Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Je li sita???

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno Je li sita???

Kako znati kada je dijete sito??? Moja malena sise oko pet minuta i onda ostavi prso. Dignem je da podrigne i onda zna poceti plakati... Vratim ju na prso a ona ga malo primi pa ispusti.... i tako!!! Kada je vratim na rame onda sise rucice ,sto mi je znak da je ostala gladna i ja je opet vratim na prso pa malo papa,pa nece... Zanima me kako zapravo znati kada se je najela i kada je podoj gotov??
    Jos jedno pitanje!!! Dojenje na zahtjev se odnosi na to da se doji kada god dijete to pita! Je li ok da ona sa mj.dana zna pitat i svakih sat i pol vremena??? Ili bi vec trebala imat duze razmake??? Zapravo preko noci mi odspava pet sati pa kako se blizi jutro podoji se rjede na tri sata pa na dva ,nekad sat vremena da bi opet popodne imala duze razmake. Zanima me da li je sve to ok ??? Imam miljon pitanja i zvala sam sos ali hocu i vasa iskustva!!
    Hvala...

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

koliko popisanih i pokakanih pelena ima?
    ako ima najmanje 6 popisanih i 2-3 pokakane onda je sve u redu. znaci da dobiva dovoljno mlijeka. nema veze sto doji 5 min, neka djeca imaju jaci "cug" pa doje brze.

razmaci izmedju dojenja mi se isto cine ok. majcino mlijeko se probavlja oko sat ipo vremena zato ti ona tada trazi.

procitaj ove tekstove:
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=239&Show=2117

posebno ovaj:
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=239&Show=1890

sretno!

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

to je normalno. bebe imaju snazan nagon za sisanjem, otud ruke u ustima. ako ti spava, ima dosta popisanih i pokakanih pelena, nije gladna.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ja uvijek kod dilema sa pojedenom količinom kažem kako sisa nije boca i nema mjericu da bismo mi mogli reći da, sad je pojela dovoljno da spava tri sata...
    dijete, kao i ti, pita jesti kad je gladno... ima dana (PMS npr. ) kada tražimo svake dvije sekunde nešto slatko, pa zašto onda ne bi i beba imala pravo na to... to je dojenje na zahtjev... i ti jedeš na zahtjev svog želuca a to nije uvijek baš samo doručak ručak večera....
    pogotovo s mjesec dana... ustabilit će se kad to njoj bude odgovaralo.... spava ti 5 sati noću - što još hoćeš?

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj štrigica prvotno napisa
    spava ti 5 sati noću - što još hoćeš?
    sad vidim da sam na kraju izbrisala, a napisla nesto slicno, bas, sta jos oces?

ako su pelene u reduci dijete super reagira - ne brigaj!

gustaj! :D

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Zabrinuta sam jednostavno jer svi tupe ako beba izmedju podoja ne odsapava najmanje dva sata nije ti mlijeko dobro, treba nadodat flasicu i sl. Sada vidim da su to sve gluposti i makar mi visila cijeli dan na cicama to je normalno...
    Hvala vam cure!!! Bez vas i sos telefona prvih dana ne bi znala kako bi izdrzala taj ritam i od silnog placa mozda bi posustala i gurnula joj bocicu u usta. Sada sam uvidjela da bi mi to bila najveca greska i da bi propustila jedno od najljepsih druzenja u zivotu!!!!

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

male bebe uglavnom vise na cici. negdje oko 3mj (kod nekog prije, kod nekog kasnije), počinje brže i jače vući, i (često) prorijede podoje. ali to ovisi od bebe do bebe.
    oko 3mj ih počinje zanimati sve oko njih i žele proučavati okolinu pa nisu više orijentirani samo na cicu. zato se događa da prave duže pauze između podoja.
    ovo sa dužim periodom između podoja je nametnuto od kada postoji bočica. adaptirano je teško za želudac i 'zabetonira' bebu i zato duže spava. majčino mlijeko je lako probavljivo i zato bebe češće doje (kako su već cure ranije i rekle). da slikovitije prikažem:
    adaptirano = svinjsko pečenje sa krumpirima i čokoladna torta za desert
    majčino mlijeko= ribica na gradele uz prilog blitve i krumpirića na lešo. desert voćna salata.
    nakon kojeg od to dvoje ne bi bila u stanju ništa drugo nego leći i spavati?
    samo ti stavljaj bebu na cicu kada god kaže kme.

Djenka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja bi u ovakvom slučaju uvijek za savjet dala vaganje, znači, ako dođe do toga da netko nije siguran da je beba sita, rađe vaganje. Moja situacija s prvim djetetom je rijetkost, ali se i to dogodi.
    Znači, bilo je dojenje na zahtjev tj. svakih sat dva, dugotrajno dojenje tj. dok sama ne okrene glavu, noću spavala duže u komadu, ja bi ju budila nakon 4h cca, više pokakanih pelena svaki dan senfaste boje (3 cca), za popiškane ne znam, nisam vidjela od kakice... i sa mjesec dana na prvom vaganju je imala minus 300 grama od porođajne i +2 cm te završila na hitnoj hospitalizaciji, 7 dana na infuziji.
    Nije imala dehidriranu kožu na opip, zapravo, nikakve vanjske prepoznatljive znakove.
    Nije bila neispravna vaga, vagali su ju tokom hospitalizacije na više razl. vaga.
    Nije da isfuravam neke bedove, ali meni je zbog svega što se dešavalo tokom hospitalizacije veoma žao što ju nismo vagali tokom tih prvih mjesec dana čim sam prvi put pomislila da nije sita.

adaptirano je teško za želudac i 'zabetonira' bebu i zato duže spava. majčino mlijeko je lako probavljivo i zato bebe češće doje
    Pošto mi je nakon bolnice mala 7 mjeseci bila na izdojenom te povremenom adaptiranom, nikad nisam vidjela razliku u njihovoj zasitnosti. raspored spavanja joj je uvijek bio jednak bez obzira da li pila izdojeno ili adaptirano.

Djenka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Sad sam pod drugim topicom vidjela da ste vagali bebu i da je mala dobila 700 grama i to je zaista odličan rast.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

moja je tek s 4 mjeseca 'prorijedila' podoje na svaka 2, eventulano 2,5 sata
    nedaj se smesti, ti imaš najbolje mlijeko za svoju bebu

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pozdrav

Prije nekih mjesec dana imali smo štrajk,i uspjeli smo to preživjeti,a sada opet problemi,maleni je već par dana nadut i jako prducka,ali samo po noći to prduckanje je i bolno jer ga probudi iz sna,sa 3 mjeseca mi je spavo po 5 sati u komadu,a sada se budi svako 2-3 sata po noći,sve to nebi ni bio problem da kada ga nahranim i stavim u krevet da spava on počne stenjati i meškoljiti se nakraju se okrene ne leđa i tako 2-3 sata ponovljeni scenarij,dok nakon par sati cicanja nezaspe i onda odspava 3-4 sata u komadu,imam osjećej da je glada i da mu moje mlijeko nije dovoljno,ima jednu pokakanu pelenu na dan,i 2-3 mokre,ali to nije mokro kao šta su prije bile,jako malo budu vlažne skoro pa ništa,nadam se da je problem u nečem drugom a ne ugladi jer bi ga htjela šta duže dojiti bez dodavnja ičega,ima 4 i pol mjeseca i 9 kila jako je velika beba,neznam šta da radim,niti šta mu je ,molim vas pomoć

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj jcavlovic prvotno napisa
    imam osjećej da je glada i da mu moje mlijeko nije dovoljno
    tvoje mlijeko je najbolje i ne moze bit gladan ako dojite na zahtjev.

ima jednu pokakanu pelenu na dan,
    znaci da dobije masno mlijeko koje je hranjivo, ako pokaki, kaki visak znaci - nije gladan.

2-3 mokre,ali to nije mokro kao šta su prije bile,jako malo budu vlažne skoro pa ništa,
    racunaj da su ti sad vrucine i da djete dosta toga i znoji, ako kaka uredno i koza mu je u redu, dobre je volje ja se ne bi brinula.

ima 4 i pol mjeseca i 9 kila jako je velika beba
    :shock: mis mali! tj. veliki! ma super ti je on, bas je veliki

neznam šta da radim,niti šta mu je ,molim vas pomoć
    opusti se. nemoj se brinut, doji na zahtjev i dijete ce dobit koliko mu je potrebno. sto se tice budjenja i to ti je u redu, djeca imaju faze, na periode spavaju po par sati po noci onda se pocnu stalno budit, mozda samo hoce vise sisat jer mu vise treba i to je sasvim u redu.

a mozda mu je i vruce, a mozda su zubici ... puno toga moze bit, ali da mu tvoje mlijeko nije dovoljno - to ne moze bit.

sad se nemoj prepast ako ti dobije manje na kilazi, djeca nakon 3 mjeseca pocnu dobivat manje pa se roditelji prepadnu, a to je potpuno normalno.

pogledaj ovaj tekst: http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=239&Show=2301

jer bi ga htjela šta duže dojiti bez dodavnja ičega,,
    naravno da hoces! samo hrabro!

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hvala na savjetima,kožica mu je uredu,jedino je malo osipan po licu kako se znoji,ali mislim da to nije važno,malo sam preplašena jer sam sama muž mi plovi,tako da nemam nikoga da me ohrabri i da nekakav savjet. Nemam koga ni pitati pametan svjet svi koje pitam kažu on ti je gladan,nije to dobro mlijeko itd klasika,a znam da ako je do sada dobivao toliko na težini,da je sve sa miljekom uredu,on je meni i nakon trećeg mjeseca dobio 2 kile,tako da očekujem nekakvu pauzu bar se nadam da će se to malo usporiti,jer i ovako ga sama nosim cijeli dan i leđa mi već otkazuju a moja mala buhtlica

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj jcavlovic prvotno napisa
    Nemam koga ni pitati
    na pravo si mjesto dosla potrazit savjet.

ja nisam (jos) savjetnica ali mozda se koja javi, ljeto je pa su godisnji, nadam se da ti pomaze ovo sto sam napisala.

ja stvarno mislim da se ne trebas brinut. cini mi se da te najvise brine to njegovo budjenje, a normalno je da dijete mijenaj ritam i da se u nekom periodu budi vise pa u drugim manje.

dijete ti super napreduje! :D

gustajte!

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

A to budenje me iscrpljuje pošto sam sama veće danima se hranim zamrznutom hranom kuhanom prije,jedino friško mi je salata,ali jednostavno sam iscrpljena i nemam ni vremena kada on i po danu nikako ne spava,pravi mali zvrk,a proći će i to ja se nadam,vrijedi se žrtvovati jer njegov osmijeh je neprocijenjiv,poslije će se ovome vjerovatno smijati

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •