Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 56

Tema: Da li umivate klince kada ujutro ustanu?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Da li umivate klince kada ujutro ustanu?

Da bih potrefila put do kujne i metla za kafu,onako krmeljiva,nesposobna da vidim belu macku,moram se umiti,jelte...
    Uni,kada ustane,perem zube.
    Da li grešim što je ne umivam?Imam utisak da je to neprijatno rahlađuje, onako pospanu.
    Kada kod dece započeti taj ritual?

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prvo dok sam skuzila koja ti je ta kujna - jel ujna? kakva ujna? pa onda sto ce ti metla s kafom? nikako spojit...

ok, pohvatala sam iz trece-cetvrte

dakle - umivam koga ulovim i koga skuzim da treba umivat. ovi veci bi se, kao, trebali sami umivat (ponekad uz podsjecanje), ove male umivamo mm i ja, kako se potrefi. nije mi bad to rashladjivanje - ne otvorim im samo hladnu jer nam je ful prehladna, malo zamijesam pa bude mlackaska

enivej, kakogod ja uradila, leo ce na kraju opet iz kuce izaci s bijelim mlijecnim brkovima

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ne forsiram, al je ona sama u dobi od oko 3,5 god počela tražiti umivanje i to čim bi se probudila, još iz postelje, bila krmeljava ili ne...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sami traze da odmah peru zube i umiju se naravno poslije bacenog pisa ravno iz kreveta. I odmah traze dorucak.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Uvijek umivanje ujutro - od rođenja ............

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ujutro peremo zubiće, a umivamo se poslije doručka. Jede sama, pa jelte... možete pretpostaviti kako izgleda poslije toga.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ne umivam. Kada izmilimo na svijetlo dana otkrivam osušene šmrklje i sline koje pokušavam ukloniti polizanim prstom (svojim).

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ujutro prvo tuta, pa zubići, pa doručak, pa umivanje, a onda mališino najdraže - mazuckanje kremicom...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi doruckujemo odmah cim ustanemo, pa tek onda peremo zube,umivamo se i cesljamo.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mene su roditelja odmalena ovim redoslijedom učili: wc, umivanje i pranje ruku, doručak, pranje zubi.

Vi koji perete zube prije doručka, pojasnite mi zašto prije?

Meni to nije jasno :/

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

da ne smrdiš ukućanima za doručkom

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Umivam, ne insistiram, jedno vrijeme smo samo umivali brkove od paste za zube jer nije dala oči pokvasit. Prvo sam krenula sa pranjem zuba i na tome isistirala, a nisam umivala, kasnije smo i to počeli uvoditi kao dio rituala, da stvorimo naviku. Pomogli nam Snjeguljičini patuljci, koji proizvode simpatične zvukove dok se peru, pa sad to obavlja sama (isto kao patuljci).
    Zašto zube prije doručka (kakvog doručka, prije svega)?
    Zato što mi je osječaj u ustima takav da mi se ne da otvarati usta ni da progovorim, a kamoli šta drugo, gadilo bi mi se i vode napit.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Natalija prvotno napisa

Joj, i mene to zanima, i već sam milijun puta htjela nekog pitati, al nekako nisam, misleći da je odgovor prebanalan i jednostavan pa ću ispasti čudak. Aj, nek se nađe neko, pa nek veli, pliiiiz! Naime, buni me dio da nakon jela ne peru zube, a kaj onda sa hranom koja je ostala po zubima? Kaj to na dulji rok ne izaziva karijes? :?

A kaj se teme tiće - umivam Luku, pa mu operem zubiće nakon cike. (Doručkuje na igralištu voće i jogurt, i jedva čekam da naraste dovoljno da može nakon toga bar žvaku požvakati malo, da se ipak zubići koliko toliko očiste )

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj happyness prvotno napisa

Joj, i mene to zanima, i već sam milijun puta htjela nekog pitati, al nekako nisam, misleći da je odgovor prebanalan i jednostavan pa ću ispasti čudak. Aj, nek se nađe neko, pa nek veli, pliiiiz! Naime, buni me dio da nakon jela ne peru zube, a kaj onda sa hranom koja je ostala po zubima? Kaj to na dulji rok ne izaziva karijes? :?

A kaj se teme tiće - umivam Luku, pa mu operem zubiće nakon cike. (Doručkuje na igralištu voće i jogurt, i jedva čekam da naraste dovoljno da može nakon toga bar žvaku požvakati malo, da se ipak zubići koliko toliko očiste )
    zubiće eremo nakon buđenja jer ponekad podoji po noći (da, još uvijek... ), a i volim da su mu osvježeni...
    a nakon doručka ih opet operemo...

o žvakaćama imam samo loše mišljenje - malo počiste zubiće (barem je takva propaganda), a nepovratno iritiraju želudac. zato bi ih zabranila za sve mališane, a odrasli nek ih konzumiraju na vlastitu odgovornost

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja Saru umijem kad se ustane (ne doručujemo odmah) i a sada preko ljeta je češće umijem preko dana jer ja jako znoji pa je malo osvježim!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

U tijeku dana se sjetim, pa se često umijemo tek nakon šetnje, ali ujutro uvijek zaboravim.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ujutro. nakon ustajanja umivanje i pranje zubiju

doručak

pranje zubiju

ručak pranje zubiju

večera pranje zubiju

tuširanje

spavanje

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

zubi se ujutro peru zbog kiseline koja se u toku noci razvija u ustima i pogoduje stvaranju kamenca i opcenito lose djeluje na zube. citala sam jednom negdje da je gotovo vaznije zube oprati odmah ujutro nego navecer rije spavanja.

a umivanje? nemamo neko pravilo umivanja. ujutro se peru zubi, pa ide dorucak. uvivam ga sporadicno i kako mi padne na pamet. nekako racunam da je voda tvrda i isusuje kozu. ako je wc-u dok se ja umivam poprskam i njega (ja se umivam termalnom vodom) pa se brice vaticom. ako nije, ne umiva se. kad se tusira malo mu izribam i lice, znaci uvecer prije spavanja.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    ujutro. nakon ustajanja umivanje i pranje zubiju

doručak

pranje zubiju

ručak pranje zubiju

večera pranje zubiju

tuširanje

spavanje
    i kod nas ovakav raspored...između buđenja i doručka prođe cca 1 sat (još se malo mazimo u krevetu, pospremimo sobu)...tak da se razbui do umivanja i prajna zuba...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Re: Da li umivate klince kada ujutro ustanu?

Citiraj majkamara prvotno napisa
    Imam utisak da je to neprijatno rahlađuje, onako pospanu.
    Umivam je ujutro, a i nekoliko puta u toku dana, da se osvjezi. Zasto mislils da to neprijatno rashlađuje, pa umij je toplom vodom.

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...da,ujutro i prije i nakon popodnevnog spavanja i navečer=kupanje.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi se ne umivamo osim kad je po licu skoreno mlijeko, pekmez ili drugi ostaci hrane. OK, ja se splahnem ispod tusa (svako jutro). Zube peremo poslije dorucka osim ako necemo imat priliku, u tom slucaju prije.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    Mi se ne umivamo osim kad je po licu skoreno mlijeko, pekmez ili drugi ostaci hrane.
    ovako i mi.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Lu prvotno napisa
    zubi se ujutro peru zbog kiseline koja se u toku noci razvija u ustima i pogoduje stvaranju kamenca i opcenito lose djeluje na zube. citala sam jednom negdje da je gotovo vaznije zube oprati odmah ujutro nego navecer rije spavanja.
    aha. viš, sad i to znam ( a bolje da nisam znala ) a kaj onda sa hranom koja je u ustima nakon jela, ak se zubi i nakon doručka ne operu? to nije tak opasno? :? znam da sam skroz OT, al eto, prilika da pitam, pa...

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

a ne znam sad bas toliko ali ja racunam da je bolje oprat jednom vise nego jednom manje.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Lu prvotno napisa
    a ne znam sad bas toliko ali ja racunam da je bolje oprat jednom vise nego jednom manje.
    je, i ja tak računam - od sutra ujutro

pipi1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Umivam ih ujutro obavezno, nekad odmah iz kreveta, nekad malo kasnije

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Leona i ja imamo ujutro svoj ritual. Kad se spremam za posao ona se uvijek digne sa mnom, zajedno operemo zube i umijemo se
    Češljanje ostavljam tati, nek se na njega ljuti ako je čupa

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

umivanje ujutro obavezno kao i pranje zuba iza doručka ( koji buca smaže u roku keks )

diva7 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Umivam ga obavezno ujutro i dam mu četkicu da pere zube. Nije to neko kvalitetno pranje, ali mislim da se tako stvara navika.

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja obavezno zaboravim jer mali čovjek odmah otapka pred tv i traži crtić (to mu je ritualno razbuđivanje). Kasnije se sjetim, poslije doručka, jer obično ima tragova. A nekad i izađemo s bijelim brkovima isl. Jutarnje pranje zubića polako uvodim. Znam da sam trebala i prije, ali jednostavno nisam.

bubek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Umivamo se kad smo prljavi a to je za početak dana ubrzo nakon doručka,nastojimo ne pretjerivati ni sa umivanjem ni sa kupanjem zbog AD jer sam primjetila da mu jako šteti!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Strobery Shortcake prvotno napisa
    Zašto zube prije doručka (kakvog doručka, prije svega)?
    Zato što mi je osječaj u ustima takav da mi se ne da otvarati usta ni da progovorim, a kamoli šta drugo, gadilo bi mi se i vode napit.
    E, točno tako bih i ja rekla. I meni je prva stvar ujutro nakon buđenja - oprati zube, bez toga mi je muka i otvoriti usta.

S Andrejem baš i ne ide tako glatko, dok je bio mala beba umivala sam ga, ali sad se više ne da. Ali bar pobrišemo brkove od mlijeka nakon doručka...

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

kako sebi tako i njemu
    i ja sam od onih koja ne kaze ni dobro jutro samoj sebi dok ne operem zube i ne umijem se
    tako ucim i F
    oduvijek je ujutro prvo umivanje i pranje zuba
    ako bas bas ustane mrljav onda ga pustim da dodje sebi ali je svakako odmah poslije )a prije dorucka) umivanje, pranje zuba, presvlacenje pa dorucak bla bla...

vlac avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Umivanje nakon doručka. Pranje ruku nakon svakog ulaska u stan, diranja životinja, prije obroka.

Becky avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Da, od početka. Imam osjećaj da joj to paše, baš nekak uživa u tom činu pranja ličeka toplom/ hladnom vodom (ovisi kakvo je vrijeme).

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mene su roditelja odmalena ovim redoslijedom učili: wc, umivanje i pranje ruku, doručak, pranje zubi.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Mejra's mommy prvotno napisa

Ahemd mi izbrisa post. Znaci ja nemogu ujutro nesto pojesti (fuj) dok ne operem zube pa tako i djeca po mom... 8)

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Mi se umivamo samo ako smo prljavi ili imamo karfiol ispod nosa od skorenih balaća...

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lovorka

I ja se budim s tak bljakastim osjećajem u ustima da perem zube prije umivanja, makar imala ne znam kak krmeljave oči - prvo zubi
    A Leona radi isto jednostavno zato jer je od mene to vidla, iako njen dah uglavnom miriši ko ružica

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

OT
    uvijek su mi se gadile scene u filmu kad se frajer i ženska ujutro probude i onako sneni počnu žvaliti

lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    OT
    uvijek su mi se gadile scene u filmu kad se frajer i ženska ujutro probude i onako sneni počnu žvaliti
    X

Mališu umivam ujutro, on sam mrlja četkicom po zubima.
    U zadnje vrijeme urla prilikom umivanja, ali ja nemajka ne odustajem od tog rituala.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Peremo zube ja i on, prije dorucka - ja zbog zmajevog daha, a on me oponasa
    Umivanje ne prakticiramo ni ja (moja koza dobije dermatitis od tvrde vode pa koristim tonik i termalnu vodu) ni on.
    Navecer kad se kupa ga naravno i umijem.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    OT
    joooj, hvala ti na toj informaciji, ja sam već mislila da sam ugrožena. uvijek kad se na filmu ujutro čim se probude idu ljubiti ali baš uvijek pomislim - yea right, moš misliti. ma nema šanse da nekome dam pusu ili da neko meni da pusu čim se probudi/ probudim ( osim Luke naravno ) uh, sad mi je lakše kad znam da nas ima još ( dobro, ja sam i inače opičena na mirise, bilokakve, al svejedno - no way!)

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Grozna sam, moje dijete trkelja četkicom po zubima dok sjedi na tuti. Za to vrijeme se umijem, operem zube itd.
    Kad se obavi se operu ruke i ako ima neke fleke je umijem, ako je čista nikome ništa.

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne. Tko bi se još i s tim (da prostite) zaheb....
    Ako je potrebno, prođem mu lice vlažnom maramicom.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja uglavnom napravim tako da ga ja umijem dok on gleda crtić ili je zaokupljen nećim drugim, pa se ondaj jedan period nije dao umivati sada opet da i to je to.

aleksandra avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Da.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mi ti imamo slijedeći ritual:
    buđenje - dajem mu topli čaj (ili sok ako je vani toplo) - nosim ga u kupaonu - skidam vreću za spavanje i piđamu - dajem mu četkicu za zube + obavezno nadopunjavanje paste - a ja uzimam blazinice, namočim i u mlaku vodu i s njima mu brišem prvo lice, a onda i ostatak lica - nakon toga mijenjam pelene, oblačim ga i spremni smo za akciju.

to je naša svako-jutarnja higijena

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj klia prvotno napisa
    Ne. Tko bi se još i s tim (da prostite) zaheb....
    Ako je potrebno, prođem mu lice vlažnom maramicom.

Isto tako, nije krmeljav ujutro, a umivamo se nakon svakoj jela i kada se kupamo.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •