Stranica 15 od 92 PrviPrvi ... 513141516172565 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 701 do 750 od 4557

Tema: bronhiticari, astmasi, sinusasi - kako je? 3. dio

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

HEJ CURKE SA CIM POMAŽETE KLINCIMA PROTIV SUHOG I ISCRPLJUJUĆEG KAŠLJA KOD BRONHITISA? JKO SUHO KAŠLJE I NE DA MU SPAVAT

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ventolin. ak ne pomogne dam pulmicort respule u inhalaciji a to gotovo uvijek pomogne.

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

nisam još čula za taj ljek kak se koristi i kada molim vas da mi malo objasnite! fala

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

update.. jučer smo također bili.
    Počeo je iskašljavati šlajm po malo, nos curi.. nešto se događa

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj zloćko prvotno napisa
    nisam još čula za taj ljek kak se koristi i kada molim vas da mi malo objasnite! fala
    u vezi ventolina se moraš raspitati kod liječnika i dobiti točne upute od njega, jer ga nije dobro često uzimati.
    možda da odeš kod onog privatnika kod kojeg si bila?!

disciplina, da li primjećuješ da se nešto događa dok ste tamo, jel mu curi nosić, kašlje...?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nama će danas biti 5. dan slane sobe, u zadnja 2 dana smo se jos i prehladili tako da se bronhitis unatoč lijekovima i slanoj sobi ne povlači! Tak da nemam za sada previše dobrih riječi ! Ali svakako ćemo odraditi 10 tretmana pa ćemo vidjeti što će biti!
    Bio je neki dan jedan dečko svojih 5 godina koji ima jaki neurodermitis i nije mogao izdrzati unutra više od par minute jer ga je počelo užasno svrbiti cijelo tijelo! tak da i na tom polju
    S druge strane neka zenska je jučer tvrdila da se nakon 2 tretmana skinula sa lijekova za astmu.... :shock: .... ne znam, al kontam da autosugestija ima ključnu ulogu u ovoj terapiji!

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa
    Citiraj zloćko prvotno napisa
    u vezi ventolina se moraš raspitati kod liječnika i dobiti točne upute od njega, jer ga nije dobro često uzimati.
    možda da odeš kod onog privatnika kod kojeg si bila?!

disciplina, da li primjećuješ da se nešto događa dok ste tamo, jel mu curi nosić, kašlje...?
    ma jasno mi je sve za ventolin nego ne razumijem ovo sto ste napisali pulmicort respule?

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

aaaa pulmicort, sorry.
    on se nabavlja izvana ili preko ljekarne na dolcu u zagrebu. daje se uz pomoć inhalatora i stvarno super pomaže.

iz kojeg si mjesta kod broda, može na pp.

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ana0206 mislim da smo danas sa bracom i sekom bili u sobi
    dječica su ti ko bombonice divni divniii

što se nas tiče.. za sad super, nos mu curi kad smo tamo i kašlje baš onak zrelo.. to je sve što sam primjetila

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj ana0206 prvotno napisa
    S druge strane neka zenska je jučer tvrdila da se nakon 2 tretmana skinula sa lijekova za astmu.... :shock: .... ne znam, al kontam da autosugestija ima ključnu ulogu u ovoj terapiji!
    ih, ja sam se i bez slane sobe skinula s lijekova za astmu
    meni što ne uzimam lijekove
    što ne znači da me sutra neće spazam čopiti

disciplina, tvojoj sreći smeta inače kad mu curi nos?
    dobija od toga spazam? ili kad je u virozi, npr.?
    Luki krene nos, pa nakon dan, dva - show program, dragi gledaoci - tako da me pomalo i strah te soli.

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Imga tako je i kod nas..
    prošli put kad mu je procurio nos zaglavili smo na srebrenjaku 4 dana

sad evo već 2 dana kašlje, nos curi u potocima, kiše.. jučer je povraćao šlajm ali ni traga škripanju u plućima :D jel od sobe, nije... nemam pojma

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

mi jucer bili u slanoj sobi
    Z. bilo super, lijepo se igrao, malo se cesao po nogama zbog dermatitisa.
    G. je bio najmladji posjetitelj (6 mjeseci) - no danas je sav u smrljima. i ima temperaturu, tako da smo drugi, danasnji, posjet otkazali.
    ne vjerujem da je povezano, mozda ga je neka viroza copila.

vjerujem da cemo svih 10 tretmana odraditi pocetkom jeseni, da malo nabildamo imunitet prije prehlada...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mi sada uredno viđamo disciplininog dečkića!!
    Nego danas nam je bio 9. put i nekako mi se čini da to dosta dobro funkcionira - barem na meni!! Mali više nema bronhitis, no pošto je bio 10 dana na ventolinu - nije ni čudo.... Iskreno me baš zanima kako će to sve izgledati za koji mjesec (jos cemo odraditi 2 dana) ili tjedan.... Uglavnom ću vas izvještavati....

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

hej cure možete mi malo opisati tu slanu sobu? ovi na srebrenjaku su zakon bila sam tamo prije par godina sa malenom dok je imala problema sa bronh i alergijama i super su nam pomogli!!!!!! :D

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ako ima netko pulmicort za prodati nek mi se javi na pp.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

romi nema?

~~~~~~~~~~~~~~ da vam ipak neće trebati

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

izgleda da se nešto kuha, imam još za večeras i onda gotovo.
    čula sam se s romi, ali ni ona više nema.

nadam se da će uspjet ova inhalacija večeras, a onda se moram pobrinuti za rezervu.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

jel' ono lunahor govorila da ima pa bi mogla na bus staviti?

ne sjećam se više, a nemam njen broj

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

sjetila sam se tko bi mogao imati, samo mi se ne javlja.
    nije tako alarmantno, jer imam za sad.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemam za prodat , imam samo par komada za prvu pomoc

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a gdje nam je romi ? jel rodila?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cure jel zna netko dali prije uzimanja brisa nosa na eozinofile treba biti nekoliko dana bez terapije tafen sprejom ?

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ajd da vam se malo ubacima iako sam mogla i ranije jer nam je šesti bronhitis po redu a nemamo još godinu dana :/

naime, ono što me zbunjuje je što ovaj puta nije dobio ventolin, samo antibiotik.prvi put da ga ja nisam vodila doktoru nego baka i ona mi ne zna reći zašto niti da je uopće bilo govora o njemu
    mali je pun šlajma i ne prolazi nam baš kak sam si ja to zamislila
    vidite vi tu kakvu logiku da nije dala ventolin?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa
    a gdje nam je romi ? jel rodila?
    nije još, ali bi mogla sad svaki dan :D

ivy, možda dok. ovaj put nije čula škripanje i suženja pa je procijenila da neće trebati ovaj put :/
    inače se i ne daje ventolin ako dijete dobro i produktivno kašlje
    ali to "produktivno" se za čas može promijeniti ako se bronhi suze ili začepe sa sluzi

to vam je redovna dr. ili zamjena?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

e da
    ne znam za eozinofile i tafen
    mi nismo radili tu pretragu

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Cure, jel se daje pulmicort i za bronhitis ili samo za laringitis?
    Nama su na Srebrnjaku rekli da nije problematičan mokri kašalj jer je to znak da se bolest razvija i prolazi već onaj grozan suhi kojemu nema pomoći..kad ni lupkanja ne poamažu a kad želi dublje udahnuti počnje tako jako kašljati da imaš osjećaj da se guši

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj ribice prvotno napisa
    Cure, jel se daje pulmicort i za bronhitis ili samo za laringitis?
    Nama su na Srebrnjaku rekli da nije problematičan mokri kašalj jer je to znak da se bolest razvija i prolazi već onaj grozan suhi kojemu nema pomoći..kad ni lupkanja ne poamažu a kad želi dublje udahnuti počnje tako jako kašljati da imaš osjećaj da se guši
    pulmicort je isključivo za laringitis, koliko ja znam
    mi ga sa svim astmatičnim problemima nikad nismo dobili

jeste dobili ventolin za taj kašalj, ako je spazam lupkanje vam neće ništa pomoći

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Imga prvotno napisa

ivy, možda dok. ovaj put nije čula škripanje i suženja pa je procijenila da neće trebati ovaj put :/
    inače se i ne daje ventolin ako dijete dobro i produktivno kašlje
    ali to "produktivno" se za čas može promijeniti ako se bronhi suze ili začepe sa sluzi

to vam je redovna dr. ili zamjena?
    pedijatrica je Puževski i inače joj se klanjam do zemlje pa valda ne bi fulala
    morat ću na kontrolu u ponedjeljak

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Čula sam da je ona dobra.
    Nadam se da će ipak krenuti na bolje pa da nećete morati ići.

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Imga hvala ti, da dobili smo ventolin jer jer bio opstuktivni bronhitis..4 x dnevno i sada po potrebi.. nadam se da nam neće trebati tak skoro.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pulmicort je i za astmu lijek, tako pise na njemu

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Kak sam ja skužila pulmicort jer dobro doziran lijek ( solumedrol) koje se ne daje putem inekcija gdje ulazi u cijelo tjelo već samo u potreban dio i ne šteti toliko.
    Ali ga je potrebno dovoljno rano primjeniti..
    EE sad, moja mala je zadnji put kod tog opst. bronhitisa dobila solumedrol kao inekciju pa sam si mislila da bi bilo bolje da je možda udahnula lijek.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

nisam ovo znala da pulmicort isto ide za astmu,
    fala lunahor
    sad vidim da je to budesonide
    i da je u mojem symbicortu :hrkljuš: kao jedan od djelatnih tvari

ali pulmicort i solumedrol definitivno nisu isti lijek, budesonid i metilprednisolon redom, iako su oba kortikosteroidi
    pulmicort je kod astme za trajnu terapiju udisanjem, a solumedrol za hitne intervencije intravenozno ili intramuskularno
    solumedrol
    Pulmicort

svašta ću ja još s vama naučiti
    mogla bi već i farmaciju upisati

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

uspjeli smo izbjeći laringitis :D
    dala sam mu u petak navečer pred spavanje pulmicort i opet sinoć jedno sat i pol prije spavanja. nakon 40-ak minuta mu se glas pročistio, a jutros uopće više nije bio promukao.
    sad više nemam niti jedan pulmicort, ako ga ne uspijem nabaviti ovako idem u utorak na dolac u ljekarnu naručiti.

imga mi pulmicort dobijemo na srebrnjaku i za bronhitis i upalu pluća.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Tash, jel tvoje dijete ima astmu ili 'samo' laringitise?
    naime, moga su inhalirali pulmicortom na srebrnjaku jednom, a nakon toga iskljucivo ventolinom. on ima alergijsku astmu.

nama je sada vec 5-i dan ventolina. zrelo kaslje (cak i ovaj manji )
    ali uspjeli smo izbjeci solumedrol i to vec treci puta! :D
    dam mu ventolin 2 potiska i onda 4 potiska flixotidea - nevjerojatno kako suhi kasalja za par sati postane zreo!

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj momze prvotno napisa
    Tash, jel tvoje dijete ima astmu ili 'samo' laringitise?
    naime, moga su inhalirali pulmicortom na srebrnjaku jednom, a nakon toga iskljucivo ventolinom. on ima alergijsku astmu.
    kod nas ti ide laringitis pa bronhitis svaki puta, a u zadnje vrijeme na to još i upala pluća.
    nakon prošlog laringitisa je krenuo bronhitis, pucketalo mu je u plućima kod izdisaja, a to jutro bili kod pedijatra on ništa nije čuo. onda sam ja to lijepo presjekla sa ventolinom u samom početku tako da se ništa dalje nije razvilo.

momze jesu ga inhalirali na srebrnjaku?
    mislim da gore ide svima pulmicort, piše obično na bolničkom kartonu fiz.+pulm.+ventolin (ili nešto drugo), ovako je nama prošli puta pisalo.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

obicno ga inhaliraju na srebrnjaku kada primi injekciju solumedrola (to se uglavnom desava u listopadu i studenom)
    i samo su ga jednom inhalirali sa pulmicortom tj. samo su jednom to napisali na otpusnom pismu, a na svim drugim je napisano da je inhaliran sa ventolinom.

razmisljam da li da na svoju ruku kupim pulmicort i pokusam slijedeci puta sa time... :/

romi je pulmicort obicno nabavljala iz austrije, zar ne?
    mi idemo u italiju ovaj tjedan, pa cu pokusati tamo

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

idem danas u ljekarnu na dolac naručiti, ako hoćeš možemo popola, jer je dosta skupo - 450 kn. ja ću ga uzet svakako, a ti javi ako hoćeš.

znam da romi nabavlja iz austrije, ali ne znam na koju foru jer mojoj mami nisu htjeli dati u njemačkoj. moraš imati recept, a nitko joj ga nije htio izdati ovako na blef, a niti prodati.
    mislim da je tamo 400 kn, naravno u eurićima.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

dobro, javit cu ti se

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evo ovdje richter piše da pulmicort pomaže i kod virusnog laringitisa i kod alergijske astme:
    http://www.cybermed.hr/index.php/pbl.../laringitis__5

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

bas sam razmisljala da se javimo richteru - trebali smo na kontrolu prije 2 mjeseca...
    super, onda cemo pokusati sa pulmicortom - mislim da bi nam to moglo pomoci jer taj spazam uvijek pocinje suhim kasljom koji toliko uznapreduje za samo nekoliko sati da on gotovo neprestano kaslje.

hvala ti!

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Po svemu pročitanom išao bi pulmicort i za bronhi spazme..možda da ih i ja ipak nabavim..
    Ili da ipak čekam alergo testiranje i da tada pitam na srebrnjaku da li mi preporučuju.
    Nadam se da će sve biti do tada u redu.
    Da vas pitam kakva su vaša iskustva s ljetom i morem i bronhitisima.. kakav je rizik dok smo na moru da se pojavi? Kak je bilo kod vas?

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ribice, na moru nikada se nije desilo, ali uvijek nakon mora.

bilo da se radi o kolovozu, rujnu ili ozujku (kao ove godine kada smo se vratili sa velog losinja gdje je puhala olujna bura 15 dana od 25 koliko smo bili tamo i nista mu se nije desilo na hladnom vjetru).
    ali cim se vratimo u zg, on pocne kasljati

pitaj svog lijecnika za pulmicort

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

s pulmicortom je bitno na vrijeme reagirati.
    prošli put sam ga išla inhalirati u sred noći, kad je već krenuo laringitis i onda naravno nije bilo više nikakve svrhe.
    sad sam ga inhalirala puno ranije, jer sam osjetila promjenu u glasu i vidjela prvi prozirni šmrkljić.
    uspjeli smo i tako sam sretna i ponosna što smo izbjegli solumedrol, to bi nam bio drugi u tri tjedna.

ribice nama je prošle godine bilo super na moru. iako sam se i ja bojala kako će biti, sve je prošlo ok.
    svaki dan kako bi se spuštali prema plaži njemu bi počeo nos curiti i puna dva tjedna bi mu skoro cijelo vrijeme curio nos, kasnije sve rjeđe. baš se skroz isčistio.
    a tjedan dana nakon što smo se vratili u zagreb sve je krenulo ispočetka.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo i nas, mi smo K. pustili s vrtićem na more u nadi da će joj biti bolje. I dolje je sve bilo OK, ali sada nije. Jako kašlje, i sada baš poučena ovim topicem, malo strahujem. Iako sada nema njenih alergena.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sam da se malo pojadam....upravo sam saznala da mi mala koja osim jednog gadnog opstr. bronhitisa odležanog u bolnici i par urtikarija nije imala većih problema ima viši Ige od brata koji ima i alergije i astmu. Ma baš sam u komi , on malo iznad 460 a ona malo ispod 500 :shock: . Znam da to ne znači ništa al baš sam ukomirana....idem se sabrat jer tak za sad nema nekih problema....mada, nedavno smo bili na hitnoj zbog gadnog kašlja......pitam se ima li to ipak veze s nalazom:/ .

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo nas s kontrole. radili joj test na sve kaj imaju gore i sve je negAtivno .
    skida ju s flixotide, a singulair skinut na moru, uzeli joj bris na eozinofile i sve moguce iz krvi joj rade, a do nalaza naravno ne mozemo do jeseni koje su to fore da nemres do nalaza ???
    uglavnom , napisao joj da jos napravi bris na bakterije i ako je pozitivan da uzme atb a ako nije da sprica nasonexom mjesec dana. kontrola na jesen.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

tajchi, 500!?
    baš puno, strašno nešto

lunahor, kako ne možete do nalaza
    možda bi vam ih mogli/željeli izvući iz kartona kad stignu i pročitati preko telefona?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

dam mu ventolin 2 potiska i onda 4 potiska flixotidea - nevjerojatno kako suhi kasalja za par sati postane zreo!
    4 potiska flixotida odjednom? Ja nikad nisam davala više od 2 potiska odjednom.Radiš li to nakon svakog davanja ventolina ili ?

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj CAPPY prvotno napisa
    4 potiska flixotida odjednom? Ja nikad nisam davala više od 2 potiska odjednom.Radiš li to nakon svakog davanja ventolina ili ?
    e i mene ovo zanima..
    to vam je netko prepisao terapiju ili?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •