Draga, moraš biti pozitivna. Tvoja negativa utječe i na taj jedan jedini folkulić a možda je on taj pravi. Ja držim fige da je, sretnokiara79 prvotno napisa
![]()
Draga, moraš biti pozitivna. Tvoja negativa utječe i na taj jedan jedini folkulić a možda je on taj pravi. Ja držim fige da je, sretnokiara79 prvotno napisa
![]()
meni je folikul bio 21 mm na 8dc, punkcija je bila 10 dc -folikul(oko 23mm) nije bio puknuo - obavljena punkcija i nije bilo js..
kaže dr nenormalna reakcija na Klomifem.. i eto propo moj 1 IVF..
evo i mene samo sa jednim na kraju folikulom a sta cu......mene zanima jeli jedna js bude u jednom folikulu ili vise? mozda je pitanje i glupo ali stvarno me zanima...![]()
Jedan folikul i jedna jscrvenkapica77 prvotno napisa
![]()
Nekad i bez jajne stanice tj ili je nezrela ili prezrela,pa nije za uporabu...![]()
Vidi ju, kako več unaprijed negativno razmišlja. Iš, iš negativa. Sve če biti okcrvenkapica77 prvotno napisa
![]()
Cure, a kako se zna da li je jajna stanica zrela , prezrela i sl. jer ona je meni vidjela jedan folikul , i to je to, nije spominjala jajnu stanicu?? vjerovatno ju ne vidi jel?? Kad se to sazna kakva je js?
točkalica, tek kad se prilikom punkcije aspirira sadržaj onda se pod mikroskopom gleda ima li jajnih stanica i kakve su.
nadam se da se podrazumijeva da se punktira folikul![]()
mare41 prvotno napisa
Aha, hvala, znaci ovo kad sam na ciljanima mora bit sreća!!!
A vidjet cemo da li je u tom mom jednom bila jedna zdrava js i je li ucinila stogod??? malo previse toga se mora poslozit da bi uspjelo samo tako .....hmmm...budemo vdijeli za 2 dana!!
ajme kako sam se sva napuhala od klomifena pretpostavljam a ne pijem ga 5 dana :/ a kolke su mi cike :shock: ajme meni...i bez toga su ogromne...točkalica kaj si ti na ciljanima?koliko puta si bila na folikulometriji?
draga moja tebi male,a meni nikakve s obzirom da je samo jedan folikul,a pitanje kaj će biti do ponedjeljka... :/crvenkapica77 prvotno napisa
Meni ti je ovo prvi put, pila sam KlO 5 dana po 1, bila na foliku. 12 dc, samo jedan folikul na lijevom jajniku od nekih 11-12 mm, onda sam isla 15.dc i taj jedinak je narastao na 18-19 mm...i rekla je da ce tu negdje bit ovualcija , sjecam se da je pregled bio u cet. a O po mome u sub. ili ned. prije u ned. ...i sad evo cekam betu za dva dana..ne nadam se previse, ali ipak postoji ona truncica dok nalaza ne pokaze sto je???!!!kiara79 prvotno napisa
kiara79 prvotno napisa
a draga moja oprosti ja sam inace uvijek pesimista........sretno ti bilo...i meni je stomak jako napuhan,,,nemogu uopce sjedit,,ajme,,hlace obuc,,ma kakvi,,,...imam jedno pitanje za vas jel se moze od klomifena gljivice dobit... ja kao da ih imam :/
crvenkapice,mislim da od klomifena nema gljiva... :/ sutra opet idem na folikulometriju i baš sam nestrpljiva šta će biti,a ujedno me i frka...kaj ako je i taj jedan jedini nestao... :?
a jooj,jel normalno da sam sva tako napuhana,trbuh mi ko kamen i sve mi neki pritisak...katastrofa :? inače danas na folikulometriji endometrij 13 mm i 2 folikula od 18 mm desno..dr. i ja jako zadovoljni...al me ovo rastura. :/
normalno nego sta.....super ti je ednic wow......i folikuli :D :D
evo da vam se i ja priključim sa svojom storijom:
dijagnosticiran pcos
dva mjeseca na folikumetriji nije bilo folikula
nakon korištenja inositola-prvi folikul prorodnim putem-nismo ga pratili kako raste
nakon toga klomifeni:
1. mjesec nisam išla na folikumetriju
2. mj. folikumetrija na 10 -ti dan...folikul 17mm
3. mj pauza
4. mjesec-folikumetrija na 10 dan, zaboravila sma koliki je bio mislim da 15 mm, zatim za dva dana opet..i mali je bio 21 mm, dva dana poslije spolni odnos-to je bilo 13.12
menga još nije došla
napravila sam doma test i pozitivan je
sutra idem vaditi krv
a mužek raditi spermiogram
držite mi fige
Drzim fige azrijelka, bravo :D
A zasto spermiogram ako je test pozitivan :?
ma muž mi nije radio uopće spermiogram. a meni je ovo bio zadnji pokušaj sa klomifenima, pa je ginić rekao da dođem po uputnicu za njega,a taj dan kad sam išla po uputnicu, je i test bio pozitivan. pa pošto meni menge znaju kasniti, dao nam je oboma uputnice-za svaki slučaj![]()
sutra izvadi betu...vidjet ćeš da si trudna i ne treba ti uputnica za spermiogram...uživaj...![]()
evo ja sad zvala dr. da se dogovorimo za slijedeci put tj.aih
i sad je terapija 3x1 klomifen ili da kupim femaru koja je 4ookn....e sad mi cure recite jeli koja imala terapiju klomifenom 3x1 i kako je bilo psihicko stanje i endometrij ? a ta femara kakva je ona? bas ne znam sta da radim,femara se ne daje na recept :/ totalno nemam pojma
Nakon četvrte ture klomifena u kombinaciji s gonal F...sredina ciklusa..odličan folikul 20 mm i to x 3, M mi kasnila ravno 21 dan...vec sam se ponadala...ali nista nije tako jednostavno...dosla je na velika vrata u velikoj količini...jel netko ima takvih iskustava...malo mi je čudno ako je sve bilo po PS i nije bilo oplodne...zašto je kasnila toliko???
Valjda je sve individualno. Meni je uranila (24 dc.) i trajala tek dva dana (malo jači smeđi iscjedak).amela mehmedagic prvotno napisa
Zanima me koliko ste jajnih stanica dobili s klomifenima (moja stimulacija: Klomifen 150mg/dan od 3-7dc) mi idemo na ICSI.
molim da mi neko sa objasni te klomifene
ja sam pila od 50mg za AIH a sad vidim da postoje i od 150mg :? :? a dr.uopce nije rekao koje ili kako to ide?
Da, sigurno je to mislila jer koliko ja znam ne postoji klomifen od 150mg več ona pije 3x1 i to dođe 150mg na dan.crvenkapica77 prvotno napisa
Dani82, ja sam s klomifenima imala 4js, tri odlične. Držim fige!
Crvenkapice77, 3x1 od 50mg....
Anddu malo si me ohrabrila jer sam čula da se na klomifen dosta slabo reagira, mali broj js i slaba kvaliteta js.![]()
Ovi si ti reakcija od žene do žene. Pravilo je da pravila NEMA..dani82 prvotno napisa
što se mene tiče dr. me neće više nagovoriti na Klomifem.. od njega mi se M toliko smanjila da sam paket od 10 uložaka imala za dvije M.. Katastrofa.. nije da sam imala neke obilne M al ovo je stvarno katastrofa![]()
Šiškice slažem se s tobom- ni mene nitko više neće naovoriti na klomifen. Ja na njega očito ne reagiram jer smo prvi put dobili 1 js a drugi put nam je i ta jedna pobjegla... Osim stimuliranih od sad priznam jedino čiste prirodnjake
Ali je sa mnom na punkciji bila cura koja je dobila 3js i sve 3 su se oplodile tako da definitivno pravila NEMA
Pravila definitivno nema, a reakcija na bilo koju kombinaciju lijekova je individualna kako na stimualciju tako i na klomifene.
pijem klomifen od 3dc vec sada 6dc osjecam da me boli jajnik i to dosta ljuta nervozna itd. problem je sto je menestrucija trajala 4 dana a ne 6 kao inaće i što sada na 6 dc imam slabo krvarenje kroz bijelo pranje molim vas pomozite dali je nekome bilo kao meni
duga, bol u jajniku je obično dobar znak, a meni uredno prestane menga čim počnem piti klomifen (iako ni inače ne traje duže od 4 dana), endometrij bude možda malo tanji, ali dovoljan, a i nervoza i promjene raspoloženja su normalne nuspojave (kod mene su i izraženi valunzi).
i ja cu sad ovaj put pit klomifen od 3dc do 7dc....a 3dc mi vec prolazi menga...i to dr.zna...
Pisala sam na odbrojavanju ali bolje da pitanje postavim ovdje ... Pijem klomifen vec 4 dan iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii NISTA . Osjecam se potpuno normalno , jajnike i ne osjetim , kao i da ne pijem tablete . Da li ima neka od vas da nije imala nikakvih simptoma , a da se pokazalo kasnije da je ipak reagovala na stimulaciju ?? :?
Betty, ja i inace osjetim folikul u normalnom ciklusu, skuzila sam da me pocne bolitit na 15 mm, pa tako i s klomifenom osjetim, al vjerujem da ne osjete svi klomifen, pogotovo ako te ni inace ne boli foliku dok raste (do pucanja).
Betty, ja sam ti takav primjerak... dva puta sam bila na klomifenima i nisam ništa osjetila...doduše, prvi put smo dobili samo 1 JS, ali ih je drugi put bilo 3...tako da mislim da ništa ne mora značit to što ti ništa ne osjetiš...
Opusti se do prve folikulometrije...bude sve dobro![]()
I ja, dva klomifenska postupka, u svakom sam dobila 4 stanice, a osjetila nisam baš ništa!
Betty nema veze što ništa ne osjećaš, sve je ok. Ja sam imala 3 klomifenska ciklusa ( 5x1), nisu bili uzastopni, i svaki put sam se drugačije osjećala i psihički i fizički. u prvom apsolutno ništa kao i da ga nisam popila, a u ovom trećem sam bila strašno nervozna, drugi je obilovao razno-raznim žiganjima. A svaki put sam imala po 3 folikula, od kojih 1 dominantni pred O. Neka ti bude sretno i uspješno.
Imala sam tri klomifenska ciklusa i nikad apsolutno ništa nisam osječala a uvijek su bila 2,3 folikula tako da to ti ništa neznači.
Ja sam na Klomifenu psihicki bolesnik![]()
Nakon prvog klomifenskog sam imala cistu na desnom jajniku, nakon drugog nista...