Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Prva smislena riječ

Datum pristupanja
    May 2007

Početno Prva smislena riječ

Zanima me kako prepoznati pravu riječ, odnosno kako je razlikovati od slogova.
    Paula je s cca. 7 mj. počela govoriti tata, prije toga je samo bezveze brbljala svašta. U početku smo smatrali da ona nema pojma kaj to znači i da nema veze s pravim riječima, ali sam skužila da govori tata kad mm u podne dođe doma na ručak i kad je doma, npr. ujutro kad ju stavim k nama na krevet lupa mm i viče oduševljeno: tata, tata.

Prošli tjedan je prvi put rekla mama, a jučer se igrala s mm-om, ja sam ušla u sobu a ona me ugleda i veli "mama". Sad si ja mislim da li ona to stvarno kuži, ili to govori kak joj dođe. Inače jako voli ponavljati, pa govori tati pa-pa, plješće ručicama i govori baba (bravo) i super razumije govor. Već više od mjesec dana se nasmije glasno od sreće kad pitam da li hoće papati mlijeko.

Znam da neke stvari razumije kad velim, a pitam se da li govori namjerno ili trkelja bezveze? Pročitala sam u zdravstvenoj knjižici da se kod upisa u školu treba napisati kad je dijete progovorilo prvu riječ, a ne znam kaj se broji.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Moja je curica (8 mjeseci) isto brbljala bezveze, između ostalog i mamamama. Naravno da se nije odnosilo na mene. Al sad kad je nervozna ili joj se spava, a kupa ju i oblači MM, vrlo jasno kaže MA-MA, s debelim M. I prestane to govoriti čim se pojavim .

Karin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Marko je s 8 mjeseci progovorio: g’e, glje = gledaj i mmm, mam = njam, njam.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Sven jasno govori njam-njam kad hoce jesti, ta-ta stalno govori a u zadnje vrijeme primjecujem da samo u prisutsvu MM-a. Mama kaze vrlo rijetko, samo kad je jako uzrujan.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

moja je sa oko 8mj (ne sjecam se tocno iako mi je to bio jedan od top trenutaka u zivotu ) rekla mama sa razumijevanjem. probudila se, podignula glavicu, ugledala me, rekla mama i nastavila spavat

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Iv prva riječ nije bila ni mama ni tata nego ADA - hvala :? i to je počeo sa 7ipo mjeseci... sigurna sam da je to značilo točno to jer je i prijateljica od moje mame (koju je vidio prvi put) skužila da je to to...
    i to mu je bilo (uz mamu, tatu i babu) sve do 13 mjeseci kada je odjednom počeo slagati rečenice...

B je progovorio s 2,5 godine :shock:

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Roko je isto sa 7 mjeseci prvo rekao "tata" kad se ovaj pojavio na vratima

sa navršenih 9 mjeseci je govorio: mama, tata, pa-pa, baba (za baku)
    sa navšenih 10 mjeseci: sve iz 9. mj. + va-va (hvala), mica, će-će (cvijeće), auto, ajde, daj, ne, šete (svjetlo)

do dana današnjeg nije ušutio, govori čak i kad spava

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

kod nas mama sa 7 mjeseci. dalje smo na rahelinom tragu, al se necu hvalit 8)

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

L je počeo sad oko 8 mj. bababa, tatatata, daj,daj,daj.
    To je to kaj kužim da veli.
    Brblja on stalno nekaj sebi u bradu al ne kužim šta.
    E sad koliko tu ima smisla
    Mama je rekao svega par puta ali u čušpajzu s ostalim.

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

v. već danima viče da-da-da, pa se omakne ta-ta-ta. pa joj tajo misli da ga zove 8)

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Novi je prvo smisleno zvao mene (sa mammmmmm, svi su shvatali da je to to).
    Imao je vrlo malo meseci, da se ne hvalim ni ja

Posle je zvao moju sestru sa "teccc" i imao neke reci za domace zivotinje iz jedne male slikovnice.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mene sve strah pitati da ne poberem titulu "nadobudne mame", ali je li moguće da beba od nepunih 5 mjeseci kad je gladna/pospana/cendrava (i samo tada) viče maa, a da to znači mama?
    Inače se raspameti na riječ cika, papati ili kad vidi da presvlačim majicu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •