Stranica 54 od 92 PrviPrvi ... 444525354555664 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,651 do 2,700 od 4557

Tema: bronhiticari, astmasi, sinusasi - kako je? 3. dio

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

samo da dovšim ono s narudžbama i čekanjem: nazvala sam na kraju klaićevu i naručili nas za 3 tj! dakle srebrnjak 3 mj a klaićeva 3 tj!! sretna sam, bar ću se toga odmah riješiti.

sad mi recite što me čeka: imamo pregled i alerg. testiranje? - da znam malca pripremit. jel ga pikaju? ako da, jel boli? koliko uboda? jel neugodno?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a koje ovdje malac onaj iz berbe 2010?

pregled ko pregled, pita te kak je dete, posluša ga i sve to napiše.

testiraje valjda prickanje, naprave par uboda ( čitaj od 10 do 40) onog kaj oni smatraju na kaj bi dete trebalo bit alergićno, ili prema tvom saznanju, neugodno je , ali boli jedino to kaj trba bit miran najmanje prvih 10 minuta, da se ne razlije jedna točka u drugu, sad ovisi kak je dete velko, ili ti sjedi to vrijeme u krilu ili pored tebe, a ti mu pričaš priče ( samo testiranje traje cca 20 minuta od zadnjeg bockanja). Ak su jako velike te točke nakon testiranja, možda će vas poslati da odmah vadite i krv za rast i rist.

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

radi se o malcu berba 2007. - dakle 4 godine. 10 do 40 uboda? uf. kako to izgleda? u podlakticu jedan po jedan il nešto drugo??? moram ga pripremiti da ne bi tamo počeo izvodit scene.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

s tak velikim ne bi trebalo bit problema, u podlakticu jedan po jedan. zemi si kakvu slikovnicu ili neko jelo koje se može jest u malim komadima, dobim ospice kad decu dovedi na testiranje i hrane ih smokijem. Važno je da ima ruke na približno ravnom, da mu se ne preljeva.

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj lukava puščica prvotno napisa Vidi poruku
    radi se o malcu berba 2007. - dakle 4 godine. 10 do 40 uboda? uf. kako to izgleda? u podlakticu jedan po jedan il nešto drugo??? moram ga pripremiti da ne bi tamo počeo izvodit scene.
    Mi smo radili testiranje na Srebrnjaku, isto je 2007 god.
    Nije urlao, ali je bio izbezumljen, suzne oci. Sjedio je mm u krilu, m. sestra je bila i vise nego dobra. mm ga je uspio nagovoriti da kod svakog uboda kaze: AJ i da ne place. Al sve u svemu uzas, izbezumljen jadnicak, nakon pregleda smo vadili krv za daljnju analizu.
    A kako uopce pripremiti dijete na bockanje? Meni kad su radili testiranje, bila sam ko bumbar

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

djeca obično na pricku nemaju tako jake reakcije kao odrasli. No to ne znači da nemaju visok stupanj alergije

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ma "pripremiti" mi znači da mu kažem što će se događati i objasnim zašto je to tako i obećam neku nagradu za hrabrost.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ti ubodi bole manje od vađenja krvi, prošli put moja mala (2008.), na to testirnaje nije niti A rekla... ne znam, kao da nije niti skužila da je to ubod, zapričavali su je da će je malo namazati itd.... nemoj previše pripremati, moj ti je savjet, da se ne prepadne pak previše, jer to nije kao "pikica", moja mala to nije ni skužila. Prvi put je malo plakala, ali ni izdaleka kao kad joj vade krv. Sretno!

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

uh moj meni je bas bilo tesko gledati to bockanje.
    Sto se tice vadjena krvi inace ne place, niti se trzne al sad mu je tesko palo.

Sto se tice narucivanja: Bili smo na kontroli i nakon pregleda, dr nam rekao da nam teta na salteru da termin 5/6 mj. Ja odem k njoj i ona mi 15.4. daje termin tek na jesen u 10 mj. ja odmah iskolacim oci i kazem sta je dr rekao te ona zove i njemu kaze: Ovdje je jedan roditelj koji mi tu nesto prica o terminu a ja nemam prije 10 mj... onda joj ovaj objasni te mi ona da termin kako je on rekao 5/6 mj. al oko 14h valjda pred kraj smjene. Bili smo kod dr. F i cini se Ok ali sad mi zao da sam uopce cekala te termine na Srebrnjaku, mislim da cu preci u neku drugu bolnicu.
    Pregled predugo traje pogotovu ako teta na prijemu ne procita da dijete ima alerolosku obradu, pa se sve otegne do 13h...

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj znaci i dalje guzve na srebrnjaku. kak oni to misle rijesiti. mi idemo 9.6. na kontrolu. moram samo prije zvati f. da vidim jel mogu doci oko 2 a termin imam u pol 11 a to mi ne pase. l. kaslje jos ujutro , u biti bila je na ventolinu par dana pa se smirilo, prestala s v. pa opet kaslje. drzim ju na flixo.

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Bas jesu guzve, nemozes proci kroz hodnike.
    Napisala sam da smo bili na kontroli 15.4. u stvari bili smo 15.3. a sljedeci termin nam nudila u 10-om mj. za 6 mj.
    Za neke bi to bilo Ok, ali termini se podjednako daju za sve. To mi je bas bezveze

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

curke probajte sa slanom sobom, moj klinac ima astmu i jako mu je pomoglo nema više napadaje
    potpuno prirodno

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

možda bi i ja ovo mogla potpisati. još uvijek se ne usudim, jer je prošle godine zadnja frka i ventolin bili u lipnju. Nama je kombinacija slane sobe i ulja crnog kima toliko smanjila količinu uzetih lijekova da ja sve ne vjerujem. Znači- ona bi trebala uzimati flixotide od siječnja do lipnja i to 2x2, 2x1 ili 1x1- to nam je doktor ostavio da sami procijenimo. Prošle godine smo uz to povremeno morali uzeti i Ventolin. Ove godine niti jednom, a flixottide sam doslovno davala na preskokce, čak ne svaki dan. Ne znam kako da provjerim, koliko nam je uopće ostalo lijeka u toj jednoj dozi od ove sezone.
    Inače, moja je ima max tupanj alergije na brezu i samo za jedan stupanj manje na lijesku.

Je da mi je već dojadilo hodoČastiti u slanu sobu (bili smo skoro 40 puta)- zeznuo me MM, ja sam htjela da on ide s curkom (jer isto ima astmu) ali mu se nije dalo.

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Jedan period ja sam davala 1x1 flixotide od 50 i dr mi rekao da nisam trebala ni to i dao mi onaj pogled ,.. mora se davati 2x? jer je valjda 1 potisak dovoljan za 12 h. E tako sam se glupavo osjecala, cak sam pomislila kud nisam drzala jezik za zubima

e da jos mi je rekao da je 1 potisak od 50 terapija za bebe od 6 mj.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja ima 7 godina , i ja sam davala 1 potisak (isto 50)i to ne svaki dan. Nisi se trebala osjećati glupavo - ja sam nakon jednog razgovora s doktorom skužila da se oni "debelo" osiguravaju s terapijom- odnosno napišu više i da roditelj može "isprobavati".
    Nama u nalazu točno piše 2x2, 2x1, 1x1 po potrebi. Znam da mi je doktor rekao samo da se ne smije naglo smanjivati terapija jer lijek drži nekoliko dana pa ne možeš procijeniti.

Odrasla osoba sama može procijeniti potrebnu količinu lijeka, dok za djecu to radimo mi

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

evo da vas izvijestim, bili smo na testu, urlao je kao slon.
    rezultati: alergija na ambroziju (veliki kružić narastao), na travu, brezu i lijesku. eto. moje dijete je kašljalo od 8.mj prošle godine do početka 5.mj. gotovo bez prestanka, s povremenim bronhitisima. imam dojam da se sve vo javilo ove godine i da se slomio. prošle godine nije bio ni prehlađen nit alergija. tako mi je žao, imam dojam da sam ja zakazala tj. da sam kriva što mu nije bolji imunitet i što sam ga slala u vrtić jer ovo su nam sad rezultati za cijeli život.

ambroziju sam primijetila, imam je i ja i kod njega su simptomi bili jaki, al ove trave, lijesku i brezu sam trebala primijetiti sad u 4.mj zar ne? a nisam uopće skužila. doduše kašljao je kao što sam rekla stalno i išli smo u slanu sobu dosta često. koštalo me para i para...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

to ti je tak, ja velim deca su ko lutrija!
    sad nas pokosi ljeska taman za badnjak, breza je u 4. mjesecu, a ambroziju nismo imali simtoma, a ona je dost velika.

Jel su mu dali da radi rist i rast, alergije u labosu.

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

lijeska je znači oko božića? wow, onda je pokrio skoro cijelu godinu.

rist i rast? ne znam na što misliš. samo su ga pikali, a još moramo na kontrolu nosa (što to podrazumijeva?) i vadit krv - jel to to?

ps. sestra me uvjerava da alergije ne moraju trajati cijeli život, da je ona godinama u proljeće imala al. u proljeće (ne zna na što) i pila claritine al da zadnjih god joj je puno bbolje, ne mora ništa piti. šta je to moguće? ja sam mislila da je alergija nešto što te prati cijeli život.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne, navodno alergije odlaze i dolaze (kako kod koga, ako se ima sreće). Astmu, recimo, zovu "rijeka ponornica" - da simptomi kod nekih oslabe s pubertetom i skroz pa nestanu, pa se opet pojave kasnije u životu, tipa iza 40-te. Nije za cijeli život, mislim da čak nije niti kod većine - evo, jučer mi je žena u 40+ dobi pričala da je po prvi put u životu burno reagirala na kikiriki, upoznala sam ženu koja mi je rekla da je dobila astmu u 40.-toj godini života (možda je prije u djetinjstvu imala "bronhitise" ili ta neka nedetektirana kašljuckanja). Navodno puno njih na neko vrijeme "preraste" alergije.

Na ovo da nisam slala u vrtić bilo bi bolje - baš to sam pitala našu pulmologicu, rekla mi je da ne može nevođenje u vrtić "spriječit alergiju i astmu", jedino što se događa je da se djeca s alergijama i astmama teže nose s infektima, pogotovo ako su nepokrivena s relativno trajnom terapijom (flixotide i ostalo), barem u teoriji - sve im puno prije nego ful zdravima završava na bronhima i plućima kao neka komplikacija infekta i onda idu dolje s imunitetom, ali ništa "za trajno".

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prick nije test koji je skroz "pouzdan"- nakon što se na njemu pojavi reakcija treba napraviti i specifični IgE iz krvi za taj alergen. Moja je na pricku reagirala na ambroziju (iako mi znamo da nije, odnosno nikada u to vrijeme nije imala simptome), no specifični IE je pokazao da nije alergična na tu istu ambroziju.

Kod nas je osim svega što sam gore napisala mislim na manje simpome ulogu odigrala i škola. Nije toliko vani kao u vrtiću, a ni toliko se ne šire bolesti kao među vrtićkom djecom

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Mi smo bili slomljeni kad smo radili test i rekli nam da imamo alergiju na polen drveca, trava i korova. Zvucalo je strasno kad je alergolog rekla da se to ne leci vec da se s tim nauci ziveti.
    Posle prvog udarca (i sad ga se zivo secam posle 2,5 godine), odlucili smo se boriti na sve moguce nacine. Odrzavamo se iznad vode bez alopatskih lekova, ali uz puno truda i zebnje.

Nastavicemo da trazimo izlecenje dok ga ne nadjemo. Kad su stariji, trebalo bi biti lakse jer onda ima raznih alternativnih metoda koje je u decjem dobu tesko primenjivati.

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Podelicu sa vama sta sam poslednje saznala od jedne zene koja je zapadni medicinski herbalist, sto bi se reklo travar, ali skolovani.

Da bi se simptomi alergije na polen drzali pod kontrolom, ne izlecili, ali bili jako umanjeni ili nepostojeci, mesec dana pre sezone treba piti mesavinu caja od: zove (bazge), koprive, bokvice i minta. Sve pomesano u istim kolicinama.

Ona kaze za dete od 6 godina, piti dve solje dnevno. Eto, mi cemo probati.

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

tanja i jelena hvala na sugestiji. ne znam što je to bokvica...

i recite mi što je to i kako izgeda endoskopija nosa? tu pretragu moramo još obaviti kao i vađenje krvi

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj lukava puščica prvotno napisa Vidi poruku
    tanja i jelena hvala na sugestiji. ne znam što je to bokvica...

i recite mi što je to i kako izgeda endoskopija nosa? tu pretragu moramo još obaviti kao i vađenje krvi
    Latinsko ime je Plantago Lanceolata.

Nesto razmisljam, mozda vas je to sto ste toliko cesto isli u slanu sobu spasilo da se alergija ne spusti na pluca.

Mi jos nismo krenuli u slanu sobu jer pokusavam da shvatim koliko je ucinkovita. Sad divlja sezona trava i mnogo bi nam znacilo da pomaze.

Mene je zbunila ona prica oko halogeneratora sa medicinskim certificatom i bez njega. Pitam se da li ikako moze stetiti ako nije sa certificatom.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

naša soba ga ima.

Nama je pomogla i soba i ulje i ispiranje nosa rhinohornom i odlazak u školu (nije više u vrtiću )

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ne znam ja mislim da je pomogla jer svaki put bi se sa slanom sobom zaliječili i taj grozan kašalj bi se nekak brzo sanirao. al nisam objektivna i nemam još jedno isto dijete koje s istim simptomima ne bi išlo u SS pa da usporedim koliko je ovom prvom lakše il brže prošlo, ne znam jel kužite što hoću reći. možda je sve to placebo a možda nije.

moram dodati da je dr. tamo u klaićevoj na spomen SS se nekako podsmjehivala i govotila " i onda jel vam pomoglo? ne znam kako je to sad pomodno da svi tamo idu..." i tako malo se sprdala s tim.

sve u svemu sestra koja ga je pikala je bila još najbolja premda je vrištao, a ove dvije dr. su bile tako neljubazne, pogotovo prva. - to još nisam doživjela da se netko kao ona ponaša prema meni kao prema smeću. samo se derala "ajde ajde ajde" , kolutala očima, ispitivala kao genera onako s nogu , a moje dijete jadno bi se razgovaralo, iz čistog mira joj kaže koliko godina ima i sl., a ona nas nije ni pogledala ni odvratila. ja se tako ne ponašam prema nikom. i na kraju rečenica " dobro možete sada ići" i drži vrata otvorena. wow.
    baš sam bila neugodno iznenađena. mislila sam da su bar u dječjim bolnicama ljubazni prema svojim pacijentima.

zna li mi netko opisati što je to endoskopija nosa?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zna li mi netko opisati što je to endoskopija nosa?
    [/QUOTE]

pretraga gdje endoskopom, cijevcica s kamerom ide u nos do grla, gledaju glasnice, navodno ne boli jer naspricaju , neugodno samo, ja odustala pred salom za sebe, bilo me bas frka. zvuci uzas a radi se u sali pa sam odustala zbog straha (tak su mi i napisali na nalaz )
    Kod nas je osim svega što sam gore napisala mislim na manje simpome ulogu odigrala i škola. Nije toliko vani kao u vrtiću, a ni toliko se ne šire bolesti kao među vrtićkom djecom
    potpis. skole nisu takvi rasadnici bolestina kao vrtici.

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

jao lunahor pa kako to izvode na maloj djeci koja urliču? ajme majko mila što nas čeka, ne znam ni sama kako da mu objasnim.

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

čekajte, vi čija djeca su alergičari : kad ste išli na 1. obradu, jeste li išli na endoskopiju nosa?
    jel to neophodno?
    jer ako nije, meni se čini da mi na to nećemo ići. - što mu time mogu izmjeriti? utvrdili smo što ga smeta, zašto bih ga još mučila?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mogu mu utvrditi stanje sluznice i eventualno da li ima polipe. Valjda... Moj je bio naručen na endoskopski pregled na orl u Merkuru (pripreme za operaciju mandula) ali kad je doktor vidio koliki mu je streptolizinski titar, rekao je "odma predbilježba za operaciju, s endoskopskim pregledom nosa ga nećemo patiti" i tako smo to izbjegli.

Nakon operacije sve tri mandule (prije godinu dana) dijete je bolje, ali alergijska astma je i dalje prisutna. I opet se spremamo i otorincu, pa se bojim da ovaj put nećemo izbjeći endoskopski pregled. Doduše, moj je klipan već veliki, ali to ne mora ništa značiti...

vitika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

čekajte, vi čija djeca su alergičari : kad ste išli na 1. obradu, jeste li išli na endoskopiju nosa?
    mi nismo nikad isli na tu pretragu. imamo alergijsku astmu i ljecimo se na srebrnjaku.
    mozda kod vas postoji neka indikacija za tu pretragu. moji nisu nikad imali problema s mandulama i nosom tako da nismo isli na ORL.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj vitika prvotno napisa Vidi poruku
    mi nismo nikad isli na tu pretragu. imamo alergijsku astmu i ljecimo se na srebrnjaku.
    mozda kod vas postoji neka indikacija za tu pretragu. moji nisu nikad imali problema s mandulama i nosom tako da nismo isli na ORL.
    Nismo (još) - alergijska astma (još nije zalijepljena dijagnoza, ali vjerojatno je to to - piše "in obs"). Mala je, nešto starija od tri godine, ima povećane mendule, ali zasad ništa od tih orl stvari.

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

pozdrav nakon dužeg vremena i od nas
    miopet u problemima s dečkima i to opet nakon kaj su susjedi kosili travu tako da vjerujem da se ipak radi o alergijskoj astmi već dva dana na vemtolinu 3x1potisak uz stalnu terapiju fliksotida 2x1 i singulaira 1x1
    kontrola nam je u respiratornoj ambulanti u Vinogradskoj 3.6. pa bumo vidjeli kaj buju rekli pošto su tada nalazi od testiranja bili ok.
    Dosta teško i ubrzano dišu,nosići im cure a po noći zatvoreni i okice im crvenkaste i suze .....................

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jel to neophodno?
    jer ako nije, meni se čini da mi na to nećemo ići. - što mu time mogu izmjeriti? utvrdili smo što ga smeta, zašto bih ga još mučila?
    ja sam isto pitala jel neophodno i orl je rekao da nije pa nismo isli, i dobro da nismo jer to zasto se radi , sumnja na LPR se moze ustanoviti i i drugim nacinom.
    nas orl, dr boden iz vinogradske kaze da to nije nuzno odmah. ipak je to invazivna pretraga.
    i tak nismo isli i necemo za sada .
    jer iako sumnja stoji , sve se nekako smirilo i 6 mj nije bilo simptoma, a mislim da LPR i refluks zeluca ili imas ili nemas, nema mira, i jedno i drugo uzrokuje kiselina iz zeluca samo ovisi kaj zaljeva, kod lpr sinuse i pluca. probaj prije ako imate tih sumnji dat umebosi kuglice, i caj od anisa, kima i onog treceg kojeg se nemrem sjetiti. nama pomaze jako.

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

lunahor hvala ti na odgovoru! utješila si me. znači nije neophodno što za mene znači da ga 200% odbijam. ne mogu uopće zamislit kako bi mu to uspjeli napravit, kad su ga pikali skoro pa se otimao, jedva smo mu sestra i ja ruke držale da se kapljice ne pomiješaju.

ovaj 2. dio posta ne ne razumijem, ne znam što znači LPR... :/

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam isto pitala jel neophodno i orl je rekao da nije pa nismo isli, i dobro da nismo jer to zasto se radi , sumnja na LPR se moze ustanoviti i i drugim nacinom.
    nas orl, dr boden iz vinogradske kaze da to nije nuzno odmah. ipak je to invazivna pretraga.
    čekaj ako sam dobro razumjela vi ste otišli na pregled kod ORL i u dogovoru s njim niste napravili end. nosa? nama baš na uputnici za orl piše "molim pregled i obrada + endoskopija nosa) - sad sam ja u dilemi - dal da odem s tom uputnicom i malim samo na razgovor il da naprosto ignoriram uputnicu i vratim se prvoj doktorici i kažem da mi tamo ne idemo...

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

naruci se kod dr bodoena u vinogradsku na pregled, ja samo njemu vjerujem. izvrstan orl a radi bas s djecom. nista ja na sreebrnjaku nisam govorila da smo bili ili nismo, samo smo nalaz od orl donijeli. da mis mo dosli kod dr i rekli sto nam kazu a on je rekao da ta pretraga nije za sada nuzna, da cemo prvo probat s prehranom regulirat i nekim osnovnim mjerama, a tek onda ici dalje. lpr je refluks , laringotrahealni refluks, rijec kaze sto kiselina zaljeva, i ostecuje grlo i glasnice, cak i sinuse.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u zadnjih godinu dana srebrnjak svima zivima sumnja na refluks koji nemaju alergiju dokazanu i sve salju na pretrage, izgleda kao da rade neko istrAZIVANJE

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

aha to je to. ne znam jel se kod nas o tome radi. napisala sam, na pikanju je odreagirao na ambroziju, pelud kukuruza, trave, lijeske i breze. simptomi su mu curenje nosa, kašljanje, kihanje, kod ambrozije je koma sve ovo skupa (mislim svi simptomi).
    dakle nakon tog pikanja ga je dr. slala na slikanje pluća koje smo obavili a još nas čeka vađenje krvi i taj orl pregled na kojem piše endoskopija . uputnica je ona bolnička, uputili su nas na jednog njihovog doktora koji je prekrcan i to treba obavit unutar 10 dana. dakle ja se samo pitam zašto baš ta pretraga (end.nosa) ako je pokalazlo da ima alergiju?

u svakom slučaju, puno ti hvala na odgovoru, danas s mlađim idem kod naše pedijatrice pa ću probat s njom porazgovorit, moram donijet odluku do četvrtka.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma ustanovili su istrazivanjem da gotovo svaki astmaticar ima i lpr ili refluks zeluca.pa ako srede zeludac smiri se i astma

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

l. bila ono pred dva tjedna par dana na ventolinu i flixotidu, pa sam ju skinula i bila je super. no opet nocas pocala kasljat , od jutros ju vracam na flixo i mislim da ju necu vise skidat do kontrole. a kisu obje.

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

l. bila ono pred dva tjedna par dana na ventolinu i flixotidu, pa sam ju skinula i bila je super. no opet nocas pocala kasljat , od jutros ju vracam na flixo i mislim da ju necu vise skidat do kontrole. a kisu obje.
    a joj draga
    i moji oboje su koma vratila ih ponovo na ventolin uz singulair i fliksotid koji im je u stalnoj terapiji
    u petak idemo na kontrolu da vidimo kaj buju rekli jer smo skužili čim neko oko nas kosi travu odma se dečkima pogorša stanje a prva testiranja pokazala da je sve ok
    Jel postoji šansa da ih opet podvrgnu testiranju pošto su ih u 3mj testirali?

bilbo7 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Na košenje trave je i moj tako reagirao kao i na prve cvatnje, i on i baka su kihali do besvijesti..
    No, za sve vas imam dobru vijest da je naš klinac, nakon 4 godine borbe, terapija, kontrola, ali i terapija u slanoj sobi, na zadnjem pregledu prošli tjedan napravio savršenu spirometriju, ukupan nalaz je izvrstan i rekla nam je dr. Z. na Srebrnjaku da je zdrav! Kontrola i terapija Ventolinom po potrebi, znači ako nema teških bronhitisa ili astmastičnih napada, mi smo se riješili Srebrnjaka!
    Zato vam svima držim fige da i vašim klincima bude uskoro ovako!

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

bilbo7, to je jako dobra vest. A kad ste vi primetili prve smetnje, jel sa 8 godina? I na sta je decko bio alergican? Koliko ste cesto isli u slanu sobu?

Moze li mi takodje neko reci kad lipe cvetaju. Nama su rekli da ih se moramo cuvati.

bilbo7 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

On je prvi bronhitis imao sa navršenom 1. godinom, nakon toga je imao nešto češće upale grla, ali i par bronhitisa koji su rješavani antibioticima. Prvi puta kada mu je dijagnosticirana alergijska astma je bilo u njegovoj 8. godini i to na moru, cijeli dan je ubrzano i plitko disao i bio sav crven, ali bez temperature. I bio je bez volje, cijeli dan je bio u kući u krevetu. Na hitnoj su nam rekli da ima alergijsku reakciju, sprašili mu injekciju, inhalaciju i terapiju ventolinom. U Zagrebu smo krenuli na Srebrnjak, prošli testove i ispostavilo se da je alergičan na grinje, pelud i korove. Terapije je sve prošao, i inhalacije i dnevnu bolnicu i flixotide i seretide i singular.. u slanoj sobi je bio jednom, u nizu od 20 terapija i baka (koja je isto alergičar) je "prodisala" s njim, jer mu je bila pratnja. Prošle godine nije bio na terapiji, ali ga je opet reakcija strefila na moru, pa je opet prošao injekciju i terapiju ventolinom. Nadam se da ćemo ove godine biti bolje sreće!

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Danas smo se vratili nakon 6 dana hospitalizacije na Srebrnjaku uuuuuuu imala bi šta pista....uglavno 4 dana je prije hospitalizacije imala visoku temp. kada je otišli kod pedijatra CRP-8 po njemu sve čisto dao Rinolan i Garsone za nos...drugi dan mi tj.več četvrti dan mi djetetu temp. ne ide dolje kašalj kao hripavac uglavnom drugačiji nego kod laringitisa i bronhitisa...daje joj Sumamed bez i jedne pretrage i kapi za nos..napravim joj privatno urin i odlučim tek drugi dan dati Sumamed jer djet mi ima 40.3C tem. ne skida ju ni ćepići Lupoceta ni Dalsy koji inače ne dajem...šdo 39C ju skida samo tuširanje i spavanje u kadi punoj vode...odlučujem čekati do jutra da ne idem na hitnu jer će joj tem skočit a Dalsy više ne smije primit..(nakon što sam joj dala Dalsy temp.skočila)...uglavno što već temp. manje kašlje...kašalj trje po pola sata sat..nekako suh -čudan..a onda 3 sata niti u spavanju ništa

po urinu se vidi da je dehidrirala i ako pije 2l vode na dan
    -pedijatar nas šalje na zaraznu ali ja ipak odabirem Srebrnjak (kao bolnica prijatelj djece itd.moš si mislit)
    -mislili smo da ćemo ostati samo u dnevnoj bolnici na infuziji
    -ali oni nas hospitaliziraju
    -skidaju tem kao i ja doma
    -daju joj Sumamed koji sam joj ja počela davati to jutro
    -inhaliraju je ventolinom
    -infuzija fiziološkom
    -misle da je streptokok ali ne rade bris ni grla ni nosa...kažu da ne pije Smumaed dali bi joj drugi antibiotik koji bolje djeluje na (nedokazani) streptokok
    -u otpusnom pismu dijagnoza (bez zadnjeg nalaza) ozdravljenje, bronhitis, upala gornjih i donjih dišnih puteva
    -pitem od kud tolika temp.
    kaže od toga(ja ne vjerujem)
    -što je s onim streptokokom-kojim kaže ona meni
    -u ove 2g bili smo sto puta na hitnoj na Srebrnjaku djete mi je bilo u milijon puta težem stanju (samo što nije imala temp.) što se tiče kašlja, gušila se, povraća šlajma...svaki put bi nas otpustili bez dijagnoze, bez inhalacija bez ičega...nikad nisu mogli stoposto potvrditi da ima bronhitis ili upalu gornjih dišnih puteva....
    -luda sam mislim si da sam išla na zaraznu tamo bi joj našli neku bakteriju ili zaraznu bolest, na Srebrnjaku je dijagnoza uvijek, bronhitis, asma,virusna upala pluća-a sve lije jednako inahalacija Ventolina ..da sam otišla na Rebro rekli bi mi da mi dijete kašlje jer imaišćašenu nogu...eto toliko o našim bolnicama..neka je mom anđelu bolje...neka sam ja otavila 1300kn za apartman koji to nije bio, za terapiju koju sam mogla i sama provoditi doma....

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ana ma nista ti se opet ne bi pokazalo. nama se nikad nis ne pokaze. a ocigledno je alergija u pitanju.
    ivana zasto mislis da nije bio bronhitis ??? tj astma ?

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ana ma nista ti se opet ne bi pokazalo. nama se nikad nis ne pokaze. a ocigledno je alergija u pitanju.
    draga aj pliz imam jedno pitanje za tebe ak može na otpusnom iz vinogradske su nam napisali da na kontrolu dođemo u Respiratornu ambulantu a pedijatar uporno piše Pedijatrijska pulmologija e sad mi niš nije jasno ak znaš možda koje bi trebalo pisati jer nebi da odemo pa da na kraju niš ne obavimo sam radi krivog natpisa na uputnici

hvala draga unaprijed

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da ti to nema veze. meni pise samo bolnica srebrnjak.moraju te primiti bez obzira kaj ti pise na uputnici. cak ako i pise klaiceva npr a ti odes na srebrnjak. meni npr dokt. pise ambulantno lijecenje i naziv lokalne bolnice i bez pitanja me prime uvijek u talasoterapiji u crikvi. moraju. takav je naputak hzzo. u biti uopce ne treba pisat naziv bolnice vec samo naziv pretrage npr.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da ne spominjem da mi nisu priložili zadnji nalaz krvi koji su radili po izlasku iz bolnice a onaj po primitku su naveli-samo je dr. napisala ozdravila..ha,ha..a ona još hropti
    molila sam ih da joj daju glukozu jer ništa nije jela, smršavjela je 2kg nisu htjeli..vagali su je po primitku ali ne i po izlasku...da li da uopće navedem da je doktorica svaki dan pitala;znači ništa od vodenih kozica- a ja sam baš mislila da su one...i sad bi ja trebala vjerovat njezinoj dijagnozi bronhitisa

nego nešto me zanima...vidim da nešto pišete da se u Crikvenicu može i preko uputnice, to mi je nešto spominjala moja mama ali ja sam joj rekla da se to više nemože kao nekad u Jugi-znači može se...daj mi molim te malo to objasni može i na p.p.-bila bih ti jako zahvalna
    Posljednje uređivanje od ivana zg : 31.05.2011. at 21:12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •