Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: nalaz testa za downov itd...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno nalaz testa za downov itd...

Bok svima, trudna sam 16 tjedana, danas sam dobila nalaz testa koji nerazumijem pod milim bogom ništa, te vas molim za pomoć da mi objasnite što znači taj rezultat.hvala

REZULTATI TESTA...

T21 ZA DOB 1/1437 KONAČNI 1/47 POVIŠENI RIZIK
    T18 ZA DOB 1/14381 KONAČNI 1/22190 NISKORIZIČNO
    NTD NISKO RIZIČNO

KOMENTAR LIJEČNIKA:
    izračunati rizik za T21 u biokemijskom testu je povećan obzirom na graničnu vrijednost (1/250)
    izračunati rizici za T18 i oštećenja neuralne cijevi u biokemijskom testu nisu povećani.

to je to...što znači to T21?molim vas tko se razumije za brz odgovor..hvala puno

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Trisomija 21. To je Downov sindrom.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Prebrzo sam odgovorila. Taj je nalaz samo mogućnost, povišeni rizik... Ne znači ništa konačno.
    Posavjetuj se sa svojim ginekologom i molim te ne uzrujavaj se unaprijed.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

hvala...ginekologica mi sad na godišnjem, al idem u vinogradsku četvrtak ili petak pa će mi tam objasniti valjda...

Palagruža avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Dakle, kod tebe je sporan nalaz za trisomiju 21, ili kao sto ti je Cubana vec rekla, Downov sindrom. Nalaz 1:47 predstavlja statisticku vjerojatnost da se rodi beba koja ima taj sindrom, tj. kod takvog nalaza se u 46 slucajeva radjaju zdrava djeca, a u 1 slucaju dijete s Downom. Nazalost, na osnovu tog testa ti nitko ne moze reci jesi li ti taj jedan slucaj ili nisi, a ponekad je i sam izracun omjera posve netocan. Drugim rijecima, taj nalaz ne znaci gotovo nista. Vjerojatno ce ti u Vinogradskoj predloziti dodatne pretrage (amniocentezu) i objasniti njihove prednosti i mane, a na tebi je da odlucis zelis li ih ili ne.
    Sigurna sam da je sve u redu.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

hvala palagruža...bila sam u vinogradskoj i doktorica mi isto tako rekla, preporuča amniocentezu,al rekla sam da neželim ići..kako bude bude...nadamo se da je sve u redu...nekak nevjerujemo da je beba bubana, a ako i bude..nostiti ćemo se s time..ipak je to naša mrvica..

misliteljica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj ribicaa prvotno napisa
    hvala palagruža...bila sam u vinogradskoj i doktorica mi isto tako rekla, preporuča amniocentezu,al rekla sam da neželim ići..kako bude bude...nadamo se da je sve u redu...nekak nevjerujemo da je beba bubana, a ako i bude..nostiti ćemo se s time..ipak je to naša mrvica..
    Draga ribice, malo sam manje trudna od tebe, 1. put u 35. godini i baš sam jučer razmišljala što bih napravila da se nađem u sličnoj situaciji kao ti. Tvoj stav mi je inspirativan i naveo me na dodatno razmišljanje. Hvala ti na njemu i od srca ti želim sve najbolje.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Osjecam potrebu da vam ovo kazem.
    Ja sam odbila cak i triple test i amnio jer ne znam sto bih s takvim rezultatima, trudnocu sigurno ne bih prekinula bez obzira na sve.

Rodila sam curicu koja je imala Edwards sindrom, ono sto vam je u ovom nalazu oznaceno sa T18 (trisomija 18. kromosoma).
    Zivjela je 19 dana.

Sada iz ove perspektive, kao majka koja je prije par dana pokopala svoje dijete mogu vam reci - nije mi zao.
    Rodila sam ju, uljepsala nam je zivot i u tih 19 dana svoje borbe naucila puno toga
    Zivjet ce vjecno i u nasim srcima, hvala joj sto nas je odabrala za svoje roditelje

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Masurpilami

Ja sam iz istih uvjerenja odbila sve testove...mene bi uzrujali,a odluka bi uvijek bila ista

Moja poznanica je izgubila tonu živaca sa rezultatom 1/25 na Down,rodila je zdravog dječačića...to je stvarno statistika

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Marsupilami prvotno napisa
    Osjecam potrebu da vam ovo kazem.
    Ja sam odbila cak i triple test i amnio jer ne znam sto bih s takvim rezultatima, trudnocu sigurno ne bih prekinula bez obzira na sve.

Rodila sam curicu koja je imala Edwards sindrom, ono sto vam je u ovom nalazu oznaceno sa T18 (trisomija 18. kromosoma).
    Zivjela je 19 dana.

Sada iz ove perspektive, kao majka koja je prije par dana pokopala svoje dijete mogu vam reci - nije mi zao.
    Rodila sam ju, uljepsala nam je zivot i u tih 19 dana svoje borbe naucila puno toga
    Zivjet ce vjecno i u nasim srcima, hvala joj sto nas je odabrala za svoje roditelje
    Jako si me , zato što ste divni i hrabri roditelji. Ja nosim u stomaku jednu malu mrvicu koju smo čekali 5 god. Nikada nebi išla niti na jedan test, niti bi preknilula trudnoću. To je moj dar i želim ga imati za cijeli život ma kako sve završilo

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Marsupilami sigurna sam da je i ona sretna što je odabrala vas, pa makar je kratko bila s vama na zemlji ćini se da su ti momenti bili magični...

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ribica ~~~~~~~~~~~~~~~~ iz petnih žila da sve bude super

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Bas sam nekazaboravih...

ribicaa od svega srca ti zelim zdravu trudnocu, najzdraviju i najljepsu ribicu na svijetu

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa
    Marsupilami sigurna sam da je i ona sretna što je odabrala vas, pa makar je kratko bila s vama na zemlji ćini se da su ti momenti bili magični...
    Hvala, bili su bas takvi, magicni

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Joj curke, sad ste me još više raznježile i rascendrale, čekam nalaz double testa iz lab. Breyer, danas mi ga iza 14 h šalju na mail. Valjda bude sve u redu!

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

evo nalaza:
    Rizik za Down 1/12680, rizik za godine za Down 1/363
    Rizik za trisomiju 18 1/2669, rizik za godine 1/3627.

Napomena: Na osnovi proračuna koji uzima u obzir biokemijske nalaze, biometriju i anamnestičke podatke nije nađen povećani rizik za Downov sindrom u odnosu na prosječni rizik koji odgovara dobi trudnice. Vjerojatnost za trisomiju 18 je malo povećana ali je još uvijek znatno ispod 1:250.

Koliko se ja razumijem, meni je nalaz o.k.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Bok curke...eto nije me bilo par dana. pa se tek sad javljam..hvala vam na dobrim željama...zaista ste zlatne...
    kako god bilo sve će te naše bebice biti voljene...naši mali ...
    ljubim vas sve...hvala

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •