HEJ CURKE SA CIM POMAŽETE KLINCIMA PROTIV SUHOG I ISCRPLJUJUĆEG KAŠLJA KOD BRONHITISA? JKO SUHO KAŠLJE I NE DA MU SPAVAT
HEJ CURKE SA CIM POMAŽETE KLINCIMA PROTIV SUHOG I ISCRPLJUJUĆEG KAŠLJA KOD BRONHITISA? JKO SUHO KAŠLJE I NE DA MU SPAVAT
ventolin. ak ne pomogne dam pulmicort respule u inhalaciji a to gotovo uvijek pomogne.
nisam još čula za taj ljek kak se koristi i kada molim vas da mi malo objasnite! fala
update.. jučer smo također bili.
Počeo je iskašljavati šlajm po malo, nos curi.. nešto se događa
u vezi ventolina se moraš raspitati kod liječnika i dobiti točne upute od njega, jer ga nije dobro često uzimati.zloćko prvotno napisa
možda da odeš kod onog privatnika kod kojeg si bila?!
disciplina, da li primjećuješ da se nešto događa dok ste tamo, jel mu curi nosić, kašlje...?
Nama će danas biti 5. dan slane sobe, u zadnja 2 dana smo se jos i prehladili tako da se bronhitis unatoč lijekovima i slanoj sobi ne povlači! Tak da nemam za sada previše dobrih riječi! Ali svakako ćemo odraditi 10 tretmana pa ćemo vidjeti što će biti!
Bio je neki dan jedan dečko svojih 5 godina koji ima jaki neurodermitis i nije mogao izdrzati unutra više od par minute jer ga je počelo užasno svrbiti cijelo tijelo! tak da i na tom polju![]()
S druge strane neka zenska je jučer tvrdila da se nakon 2 tretmana skinula sa lijekova za astmu.... :shock: .... ne znam, al kontam da autosugestija ima ključnu ulogu u ovoj terapiji!
ma jasno mi je sve za ventolin nego ne razumijem ovo sto ste napisali pulmicort respule?Tashunica prvotno napisa
aaaa pulmicort, sorry.
on se nabavlja izvana ili preko ljekarne na dolcu u zagrebu. daje se uz pomoć inhalatora i stvarno super pomaže.
iz kojeg si mjesta kod broda, može na pp.
ana0206 mislim da smo danas sa bracom i sekom bili u sobi![]()
dječica su ti ko bombonicedivni divniii
što se nas tiče.. za sad super, nos mu curi kad smo tamo i kašlje baš onak zrelo.. to je sve što sam primjetila
ih, ja sam se i bez slane sobe skinula s lijekova za astmuana0206 prvotno napisa
![]()
![]()
meni što ne uzimam lijekove
što ne znači da me sutra neće spazam čopiti
disciplina, tvojoj sreći smeta inače kad mu curi nos?
dobija od toga spazam? ili kad je u virozi, npr.?
Luki krene nos, pa nakon dan, dva - show program, dragi gledaoci - tako da me pomalo i strah te soli.
Imga tako je i kod nas..
prošli put kad mu je procurio nos zaglavili smo na srebrenjaku 4 dana
sad evo već 2 dana kašlje, nos curi u potocima, kiše.. jučer je povraćao šlajm ali ni traga škripanju u plućima :D jel od sobe, nije... nemam pojma
mi jucer bili u slanoj sobi
Z. bilo super, lijepo se igrao, malo se cesao po nogama zbog dermatitisa.
G. je bio najmladji posjetitelj (6 mjeseci) - no danas je sav u smrljima. i ima temperaturu, tako da smo drugi, danasnji, posjet otkazali.
ne vjerujem da je povezano, mozda ga je neka viroza copila.
vjerujem da cemo svih 10 tretmana odraditi pocetkom jeseni, da malo nabildamo imunitet prije prehlada...
Mi sada uredno viđamo disciplininog dečkića!!
Nego danas nam je bio 9. put i nekako mi se čini da to dosta dobro funkcionira - barem na meni!! Mali više nema bronhitis, no pošto je bio 10 dana na ventolinu - nije ni čudo.... Iskreno me baš zanima kako će to sve izgledati za koji mjesec (jos cemo odraditi 2 dana) ili tjedan.... Uglavnom ću vas izvještavati....
hej cure možete mi malo opisati tu slanu sobu? ovi na srebrenjaku su zakon bila sam tamo prije par godina sa malenom dok je imala problema sa bronh i alergijama i super su nam pomogli!!!!!! :D
ako ima netko pulmicort za prodati nek mi se javi na pp.
romi nema?![]()
~~~~~~~~~~~~~~ da vam ipak neće trebati
izgleda da se nešto kuha, imam još za večeras i onda gotovo.
čula sam se s romi, ali ni ona više nema.
nadam se da će uspjet ova inhalacija večeras, a onda se moram pobrinuti za rezervu.
jel' ono lunahor govorila da ima pa bi mogla na bus staviti?
ne sjećam se više, a nemam njen broj
sjetila sam se tko bi mogao imati, samo mi se ne javlja.
nije tako alarmantno, jer imam za sad.
![]()
cure jel zna netko dali prije uzimanja brisa nosa na eozinofile treba biti nekoliko dana bez terapije tafen sprejom ?
ajd da vam se malo ubacima iako sam mogla i ranije jer nam je šesti bronhitis po redu a nemamo još godinu dana :/
naime, ono što me zbunjuje je što ovaj puta nije dobio ventolin, samo antibiotik.prvi put da ga ja nisam vodila doktoru nego baka i ona mi ne zna reći zašto niti da je uopće bilo govora o njemu
mali je pun šlajma i ne prolazi nam baš kak sam si ja to zamislila
vidite vi tu kakvu logiku da nije dala ventolin?
nije još, ali bi mogla sad svaki dan :Dlunahor prvotno napisa
ivy, možda dok. ovaj put nije čula škripanje i suženja pa je procijenila da neće trebati ovaj put :/
inače se i ne daje ventolin ako dijete dobro i produktivno kašlje
ali to "produktivno" se za čas može promijeniti ako se bronhi suze ili začepe sa sluzi
to vam je redovna dr. ili zamjena?
e da
ne znam za eozinofile i tafen
mi nismo radili tu pretragu![]()
Cure, jel se daje pulmicort i za bronhitis ili samo za laringitis?
Nama su na Srebrnjaku rekli da nije problematičan mokri kašalj jer je to znak da se bolest razvija i prolazi već onaj grozan suhi kojemu nema pomoći..kad ni lupkanja ne poamažu a kad želi dublje udahnuti počnje tako jako kašljati da imaš osjećaj da se guši![]()
pulmicort je isključivo za laringitis, koliko ja znamribice prvotno napisa
mi ga sa svim astmatičnim problemima nikad nismo dobili
jeste dobili ventolin za taj kašalj, ako je spazam lupkanje vam neće ništa pomoći![]()
pedijatrica je Puževski i inače joj se klanjam do zemljeImga prvotno napisa
pa valda ne bi fulala
morat ću na kontrolu u ponedjeljak
Čula sam da je ona dobra.
Nadam se da će ipak krenuti na bolje pa da nećete morati ići.![]()
Imga hvala ti, da dobili smo ventolin jer jer bio opstuktivni bronhitis..4 x dnevno i sada po potrebi.. nadam se da nam neće trebati tak skoro.
Kak sam ja skužila pulmicort jer dobro doziran lijek ( solumedrol) koje se ne daje putem inekcija gdje ulazi u cijelo tjelo već samo u potreban dio i ne šteti toliko.
Ali ga je potrebno dovoljno rano primjeniti..
EE sad, moja mala je zadnji put kod tog opst. bronhitisa dobila solumedrol kao inekciju pa sam si mislila da bi bilo bolje da je možda udahnula lijek.
nisam ovo znala da pulmicort isto ide za astmu,
fala lunahor![]()
sad vidim da je to budesonide
i da je u mojem symbicortu :hrkljuš: kao jedan od djelatnih tvari
ali pulmicort i solumedrol definitivno nisu isti lijek, budesonid i metilprednisolon redom, iako su oba kortikosteroidi
pulmicort je kod astme za trajnu terapiju udisanjem, a solumedrol za hitne intervencije intravenozno ili intramuskularno
solumedrol
Pulmicort
svašta ću ja još s vama naučiti![]()
mogla bi već i farmaciju upisati![]()
uspjeli smo izbjeći laringitis :D
dala sam mu u petak navečer pred spavanje pulmicort i opet sinoć jedno sat i pol prije spavanja. nakon 40-ak minuta mu se glas pročistio, a jutros uopće više nije bio promukao.
sad više nemam niti jedan pulmicort, ako ga ne uspijem nabaviti ovako idem u utorak na dolac u ljekarnu naručiti.
imga mi pulmicort dobijemo na srebrnjaku i za bronhitis i upalu pluća.
Tash, jel tvoje dijete ima astmu ili 'samo' laringitise?
naime, moga su inhalirali pulmicortom na srebrnjaku jednom, a nakon toga iskljucivo ventolinom. on ima alergijsku astmu.
nama je sada vec 5-i dan ventolina. zrelo kaslje (cak i ovaj manji)
ali uspjeli smo izbjeci solumedrol i to vec treci puta! :D
dam mu ventolin 2 potiska i onda 4 potiska flixotidea - nevjerojatno kako suhi kasalja za par sati postane zreo!
kod nas ti ide laringitis pa bronhitis svaki puta, a u zadnje vrijeme na to još i upala pluća.momze prvotno napisa
nakon prošlog laringitisa je krenuo bronhitis, pucketalo mu je u plućima kod izdisaja, a to jutro bili kod pedijatra on ništa nije čuo. onda sam ja to lijepo presjekla sa ventolinom u samom početku tako da se ništa dalje nije razvilo.
momze jesu ga inhalirali na srebrnjaku?
mislim da gore ide svima pulmicort, piše obično na bolničkom kartonu fiz.+pulm.+ventolin (ili nešto drugo), ovako je nama prošli puta pisalo.
obicno ga inhaliraju na srebrnjaku kada primi injekciju solumedrola (to se uglavnom desava u listopadu i studenom)
i samo su ga jednom inhalirali sa pulmicortom tj. samo su jednom to napisali na otpusnom pismu, a na svim drugim je napisano da je inhaliran sa ventolinom.
razmisljam da li da na svoju ruku kupim pulmicort i pokusam slijedeci puta sa time... :/
romi je pulmicort obicno nabavljala iz austrije, zar ne?
mi idemo u italiju ovaj tjedan, pa cu pokusati tamo
idem danas u ljekarnu na dolac naručiti, ako hoćeš možemo popola, jer je dosta skupo - 450 kn. ja ću ga uzet svakako, a ti javi ako hoćeš.
znam da romi nabavlja iz austrije, ali ne znam na koju foru jer mojoj mami nisu htjeli dati u njemačkoj. moraš imati recept, a nitko joj ga nije htio izdati ovako na blef, a niti prodati.
mislim da je tamo 400 kn, naravno u eurićima.
evo ovdje richter piše da pulmicort pomaže i kod virusnog laringitisa i kod alergijske astme:
http://www.cybermed.hr/index.php/pbl.../laringitis__5
bas sam razmisljala da se javimo richteru - trebali smo na kontrolu prije 2 mjeseca...
super, onda cemo pokusati sa pulmicortom - mislim da bi nam to moglo pomoci jer taj spazam uvijek pocinje suhim kasljom koji toliko uznapreduje za samo nekoliko sati da on gotovo neprestano kaslje.
hvala ti!
Po svemu pročitanom išao bi pulmicort i za bronhi spazme..možda da ih i ja ipak nabavim..
Ili da ipak čekam alergo testiranje i da tada pitam na srebrnjaku da li mi preporučuju.
Nadam se da će sve biti do tada u redu.
Da vas pitam kakva su vaša iskustva s ljetom i morem i bronhitisima.. kakav je rizik dok smo na moru da se pojavi? Kak je bilo kod vas?
ribice, na moru nikada se nije desilo, ali uvijek nakon mora.
bilo da se radi o kolovozu, rujnu ili ozujku (kao ove godine kada smo se vratili sa velog losinja gdje je puhala olujna bura 15 dana od 25 koliko smo bili tamo i nista mu se nije desilo na hladnom vjetru).
ali cim se vratimo u zg, on pocne kasljati
pitaj svog lijecnika za pulmicort
s pulmicortom je bitno na vrijeme reagirati.
prošli put sam ga išla inhalirati u sred noći, kad je već krenuo laringitis i onda naravno nije bilo više nikakve svrhe.
sad sam ga inhalirala puno ranije, jer sam osjetila promjenu u glasu i vidjela prvi prozirni šmrkljić.
uspjeli smo i tako sam sretna i ponosna što smo izbjegli solumedrol, to bi nam bio drugi u tri tjedna.
ribice nama je prošle godine bilo super na moru. iako sam se i ja bojala kako će biti, sve je prošlo ok.
svaki dan kako bi se spuštali prema plaži njemu bi počeo nos curiti i puna dva tjedna bi mu skoro cijelo vrijeme curio nos, kasnije sve rjeđe. baš se skroz isčistio.
a tjedan dana nakon što smo se vratili u zagreb sve je krenulo ispočetka.
evo i nas, mi smo K. pustili s vrtićem na more u nadi da će joj biti bolje. I dolje je sve bilo OK, ali sada nije. Jako kašlje, i sada baš poučena ovim topicem, malo strahujem. Iako sada nema njenih alergena.
sam da se malo pojadam....upravo sam saznala da mi mala koja osim jednog gadnog opstr. bronhitisa odležanog u bolnici i par urtikarija nije imala većih problema ima viši Ige od brata koji ima i alergije i astmu. Ma baš sam u komi, on malo iznad 460 a ona malo ispod 500 :shock: . Znam da to ne znači ništa al baš sam ukomirana....idem se sabrat jer tak za sad nema nekih problema....mada, nedavno smo bili na hitnoj zbog gadnog kašlja......pitam se ima li to ipak veze s nalazom:/ .
evo nas s kontrole. radili joj test na sve kaj imaju gore i sve je negAtivno .
skida ju s flixotide, a singulair skinut na moru, uzeli joj bris na eozinofile i sve moguce iz krvi joj rade, a do nalaza naravno ne mozemo do jesenikoje su to fore da nemres do nalaza ???
uglavnom , napisao joj da jos napravi bris na bakterije i ako je pozitivan da uzme atb a ako nije da sprica nasonexom mjesec dana. kontrola na jesen.
tajchi, 500!?![]()
baš puno, strašno nešto
lunahor, kako ne možete do nalaza
možda bi vam ih mogli/željeli izvući iz kartona kad stignu i pročitati preko telefona?
4 potiska flixotida odjednom? Ja nikad nisam davala više od 2 potiska odjednom.Radiš li to nakon svakog davanja ventolina ili ?momze prvotno napisa
e i mene ovo zanima..CAPPY prvotno napisa
to vam je netko prepisao terapiju ili?