Stranica 29 od 92 PrviPrvi ... 1927282930313979 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,401 do 1,450 od 4557

Tema: bronhiticari, astmasi, sinusasi - kako je? 3. dio

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo, i kod nas se stanje pogoršava. iako je cvjetanje breze na izmaku, ona kašlje sve više. Opet je bila u Gradu mladih nakon čega joj je koža bila u dosta lošem stanju

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Nanoi, vidis, sada kada si spomenula brezu ja pocinjem sumnjati da su se nama alergije promijenile... tj. da su neke nestale, a dosle nove
    Morat cemo napraviti testiranje...
    Uvijek kada sam citala vas (posebice mame malih laringiticara) cudila sam se tom nocnom kaslju, jer kod nas toga nije bilo - kad je spazam onda je to suhi kasalj dan i noc
    A sada, unazad 3 noci, preko dana ok, i onda nocu krene kasalj i davi se.
    I izmjenjuje se suhi i zreli...nista vise ne kuzim i pojma nemam sto da mu dam.
    Mislim da cemo uskoro opet u Alergovitu..

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, alergije se mijenjaju- mislim da je preporučljivo djeci raditi testiranja svake tri godine ako ne i češće, a odraslima svakih 6.

Ona je pod flixotideo cijelo vrijeme bila dobro, tako da smo i smanjili terapiju. Ovo sada je definitivno najgori period. Bilo za dišne puteve, bilo za njezinu kožu

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

NanoiBeba a jesi li provjerila kaj je tam jela, možda je priča i u klopi?????

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nama je koža sad donekle Ok, i sve u svemu čitija nek zadnjih 2 godine kad je u ovo doba bila baš katastrofa, istina to nam se može i povratiti jer je taj period bio od 4-6 mjeseca. Inače je od 6 mjeseca na homeopatiji ( povremano), i izbacili smo neke stvari iz klope ( tipa Pregomina i sl.) prema Jelićevom BMR testu. Ali smona Flixotidu već konstantno 3 mjesec.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jelena, nije hrana. Svako proljeće koža joj bude takva.

Napravili smo test intolerancije na hranu 8neku jeftiniju varijantu) - rezultati su poražavajući - užasno puno toga je ispalo pozitivno- i to i od osnovnih namirnica. Ne znam kaj bi doma jeli, pridžavamo li se toga

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I NAMa JE KOŽA BILA JAKO LOŠE TIH ZADNJIH 2godine u proljeće, ali te stvarno pitam da li si provjerila kaj su tam jeli, jer u većini vrtičke hrane ima puno skrivenih mlijaka, paradajza, kikirikija, soje, grisina i kaj ja znam čega. Moja u vrtiću ima posebnu hranu, a to se donekle može kontrolirati svakodnevnim uvidom u njen jelo vnik, a ako ti nisi nimalo pitala što je i kakva hrana bila, možda se i tu nekaj skrilo kaj ona ne smije. Pričam i i to s toga jer se kod nas pojavio neki novi proljetni rižoto kaj ni kuharica nije znala kaj je , poslije je ispalo da je puno sira i paradajza ( naravno uz šareno povrće), moja uvijek dobi neku zamjenu.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mi smo od danas na ventolinu.

momze noćni kašalj je klasičan astmatičarski simptom, kako mi rekoše.
    moj ovaj puta kašlje i danju i noću, kapilare su mu užasno ispucale po licu.
    Posljednje uređivanje od Tashunica : 28.04.2010. at 13:46

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    momze noćni kašalj je klasičan astmatičarski simptom, kako mi rekoše.
    To je i nama reko B u Crikvi! Napose onaj koji počne od ponoći do 3 sata u noći.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    To je i nama reko B u Crikvi! Napose onaj koji počne od ponoći do 3 sata u noći.
    da, jutros u 3 sam mu dala ventolin nakon pola sata neprekidnog kasljanja

Tash, mi imamo dijagnozu alergijske astme vec 2 i pol godine i nekako sam se uvijek tjesila da je to sve nesto prolazno jer nije bilo tih simptoma - nocno kasljanje.
    Eto, sad nas i to sustiglo

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a mi nemamo nikakvu dijagnozu, ali imamo noćni kašalj i ventolin u sred noći, smiješno ali istinito.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a nama je baš tako počelo - s noćnim kašljem. I MM je odmah rekao da mu je sumljivo, dok sam ja negirala. Tek kada je počeo spazam, povjerovala sam mu. Otada znam da dijete ima astnu.

