Stranica 14 od 92 PrviPrvi ... 412131415162464 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 651 do 700 od 4557

Tema: bronhiticari, astmasi, sinusasi - kako je? 3. dio

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da babyhaler. ili jeftinija a bolja varijanta aerochamber 130 kn .
    naravno da je moguce da se zbilja ugusi.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa
    da babyhaler. ili jeftinija a bolja varijanta aerochamber 130 kn .
    naravno da je moguce da se zbilja ugusi.
    Potpisujem prvo, a i drugo, nažalost.

Prije par godina se jedna curica ugušila od astmatičnog napada. Područje Koprivnica-Varaždin-Čakovec, čini mi se. Kasnije su liječnica i sestra krivično odgovarale jer nisu htjele poslati hitnu po maličku.

Zato se osjećam panično kad doguramo do injekcija. Uvijek si mislim "Što ako ni to ne pomogne? Što ćemo onda?"

I nisi zvučala napadački, sve je ok.
    Nisam ti ja tako osjetljiva biljčica.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

na kraju smo uzeli taj od 130 kn, a ona je tek jutros kod drugog puta skuzila sto tocno treba raditi - ja sam joj objasnila da izdahne, stavi to u usta i onda udahne kad joj ja prsnem i onda normalno duboko dise

ne znam kako ste vi to objasnili svojima, a mladji su od nje?

nisam imala pojma za ovo za gusenje, mislila sam da uz toliko raznih lijekova i doktore na svakom koraku nema sanse da nesto podje po zlu :shock: nismo usred prasume

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

natasa nemaj kas razmisljat kod aerochambera kao ni babyhalera. ti strcnes, naslonis joj na nos a ona najnormalnije s tim prislonjenim na nos i usta dise 5-10 udaha i izdaha . nemoras se uskladiti da udise u trenu kad ti strcnes, tome i sluzi aerochamber/babyhaler da se izbjegne ta uskladjenost koju jedva odrasli skuze a kamoli djeca. isto kad ti strcnes nutra on nece odmah ispariti van , nemoras jos nuzno iste sekunde staviti na nos. polako

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja prijavljujem ventolin danas ujutro
    a baš obavili sve preglede kod pulmo i ORL
    Kmee

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Ajoj, jel zbog topole? Danas u Zagrebu "pada snijeg".
    --------------
    Jel netko možda član Udruge?
    http://www.bolnica-srebrnjak.hr/hr/g...ce-asmaticara/
    Otišla bih koji put na predavanje, ali prethodi mu administrativni dio, pa ne znam jel se to može preskočiti.
    Ili još bolje, ako neko ide, pa da nam prepriča "ukratko svojim riječima".
    --------------
    Vezano za važnost trajne kortikosteroidne terapije, sjećam se usporedbe iz AŠ;
    Injekcija odgovara godišnjoj dozi inhalera. Plus što djeluje sistemski, a ovo je ipak ciljana, lokalna primjena.
    Bolje spriječiti, nego liječiti.

A vezano za nedoumice o umivanju i/ili ispiranju usta citiram:
    "Da biste spriječili nuspojave (kao suhoća usta i ždrijela, i loš ukus u ustima), neka vaše dijete nakon svake primjene Inhalera usta ispere vodom, koju će potom ispljunuti. Ukoliko pri inhaliranju lijekova koristi masku, neka nakon svake uporabe opere usne i lice."

Inače, komore za davanje inhalera (Babyhaler, Aerochamber) se teoretski izdaju i na HZZO doznake, tj. besplatne su.
    U praksi, pedijatri i pulmolozi uglavnom nemaju pojma o tome. Pokušala sam svojima objasniti čisto radi roditelja kojima je teško samima platiti, ali sam brzo odustala jer ispada kao da žicam nešto što bezpogovorno treba kupiti.
    ---------------
    Koristite li peak flow metar i pratite zone? Mi nikako da još i to uvedemo u rutinu, sve se mislim da je još preranom, siroče jedva napuše do prve oznake (3.5 g).

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Dalm@ prvotno napisa
    Ajoj, jel zbog topole? Danas u Zagrebu "pada snijeg".
    ---------------
    Koristite li peak flow metar i pratite zone? Mi nikako da još i to uvedemo u rutinu, sve se mislim da je još preranom, siroče jedva napuše do prve oznake (3.5 g).
    Ma, stručnjaci tvrde da topola uopće nije jako alergena.
    Ali nije od toga, cvate topola već tjedan-dva, Luka ima neku virozu već par dana, a jutros mu se spustilo.

Mi pušemo PEF, ali smo ga dobili tek sa 4,5 god. Kod pulmologa smo od treće. mislim da je bilo govora kako su onda ipak malo premali da pravilno puhnu.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi nikako da skuzimo pef metar, tj dok kaze da ne zna puhat pa smo odustali. po njemu premalo puse .

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

fali kod prve rečenice

baš vidim da mi topola užasno smeta, svrbi me usna šupljina, oči mi nateknu, zacrvene se i suze, kišem i kašljem
    toliko o nealegenosti topole

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mi nikako da skuzimo pef metar, tj dok kaze da ne zna puhat pa smo odustali. po njemu premalo puse .
    a naša bivša dok, isto tvrdi da L ne zna puhati jer previše puše

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

luhanor, tek sam sad procitala, znaci gnjavim dijete bezveze

prijavljujem da sam prezadovoljna s flixotide-om, u petak se prehladila, a jos nije imala spazam (prije joj je svaka prehlada bila ajme)

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa da natasa, tome on i sluzi, da se izbjegne ta koordinacija -stisak udah
    samo ti njoj strcni a ona neka polako dise.
    nevjerojatni su ti doktori koji se uopce ne potrude objasniti takve stvari.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

a jos nevjerojatniji muzevi koji nista ne zapamte kako treba

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Otvorila sam topis za atopičare i tamo cure preporučuju kliniku u Sloveniji gdje rade alergijska testiranja, a navodno liječe i astmu. e sada, više se ne mogu sjetiti jesmo kada razglabale na ovom topicu o tome. Ne znam na kojem principu liječe niti koliko uspješno. Malo sam googlala i nisam našla nešto detaljnije osim da je ta spomenuta ordinacij, ordinacija komplementarne medicine. Zna li neka od vas više detalja, ili je možda netko bio?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nikad cula, ak saznas vise info javi.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Otvori topic Atopijski dermatitis,cure puno pišu o tome. Kada je K. u akutrnoj fazi jave joj se i ekcemi, pa sam zato išla otvarati tu temu

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo kaj sam našla googlajući:
    http://www.bolha.com/trgovina/bicomterapija

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mi smo noćas opet bili u vinogradskoj s laringitisom. dva tjedna nakon upale pluća opet
    bilo je baš ružno, dugo mu je trebalo da se oporavi. unatoč injekciji, kad je zaspao opet je lagano krenulo, nije baš najljepše disao i trebala mi je stvarno luđačka snaga da se ne vratimo u bolnicu.
    do jutra se lagano smirivalo i maloprije sam ga inhalirala pulmicortom, nakon toga mi puno bolje zvuči, skoro ko nov.

sad me zanima, koliko puta ga smijem inhalirati pulmicortom i u kojem razmaku?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Tash, znaš da ništa ne znam o pulmicortu, ali vam šaljem .
    Sezona je svega, izgleda, puno je malenih u nekoj reakciji.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hvala ti imga
    dala sam mu još sinoć jednom i sad je ok.
    jedino što nos curi ko lud i moramo se trudit da to sad opet ne sjedne na bronhe.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj tashunice uzas. mislim da 2x na dan mozes sigurno jer tako mi imamo propisano. ja sam primjetila da nama najvise pulmicort pomaze u tim situacijama.
    i l. je nocas pocela kihat, nos curiti opet ko lud i sad cekamo dalje ... aaa
    gdje je kraj,.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

gdje je kraj,.
    iz ove perspektive mi se čini da kraja nema.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

držite se!!!!!

