacije... i to je bilo to.
Jedini seks taj mjseca ali je ubod bio pravi![]()
![]()
Sa M. smo poceli se truditi30.12 a 1.20 smo imali +. A. je zacet nakon sto se MM vratio sa s desetodnevnog sluzbenog. Sjecam se svega, pozicije i rijeci...poslije sam sracunala da smo bas potrefili plodne dane...
![]()
ta dva meseca smo recili da vise ne pazimo.
nisam znala ni koji je datum ni kad mi je ovulacija, nisam uopste brinula o tome niti mislila da ce to ici tek tako.
seksali se cesto, tako nam dodje period. a imala sam upalu besike i bolelo me kad mokrim i popila sam i turu antibiotika (ili pila tada)
jedino cega se secam, ali nazalost ne datuma je da sam jedne noci sanjala da se sexamo (a nikad nisam do tada) i da sams se ustvari probudila u sred orgazma :shock: koji sam osetila i izvan sna.
kasnije sam povezala da je moguce da je to bio momenat zaceca. da je mozak nesto prolupao i sanjao sex, a ja sam izgleda fizicki osetila momenat zaceca.
koliko se secam te noci nismo imali sex, znaci to je od dan dva ranije, ako je sve tako kao sto sam ja shvatila.
nazalost, ne secam se datuma uopste.
4.10. - vikend izvan Zg + masaža + jacuzzi = beba![]()
subota, 11.10. (par dana nakon toga isla sam na sluzbeni put i onda s MM-om na planinarenje i beba se uhvatila)
29.07.2007 Bila je tradicionalna seoska fešta, a mi malo (ali stvarno malo) popili. I tako oveseljeni stigli kući u neki kasni noćni at. I onda ja bi bila spavala, a on bi HOPA CUPA... A ja mu kažem, ajde, ali brzo nemoj mi piliti tri dana. O Bože nikad goreg socijalca nismo nabacili. Tri dana prije ja odnijela papire u CZSS za posvajanje.
I eto ga HOPA CUPA sad smo nas tri skupa... Ali taj seks... to je bilo nešto grozno, još sam ga pitala negdje na pola piljenja "ĆEŠ BRZO!!!" Ha ha ha ha užas...
Točni datum ne znam jer već godinama se ne trudim pratiti plodne dane (10 godina MPO borbe) ali znam da je bilo dan nakon ludog izlaska sa curama do zore začinjenog sa dosta alkohola(znam da nije za hvalit ali šta da kažem ne lumpam baš često
Bila bi se kladila u život da se trudnoća bez doktora ne može dogoditi nama.![]()
oba puta - dan nakon mensesa. prvi put sam sumnjala da je to moguće iako sam povračala već drugi dan, ovaj put mi je bilo jasno što je čim sam povračala drugi danprvi put je trebalo nekoliko mjeseci, ovaj put s prve.
čitala sam negdje da stara kineska mudrost kaže da za curicu treba dug i dobar sex, dok za dečkića treba 'na brzake'. po toj logici mi je odmah bilo jasno da je A. curica (i je), a ovaj put bi trebao biti dečkić, vidjet ćemo da li ta stara mudrost drži vodu... 8)
Znamo, znamo. Dan prije sam bila na folikometriji.
A s obzirom na dugogodišnje pokušavanje i na moje policistične jajnike i na to da sam za mjesec dana bila naručena za inseminaciju stvarno se taj put nismo trudili. Jedva se dogovorili za neki keks!![]()
I ono uskoro bingo i to dupli bingo!![]()