Moje prijateljice, i mlađe i starije kuhaju svaki dan po 3-4 jela, jedno za jedno dijete, drugo za drugo, posebno NJM i sebi. Ja ili sam lijena ili sam nemajka ili imam sreće, jer moja djeca jedu sve ( ok jedino Karlo ne jede salate, ali ni ne inzistiram).
Ne kuham samo njihova omiljena jela, kuham sve. Jedan dan se najedu više, drugi dan manje, pa nadodaju više voća i meni je to ok.
Zanima me samo kako sve to stignu, pa treba to napraviti dvije vrste mesa (ribe), dva priloga, dvije salate, juhe i na kraju sve to iskombinirati tko šta voli?
Ne znam zašto netko jede sve, a netko jako bira, ali mislim da je to i do roditelja. Mi ih ništa ne tjeramo, samo komentiramo "Mmmm kako je ovo fino". Moji su znatiželjni, pa probaju.
Prije par mjeseci mi je Karlo rekao da neće jesti kelj za ručak, a dotad ga je tamanio. Onda je od tate tražio da mu napravi sendvič, ali ja sam rekla da je ovo varivo zdravo, da on to voli, uvijek je to jeo, a ako neće jesti može se ići igrati. Jako je protestirao, a na kraju je tražio da proba....i pojeo dva tanjura.
Možete me sad razapeti, ali ja sam tako napravila. Bilo mi ga je žao, ali više nikada nije tražio sendvič.