Mi smo, valjda, konačno van sezone

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Hura za K. i za vas što ste izgurali to do kraja! :D

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Imga prvotno napisa
    Hura za K. i za vas što ste izgurali to do kraja! :D

x

a svim bubanima puno ~~~~~~~~~~~ da što prije ozdrave

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

drage moje, jedva pišem od suza jer sam prejadna ... uistinu sam preumorna i nemam snage puno kopati po netu pa vas molim da nam pomognete.

možete li mi preporučiti kakvu privatnu polikliniku - alergolog, pulmolog? naime, Borni je s nepune dvije godine prick test pokazao reakciju na grinje. sve ostalo je bilo OK ... terapija: flixonase (1dnevno), rinolan (1dnevno), singular mini (1 dnevno u zimskom razdoblju). i fino smo zaključili ciklus ... sve bilo OK do petka - suhi kašalj konstantan (Rinolan nije pomogao). u subotu završavamo na hitnoj - i dalje suhi kašalj, nos potpuno prohodan (ranije je konstantno bio prepun sekreta) - terapija: 1dnevno Aerius sirup, sumamed (jučer završili, dobiven jer je KS pokazala visoke leukocite), 6dnevno ventolin ... jučer na kontoli rečeno da aerius i dalje koristimo, ventolin po potrebi. znatno manje kašlje (no, totalno je promukao - kako da mu tu olakšam?), no to više nije tako suh kašalj ... iduća kontrola u četvrtak.

dakle, ja bih htjela ići na "specijalističku obradu" što je moguće prije pa da se fino vidi što je s djetetom ... ovo mi se nikako ne sviđa ... na Srebrnjaku se čeka do jeseni ... meni je to ipak predugo ...

molim vas, pomagajte ...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

i, dodatno ... već ste mi ranije spomenuli Alergovitu ... kakva su iskustva ... imam osjećaj da svi hvale Srebrnjak, a ti privatni se baš ne spominju ...

poanta je da želim da se sve odradi, a čekati dugo ne želim ...

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kornelija i Borna-
    prvo puno ~~~~~~~~~~~~~~da se što prije oporavite.
    Vidim da ste bili na trajnoj terapiji ali ne vidim koliko dugo? S obzirom da spominješ Srebrnjak pretpostavit ću da je na terapiji bio par mjeseci što očito nije dovoljno ( o tome smo se nedavno raspisale ). Ja bih ti za početak preporučila Vinogradsku, naravno pod uvjetom da si ipak voljna čekati ( i kod privatnika ćeš vjerojatno prvo dobiti trajnu terapiju, jedino što ćeš tamo prije obaviti alergološke testove......upitno je koliko je hitno to odmah obaviti? ).

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

alergovita je odlicna kao i dr voskresenski koja tamo radi . ako ti novac nije problem za cca 700 anjak kn ces sve obaviti i znat u jednom danu
    odlicna je i vinogradska a i klaiceva.
    na svetom duhu pak u jednom danu izvadis specificne igeove i odmah imas nalaz koji se na sreb. ceka dugo. a na sd se ni nenarucuje. i da preporucam narucivanje internetom i napisi da trebas prvi pregled specijaliste ako niste jos tamo bili i dobit ces ga u mjesec dana . sve ostalo usmeno te otkantaju a netom nemogu jer ti tada imas pisani trag i imas pravo ici privat na teret hzzo ako nisi dobila prvi pregled specijaliste u mjesec dana, .
    za test ti dijete morA biti bez aeriusa , rinolana , claritina bar 14 dana prije testa. kuzim da ti je bitno da znas no mi ni nakon 3 g. nemamo nalaz pozitivav na alergije a 99 posto je l. alergicna.
    treba ti vjerojatno dodat i flixotide. a rinolan nije ni mogao pomoci , pomoci ti moze samo flixotide i singulair u pravoj pogodjenoj dozi + ventolin jer ti je b. ocito alergicar i ima astmu i potrebna mu je trajna terapija bez prestanka. /kazem astmu jer ima alergiju na grinje dokazanu + bronhospazme a to ti je u prijevodu astma /.
    ja bih na tvom mjestu otisla ak ti se ne da cekat ili u alergovitu ili otidji sada dok ti je tako bolestan na hitnu na srebrnjak (iza 16) .

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Evo i nas u vaše društvo..nažalost.
    Danas posjetili Srebrnjak i svi su bili divni..
    E je imala prvo upalu pluća-akutni bronhitis pa običan bronhitis pa opsturktivan u utorak ..solumedrol, ventolin x 4 potiska.
    Sada je ok, inahliramo ju fiziološkom, skoro pa da je prestala kašljati, samo još nos curi i curi.
    Prva narudžba za alergo obradu je u rujnu, ali ne smeta nam jer je ionako premlada za bilo kakav konkretan rezultat.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Drage moje, puno vam hvala na informacijama ... totalno sam jadna ... danas smo zvali Alergovitu i dogovorili pregled za 04.06.

Rekla dr da nije potrebno da prođe 14 dana od primanja Aeriusa - kaže da je 7 dovoljno ?! Kakva su vaša iskustva?

Jadniče moje, sav je promukao ... on je inače zbilja stalno aktivan, a sada ... čim potrči, zakašlje se i ne prestaje par minuta ... katastrofa!

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

mi ni nakon 3 g. nemamo nalaz pozitivav na alergije a 99 posto je l. alergicna.
    ovo mi je fascinantno

tako se i Ledi pokazala samo umjerena alergija na grinje, a kad god odemo negdje gdje je pokosena trava ona ne prestaje kasljati i kihati

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pokošena trava je koma za svakog alergičara, meni osobno ta trava fino miriše ali me i davi za poludit. Davnih dana sam pročitala zašto se mora zaobilaziti u velikom luku ali sam zaboravila (al sam od pomoći )

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

jesi
    mislila sam se kako to da se alergija na pelud trave nije pokazala, a njoj je tako lose svaki put
    a nisam znala da je to opceniti problem

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mene zanima jedno kod vas alergicara kod kojih alergija se manifestira nosocurenjem.
    daklem dali u periodu cvatnje onog na sto su alergicni taj nesretni nos curi non stop ili curi, pa prestane pa opet curi pa sjedne na grlo,uho, bronhitis ili samo bez veze curi..
    kod nas od kraja 3 mj. izgleda ovako; nos, kasalj , bronhoopstrukcije, pa dva tri tj mir, pa opet istim redom s time sto ne krece uvijek od nosa vec u zadnje vrijeme krece u zdravom stanju od kaslja koji onda bude sve jaci i jaci i na kraju krene nos .. ovo pak proljece pijemo vec 3 atb . jer uz sve dobije i upalu uha ili grla.
    zima super bila a gle ovo
    dal je to slab imunitet, alergija , ili koji vrag vise?

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

lunahor, mislim da je to kombinacija svega - oslabljeni imunitet (zimska prehrana, manje svjetla) i alergija.
    moj je alergican na grinje, bijelu ribu, jaje, psecu i macju dlaku, no cini mi se da previse ne reagira na to.
    cesto zna pojesti nesto sto sadrzi jaje, ali ne curi mu nos - nekada mu se ospu noge.

no, on zapada u spazam samo i iskljucivo kod viroza - dakle, curi nos i onda krece tesko disanje i skripanje.

cini mi se da tu nema pravila...
    vama najbolja zima, a nama je zima, zapravo, najgora. :/
    zapravo, nije to zima, vec kasna jesen - svake godine smo na srebrnjaku u listopadu i studenom na injekcijama solu medrola jer ventolin ne pomaze...

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

i u nas samo viroze izazivaju spazme
    a od prehlade je ne mogu zastitit

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mene zanima jedno kod vas alergicara kod kojih alergija se manifestira nosocurenjem.
    daklem dali u periodu cvatnje onog na sto su alergicni taj nesretni nos curi non stop ili curi, pa prestane pa opet curi pa sjedne na grlo,uho, bronhitis ili samo bez veze curi..
    kod nas od kraja 3 mj. izgleda ovako; nos, kasalj , bronhoopstrukcije, pa dva tri tj mir, pa opet istim redom s time sto ne krece uvijek od nosa vec u zadnje vrijeme krece u zdravom stanju od kaslja koji onda bude sve jaci i jaci i na kraju krene nos .. ovo pak proljece pijemo vec 3 atb . jer uz sve dobije i upalu uha ili grla.
    zima super bila a gle ovo
    dal je to slab imunitet, alergija , ili koji vrag vise?
    Mislim da si ti napisala da koristiš rhinohorn. Nama je on stvarno od velike pomoći, čak je i MM kometirao kako mu nikada nije bilo tako "dobro" za vrijeme njegove sezone. I K. stalno čistim - još uvijek samo ne tako često. U najgorem periodu čistila je nos 3 puta dnevno. I fakat si ne možeš zamisliti kaj je iz tog nosa izlazilo.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo opet bolesni. upala grla , nos ,kasalj aaaaaaaaaaaaaaaa-atb.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mi smo bili na kontrolnom pregledu u Dubrovniku.
    Uglavnom za curenje nosa sirup Aeirius, za svrbež kože sigular granule, a za disanje Fliksotidu smo smanjili na 1x1 dnevno.
    Dr kaže da uz tako snažne probleme sa nosem nije neuobičajeno da se pogorša stanje sa disanjem. Naime nakon mirne zime M je prošli tjedan imala jako niske vrijednosti na pefu, loše je disala pa je na kraju zvaršila na ventolinu . Zapravo ostavlja nam mogućnost da ova kombinacija lijekova bude odgovarajuća, al možebitno da fliksotidu vratimo na 2x2.
    Ja se moram pojadati da je prošli tjedan bio pakao osobito noću od 02 do 05. Što se nos zatvarao, što ju koža svrbila, po danu je bila sva jadna umorna i razdražljiva. Boravak na otvorenom sam smanjila na minimum, jedina svijetla točka je bilo kupanje u moru pa je koži bilo malo lakše.

Inače jučer je sudjelovala na olimpijskom festivalu u Metkoviću i ja sam pucala od ponosa. Doma je došla sva natečena jer je na travnatom igralištu ljuj na kojeg ona ima najjaču reakciju, ali njeno zadovoljstvo što je sudjelovala širilo se na sve nas. Nekad sam dolazila u napast da kažem da ne ide ni na pripreme ni u metković, al mi je sad drago jer je sretna što je pripadala sa "svojom djecom" čitavom tog događanju (off topic stvarno nedostaje riječ drugar).

Inače moram napisati da smo na pregled čekale predugo, kao i da se za ponovni termin za kontrolu treba čekati već sad tri mjeseca

Vezano uz raspoloženje nekako se taj dio najbolje uravnotežavao uz homeopatske pripravke. Opet ćemo mi u Split čim se malo stabiliziramo u obiteljskim poteškoćama.
    Eto toliko za sada.

I jedno pitanje nama u vrtić stiže dosta jasličke djece sa pregledima obavljenim u ambulanti Dr. Vekarić u Rijeci, ide li tko od vas tamo i kakva su iskustva?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Cure ne znam da li znate ili ste čule, a od prije 2 tjedna postoji i slana soba u Zagrebu. Mi smo krenuli jučer i odmah se predbilježili za cijeli tjedan. Plaća se 50kn po djetetu 20min, roditelj besplatno u pratnji djeteta. Ja sam jako zadovoljna nakon prvog odlaska. Evo link na stranicu:

http://www.slana-soba.com/

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

gdje je to tocno i sta kazu koliko puta i kako bi trebalo ici ?dal vrijedi sto povremeno odlaziti ?

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ja sam malog naručila danas u pol 5
    kaže teta da je to za astmatičare super i da se zna desit da nakon par tretmana više nema potrebe za lijekovima
    pitala sam je koliko tretmana cca treba, kaže 10
    ali se zna već nakon par puta pokazat da više ne treba
    moj malac je na trajnoj terapiji flixotide i singulair + ventolin tako da se nadam da će nam ta soba pomoć da bar smanjimo lijekove

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

aj pitaj dal treba ici redovno ili vrijedi i 1x mj. koliko recimo mi cesto dolazimo u zg.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Terapiju bi trebalo odraditi odjendom u komadu tipa 10ak dana (bas cu pitati sutra). Preporuča se 10 odlazaka tj. terapija, a nakon toga po potrebi. Nama je danas bio 4. put i nisam sigurna jel do sada ista djelovalo. Inače malac trenutno ima opstrukcijski bronhitis, tako da smo na ventolinu 3xdnevno, plus homeopatska zamjena za antibiotik....Sutra ću biti pamentija, jer mi je večeras sve nešto izgledalo sumnjivo!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Cure koje idete u slanu sobu, baš super! :D
    Dajte zbilja javite ima li ikakvog napretka, i u vezi lijekova i npr. kod slijedećih viroza.

Ja nisam neki "vjernik" u alternativu, ali od kad se u Osijeku pojavila razmišljam o tome.

Jedino nikako ne nalazim baš nekih provjerenih i nedvosmislenih zn. istraživanja (strašni sam štreber, znam da je grozno ) koji bi povezali haloterapiju i poboljšanje astme.
    Jedino što nalazim su članci iz Rusije i stari su barem 10, ako ne i 20, godina. Pa si mislim, da je tako učinkovito, bilo bi se već više istraživalo i drugdje u svijetu...
    A možda i ja krivo tražim. :/

Eto, sorry na pesimizmu, stvarno, ja se iskreno nadam da radi. Spasilo bi i nas.
    Zato, pliz, javite kako vam je.

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

mi smo jučer bili prvi put i nakon 5 min malom je odmah krenulo teći iz nosa ko ludo.
    S nama u sobi je bila jedna curica koja ide već par puta i pitala sam njenu mamu dali primjeti kakve promjene. Rekla je da malena povraća šlajm svaku noć što do sad nikad nije pa veli da je to dobar znak.
    Teta veli da bi za početak bilo dobro odraditi par terapija dan za danom
    i bilo bi dobro da se ko je alergičar točno zna na što je alergičan.
    Sol super djeluje na atopijski dermatitis pa preporuča klincima ko ima problema sa AD da dođu u potkošuljici i kratkim hlačama, što više gole kože.

Mia3 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Pozdrav svim mamicama i malim alergicarima

prvo sam pisala na AD jer je biilo govora o biorezonanci pa da se i ovdje prijavimo.
    Mia je rodjena u 25 tjednu trudnoce,prosle godine je imala 3 opstrukcije u 1 mjesecu,3 puta je bila u bolnici na kisiku,medrolu,ventolinu...test alergije je pokazao da je alergicna na grinje(4 razred)
    diagnoza -astma
    Dobila je 2 puta na dan Flixotide 125,navece singulair granule,sirup aerius po potrebi
    Pluca su joj bila u jako slabom stanju,jedno plucno krilo je imalo 6cm sa 3cm veliku atelektazu(dio pluca koji je bez zraka-slijepljen) na drugom plucmom krilu pa vise manjih,i puno tekucine.
    krenile smo januara na biorezonacu,da bi nakon 1 mjeseca Mia pocela kasljati unatoc lijekovima.Na pregledu u Ljubljani kod pumologa,slike pluca su pokazale da vise nema atelektaza,da su pluca cista i zdrava.Ukini su joj ujutro Flixotide i navece singulair.kako je opet krenila kasljati poslje nocnog uzimanja Flixotide pumolog joj je i to ukino,tako da je Mia sad vec preko 1 mjeseca bez svih lijekova i sto je najvaznije bez kaslja.Ako bude sve ok,na jesen ce je ponovo testirati na grinje da vidimo da li nam je i tu biorezonanca pomagala.Stan smo uredili odmah kad smo saznali za grinje tako da nam je tesko opaziti da li je alergicna ili ne.kad idemo u posjetu negdje nepokazuje znakove,nema kihanja,curenja nosa.Istina,nije jos nigdje prespava ali mislimo da je dobar znak ako joj bar nosic necuri kad smo u prostoru gdje se pusi(sto joj je prije jako smetalo) i gdje je veca koncentracija prasine(debeli tepihi i zavjese)
    Poljubac svima od Mie i njene mame

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

morat cemo i mi probati tu slanu sobu
    cure koje vodite svoje klince, molim vas, recite svoje komentare ovdje

Citiraj Dingač prvotno napisa
    Mi smo bili na kontrolnom pregledu u Dubrovniku.
    Uglavnom za curenje nosa sirup Aeirius, za svrbež kože sigular granule, a za disanje Fliksotidu smo smanjili na 1x1 dnevno.
    prvi put cujem da su singulair granule protiv svrbeza koze?
    to je lijek koji se daje astmasima jer blokira leukotrijene koji uzrokuju sluz i spazam - bar tako je nama receno

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mene isto zanima sve o slanoj sobi pa molim cure da iznose iskustva.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •