Pozdrav svima!
Ima li netko da je počeo piti klomifen na svoju ruku, bez savjeta liječnika?
Nemojte me odmah razapeti ali plan je sljedeći: popiti 5 tbl (preostalih od zadnjeg prirodnjaka prije dvije godine) kroz 5 dana i na 12-13 dc otići privatno kod gin na uzv. Pa onda probati ciljati ovulaciju u kućnoj radinosti ako ne bude baš previše folikula. S obzirom na moje godine i na prethodna iskustva s klomifenom mislim da nema ne pretjerane nego nikakve bojazni od hipera. Svom se socijalcu ne smijem s tom idejom pojaviti jer bi me popljuvao i rekao da ćemu se ja nadam i zašto se igram liječnika?!? (za ovo drugo bi definitivno bio u pravu)
A sad objašnjenje zašto to. Više nemam pravo na postupke preko HZZOa a i u svojoj glavi sam ih prekrižila. Ciklus nakon zadnjeg prirodnjaka s klomifenima koji je bio potpuni promašaj (0 js) sam ostala spontano trudna i sad to naše čudo ima 16 mj. Naravno da pokušavamo prirodno zadnjih 7-8 mjeseci ali šanse su nam male.
Ja sad ne znam jesu li klomifeni djelovali još ciklus kasnije ili su se konstelacije zvijezda dobro posložile ali dala bi si šansu s klomifenima. Totalno riski ali što mogu sprčkati? Imam još par jajnih stanica i polako je to, to. Da ne govorim da sam sad u svojoj okolini među najstarijim mamama a ako uspijemo još jednom imam rekord definitivno!
Netko savjet nekakav ili iskustvo?