I danas je baš sumljivo kašljala, ali nije po noći. Baš me zanima kakvu ću je pokupiti iz vrtića.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i nama je krenulo s nocnim kasljem. mi smo ok trenutno, konacno je pocela puhati pef normalno. jos ju drzim na flixotidu. jelena.O poslala sam ti pp. nekaj mi je bilo ukljuceno, jedva sam skuzila sto.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

imaš i pp i mail

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Da ne otvaram novu temu, netko ce ovdje siguno znati..
    Uglavnom, na ventolinu smo manje vise cijelu zimu. Ima 17mj. Od danas opet nakon mjesec ipo pauze. Medjutim, ja bi joj uvijek davala sirup, do danas. i sad sam na sto muka. Inhalirala sam je s 3ml fiziol. i 3 kapi ventolina prije sat ipo. spavala je s dudom usjedecem polozaju i ja sam joj drzala masku. brine me zasto ona i dalje ubrzano dise. ne kaslje, ali dise 100 na sat.
    koliko je ona mogla udahnuti s dudom u ustima, dakle samo kroz nos? sa sirupom sam bila mirna, sad nemam pojma koliko je toga udahnula, a ne smijem joj nista ponovo dati.
    jel ok nakon 6 sati dati 3ml sirupa (koliko bi joj inace dala da nisam nabavila inhalator)?

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mislim da ti je najbolje nabaviti bebihaler i pumpicu, s tim si najsigurnija.
    za sirup ne znam ništa.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mozda si ju predozirala. najbolje ti je nazvati astmaforn na srebrnjaku pa pitati . uvijek ti je dezuran neki doktor na tom astmafonu i zna sve o tome. slazem se za babyhaler i pumpicu. gdje se lijecite ?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

K. je jučer toliko kašljala nakon vrtića da smo i mi posegnuli za Ventolinom

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    jelena, nije hrana. Svako proljeće koža joj bude takva.

Napravili smo test intolerancije na hranu 8neku jeftiniju varijantu) - rezultati su poražavajući - užasno puno toga je ispalo pozitivno- i to i od osnovnih namirnica. Ne znam kaj bi doma jeli, pridžavamo li se toga
    PREDNOST dati slijedećim namirnicama:ŽITARICE riža, sve vrste- naročito basmati i smeđa, integralna dugog zrna, zob GRAHORICE zelena soja , crvena leća, mung dal POVRĆE trebalo bi biti kuhano tikvice, mrkva, cikla, rajčica, slatki krumpir, blitva, špinat, cvjetača, brokula MLIJEČNI PROIZVODI rižino mlijeko, mlijeko od zobi, sir bi trebao biti mekan i svjež tofu ,eventualno ementaler ZASLAĐIVAČI med u malim količinama , sirup od agave, javora , rižin slad ULJA maslinovo , maslac ghee , ORAŠASTI PLODOVI umjereno badem, orah, lješnjak,, kokos pinjoli, pistačo SJEMENKE u malim količinama- sezamove suncokretove, bundevine, laneno sjeme(SJAJNO ZA KOŽU) ZAČINI đumbir, kumin anis, kurkuma VOĆE potpuno zrelo i sočno većina slatkog voća jabuke, kruške naranče, trešnje, marelice, breskve, dinje, svježe smokve, datulje ... MESO piletina, puretina, teletina, konjetina, junetina, janjetina RIBA plava Od siječnja se strogo pridržavamo gore napisanog, rezultati su nevjerojatni . Nadam se da će pomoći.

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

evo da se i mi konačno pridružimo temi (do sad sam samo čitala).
    ukratko:neurodermitis, bronhitisi, bolnica s 2,5 godine i astma, dvije godine, bez ikakve terapije (sad ima 10), povremeno ventolin i inhalacije s fiziološkom.
    prije dva mjeseca upala gornjih dišnih puteva (valjda) prije mjesec dana kakti upala grla, dobio silapen svakih 8 sati, on je kurio sve u 16. četiri dana niš nije jeo ni pio, popio 7 puta silapen i otišli na zaraznu, krv pokazuje malo povišene leukocite i niš drugo, dokica ga poslušala i poslala na rentgen. upala pluća (virusna) dneva bolnica, infuzija tri dana sumamed, konačno nako dva sumameda malo bolje, dobio još jedan antibiotik koji je pio samo tri dana jel pedica nije vidjela da treba 7. za tjedan dana kontrola (sad kažu bakterijska clamydia pneumonia) i slika pokazije povlačenje, ali otekli linfni čvor u plućima, savjetuje konzultacije sa srebrnjakom (gdje se inače kontrolira).
    prošli tj. kreće u školu samo 4 dana, počinje kašalj, inhal-fizološka, ventolin, hitna srebrnjak (jel su tak rekli na zaraznoj, ako počne kašalj u roku dva tjedna).
    drugi dan ga moramo ostaviti (pretrage) u bolnici (petak), dijagnoza atelaktaza (atrofija pluća). u subotu i nedjelju ga posuđujemo na ispovijed i prvu pričest.
    u ponedjeljak bronhoskopija, u utorak rentgen, pa ostale pretrage. u međuvremenu, počeo dobivati fliksotide i ventolin i infuziju radi omekšavanja sekreta, dolazila ona teta na "lupkanje" da mu se sekret otkine.
    danas došao doma, mora na ph metriju (jel su mu u bronhima našli nešto na što sumnjaju da je želučana kiselina) i kontrolu kod kardiologa zbog "lutanja centra vodiča".
    danas čitala da 80% posto ljudi koji se liječe od astme imaju refluks i sve smetnje (upala uha, šmrcanje, bronhitis, astma) često put dolaze od te želučane kiseline i ka dto počnu liječiti, da sve tegobe nestanu. ima li netko nekakva iskustva s tim?
    eto to bi bila naša storija, možda malo dugačka, ali kad sve već dugo i traje (mjesec dana)

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uf koma vam je storija . ne ali sam cula za to. meni su mislili da su moje smetnje sa sinusima od zeludca.

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

noćno kašljanje- tjedan i pol već.. venotilin flixotide..
    mislim da će morati na neko novo testiranje nema dokazane alergije sa zadnjeg a guši se ovih dana, ne znam što cvjeta

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

čula sam i ja za taj refluks iz želuca isto!

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

puno toga cvjeta: breza završava, sada cvjeta topola, pa mislim trave i tko zna šta još
    evo:
    http://www.stampar.hr/lgs.axd?t=16&id=1687

http://www.stampar.hr/Default.aspx?art=1872&sec=16

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i bagrem, a od trava crkvenica

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja stalno mislim kako moj nema alergije, a nije mu ni dokazana prik testovima, ali on me često razuvjeri.
    za prvi maj smo cijeli dan bili u prirodi, taj dan mu je ful nos curio, a tu noć je opet krenuo taj odvratni noćni kašalj.

zanima me jedna stvar, može li se ventolin dati jednokratno? ili se mora nastaviti?
    ako ne može, zašto ne može?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

MM kađe da može. Nije on doktor, nego ima astmu.

I mi smo K. ove godine kroz cijelu sezonu dali dva puta po jedan potisak Ventolina.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

zanima me jedna stvar, može li se ventolin dati jednokratno? ili se mora nastaviti?
    ako ne može, zašto ne može?
    mislim da moze - vidim puno alergicara koji ga koriste jednokratno
    i ja ga nekada dam Z. jedan dan ili dva, iako lijecnici kazu da treba 5-6 dana
    ono sto ja vidim kao problem je ako se daje samo ventolin, a nema nikakve terapije (protupalni lijekovi kao, na primjer, flixotide, pulmicort, singulair itd) tj. ventolin se koristi kao terapija

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ventolin se može koristiti povremeno, jel on kratkotrajno širi dišne puteve. znači kad je spazam, onda se daje ventolin.
    za liječenje umjerene i teške astme koriste se protuuplani lijekovi svaki dan (flixotide i sl.). djelovanje počinje nakon 7-10 dana.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja stalno mislim kako moj nema alergije, a nije mu ni dokazana prik testovima, ali on me često razuvjeri.
    za prvi maj smo cijeli dan bili u prirodi, taj dan mu je ful nos curio, a tu noć je opet krenuo taj odvratni noćni kašalj.
    a zakaj ti ne papraviš Rist i rast, mojoj maloj nikad prickovi nisu pokazivali ništa, a rastevi su bili beskonačni. Pa kod nekih čak ni rastovi ne pokazuju ništa, ali su bar mjerodavniji nego prick

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i nama su svi testovi uredni pa i ristovi i rastovi i prickovi i sve zivo a opet se osipava oko usta povremeno + dobiva bronhoopstrukcije u proljece do jeseni. i uvijek smo u zimu zdravi bez kaslja. isto je i kod mene osobno. evo crkavam ovih dana od kaslja i slajma a nista.
    ventolin se moze slobodno davati samo ponekad , on ti je kao sto uzmes aspirin kod glavobolje uslijed prehlade, a atb je ono sto ju lijeci npr. tako i flixotide bi trebao se uzimat bar tjedan dva tri, a ventolin samo u spazmu i teskom disanju. samo za trenutno olaksanje služi.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

nažalost, i ja se prijavljujem na ovaj topik.
    od jučer je J dobio flixotide i ventolin, prvo dva put dnevno, drugo tri put dnevno za sad, do utorka.
    dobili uputnicu za alergologa, ali da se naručimo za dva-tri mjeseca.
    mene buni što mi je rekla ventolin od utorka na dalje po potrebi.
    a ja ne znam prepoznati tu potrebu.
    naime, jučer mi se prije kontrole dr činio skroz dobro, a kad ga je poslušala mi je rekla da škripi i da se muči i odmah mu dala potisak ventolina.
    to nam je sve novo, ja sam u stalnoj brizi da se ne počne jače gušiti.
    npr. u školi, gdje je od osam do četiri.
    trenutna dijagnoza mu je opstruktivni bronhitis, ali ona sumnja na neku alergiju jer je imao i crvene oči i pun nos, a to smo rješili sirupom aerius.
    anyway, čitam vas.
    i još nešto, nisam sigurna da li J ispravno koristi pumpicu, iako dr kaže da koristi. koliko nakon uzimanja ventolina bi se simtomi trebali poboljšati?

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

da ispravno udahne pumpicu znat ćeš ako mu nije loš okus u ustima. imaš unutra i pumpici upute. moj je stariji od tvog pa mu ja još uvijek dajem na beby haler, ali skinemo gumu, tak da je nešto između halera i volumatika. kad mu trebaš dati?! vidjet ćeš da teško diše ili da jako i stalno kašlje ili ak čuješ kad nasloniš uho da svira, skužit ćeš s vremenom. poboljšanje kod ventolina odmah ili ako je jako onda nakon nekoliko (2-3) davanja svakih pola sata, a flixo djeluje nakon 7-10 dana.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sigurno ne koristi ispravno. kazu specijalisti. i djeci i odraslima se preporucaju haleri , pa ga kupi jer ovako ti vecina zavrsi u ustima. kazu doktori da nema sanse da znaju pravilno udahnut u pluca. kupi aerochamber SA MASKOM, ili neku drugu komoru za te pumpice, i to odmah jer ovako ti je nista. velim i odraslima se preporucaju te komore jer je utvrdjeno da vecina lijeka zavrsi ili u ustima ili zelucu a najmanje gdje treba tj u plucima. onda si mozes misliti kako dijete to tek udise. za baby haler je premali ali bolje i on nego gola pumpica.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo i nas opet. Bili na Srebrenjaku sredinom 3. mjeseca, laringitis, opstruktivni bronhitis, preporuka Flixotide do kontrole u 7. mjesecu i 5 tjedana apstinencije od jaslica. Stanje je bilo super nakon bolnice, ništa, niti hropčića, niti naznake kašlja, naša ped koja je i alergolog je savjetovala da odradimo prije prick test i da je skinemo s Flixotidea jer da nije potreban stalno kad joj je tako OK. Odradili prick test u Alergoviti, zasad ništa nisu našli, ali ostaje Igg od 150, objasnila nam je dr. da je to alergijska podloga zbog mene - alerg. rinitis - i da će se njeno stanje vjerojatno kasnije razviti u nešto kronično, budući da je bronhoopstrukcija uslijedila nakon 2 godine i bila je ozbiljna i uzrokovala hospitalizaciji. Dogovor je bio da je pokušamo vratiti u jaslice, na prvu naznaku curenja nosa da je vratimo na Flixotide 2 potiska, a kad se bronhoopstrukcija ponovi onda bi uvela minisingular, i svakako da imamo Ventolin sprej i baby haler s nama ako idemo izvan ZG-a.

E, sad. Vratili se u jaslice, i odmah ko mokrom krpom po glavi (a nije neka sezona boljetica, nisu imali kozice i sl.) - 3. dan curi nos, 5. dan temperatura 37,5 najčešće, malo je slabije snage, ali relativno dobre volje, ali danas počeo i kašalj, onako kao lavež. Od tog 3. dana jaslica, a prvog dana curenja nosa, sam uvela opet Flixotide 2 x 1 potisak.

Prošli put nam je laringitis bio uvod u hospitalizaciju pa me sad frka tj. razmišljam se je li potrebno još nešto dati, nešto protiv kašlja, tipa prospan ili ventolin sprej, svega još imamo doma od prošle hospitalizacija-epizode? Jutros nije bilo niti naznake kašlja pa nismo nikome odlazili...
    Posljednje uređivanje od ina33 : 08.05.2010. at 23:06

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pitanje - je li udahne OK Flixotide ako joj je zaštopan nos? Ili trebam prvo pročistit nos, tipa s Operilom?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mi prvo čistimo s Rhinohornom (, onda se malo inhaliramo s fiziološkom , pa tek onda Flixotide.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

pa kako vaši udišu? moj udiše na usta i to sada baš onako duboko, a nos mu je često zaštopan, ja se baš i nisam brinula zbog toga :/

ina ja bih svakako preporučila pulmicort.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Guglam plumicort (to nam nisu davali) - je li to ide bez recepta i koliko puta se koristi? Danas joj je 37,3, kašalj nije baš neki jaki, ali je i dalje prisutan, sutra popodne vjerojatno ped pa ću nju pitati za to.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ina pulmicort je sigurno dobila na srebrnjaku, gore ga svima daju.
    ide na privatni recept, naručuje se preko ljekarne na dolcu.
    neki pedijatri ne daju recept i naš je naprije odbijao a onda nam je na koncu dao i sada nema šanse da nam se desi da smo bez njega.
    spriječio nam je hrpetinu laringitisa, a daje se i kod opstrukcija.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kako ću ga koristiti? Moje pedijatrice u DZ zdravlja (Gunek) nema jer je na bolovanju, u Alergoviti mi nisu o njemu pričali, a bojim se da mi zamjenska ped (svaki put druga) neće znati reći kako. Na Srebrenjak nisam mislila odlaziti jer mi se čini da nije tako hitno stanje da bih išla na hitnu i sl. Trebale bi mi upute za korištenje - kad se daje i sl. ? Eventualno bih mogla opet u Alergovitu na savjetovanje ako ne bude bilo naše Gunekice na poslu...
    Posljednje uređivanje od ina33 : 09.05.2010. at 12:05

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ina imaš pp.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prodaje se i na forumu, na mameibebe se prodavao. mogu ti pitat curu ako nije prodala. moja dise flixotide na usta, jer u usta i mora doci tj pluca kroz usta..

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa Vidi poruku
    prodaje se i na forumu, na mameibebe se prodavao. mogu ti pitat curu ako nije prodala. moja dise flixotide na usta, jer u usta i mora doci tj pluca kroz usta..
    Lunahor, pišeš za plumicort? Može, vjerojatno će mi to trebati.

Zvali u Alergovitu, dr. preporučila Flixotide 2x2 ili Plumicort, da je on lijek izbora za laringitis, plus da za Plumicort moramo imati električni, ne UZV inhalator (koji imamo doma zbog mog alergijskog rinitisa).

Ne znam da li da uvodim opet ono lupkanje - onu fizikalnu? Zasad joj je to u grlu... Pokušat ću danas do dr-a, izvadit i CRP, KKS... Zasad ništa to ne djeluje dramatično, ali me epizoda bronhoopstrukcije prošli put, koja je došla relativno naglo i neočekivano - bili smo u stalnom liječničkom monitoringu - plus hospitalizacija, stvarno relativno prepala.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lupkanje ide samo kod kaslja sa slajmom inace nikako ne.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

moje dijete je zdravo, konačno.
    tu i tamo zakašlje ili kihne ali to nije ništa.
    dugo mi nije ovako dobro i "čisto" zvučao. nadam se da će potrajati.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

super tash

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cure jel netko nekada kasnio na pregled od vas ? mi imamo u petak termin a zadnji sat cure pisu test iz engleskog i taj zadnji sat im zavrsava u 12,15 , slijedom cega nas nema gore prije pol 2 ?! kaj mislite jel ce biti problema ?

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ma ako sestra i bude pravila probleme, lijepo odi do dr f. (vi ste kod njega jelda?)
    i zamoli da te primi. mislim da on neće praviti nikakve probleme.

lijepo me je mama učila da se ne treba hvaliti. eto nakon one moje samohvale gore miha je od jučer lagano promukao, kašljucka, kiše, šmrče, jelte sve ono u paketu

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma tash bas sam ti to htjela reci, ja sam u postu napisala isto nesto pa ipak pobrisala

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •