-
alergija
Lijep pozdrav,
Moj mali ( 3 god.) je alergičan na grinje i pelud trava.
Ujutro pije Claritine sirup a navečer Singulair mini .- mogućnost astme
Kad se probudi , kiše kao pomahnitao. U sobi ima samo krevetić, ormar, laminate, zidove i prozore!!!! Znam,smiješno u prvi tren , no tužno!
no , mučimo i s kožnim osipima (oko svih pregiba na tijelu) koji svvvvvvbe!!!!! ono, male crvene točkice... doc. rekla atop.dermatitis i svako malo-čitaj svaka 3 tj. -prepisuje kortiće, ja namažem pa prođe i vrati se za tjedan-dva! a koristimo i a-dermu i mustelu!MA ZA IZLUDIT!
nabavila bi mu antialergijsku posteljinu i kupila bi usisivač na vodeni filter , pa me zanimaju vaša iskustva i preporuke!
DA NE TROŠIM NOVCE UZALUD :?
-
meni je dok rekao ni blizu usisavaca dok se usisava, usisavac kupiti bas za grinje, isto i posteljinu i sve te zastite za krevet no iskljucivo u ljekarni , one skupe jer su samo ti ok. isto bi trrebala imat i po kuci, nije dovoljno samo u njegovoj sobi.
-
sve ovo sto je lunahor napisala imamo i mi - antialergijsku posteljinu, vodeni usisvac, prekrivanje ostalih dijelova namjestaja koji su od tekstila antilargijskim presvlakama.
antialergijska posteljina je jako skupa - mi smo kupili za krevet, a onda smo kupili 6-7 metara (tako je jeftinije/'samo' 25 Eura/m2 u Italiji) za prekrivanje namjestaja.
ne zaboravi da se cestice alergena mogu zadrzati i na zidu. ja sam prvih mjesec dana nekoliko puta usisala zid (sada to vise ne radim, jer vidim da ne smrca i ne kise dok spava).
-
zaboravih reci - nas je tretiranje atopijskog dermatitisa kortikosteroidima dovelo do astme.
nije nam to rekla homeopatica vec i lijecnik-pulmolog u italiji - kada se izbacuje na kozi, to je dobro, a svaka supresija prvo ide na pluca.
tako da bi ja odmah odbacila kortice jer vam ionako ne pomazu, stalno im se morate vracati.
mi smo koristili stelatopiju i A-dermu (ova nam se pokazala boljom, ali ne dugo), ali smo se zato preporodili masnim (za hladne dane) i nemasnim (za toplije dane) kremama iz Italije ENVIPLUS
-
eh, žene!
danas sam krenula dermatol. kad ono ne radi, a malom je ispod koljena i na zapešću užas onih crvenih prištića kojih naravno grebe. prije tjedan i po smo mazali Advantan kremom- kao povuklo se kad eto opet izbilo . svaku veće ga kupam u uljnoj kupki a-derma i namažem eucerin losionom 10% urea(i ujutro). OČAJNA SAM!
-čime da mu namažem da ga toliko ne svrbi? ima li išta osim kortića da bi mu pomoglo u ovoj fazi? -homeopatski pripravci?
-mi nismo iz Zg i kod nas nema za kupit antialerg.posteljinu-NIGDJE-, pa mi napišite gdje se u Zg mogu kupiti isti i koliko kn stoje?
- negdje sam pročitala da se pokazao dobar , a ne tako preskup -Samsungov usisivač- samo ne kužim dal je taj vodeni filter ili ima samo "bolje-gušće" filtere?
koji vi preporučate?
ZNAM DA UDAVIH
, AL U MOJOJ ZABITI MORAM SAMA GREBAT DA POMOGNEM DJETETU!
momze, da sam ja u italiji gdje bi mi bio kraj!
-
nijedan usisavac osim pravog antialerg. ne usisava valjda i grinje, tako mi dok rekao.
ako ga nemas mali mora van iz kuce na par sati dok se usisava jer ih samo podizes,isto je i kad krene sezona grijanja..
mozda ti mogu naruciti u apoteci..
probaj kremu acidosalus , mi imamo blagi oblik a krema nam pomaze..
-
lunahor, ma ne treba to biti usisivač koji usisava grinje, važno mi je da dobro usisa a da pri tome ne ispušta prašinu van.
a jel ova krema ACIDOSALUS kotić ili?
mi koristili bufexamac kremu kad i na to ima kontaktnu alergiju . tak da sam stvarno očajna.
-
ma da takav usisavac. smela sam se
nije kortic , to su dobre bakterije, uguglaj malo.
-
-antialergij. posteljina ?
- vrste usisivača ?
ITKO :?
-
cure su ti na moru, probaj malo po starim topicima prosvrljat, upisivat u pretraznik , google. na topicu o AD imas svasta, pa na bronhiticarima br I i II, i tak. dok ti se netko ne javi.
-
OK ,
-
moja curka ima atopijski jos od kad je bila beba.stalno je osipana.alergotest pokazuje grinje i prasinu,lipu i brezu(al onak granicno ove biljke) i jaku reakciju na histamin.
sto se tice dermatitisa,sad je gori nego je bio prije.ima 3 i pol godine i ocajni smo.iskreno,niti jedna krema ne pomaze dugorocno,stalno moras mijenjati.imas jednu ok kremicu,zove se parfenac ali moras naruciti,najbolje i najbrze na dolcu.to nijer kortikosteroid ali je dobra dok ranice nisu upaljene.nama su upaljene svaki tjedan.
(
-
samo jos nesto,bi li mi netko mogao napisati cijenu posteljine i navlake za madrac koju je platio u ljekarni? i kojoj ljekarni?nije da vidim posteljinu po ljekarnama.
ja sam kupila antialergijski pokrivac i jastuk u metrou.ja ne mogu rec da li je los.moja malena ne kaslje,ne smrca,niti ne kise.niti je prije.a pozitivna ja ne prasinu i grinje.ima atopijski.a njega primjetim da bukne nakon neke hrane.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma