nisam znala gdje otvorit topic, dal ovdje ili na izazovima roditeljstva![]()
![]()
dakle - roditelji koji imate vise djece (pa i vise od dvoje...) (ili ih mislite/planirate/zelite imati) - zanima me kako ste (ako jeste) organizirali neku stednju za njih. pri tome ne mislim na kasicu u kuci, nego bas neku stednju u nekoj banci ili stedionici...
mi smo prije tri godine bili otvorili stambenu stednju za ovo troje starijih (svakom posebno), stavili pocetni ulog, uletili u neke financijski nedefinirane situacije (nista strasno, ali nismo imali "viska" da ulazemo dalje) i na kraju godine, kad je stiglo ono godisnje izvjesce iz banke - imali smo sto vidjet - cijeli taj prvi ulog banka si je papala za naknadu za vodjenje racuna :shock:nisam inace neka placimacka, ali sam taj put, kad sam otvorila te tri kuverte, sjela na krevet i rasplakala se ko kisna godina
ok, nismo imali nesto puno na racunima, ali nije bilo ni bas za bacit, a uzet tako, do zadnje lipe i poslat izvjestaj na kojem pise da je stanje na racunu 0kn, to me dotuklo... plus sto nam o toj naknadi ni slova nisu rekli pri otvaranju racuna...
![]()
no, dobro, aqua passata...
u medjuvremenu nam se stosta izdesavalo, iz protesta tamo vise nismo nis ulozili (eno, stoje racuni i dalje otvoreni, nula kuna na racunu...) , situacija se s vise aspekata promijenila...
enivej, jucer je ami imala rodjendan i pored poklona dobila nesto novca. nije neka velika svota, al mi palo na pamet da otvorim stedni racun za nju. onda sam se sjetila ove gore price i skontala, ako otvorim 4 stedna racuna - placam 4 naknade za vodjenje :shock: :shock:
pa mi palo napamet da im otvorim jedan, zajednicki stedni racun. za sve njihove ekstra "prihode" - rodjendanske, novogodisnje i ine novcane darove i za sve njihove ekstra "rashode" - ekskurzije, muzicke zelje i slicne stvari...
na taj bi nacin rijesila problem cetverostrukog placanja naknade a i olaksala sebi zivot kad bi htjela neku lovu uplatit na taj racun (ne bih morala dijelit na cetiri i kontat kome bih mozda trebala vise uplatit i zasto)
kako vi stojite po ovom pitanju?