Zdravka, tek sam sad vidjela tvoj odgovor... Kako je prosla folikulometrija?
Meni ti je bilo ovako, klomici 3 dnevno + deksametazon, osjecam da se nesto u jajnicima dogada i 8 dc idem na folikulometriju (par ciklusa prije toga ovulacija mi je bila 17-18 dc, zato mi je i povecao dozu, pa sam kretala tek 11 dc). Na uzv jedna cista zutog tijela, bolna i na svakom jajniku po 5-6 velikih folikula. Dao mi je hcg injekciju da folikuli popucaju, puno tekucine i mirovanje, dva dana sam se osjecala kao vuk iz 7 kozlica kada ga natrpaju kamenjem i onda se smirilo... Prosla sam bez vecih posljedica, nasrecu, a i bila sam pod nadzorom strucnog lijecnika tako da je bilo ok.
Bez obzira na ishod ovog ciklusa ( naravno, zelim ti lijepu, zdravu trudnocu ), ja bih ti doista od srca preporucila da se vise ne das stimulirati od strane svog ginekologa, jer ocito ne zna sto radi. Lijepo si reagirala na klomifen 2x1, pojacali ste tvoje ovulacije a time i sanse i to sto nije rezultiralo trudnocom nije razlog za povecanje doze. Nekad treba vise ciklusa da upali, praksom do savrsenstva, kako se kaze.
Pliz javi kako je prosla folikulometrija i kako si reagirala.