Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Krvopije - užas!

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Krvopije - užas!

Trebam pomoć; jučer smo bili u prirodi i kad smo se vratili našla sam na njoj krpelja između glave i vrata, bio je već ukopan-krvopija užasna! Srećom uspješno smo ga izvadili i danas se gotovo ništa više ne vidi. Sad me zanima koje bi bili znakovi ako je ne daj bože bio zarazan???
    Nažalost nismo je cijepili kad cjepivo nije sasvim učinkovito!
    Nisam pametna da li da to sada ipak napravimo???

Hvala!

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Sad me zanima koje bi bili znakovi ako je ne daj bože bio zarazan???
    Nikakvi. Ne može se po nićemu sada znati je li krpelj zarazan ili nije. Tak nakon 2-4 tjedna se mogu javiti znakovi bolesti ako ih bude.
    Nisam pametna da li da to sada ipak napravimo???
    sada se ne može cijepljenjem spriječiti bolest ako je krpelj bio zaražen. Cijepiti se može tek preventivno. Jer zaštita nastupa tek oko dva tjedna poslije druge doze.

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Otiđi na hitnu!

Tako je od mog bratića mali pobrao krpelja.
    Nisu nigdje išli i nakon par dana je dobio temp.
    Otišli na hitnu i ostao 2 tjedna u bolnici na injekcijama.
    Dr im je rekao da su trabali odmah doći bez obzira imali ili nema ikakve simptome jer su krplji poprilično zarazni.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Dr im je rekao da su trabali odmah doći bez obzira imali ili nema ikakve simptome jer su krplji poprilično zarazni.
    Stvarno ne znam kaj bi na hitnoj napravili nekom tko je izvadio krtpelja.

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa
    Znam da za to daju antibiotike radi prevencije...

Nisam za nikakve antibiotike, ali da nađem krpelja bila bih jer on napravi manje štete nego zarazan krpelj...

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa
    Borrelia, Lyme disease?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

to da daju antibiotike preventivno nakon uboda radi sprečavanja lyme borelioze je novost.

Zadnji put kad sam to ciljano tražio (nedavno), našao sam da se to ne preporučuje jer se ne zna u kojoj količini i kako dugo ih treba davati.

Odoh ponovno čituckati.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

naravno da ne daju nikakve antibiotike unaprijed. Moja beba ga je imala prije tjdan dana na trbuhu. izvadili na hitnoj. pošto je bio jako sitan, nadam se da nije bio dugo i da neće dobiti nikakvu bolest, tim više što živimo na zagorskoj strani Sljemena, a tu zaraženih krpelja ima. Rekli su mi pratiti mjesec dana da se ne bi pojavilo crvenilo ili ne daj Bože temperatura...

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ja zivim u okolini gdje krpelji vaze za jako opasne i tocno je da se prilikom ujeda nedaju nikakvi antibiotici unaprijed.
    moj stariji sin je imao jednoga prosle godine na ramenu,otisli smo na hitnu jer sam kad su krpelji u pitanju poprilicni panicar.
    dok. ga je izvadio i rekao samo da moram pratiti da li se taj crveni krug siri

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam maloj našla 2 skroz sitna krpelja tijekom zadnjih mjsesec - dva, ali to sam riješila doma i nisam išla kod doktora... mi smo u Istri, ovdje koliko znam nema puno tih zaraženih krpelja, premda nikad se ne zna. Pratila sam je i nije se ništa dogodilo.
    Ali to su bili tako sičušni krpeljići, bojim se da ako joj takav sjedne pod kosicu nikad ga neću naći!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •