Stranica 20 od 92 PrviPrvi ... 1018192021223070 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 951 do 1,000 od 4557

Tema: bronhiticari, astmasi, sinusasi - kako je? 3. dio

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Curice, sad imam i ja pitanjce negdje sam čitala o morskoj vodi s ljezovim korijenom za čišćenje nosa, sad me zanima ja stavila malo sljeza (korijena) i napravila do kraja sve za Rhino horn, prošlo to kroz sinuse, i opet van. Kaj mislite da je to dobro????

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uf cappy ne znam kaj bi ti rekla, tak mi je i samoj i zbilja mi idu na zivce gore. kad ih trebas nemres do njih gore,, a kad ih ne trebam onda imam termin
    narucila sam se u alergovitu na kontrolu jer sam na s. dobila tek u 12 ,mj termin.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

cappy doza ti je 0.5mg/2ml i nek ti pedica slobodno napiše recept.
    proguglaj cybermed+pulmicort i vidjet ćeš da richter uvije preporuča tu dozu, na srebrnjaku daju istu dozu i prepisuju.

jednom sam naišla na richterov podatak da je jedan solumedrol kao 400 doza pulmicorta. meni je to bilo dovoljno da se odlučim za pulmicort doma, do tada sam se lomila.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Zanime me, cure koje koristite pulmicort, jel su vam ga prepisali vaši pulmolozi ili ste ih vi prve pitale zbog pozitivnih iskustava drugih mama.Pitam se da li je moja dr.sa Srebr. posebna po tome što me očigledno razuvjeravala za pulmicort ili su i dr. nekih od vas skeptični a vi ste ipak posegnule za pulmicortom. Ja ću ga definitivno naručiti, tim više što je naša pedijatrica rekla da bi D.moglo pomoći, a nju jako cijenim i vjerujem u njenu stručnost, samo ne znam što me zezala s tim doziranjem kad ispada da vjerojatno o otme zna više nego Dr.K.sa Sr.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nama je pedijatar ispočetka bio protiv i otorinci u vinogradskoj, ali vjerujem zato što im je taj lijek nepoznanica i ne može se kod nas kupiti.
    na srebrnjaku u stvari nikada nisam nikoga ni pitala, ali kako su mu davali kod opstrukcija i upale pluća pitala sam za recept i odmah su ga dali.
    nakon toga sam još jednom išla gore žicati i onda konačno razgovarala s pedijatrom i dobila lijek.

ja jednostavno više ne mogu zamislit život bez pulmicorta, dokle god ga imam u frizu osjećam se sigurno.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja pedica nikad cula, njoj sam rekla da su preporucili na s. a nisu, sama sam g KUPILA I dala na svoju ruku. preporucio mi ga rihter i to mi je dovoljno. od jednog ti ne bu nist a pomogne odmah, i meni je to dosta bilo. isto sam imala jedno vrijeme i mikronefrin.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vidim da je netko tko nas cita pitao za pulmikort kao lijek za suhi kasalj, i rihter super odgovara da to nije lijek za suhi kaslj , osim ako imate astmu ha ha, netko je nesto krivo skuzio, mi smo svi tu koji ga dajemo ili astmaticari ili djeca imaju stalno bronhitise s opstrukcijama koji jos nemaju tu dg. no u principu to je sve isto, ponovoljeni bronhitis s opstr. je astma po nekim misljenjima, sve ovisi o doktoru.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imga, jesu gdotovi nalazi?

Naši bi trebali biti ali nemam hrabrosti otići po njih

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Gotovi nalazi. Pojedinačno joj je breza i lijeska za stupanj manja (breza sa max razreda 6 u 5, lijeska sa 5 u 4), ali se javio taj kikiriki (2).

Ukupni IgE joj je viši nego prije: od 150 na 312. Kaj to znači? sama ne znam protumačiti, a do dr. ne idemo uskoro

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa
    Gotovi nalazi. Pojedinačno joj je breza i lijeska za stupanj manja (breza sa max razreda 6 u 5, lijeska sa 5 u 4), ali se javio taj kikiriki (2).

Ukupni IgE joj je viši nego prije: od 150 na 312. Kaj to znači? sama ne znam protumačiti, a do dr. ne idemo uskoro

navodno im nije bitan toliko taj Ige već ono drugo što ja ne znam što . Za usporedbu M. koji je asmatičar ima Ige oko 460 ( ne znam sad više točno ) i to nešto jako,jako visoko, a T. koja nema nikakvu dijagnozu i nema problema ima Ige 497 i to nešto drugo relativno nisko. E sad, taj Ige ko T. kolko mi je objasnila dr. pokazuje veću predispoziciju za razvoj alergije ( mada mi se čini da je prije bila spika da to znači da su se razvile nove alergije ili stare povećale.....pa ti sad tumači :? )

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa da, nama se pojavila ta nova na kikiriki, a smanjile su se ove stare. Vidjeti ćemo kako će biti ovo proljeće uz Flixotide, a onda ćemo opet do specijaliste

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj tajchi73 prvotno napisa

navodno im nije bitan toliko taj Ige već ono drugo što ja ne znam što . Za usporedbu M. koji je asmatičar ima Ige oko 460 ( ne znam sad više točno ) i to nešto jako,jako visoko, a T. koja nema nikakvu dijagnozu i nema problema ima Ige 497 i to nešto drugo relativno nisko. E sad, taj Ige ko T. kolko mi je objasnila dr. pokazuje veću predispoziciju za razvoj alergije ( mada mi se čini da je prije bila spika da to znači da su se razvile nove alergije ili stare povećale.....pa ti sad tumači :? )

Uz rist i rast mi obavezno kontroliramo DUNGER, sad i on može biti i visok, i u granicama i ispod granice, mi smo imali sve. Gleda se kombinacija između svega toga!

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo nas s kontrole u alergoviti.
    dr . misli da se se kod nas radi o alergiji na polene i preporuca preko zime skinut s terapije a od 4- 10 mj na f50 2x2. u slucaju viroza ili otezanog disanja uvest i preko zime na par dana ili pulmicort ili f 50 .

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Nakon mjesec dana bez Flixotide, samo sa singulairom stigla je i prva viroza.
    Počelo je prošlog tjedna sa curenjem nosa, ništa posebno. A u subotu počela je mijenjati glas, biti gotovo kreštava, da bi u nedjelju pef-ovi otišli u žuto, pa u crveno.
    Plitko diše, muči ju neproduktivan kašalj, a još joj je noć protekla u izbijanju alergije na nogama i guzi uz silno češanje. Jutros sam poslala dr mail, no ona se ne javlja pa ćemo sutra za Du.

Danas ju terapiram uz dogovor s našim lječnikom s Ventolinom, a sutra se stvarno nadam da će naša dr u Du biti tamo.
    Naravno sve vrtim u glavi što bi mogao biti okidač za ono na nogama, al :?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Cure jel netko može podijeliti koji pulmicort sa mnom.Budući da ga još nismo koristili, da ne naručujem cijeli paket.Može na pp.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja imam samo 7 kom sto mi je knap u slucaju napada, a s obzirom da mi je dragocjen nemogu ti dati nazalost. no ako narucis i kupis ga , mozes racunati da cu ti pola ja kupiti. u paketu ti ih je samo 20 sto u slucaju napada nije puno, jer ako ga krenes koristiti koristiti ces ga bar 3-4 dana a to ti je po dve na dan 8 komada i prakticki imas samo za jos jednom ili dvaput. tako da ti slobodno naruci , ja cu ti uzet pola odmah a sav visak ce ti planut ako ti nece trebat sigurno ovdje

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja ne koristim tako puno. obično prvi dan dvije ampulice i drugi dan navečer jednu. mislim da sam negdje pročitala da i richer tako preporuča.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Cure ne razumijem sada točno u kojim situacijama dajete Pulmicort.
    Kao prevenciju laringitisa? Ja sam jučer opet dala Medrol nakon dugo vremena :/ zadnjih nekoliko 'situacija' prošlo je bez ikakvih lijekova.
    Za Pulmicort koga sam god pitala rekli su mi ne (pitat ću ponovo na Srebrnjaku), danas pedijatrica opet da to nije namijenjeno za davanje izvan bolnice. Znam da ga Richter preporučuje, i on mi je totalni autoritet, ali opet bi mi bilo lakše da mi neki doktor koji pregleda konkretno moje dijete kaže da dajem taj lijek. Možda da odemo kod dr. R. na pregled.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mima kad osjetim da nam se sprema laringitis, kao jučer recimo. nos je počeo curiti, lagano promukao - odmah inhaliranje. noć je prošla ok, kašljucao je, nos je bio pun, ali smo izbjegli trčanje na hitnu.
    bitno je da se da na vrijeme, kad napad krene onda je već kasno.

na srebrnjaku ćeš dobiti recept, a i kod richtera sigurno.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Lea više nema one 'klasične' napade laringitisa po noći (tj. imala je jedan u zadnjih godinu dana, ali smo prošli bez lijeka - dali smo Aerius i nosili je na balkon, i smirilo se). Nego, ona užasno suho kašlje, a doktorica ju posluša i kaže da nisu bronhiji niti pluća, nego naprosto 'laringalni' kašalj.
    (na Singulairu je i to joj očito pomaže)

Međutim, kad je gadno, onda počne i disati hroptavo, čujno, kao da ima neki zaljepljeni šlajm u grlu ?? (tako zvuči), i kao da se guši. Od Medrola to prolazi kao rukom odnešeno, odmah dođe produktivni kašalj. Samo, naravno, užasno mi je davati Medrol. Ništa, uskoro idemo na kontrolu na Srebrnjak pa ću pitati za Pulmicort.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja dajem kad pocne nocni kasalj ili kad promukne, uglavnom mi smo bili u alergoviti i ja sam rekla dr. Voskresensky da nam to najvise pomaze pa posto je to ujedno i lijek za astmu i moze se davat kao i flixotide dugo nema problema oko toga. taj se lijek kod nas ne koristi puno jer nije na listi hzzo. inace se koristi tafen ali u drugom obliku za astmu no sastav je isti samo je mjesto djelovanja drugacije. dakle sada nam je i nasa dok. to preporucila.
    mozes i kod rihtera u alergovitu iako je meni doktorica puno pristupacnija i bolja

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

l je sadA u mirnoj fazi s kasljom, bez terapije je kuc kuc od kontrole no osipana je oko usta strasno

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa
    ja dajem kad pocne nocni kasalj ili kad promukne, uglavnom mi smo bili u alergoviti i ja sam rekla dr. Voskresensky da nam to najvise pomaze pa posto je to ujedno i lijek za astmu i moze se davat kao i flixotide dugo nema problema oko toga. taj se lijek kod nas ne koristi puno jer nije na listi hzzo. inace se koristi tafen ali u drugom obliku za astmu no sastav je isti samo je mjesto djelovanja drugacije. dakle sada nam je i nasa dok. to preporucila.
    mozes i kod rihtera u alergovitu iako je meni doktorica puno pristupacnija i bolja

Mi idemo kod nje u Klaićevu!

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ? kako ste zadovoljni, bas me zanima , moze i na pp ? ja sam bila u klaicevoj isto prije kod nje no kod klaiceve me isto uzasava i guzva a o parkingu da ne pricam , ovako to rijesim u subotu

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ok ije i pristupačna, mi sad pretežno se naručimo ak stignemo popodne kad radi. U zadnji par puta ( istina svi su bili ujutro čekali smo cca 30 min)

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa

jednom sam naišla na richterov podatak da je jedan solumedrol kao 400 doza pulmicorta. meni je to bilo dovoljno da se odlučim za pulmicort doma, do tada sam se lomila.
    i nama je to rekao na zadnjoj kontroli

cure, mi smo se preporodili nakon sto smo poceli sa pulmicortom
    obicno je potrebna jedna do dvije inhalacije i suhi kasalj prelazi u zreli i evo vec dva kriticna mjeseca (rujan i listopad) nismo jos nijedmo morali na srebrnjak ... pljuc, pljuc

Cappy, za pulmicort sam cula ovdje na forumu. nakon toga sam pogledala otpusnu listu za srebrnjaka od prije dvije godine i skuzila da su mi dijete tamo inhalirali ventolinom i pulmicortom.
    ja sam pulmicort nabavila na svoju ruku i na kontroli kod dr. r. sam mu rekla i on je rekao da je to dobro i da uopce ne cekam da krene spazam
    cim mu krene curiti nos ili pocne kasljati, inhalacija pulmicortom, tjedan dana singulair mini granule i to je to.
    konacno imamo terapiju koja funkcionira! :D

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

zaboravih pitati cure cija djeca koriste pulmicort - mislite li da bismo se nekako mogle ovdje dogovoriti da medjusobno razmijenimo ampulice pulmicorta?

naime, ja sam otvorila jedno pakiranje i prvi puta potrosila 3 ampulice u 2 tjedna. druge dvije sam bacila.
    sad sam prije tjedan dana otvorila novo pakiranje i potrosila samo jednu ampulicu, ostale su mi jos 4 koje se moraju iskoristiti u narednih tjedan dana inace ih moram baciti.
    mogu dvije ili tri pokloniti (ostavim si jednu za rezervu) nekome.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

momze jesi ti sigurna u to, meni nešto zvoni kad se otvori da se mora potrošiti u tri mjeseca ili sam ja nešto krivo shvatila :/
    moram priznati da nisam još nikada bacila pulmicort, a koristili smo ga i nakon duže vremena

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa
    momze jesi ti sigurna u to, meni nešto zvoni kad se otvori da se mora potrošiti u tri mjeseca ili sam ja nešto krivo shvatila :/
    moram priznati da nisam još nikada bacila pulmicort, a koristili smo ga i nakon duže vremena
    ozbiljno!?
    obzirom da ne kuzim bas njemacki (a uputstva su na njemackom), googla sam i nasla leaflet na engleskom gdje kaze da moram upisati datum kada otvorim, bas zbog toga sto se ne mogu koristiti nakon 2 tjedna.

ja sam u petak podigla novu kutiju pulmicorta u ljekarni na dolcu.
    ajde, pliz provjeri pa mi javi

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

evo nasla sam:
    http://www.pulmicortrespules.com/pdf/ppi.pdf

HOW SHOULD I STORE AND MAINTAIN
    PULMICORT RESPULES?
    - Store upright at controlled room temperature (68ş to
    77şF or 20ş to 25şC) in the aluminum foil envelope
    to protect the medicine from light
    - Once you have opened the aluminum foil envelope
    containing the PULMICORT RESPULES ampules,
    keep the unused ampules in the envelope, protected
    from the light. Any unopened ampules remaining
    after 2 weeks should be discarded

- Keep out of reach of children
    - Do not refrigerate or freeze
    - Once you have opened the PULMICORT RESPULES
    ampules, the product should be used immediately.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

provjerit ću kad dođem doma što piše pa ti javim.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

hvala ti

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Momze možeš mi prodati nekoliko ampulica ?

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Cappy, mogu ti dati 3 ampulice kojima je rok trajanja (bar ja tako mislim) jos tjedan dana.
    Ili ti mogu prodati jedan cijeli omot (u paketu koji sam kupila ima ih 4) u kojem ima 5 ampulica. rok trajanja je do 03-2011 (neotvoreno)

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

momze ne bacaj, ipak je tri mjeseca od otvaranja folije.
    evo ovako piše:
    Nach Öffnen des Folienkuverts sollen Sie die darin enthaltenen Einzeldosisampullen innerhalb von 3 Monaten verwenden.
    slobodan prijevod - nakon otvaranja folije, ampule treba upotrijebiti u roku tri mjeseca.

dobro se podsjetiti da bi se nakon inhaliranja pulmicortom trebalo umiti oko usta, tj. površinu koja je bila pod maskom i da ampulicu treba promućkati prije upotrebe.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Tash, hvala ti puno!
    Sad mi zao sto sam bacila one prve ampulice...

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ma nema na čemu, moram ti priznati da ih je i meni žao, obzirom koliko koštaju

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne trebate ih bacat jer one nisu otvorene, samo zatvorite hermeticki, kvacicom foliju u kojoj su ampule. ja ne bacam nikada preostale. inace svaki lijek kojem istekne rok moze se koristit i nakon 3 mj od roka trajanja. mislim na nase lijekove za astmu,.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa
    ne trebate ih bacat jer one nisu otvorene, samo zatvorite hermeticki, kvacicom foliju u kojoj su ampule. ja ne bacam nikada preostale. inace svaki lijek kojem istekne rok moze se koristit i nakon 3 mj od roka trajanja. mislim na nase lijekove za astmu,.
    se to cilja i na ventoline i flixotide?????

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

jelena.O
    se to cilja i na ventoline i flixotide?????

ventolin je nešto s čim ja osobno nikad nisam i ne bih riskirala. Ma ja ne bih ni s flixotide-om mada nije da se oni pokvare pa postanu štetni već si ja nekak mislim kaj ak sad imaju smanjeno djelovanje pa npr. ne pomognu....di sam onda. Moram priznati da sam ih ja mjenjala i prije isteka roka . Naravno oni nisu ni približno koštali kao pulmicort pa me nikada nije niti zanimalo da li vrijede nakon isteka.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da , no konkretno za flixotzide i seretide. tako mi rekli u 4 ljekarne, 4 rezlicita farmaceuta bas za ta dva lijeka, za v. ne znam jer nisam pitala, on ima dugi rok trajanja.
    kupila sam u ljekrni danas tamiflu nek se nadje za svaki slucaj.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nama je proljetos istekao rok za flixotide kad je imao upalu pluća, odmah su nam gore dali novi i rekli da stari ne koristimo.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma kaj ja znam. ja ne koristim preko roka nista sve dok imam drugi,no pulmicort koristim jer zbilja ne vidim sto bi mu bilo ako ga odmah zatvorim s kvacicom a ampule su zatvorene skroz, poanta je u mraku i nicem drugom u konkretnom slucaju, a i djeluje sigurno takav ,. seretide i f. bacim nakon ta 3 mj od roka ali za svaki slucaj (slucaj nestanka ) ga cuvam, jer bolje i takav oslabljen / a u tome je fora / nego nikakav za slucaj nestanka s trzista.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

K. je jučer bila na izletu. Odmah kašalj navečer i grebanje po koži ujutro - MM veli da je to od priorode - ja ipak mislim da je pojela nekaj s kikirikijem. pa sada fakat nema peludi u zraku

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nano ko zna na kaj je jos alergicna a da se nije pokazalo.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prije dvije godine smo ju testirali na dosta prehrambenih namirnica i tada nije bilo reakcije.

Baš je problem tog kikirikija kaj ga stavljaju u razne grickalice a da mi to ne primjetimo. Sigurno je nešto pojela jer ima dosta fleka po tijelu - malo manje kašlje ali još nije skroz dobro.

Mi do sada ionako nismo primjetili da joj išta od hrane smeta. Smoki i slične stvaro doma ne jede, nego samo na rođendanima. Neovisno o sadašnjim saznanjima i inače ne kupujemo grickalice , ali nam je zato kuća puna čokolade

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kakav je bio jelovnik, a možda joj smeta kesten ( to je jedino orašasto kaj se jede i OK je )???

Inače mislim ak jede Smokije i ne osipa se , nebi joj trebalo biti ništ od drugih grickalica.

Mi smo još daleko od tog , pa se ne zabrinjavam za kikiriki ( jer ga ne bu vidla ni u tragovima ni bilo kak, ko i čokoladu). A testiramo se svakih 6 mjeseci na alergene iz hrane, i poneke vanjske ( koje nažalost proširujemo zadnje vrijeme) ,a mlađi smo od vas cca 1.5 godinu.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam točno ponoviti što nam je dr R. rekao za kikiriki- nešto kao da se odmah ne primjeti niti osjeti ta alergij. npr, netko tko je alergičan na ribu, pojede ribu i odmah ima problema takvih da više niti ne poželi jesti ribu, dok sa kikirikijem nije taj sličaj.

Jelena, svakih 6 mjeseci vadite krv i radite specifične IgE-e, ili prick test?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ne znam točno ponoviti što nam je dr R. rekao za kikiriki- nešto kao da se odmah ne primjeti niti osjeti ta alergij. npr, netko tko je alergičan na ribu, pojede ribu i odmah ima problema takvih da više niti ne poželi jesti ribu, dok sa kikirikijem nije taj sličaj.

Jelena, svakih 6 mjeseci vadite krv i radite specifične IgE-e, ili prick test?
    rist i rast, dungere,kks, to nas traži i dermtologica, gastroenterologica i alergologica. Prick ponekad po potrebi ako se sjeti alergologica nečeg novog.

Hoću reči ak joj paše Smoki, kaj bi joj nešto drugo bilo štetno. Vidjela sam jednu curu tada staru 2.5 godine koja kad je pojela Smoki odmah bi se počela čohati i dobila bi velike fleke, a pametna teta čuvarica je rekla ajde možeš jesti ali samo jedan ????!!!

Mi zabranjujemo smoki i sl. u velikom krugu, to više ne jede ni veći klinac i ništ mu ne fali.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

tek sad vidim da ste i prikasti na kikiriki, pa zakaj ga onda ona jede????.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •