-
Zobene klice
MM ima malo povišen kolesterol i viška kila, pročitali smo da je za smanjenje dobro jesti zob. Kupila sam nekakve zobene klice i posije, ali nemam pojma kaj da radim s tim.
Do sad smo uvijek jeli "konkretnu" hranu, nikakve klice, a sad bih ja htjela da se prebacimo na nešto zdravije, a stvarno ne znam kak se to kuha (ako se uopće kuha).
Sve ideje su dobro došle.
Još nešto, u dućanu sa zdravom hranom sam našla proso i tak neke žitarice i piše zemlja porijekla SAD. Ima toga kod nas da je domaće proizvodnje? Ako mm vidi porijeklo hitil bu mi to kroz prozor
-
Kupi zobene pahuljice pa mu kuhaj kase. Recepte za razne kase mozes iskopati na onom topicu o vege jelovnicima.
-
Draga Sirius, muž će ti se s lakoćom riješiti povišenog kolesterola pomoću lanenog sjemena! Svako jutro 2-3 žlice sjemenja samelji i stavi u sok/mlijeko/jogurt/već_nešto_po_ukusu i u sve moguće dodavaj mljeveno laneno sjeme - u juhu, varivo, posipaj po salati...
Samo, pazi, obvezno ga treba samljeti!!! Nesamljeven nema nikakvog utjecaja na čovjekov organizam jer naš probavni trakt ne može razgraditi ovojnicu lana!