Stranica 17 od 92 PrviPrvi ... 715161718192767 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 801 do 850 od 4557

Tema: bronhiticari, astmasi, sinusasi - kako je? 3. dio

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

MORAM LI NAPOMENUTI da je u cetvrtak popodne zakurio i umjesto otpusta u petak smo jos na terapijama gore i pregledima. utorak najraniji otpust... planirali more ovaj vikend ali ipak je srebrnjak prevladao. vadili crp i kks, viroza. iako iskreno, moguce da je zbog onih visokih temperatura jer danas nema nista, sve ok osim hropaca ali to je puno bolje.

tjesim se.. jos tri jos tri jos triiii dana!

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

napokon otpušteni i da, primao je pulmikort. za doma imamo flixotide. postaje stalna mušterija...

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Znam da je vani u Austriji pulmicort 53€, samo kaj ga u moraš naručiti dan ranije, da ga oni naruče, pa dobiješ friški sa rokom trajanja od godinu i pol, a ne kao kod nas 4mj.- što se meni desilo.
    Ja sam par puta kupovala tako vani i prodala dragim curkama sa ovog topica, jer moraš kupiti 4 paketa po 5 ampula, tako da uvijek imaš viška, sada mi nažalost muž neide više van, pa sam i ja malo u škripcu, no stavila sam ti kao obavijest da znaš cijenu i princip,
    Baš me zanima koliko sada košta kada ga naručiš kod nas, mene su oplahnuli u jednoj ljekarni na malešnici sa 480kn.... nikad više.. :/

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Evo da se i mi pridružimo ovdje... Imamo Neurodermitis od 2 godine, a od kako smo krenuli u vrtić imamo s vremena na vrijeme virusni bronhitis. Zimi gotovo da nemamo problema sa neurodermitisom, ali imamo sa prehladama koje odmah krenu od nosića, pa se spuste na bronhije. Srećom, do sada smo samo bili na inhalaciji ventolinom. Dva dana po dva puta dnevno i odmah je bolje...

Ali evo čim dođe proljeće, pa sve dok ne odemo na more, muku mučimo sa neurodermitisom, koji je jak.

Radili smo alergijski test s dvije godine, koji je pokazao da je alergičan na prašinu, grinje i na epitel životinjske dlake. Hvala Bogu nije alergičan na hranu.

Prije dva tjedna je imao prehladu, dok kaže virusnu, pa smo imali suhi kašalj, te evo još kašlje mada sada već sedmicu dana zrelo, i nadam se uskoro će mu proći. No sada već tri dana muku mučimo sa neurodermitisom i ne idemo u vrtić, jer se na tete u vrtiću ne možemo pouzdati, a mi moramo sanirati ozlijeđenu kožu na rukama i nogama, od silnog češanja... Danas sam mu prvi puta dala fenistil kapi, jer mi je kreme koju jedva nabavljam iz Njemačke pri kraju, a ne želim ni pod koju cijenu da pređemo na kortikosteroide.... Nadam se da ćemo i ove godine uspjeti da ovo prevaziđemo bez štetnih medikamenata....

Molim vas da mi kažete gdje idete na talasoterapiju i da li ona pomaže djeci koja imaju neurodermitis i bronhitis????

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj tamara prvotno napisa
    ... Danas sam mu prvi puta dala fenistil kapi, jer mi je kreme koju jedva nabavljam iz Njemačke pri kraju, a ne želim ni pod koju cijenu da pređemo na kortikosteroide.... Nadam se da ćemo i ove godine uspjeti da ovo prevaziđemo bez štetnih medikamenata....
    Koja krema je u pitanju? ak nije tajna

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

D.je prije dva tjedna bio prehlađen i iznenađena sam odvijanjem cijele situacije.U ponedeljak ujutro nakon buđenja počeo curiti nos i kašljucati ( čak i ne skroz suho ) , navečer mu dala ventolin ( budući da smo nekoliko puta na Srebrnjaku kad smo došli na hitnu bili upozoreni da vjerojatno nismo na vrijeme krenuli s ventolinom i da ventolin ubuduće damo čim krene kašalj) i poslje dva sata u noći krenulo teško disanje koje se i nakon udisanja ventolina nije promjenilo, on je nemirno spavao a ja gledam kako se napreže dok diše i razmišljala da li da odem na hitnu po solumedrol , no nisam otišla.Nastavila sam mu davati ventolin još tri puta i drugo popodne( dakle u utorak ) njegova pedica kaže da super diše.Inače flixotide nismo uopće prekidali( a singulair maknuli u svibnju po nalogu dr.sa Srebrnjaka ) .Straši me ovaj brzi razvoj cijele situacije, nikad do sad nije bilo tako.Obično je neka dva dana curio nos, pa par dana uzimao ventolin , a ovaj put za 2 dana sve gotovo iako mi se činilo da nikad nije tako teško disao ko ovaj put. Šta vi mislite o ovome ?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj bubica27 prvotno napisa
    Citiraj tamara prvotno napisa
    ... Danas sam mu prvi puta dala fenistil kapi, jer mi je kreme koju jedva nabavljam iz Njemačke pri kraju, a ne želim ni pod koju cijenu da pređemo na kortikosteroide.... Nadam se da ćemo i ove godine uspjeti da ovo prevaziđemo bez štetnih medikamenata....
    Koja krema je u pitanju? ak nije tajna
    Ne nije tajna. NIsam pisala ovdje jer vidim da ima tema o AD. Probala sam razne kreme. Nije nam pomoglo ništa od AVENE... A od A-Derme koristim samo gel za tuširanje, ostalo mu samo pogorša stanje. Koristim **** kremu na bazi cinka kada mu je vlažna faza. Kada mu je suha faza, kao što je sada, koristim ono što mi je preporučila dermatologica koja živi i radi u Njemačkoj. Ona kaže da su u NJemačkoj ovi problemi s kožom svakodnevnica, te da dosta rade na tome, jer je to kod njih uobičajeno (Koliko sam shvatila zbog bijele puti i pigmenta). Uglavnom donjela mi je kremu iz Njemačke "Windol Fettsalbe" od Dermapharma AG. Ali dala mi je nakon detaljnog pregleda Vanjine kože. Znam da sam probala i Windol Salbe, ali mi nije bila kao što je Fettsalbe. Sada hoću da naručim i mlijeko Windol Milch da probam. Uglavnom ova krema sadrži Bufexemac koji ublažava svrbež. Dala mi je da probam i Elidel i Neuroderm, ali ništa nije pomoglo, osim ove Windol Fettsalbe. Objasnila mi je da postoje kreme koje su za njegu i kreme koje se koriste za prevenciju i liječenje. Recimo za njegu sada koristim francusku kremu (mlijeko) Dexeril od Piere Fabbre, koju mi ona nabavlja.

Upravo sada ove kreme Windol Fettsalbe nemam, pa se mučim sa Bepanthenom i Bivacinom... jer prije dva dana si je očešao gornji sloj kože, te sam to morala da mažem Bivacinom kako bi zaraslo. S obzirom da se bojim da se ne inficira moram dobro da pazim. Do sada nije imao ovako jak napad češanja, te po prvi put razmišljam o Advantanu koji mi je ona donjela za ovako ekstremne slučajeve, ali me je ubjeđivala da je tu jako mali procenat kortikosteroida, da ga možemo staviti i u oko i da ništa neće biti. Hm... ne znam.

I mojoj prijateljici je pomogla mnogo. Ali njoj je opet dala da pomješa tri kreme u jednu, i znam da je jedna od krema Bufexemac...

Sad ne znam mnogo o ovome, pa ti ne mogu preporučiti kremu koju mi koristimo, jer nama pomaže, ali ne znam da li bi i drugima...

Ja sam recimo imala faze kada sam naprosto šizila, jer sam ga namazala nekom kremom kao što je A-Derma pa je to bilo sami užas, gore nego je bilo, ali sam brzo reagovala i čim bi pogriješila po tome bih špricala Bivacin sprej, koji mi je mnogo pomogao. On neutrališe kreme, te pomaže u zarastanju rana i limfe koja curi. Ali ne pretjerivati, jer isušuje kožu.

Ja sam recimo danas Vanju banjala u velikoj kadi (kratko) u kalij permanganasu (ali samo malo ga staviti to u vodu - vrhovima prstiju ) i tomu sam dodala još morsku sol. Moram reći da mu se odmah sve smirilo. I zaspao je te se nije češao. Uspjeli smo smiriti zasada da se ne češe. Namazala sam ga ovom **** baby sanft kremom za pelenski osip s cinkom i bademovim uljem, što mu je saniralo vlaženje, pa je sada sasušeno i počinje prelaziti u suhi lišaj. E sada kad bih imala Windol Fettsalbe sve bi bilo ok, ali nemam i moram se dovijati kako znam i umijem. Još se dvoumim oko advantana....

I da još nešto dermatologica nam je rekla kako djeca sa AD imaju izrazito suhu kožu, kako trebaju piti što više vode, izbjegavat aditive, konzervanse, pesticide, bijelo brašno, bijeli šečer, čistiti organizam malinama, kupinama i borovnicama... Također me je savjetovala da kad stavim Vanji kremu da ga zamotam u onu prozirnu foliju kojom zamotavamo sendviče. Isprva mi je to bilo smješno, ali probala sam i djeluje brže. Na taj način krema ulazi u kožu, odnosno koža upija kremu, ne može se obrisati krema dok spava ili dok se igra. Naravno ne treba pretjerivati s tim. Ja namažem samo noću dok spava. I to samo one djelove koji su najkritičniji, a njemu su to uvjek djelovi ispod koljena.

Evo nadam se da sam pomogla. Mada mislim da je ovo što sam napisala za temu o AD.

A što se tiče bronhitisa, bolje nam je. Kupila sam neki prirodni sirup za iskašljavanje Denivit sa majčinom dušicom i sada je mnogo bolje.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi idemo u crikvenicu na talasozterapiju.i sadfa smo tamo. l. je ok na terapiji 2x2 f 50, probao joj je smanjiti na 2x1 no pef je pao i lose je pouhala odmah pa je vratio, uglavnom idemo svaki tj na kontorle i bas mi je to super, steta sto nema takvog normalnog doka na kopnu
    za jesen smo se narucili na sreb. no frkovic radi samo ujutro pa mi je to koma jer ce morat izostat iz skole pa mislim da cemo odustat od njega zbog toga jer ne zelim da izostaje iz skole.

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Lunahor, baš mi je drago da vam je super u Crikvi!
    Meni bi bilo žao propustiti takvog doktora zbog jednog dana u školi, zbilja misliš da će nešto jako bitno propustiti za jedan dan?
    Mislim da ti je bolja varijanta doktor. Eto, moj savjet.
    Dino je genijalno od terapije, ćekamo kontrolu za 2 tj. na srebrnjaku, te alergotestove, sad nas mući bebica sa jakim kolikama - ima netko neku homeopatsku varijantu za kolike, ja sam ćula remedije od kamilice?

ps- zna li netko koliko dođe pulmicort kad se narući kod nas?

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

romi 390 kn.
    žicaj recept na srebrnjaku.

luna ja isto ne bih propuštala doktora zbog kojeg dana izostanka iz škole, pogotovo ne frkovića.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vratili smo se s mora i danas malo čitam temu. Mame i dječica- držite se.

K. je bila dobro. Na moru je prvi dan bilo veliko čiščenje nosa. Poslije je stalo, odnosno nije više bilo ničega za očistiti.
    ona nije na terapiji, ali se spemam naručiti ju kod dr. R. iako ste me sada zaitrigirale za dr F. na Srebrnjaku.

Imali smo susjede Slovence koji su nam ispričali kako su svoju curicu kada je imala 15 mjeseci izlječili bioenergijom- bila je na pumpici, valjda Ventolinu. nisu više znali jer curetak sada ima 7 godina. E sada me to opet zaintrigirala ali ja fakat ne znam nikakvog bioenergetičara.

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

mi se vratili nakon 4 dana mora jer je opet bolestan tako da jedva čekamo da ozdravi da idemo jer mu je lakše tamo disati.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Cure , jel ima koga sa dobrim vjestima ? Vidim da se uglavnom vrtimo u krug , barem je tako kod nas , samo što ozdravi , za manje od mjesec dana sve po starom. Čula sam nekoliko priča o tome kako s trećom godinom bude bolje jer kao dišni putovi sazriju ( možda se nisam dobro izrazila, ali tako nekako ) , a mi smo evo blizu četvrtoj godini pa ništa.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

daj Cappy, moja je prvi napad imala s 4 godine.
    Do tada je bila jednom na antibiotiku i to kada je dobila streptokok od mene.

Očito je sve individualno

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj CAPPY prvotno napisa
    Cure , jel ima koga sa dobrim vjestima ? Vidim da se uglavnom vrtimo u krug , barem je tako kod nas , samo što ozdravi , za manje od mjesec dana sve po starom. Čula sam nekoliko priča o tome kako s trećom godinom bude bolje jer kao dišni putovi sazriju ( možda se nisam dobro izrazila, ali tako nekako ) , a mi smo evo blizu četvrtoj godini pa ništa.
    meni rekoše da mogu sazrijevati do šeste, sedme godine :/

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo kuc kuc ok cijelo ljeto , doduse na f50 2x2 sto nam je prepisano do iduceg ljeta, jer cim se smanji odmah losije puse al eto. izgleda da smo nasli dozu.
    ostavit cu termin kod f. za sada pa cemo vidit .
    kaj ja znam, mi smo bili u sloveniji kod domancica, i mislila sam da smo super jer od 1.10 smo bili odlicno do 1.4 , a onda iznova kao da nigde nismo bili, a cak smo bili 10.4. na terapiji. dakle nista bolje a on je najbolji navodno. imam ti ja broj jednih u zg koji rade po njegovoj metodi ako zelis probat.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mio smo se naručili kod dr R. - baš me zanima. K. nikada nije dobila trajnu terapiju, i sada je stanje "mirno". - vodim i MM-a, sve me nešto frka da se dr ne "izviče" na mene

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

He, he, nanoibeba - mi smo tako davno nagrabusili, a bio je muž sa mnom, jednostavno nismo bili spremni na takvu aroganciju i bahatost ili je imao loš dan....
    Mi idemo za dva dana na kontrolu i alergotestove, pa vamjavim rezultate.
    Inače je Dino dobro.
    Nadam se i svi vi!

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma nece, on je samo neuogodan prema granicnim slucajevima, "tzv umisljenim bolesnicima, mamama koje bi htjele da su im djeca bolesna "

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vec je bio MM kod njega sa starijim djetetom, ali je tada bila druga dijagnoza. I njih dvojca su si baš nekako lijepo popričala.
    MM je astmatičar od djetinjstva i odsada na svaki pregled ide i on jer ja niti sve popamtim (ili zapamtim ono kaj mi paše) niti znam kaj treba pitati

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi kisemo i nos nam curi zivjelo kopno

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajoj.

Kod nas to radim ja jer je počela ambrozija. Čistim nos dva do tri puta rhinohornom i nisam počela piti nikakve tablete jer mi ionako ne pomažu

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj CAPPY prvotno napisa

do treće godine se najčešće povuku neke nutritivne alergije tipa mlijeko i jaja ( M. se povukla i alergija na ambroziju i prašinu, istina sad ima nespecifičnu alergiju ) . Ne znam točno s čime tvoje dijete vodi bitku ali za sve treba puno, puno vremena i naravno točna dijagnoza i dobra terapija. Mi smo dijagnozu potvrdili s 13 mj. ( s 9 mj. je postojala sumnja ), na terapiji je bio pune 2 godine i sada je skoro godinu dana miran. Naravno i dalje ima periode kada kiše i kašlje ali to nije ništa što bi zahtjevalo primjenu ventolina ili vračanje na terapiju.
    Moram još dodati da je brži oporavak/zalječenje ( naravno, to je moje mišljenje ) ako je dijete mlađe tj. ako se u ranijoj dobi otkrije i počne liječiti.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I ja ću prijaviti ambroziju kod sebe - oči cure, nos flisa, grlo mi se krpa od sinusa. Kao i Nano, ne uzimam ništa.

L je super, na moru već skoro tri mjeseca. Nadam se da će bar malo imati utjecaja da nam zima bude lakša na pluća.
    Pumpamo samo f50 2x2.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imga, jel ispireš nos? Da se ne ureknem, meni malo olakša ali nakon nedjeljnog boravvka u prirodi i poljima ambrozije, u ponedjeljak nisam mogla prestati puhati nos i kihati. Utorak je već bio lakši.

Samo, kad mi je nok jako zaštopan nikako ge ne uspijevam odštopati pa mi ta sva slana voda ide kroz grlo. Nešto grozno. A sada je tek početak ambrozije

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mališi je isto začepljen nos non-stop.
    dajem mu claritine i dva puta dnevno ispirem nos gomilom fiziološke, pomaže trenutno.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa
    Imga, jel ispireš nos? Da se ne ureknem, meni malo olakša ali nakon nedjeljnog boravvka u prirodi i poljima ambrozije, u ponedjeljak nisam mogla prestati puhati nos i kihati. Utorak je već bio lakši.

Samo, kad mi je nok jako zaštopan nikako ge ne uspijevam odštopati pa mi ta sva slana voda ide kroz grlo. Nešto grozno. A sada je tek početak ambrozije
    ma kaj bi ispirala, aljkava sam za sebe strahotno nešto
    samo meni nije ništa zaštopano
    curi voda u potocima pa mi nema smisla samo je još više ohrabrivati
    znam da bi trebala da malo splahnem alergene iznutra, al kaj sad
    nosim u torbici samo ventolin, ako me krene gušiti

ako ti je tako zaštopano onda može bit ida ti je full naotekla sluznica unutra, tu od fiziološke ima malo vajde
    da si mi dijete sad bi ti ili špricnula jednom nasonex ili bi počela s claritinom, da splasne, a onda održavala s rhinohornom

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije mi stalno zaštopano nego ispirem pelud - neću niš pisati unaprijed, vidjeti ću izgurati sezonu

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam isto odmah nasonexom krenula i sebi i l.

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Vidim nitko se ne javlja duže vrijeme, mora da ste svi dobro. kuc, kuc, pljuc :D , ja prijavljujem prehladu sa laganim laringitisom i malom temperaturom, eto ćim su jutra hladnija i vlažnija - repriza kao i svake godine , a na flixotide-u je do kraja 10.mj. kad ide na kontrolu.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mi smo danas nakon duuuugo vremena krenuli u vrtić pa ćemo vidjet kako će se razvijati situacija.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

imam jedno pitanjce. preselili smo se u sesvete i sad smo daleeeeeko od vinogradske pa me zanima koja mi je hitna otorina najbliža s ove druge strane?
    nadam se da nam neće trebati, ali ipak za svaki slučaj.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemam ti pojma, mi smo jos dalje od vas pa nas to ne sprijecava doci u 80 km udaljen zg, pa mislim da nece ni vas
    kaj se sekiras pa nikad nije tak hitno da nemres stici
    mi ok za sada, muci me i dalje i dvoumim se jako kud na kontrolu, dal privatno ili da f. zovem da nas primi kad je dezuran, nikako mi se ne izostaje iz skole radi kontrole u zdravom stanju. ili da jednostavno odem sama, a opet kad se sjetim cjelodnevnom kampiranja gore dodje mi zlo

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo u isčekivanju našeg prvog preglada kod dr.R.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nas nije dugo bilo....što bi značilo da smo zdravi...Evo L od 6. mjeseca nije dobio bronhitis....proveli smo skoro 2 mjeseca u Crikvenici, krenuo je sada u vrtić (po prvi put) i još uvijek se drži, nema curenja nosa, niti ičega sličnog...(kucam u drvo svom snagom i nadam se da nas neću ureći nakon ovoga napisanog)!
    Medjutim i meni se Frković baš zamjerio na Srebrnjaku, odmah je forsirao terapiju za L i ja sam je na svoju odgovornost odbila (dijete tada nije bilo bolesno skoro 3 mjeseca)! Sva sreća pa imam odličnu pedijatricu koja me podržala!!

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

evo nas sa mora. priznajem ima koristi- kad se tamorazbolio sa šmrkavim nosom i svime što je obično išlo na bronhitis je ostalo samo na šmrkavom nosu bez ikakve terapije. tak da ok... sad sam ja bolesna i onda opet more da iskoristimo maksimum i da se čuvamo za zimu...
    držite se!

mama Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

prijavak: alergična je na grinje (simptomi - bronhitični napadaji prošlu zimu, bila na ventolinu i prepisanom flixotidu ali nismo davali koliko su rekli ), dokazao kožni test ovaj tjedan, dali smo krv pa će rezultati biti za 6 tjedana kod dr., ne znam što i kako se oni očitavaju (zašto se rade specifični Ige samo na jednu vrst grinje ako je kožni pokazao da je alergična na obje vrste??)

Imam pitanje: dijete je sad ok, bila na moru cijelo ljeto, tamo je kašljucnula par puta (stari stan, stari kreveti, puno ljudi, puno prašine), ali sada je stanje ok, možda malo teže diše kroz nos ali ništa zapravo. E sad, zašto ju je dr. Pavić htio staviti preventivno na Flixotide, što sam ja odbila pa se on čudio? Čini mi se da ju je htio staviti na to pa da se vidimo za 3 mjeseca a kad sam odbila onda za 6 tjedana?!?! Pa se složio da joj po potrebi (ne daj bože) damo ventolina...Zašto su toliko ažurni u davanju kortikosteroida djeci, a u uputama za promjene životnog okoliša piše točno dvije rečenice??

Da li je istina ono što sam primjetila iako mi nitko nije objasnio: kada dijete ima recimo virusnu prehladu, temperaturicu, to zapravo izazove bronhitični napadaj (to je okidač) iako je glavni uzrok zapravo ta alergija koja čeka u prikrajku?!?!

Nek nas sve čeka mirna zima...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

probaj joj čistiti nos s Rhino hornom, bude bolkje disala! Kod većeg začepljenja može e povečati koncentacija za duplo ( tak nam je rekla alergologica i ide nam).

mama Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

kaj pak je to, jel se može kupiti u ljekarni?

Zvuči kao nosorogov rog

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tak nekak i izgleda

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cure jel imate vi faza kad ste zdravi ko dren, bez kaslja, smrcanja . al bas ono odlicno ?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Nas je strefio laringitis.Naša pedica odredila vraćanje na singulair ( uz flix koji sad trošimo ) . Baš je teško disao , ovo je bio najgori laringitis do sad. Da li sam u pravu da ova terapija singulaira i flixa ne djeluje na laringitis, već samo na bronhitis.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

u pravu si definitivno, nbiti flixotide niti singulair nemaju nikakve veze s laringitisom.

inače, mi smo u prošli četvrtak uspješno izbjegli laringitis sa dvije inhalacije pulmicortom :D i danas je već u vrtiću.
    samo, to mi je naznaka da ni ova zima neće biti bolja od prošle i pretprošle

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa
    inače, mi smo u prošli četvrtak uspješno izbjegli laringitis sa dvije inhalacije pulmicortom :D i danas je već u vrtiću.
    Mi nemamo baš puno iskustvo sa laringitisom, pa ako nisam OT , kako znaš da će laringitis krenuti ?D. je u četvrtak "samo" curio nos i navečer kad je "zaspao " krenuo je onaj kašalj kao lavež i teško disanje. Jel bi u toj fazi pulmicort pomogao ?

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

pulmicort će ti pomoći u fazi kad primijetiš da mu je nos počeo curiti ili lagano promijeni glas, odmah krećeš s inhaliranjem.

njemu u četvrtak nije niti krenuo curiti nos, ali se osjetilo da mu je sve unutra puno i glas mu je zvučao lagano promuklo i onako bolesno i odmah smo inhalirali i još jednom pred spavanje.
    nos mu je počeo curiti tek u subotu.

laringitisu je okidač viroza i spriječit ćeš ga samo ako reagiraš na prve simptome.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

kad krene lavež i teško disanje, kasno je za pulmicort, barem po našem iskustvu.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

curke moje pitanje je pravo, nije bezvezno . zanima me, pa pliz recite, a zanima me zato jer ja uvijek sumnjam u tu dg astme kod nas, jer imamo fazu da je zdrava super, ne kaslje, nos procuri al ne i kasalj uvijek. analizirajuci lanjsku godinu , cijela je godina bila odlicna, bez terapije i ikakvih naznaka iceg sve do 1.3. otprilike i trajalo do 1.7 negdje, i stalno je u tom periodu kasljala, a do tada sve 5. zanima me dakle imate li i vi takvih perioda ili je astma na ovaj ili onaj nacin uvijek prisutna.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa
    curke moje pitanje je pravo, nije bezvezno . zanima me, pa pliz recite, a zanima me zato jer ja uvijek sumnjam u tu dg astme kod nas, jer imamo fazu da je zdrava super, ne kaslje, nos procuri al ne i kasalj uvijek. analizirajuci lanjsku godinu , cijela je godina bila odlicna, bez terapije i ikakvih naznaka iceg sve do 1.3. otprilike i trajalo do 1.7 negdje, i stalno je u tom periodu kasljala, a do tada sve 5. zanima me dakle imate li i vi takvih perioda ili je astma na ovaj ili onaj nacin uvijek prisutna.
    imamo, od 5 - 9, ali samo ako smo na moru

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa i mi smo tu - ali anma je dokazana sezonska alergija

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

moja vise-manje stalno kaslje
    mozda prodje kojih 20-tak do mjesec dana a da ne kaslje tijekom ljeta