Stranica 27 od 92 PrviPrvi ... 1725262728293777 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,301 do 1,350 od 4557

Tema: bronhiticari, astmasi, sinusasi - kako je? 3. dio

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

raspitala sam se za rectodelt, i dalje samo na privatni recept i mora se naručivati.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa to sam i mislila , svaki doktor ima svoj neki limit kad ce postaviti dg astme. vani na 4-5 bronhitisa opstruktivna ide dg. iako nebitna je dg. i kako je doktori zovu, ali lakse je sa dg. jer onda lakse ostvarujes i neka prava, ozbiljnije te svi shvacaju sto je izuzetno bitno i kod ops. bronhitisa.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa Vidi poruku
    pa to sam i mislila , svaki doktor ima svoj neki limit kad ce postaviti dg astme. vani na 4-5 bronhitisa opstruktivna ide dg. iako nebitna je dg. i kako je doktori zovu, ali lakse je sa dg. jer onda lakse ostvarujes i neka prava, ozbiljnije te svi shvacaju sto je izuzetno bitno i kod ops. bronhitisa.

s ovim se u potpunosti slažem. Masu puta sam došla u dežurstvo ili na hitnu s oba klinca i moram priznati da su puno duže i bolje slušali M. nego T. iako je T. u to vrijeme jače kašljala i teže disala, ali ona nema dijagnozu, ona se samo redovito prati kod pulmologa a to očito nije dovoljno. I ne pamtim da su imali ikakve komentare kada bih dovela M.( ja bih samo pri predaji knjižice rekla da je mali asmatičar ) dok je za malu znalo biti komentara tipa: mogli ste čekati i ponedjeljak pa otići svom pedijatru, to nije za hitnu itd.itd.
    Zato smatram da je bolje imati i krivu dijagnozu nego nikakvu posebno kada dijete dobiva isti lijek.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nama je prošli puta kad sam pitala za Crikvenicu odmah izmjenila bronhitis obs u astma all. Istina u periodu od 3 mjeseca je imala 3 napadaja ( doma liječili s ventolinom i flixotidom).

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mi smo se noćas vratili laringitisu nakon punih 10 mjeseci i bilo je fakat gadno.
    i nakon solu-medrola i micronephrina trebalo mu je do jutra da prestane strugati.
    a zapravo sam ja kriva, jer sam ga inhalirala samo 2 večeri, sinoć mi se činilo da mu je bolje pa sam preskočila, a inače ga 4 večer inhaliram pulmicortom.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Tash, pa zar nije pulmicort jaci od micronephrina?
    Nama je opet pulmicort spasio stvar! Inhalirala ga prekjucer i sinoc (nisam veceras i sada razmisljam da li sam trebala) i suhi kasalj postao onaj lijepi zreli, produktivni.

Izgleda da cemo ovaj puta izbjeci i solu-medrol i rectodelt i ventolin!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

da,i kod nas je ključno inhaliranje.Čim se oduži nego bljuzgavo vrijeme ili je početak prehlade,odmah ga moram inhalirati jer znam što nas čeka. To uglavnom radim nekoliko dana zaredom,i inhalacije su obično duže jer koristimo samo fiziološku.momze,nama je ovaj zadnji napadaj bio skroz nepredvidiv,tj nisam znala da će doći do napadaja. Curenje nosa i produktivni kašalj. E sad,nisam ga inhalirala na fizološku jer računam da je kašalj produktivni pa inhalacija može samo naštetiti.. Očito sam se prevarila.Noć prije napadaja je kašljao produktivno,stavim malo fiziološke i bisolvona..Ujutro lajanje..Ono što me totalno zbunjuje.Kako iz produktivnog kašlja,može doći do tak brzinske promjene,da se kašalj pretvori u suhi?Taj napadaj nije bio jak kao ovi prethodni,normalno se ponašao. Možda zato jer je bilo jutro pa je bio čio i naspavan.Ali stridor je bio dugotrajniji nego inače,inače mu prestane odmah nakon injekcije. Sad je trebalo dobrih par sati da mu se povuče stridor.Meni je ovo ko sf,mislim da nešto znam i onda skužim da zapravo ništa ne znam

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

momze,da preskočite ovaj put sve moguće lijekove:D

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj momze prvotno napisa Vidi poruku
    Tash, pa zar nije pulmicort jaci od micronephrina?
    u vinogradskoj daju micronephrin. dobio ga je u noći i još jednom jučer ujutro, ali sam ga za svaki slučaj još jednom sinoć inhalirala pulmicortom
    ja sam se zeznula što ga nisam inhalirala kao i obično, dvije večeri inhaliranja očito nisu bile dovoljne iako se on činio bolje.

danas nam je stigla nova pošiljka pulmicorta i rectodelt i stvarno se nadam da ćemo od sada barem te laringitise izbjegavati, svaki mi uzme godinu života.

momze ~~~~~~~~~~~~~~~ da izbjegnete sva ove gluposti.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    danas nam je stigla nova pošiljka pulmicorta i rectodelt i stvarno se nadam da ćemo od sada barem te laringitise izbjegavati, svaki mi uzme godinu života.

momze ~~~~~~~~~~~~~~~ da izbjegnete sva ove gluposti.
    hvala!
    ti si kao i ja, i meni ti njihovi napadi oduzmu godinu zivota.
    ali vidjet ces, sa rectodeltom cete biti ok, tj. znat ces da mozes napad kontrolirati kod kuce
    meni to puno znaci i ja sam sada puno smirenija nego prije

Noć prije napadaja je kašljao produktivno,stavim malo fiziološke i bisolvona..Ujutro lajanje..Ono što me totalno zbunjuje.Kako iz produktivnog kašlja,može doći do tak brzinske promjene,da se kašalj pretvori u suhi?
    Mareta, ti samo inhaliras fizioloskom i to pomogne?
    Ovo sa bisolvonom su nam zadnji puta rekli na Srebrnjaku, pa sam ja stavila fiziolosku, ventolin i bisolvon u casicu za inhaliranje.

Ovo mi je skroz cudno, nama se nikada nije desilo da se zreli kasalj pretvori u suhi. Brrr, nemoj me strasiti, ja kad cujem zreli (kao jutros) sva sam sretna jer znam da je sve iza nas.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

hvala!
    ti si kao i ja, i meni ti njihovi napadi oduzmu godinu zivota.
    ali vidjet ces, sa rectodeltom cete biti ok, tj. znat ces da mozes napad kontrolirati kod kuce
    meni to puno znaci i ja sam sada puno smirenija nego prije

Mareta, ti samo inhaliras fizioloskom i to pomogne?
    Ovo sa bisolvonom su nam zadnji puta rekli na Srebrnjaku, pa sam ja stavila fiziolosku, ventolin i bisolvon u casicu za inhaliranje.

Ovo mi je skroz cudno, nama se nikada nije desilo da se zreli kasalj pretvori u suhi. Brrr, nemoj me strasiti, ja kad cujem zreli (kao jutros) sva sam sretna jer znam da je sve iza nas.
    ma,nisam te htjela plašiti. On vjrojatno ne bi ni dobio napadaj da sam ga dugotrajno inhalirala samo na fiziološku.Da,samo fiziološka jer mu pedijatrica nije htjela ništa davati prvi put pa sam probala sa fiziloškom i pomaže. Ali traje i traje i obavezno nekoliko dana.Jednom je počeo suho kašljati,a nama to obično znači trčanje na hitnu i tu večer sam ga satima inhalirala i kašalj se povukao do 4 ujutro,ni stridora ni kašlja.Inače,dosad sam se jako razočarala u te lijekove za kašljeve,sirupi,bisolexi...Njemu izgleda paše samo inhalacija fiziološkom.Samo se vi inhalirajte i dalje,biti će to super

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

momze,čekaj vi koristite ventolin za laringitis?Mislila sam da ide samo kod astme i bronhitisa

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Mareta, ne laringitis, vec astma.
    Ovaj stariji (od 4 i pol godine) ima alergijsku astmu, a ovaj mladji (15 mjeseci), nakon 3 opstruktivna bronhitisa dobio dijagnozu astme nespecificiranog uzroka ili atipicne astme (nisam vise sigurna, moram pogledati u papire)

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pozdrav svima!

Dijete mi je bilo na Srebernjaku hospitalizirano, dg. opstruktivni bronhitis ac. i rinotonsilofaringitis ac., nakon 7 dana otpuštena, pronašen povišen ukupni IgE - 158,0 kU/l, pa nam je savjetovan nastavak s Filoxitdeom 50 mcg 2x1 potisak do sprnja, kad je naručena nu pulmološku-alergološku ambulantu na obradu.

Ono što mene brine je da je dijete u bolnici pred otpust bilo super, prpošno kao i inače, sad kad je došla doma opet je, nakon prvog dana, nekako "energetski pala", apetit koma, "predobra je" (inače je živog temperamenta), samo se melja po kaučima.... Je li to normalno? Koliko sam čitala, posljedica Flixotidea je prije razdraženost, nego takva "depresija"... Temperature nema...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Temperaturica ipak tu, bili kod ped koja je bila na zamjeni, nikakvu konkretnu uputu nismo dobili osim da se u slučaju klonulosti i povećane temperature javimo doktoru, ali vjerojatno je pokupila nešto crijevno jer mi se čini da ima crijevne probleme, tako da to nije vezano za ovaj topic, nego vjerojatno za boleščine koje se skupe boravkom u bolnici "pride".

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a jel ti bila sama u bolnici ili si bila s njom ? mozda je u depresiji zbog bolnice, njima to ostavlja strasne traume ako su sami ostali.
    mi smo trebali na kontrolu 30. i opet smo morali odgoditi,.zbog skole. imaju nesto sto nemozemo propustiti i onda smo opet odgodili. srecom sada smo dobili brzo termin drugi , vec u 5 mj , krajem. nisam mogla vjerovati kako brzo . zadnji put smo termin u 12 mijenjali za 30.3.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa Vidi poruku
    a jel ti bila sama u bolnici ili si bila s njom ? mozda je u depresiji zbog bolnice, njima to ostavlja strasne traume ako su sami ostali.
    mi smo trebali na kontrolu 30. i opet smo morali odgoditi,.zbog skole. imaju nesto sto nemozemo propustiti i onda smo opet odgodili. srecom sada smo dobili brzo termin drugi , vec u 5 mj , krajem. nisam mogla vjerovati kako brzo . zadnji put smo termin u 12 mijenjali za 30.3.
    Mi smo bili od 10-19, preko večeri je bila sama. Možda joj je kao trauma ostalo to da se budi ujutro u 6, ali vjerojatno je i nešto crijevno jer se baš osjeti. Hvala na odgovoru!

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

moj užasno kašlje, sad se već brinem.
    po noći opet ima serije po pola sata do sat kašlja.
    po danu rijetko, osim kad plače ili u naporu (kad puno trči, divlja...). kad se zakašlje ide mu na povraćanje.
    moram sutra nazvati dr na srebrnjak da vidim da li nas može primiti.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

kad se zakašlje ide mu na povraćanje.
    ovako isto kod nas - vec vise od tjedan dana!
    s time da je, u medjuvremenu, 3 dana kurio i do 39.8C!!
    izvadili krv - nista. viroza, kazu
    temperatura pala nakon 3 dana, on kaslje dalje, pluca cista, nema upale uha, nikakve crijevne viroze... sto je ovo, pojma nemam

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ovo je strasno - on toliko kaslje da ga je strasno za slusati!
    i izmjenjuje se suhi i zreli kasalj, totalno sam luda
    kada smo prosli tjedan bili kod pedijatrice i vadili krv (ono kad je kurio) ona je prokomentirala ' ajoj, dali ste mu inhalaciju pulmicortom (budesonide) i onda na kraju rectodelt cepic (a glavni sastojak je prednisone)'
    zaboravila sam ju pitati sto joj je znacio taj komentar, no zna li netko zasto se ne bi smjeli istovremeno davati budesonide (inhalacijski) i prednisone (sistemski)??
    totalno sam zbunjena... naime, richter nam je tako preporucio - ventolin, pa pulmicort, ako to ne funkcionira, onda ide rectodelt cepic

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

momze kod nas je isto. kašalj nije konstantan, ali kad krene strašno ga je slušati.
    većinom je suh i nadražajan, ali tu i tamo zna biti i zreli, što me zbunjuje.
    bili smo danas gore i dobili smo terapiju singulair na tri tjedna i onda kompletna alergološka obrada.
    što je točno uključeno u tu kompletnu obradu?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj cure - pa sezona peludi je startala. vidim da je i breza krenula- moja je stalno na flixotideu tako da adtmu za sada držimo pod kontrolom, no javili su se i novii simptomi. osim kaj ju kao i svake godine svrbi koža, sadu su počele i oči, a bome dosta i kiše.

Za alergološku obradu, prbo rade prick, a onda na ono na što izreagita IgE iz krvi - tako su nama, ali u sklopu dnevne bolnice

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

hm,otkad se prehladio,nikako se rješiti te sluzi. Prvo je krenulu s curenjem nosa i kašljem,onda laringitis. Pa je poslije toga dobio upalu grla i napokon se smirilo,ali zadnje dvije noći hropti ko da ima sline u nosu,ali mu ne mogu izvući nisšta,nos mu ne curi i ne kašlje,.Inhalirala sam ga,nalijevala fiziološkom i pomoglo mu je,ali opet malo hropti kroz nos.Nisam pametna,da li da ga odvedem pedici da ga malo posluša?

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Mareta, odvedi ga. Ja sam svoga vodila prosli tjedan, ali sve je bilo ok.
    No, nocas je tako pistao, da je to bilo strasno. Evo jos i jutros koristi pomocnu muskulaturu za disanje
    Sinoc dala rectodelt cepic, bilo je bolje, no onda smo mu ventolin davali na svaka 2 sata tijekom noci jer je uzasno kasljao, tesko disao.
    Jutros sam ga inhalirala sa ventolinom i bisolexom, kasalj sada postaje produktivni, ali jos uvijek vrlo plitko i ubrzano dise.

Tash, a kod vas nema spazma, onog plitkog, ubrzanog i otezanog disanja? "Samo" suhi kasalj?

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

evo cula sam se dr. R. - dala sam mu sada cijeli rectodelt cepic (15 sati nakon sto sam dala prvi)
    no, skuzila sam da mu se malo cepica iscijedilo van, vjerojatno nisam dovoljno duboko gurnula.
    kako vi dajete te cepice?
    ja polako gurnem i kad ga guza 'usisa', ja vise ne guram. no, on je vjerojatno samo na pocetku.
    ne znam da li tada djeluje, trebam li ga dublje gurnuti?

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ma noćas smo imali šou.
    toliko je kašljao da je počeo povraćati i onda je jadničak i kašljao i povraćao i nije mogao do zraka. kad se primirio odmah sam mu dala dva potiska ventolina i inhalirala ga pulmicortom. nakon toga se kašalj smirio, ali je noćas bilo svakakvih zvukova iz prsa pa i pištanja.
    najviše sam zbunjena zvukovima disanja kad je ponovno zaspao, disao je normalno na nos, ali istovremeno se čuo i iz pluća onako nekakav huk, ne znam kako bih to opisala, izgledalo je kao da diše na dva mjesta
    do jutra se sve smirilo, osim naravno kašlja
    zvala sam njegovog doktora i dogovorili smo terapiju ventolin i flixotide plus singulair dalje.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja polako gurnem i kad ga guza 'usisa', ja vise ne guram. no, on je vjerojatno samo na pocetku.
    ne znam da li tada djeluje, trebam li ga dublje gurnuti?
    na uputstvima piše da se nakon što se stavi čepić guza malo stisne.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

da, stisnula sam, ali mozda minutu
    a ocigledno treba duze da se otopi

Tash, ovo sto ti opisujes je isto kod nas - mislim, taj ficuk iz pluca. to je klasican wheezin, sviranje, pistanje, ficukanje... svatko ga drugacije zove
    kako je danas?
    jel plitko dise?
    jel mu se uvlaci koza tj. muskulatura oko rebara i izmedju vrata i prsnog kosa?

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sam mislila da je pištanje samo onako visoko piskutanje, nisam znala da može biti duboko, baš onako kao huk (nadam se da me razumiješ ).
    sinoć je disao malo ubrzanije i plitko, ali evo do jutra je što se toga tiče super.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

super da vam je tako brzo proslo
    uf, nama piskutanje moze biti svakakvo i uvijek gadno zvuci...

vi koji dajete i singulair - koliko su vam rekli da treba da djeluje?
    nama je dr. R. rekao da kada krene prehlada da mu dajem singulair tjedan dana (uz inhaliranje pulmicortom). no, na srebrnjaku su mi rekli da navodno pocne djelovati tek nakon mjesec dana!
    to je stvarno dugo i ne mogu vjerovati da treba mjesec dana da taj montelukast blokira leukotrijene??

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Tash, zaboravih pitati - kada inhaliras pulmicortom da li preskaces jutarnje/vecernje davanje flixotida ili i dalje dajes?

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

super da vam je tako brzo proslo
    uf, nama piskutanje moze biti svakakvo i uvijek gadno zvuci...
    znači ipak je to to.
    ja sam se baš čudila, jer je najprije 2-3 puta baš onako visoko piskutao. nakon terapije, kad je zaspao krenulo je ovo drugo. nije bilo ni hrkanje, ni hroptanje, nego baš huk.

dajem mu flixotide i kad ga inhaliram pulmicortom, nitko mi nije rekao da mu ne dajem, a i kod njih kad je u dnevnoj dobije inhalacije pulmicortom, a doma flixotide.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ok, hvala ti

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Kolika je sansa da se od ucestalog laringitisa razvije kronicni bronhitis ili asma?

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

jaffa, nemam pojma, znam samo da su velike sanse da kronicni tj. oprstruktivni bronhitis prijedje u astmu.
    no, i to ti je vrlo individulno - mislim postavljanje dijagnoze. recimo mom starijem su nakon alergoloske obrade odmah dali dijagnozu alergijske astme, a ovom mladjem nakon 3 opstruktivna bronhitisa dali dijagnozu nespecificirane astme (jer su alergoloska testiranja bila negativna)

ali, sto imas od toga da znas koje su sanse? nemoj se time zamarati, vazno je da na vrijeme prepoznas napad i da odaberete lijekove koji ucinkovito djeluju i olaksavaju tvom djetetu disanje.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj jaffa prvotno napisa Vidi poruku
    Kolika je sansa da se od ucestalog laringitisa razvije kronicni bronhitis ili asma?
    mislim da to jedno s drugim direktno nema veze, niti da se bronhitis može razviti baš iz laringitisa.

kod nas je problem što se nakon laringitisa (od viroze) stvara toliko šlajma, a on ga niti zna niti može eliminirati pa se to taloži na bronhe i pluća i od toga dolazi bronhitisa pa i do upale pluća, kako kada.
    a moguće da nam bronhitisi imaju veze i sa alergijama ili ih alergija pojačava, ali to ćemo tek vidjeti.

da li netko zna jesu li eozinofili u nosu siguran znak alergije?

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ma cisto me zanimalo. Malenom je nedavno laringitis presao u bronhitis unatoc inhalacijama. Na kraju zavrsio na sumamedu. To je bilo prije cca 3-4 tjedna i evo sad opet laringitis. Imao ga je i u 1. mjesecu i ranije jednom bronhitis.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a li netko zna jesu li eozinofili u nosu siguran znak alergije?
    nisu. nama je sve mirno, osim eozinofila u nosu. i rekao je frkovic da oni samo u zbroju sa svim ostalim nalazima upucuju na alergiju a sami za sebe ne.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

luna pa zar vi niste alergičari? ili sam ja nešto pomiješala.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

oni ti svi sumnjaju na alergiju, cak je i f. i b, uvjereni u to, no nalazi su svi ok osim pozitivnog vent. testa, simptoma koji su uvijek tu u proljece i ljeto, te eoz. u nosu. ali dokazana nije igeom niti testom na alergije.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

noćas napadaj,završio na solu medrolu i mikronefrinu.Uf,ovaj je bio najjači,sav se tresao jadan. Med brat je rekao da nas čeka još 2 god muke,eh da bar još samo 2 god.I naravno da se svi prave gluhi kad pitam za pulmicort i rectodelt

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa pitaj rihtera na cybermedu jel smije .

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ma smije,štoviše preporučio je rectodelt.Baš me nedavno zvala jedna poznanica,zna da imamo problem s time. Njen mali je isto dobio laringitis,ima godinu dana,ne ide u jaslice..Od druge frendice mali isto dobio nedavno laringitis..Ironično je što nitko od njih ne ide u jaslice,niti idu po bircevima i jako puno vremena su na svj zraku i kraj mora.Rekla bi moja stara da je zato jer ga previše pazim,čitaj,ne izlažem duhanskom dimu..da nije komično bilo bi tragično.Sretan Uskrs svima!

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mareta za laringitis je krivac virus, a za to mu ne treba niti vrtić, niti šoping-centar, može ga skupiti bilo gdje, a možete mu ga i vi donijeti.
    nabavi pulmicort i rectodelt i bit ćeš mirnija.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ma znam,virusi su krivi.Nego,da pitam još nešto. Opostite što vas gnjavim.Kad je imao zadnji napadaj,stavili smo mu masku,on se opirao i kašlajo suho. Onda se u jednom trenu skroz smirio i zatvorio oči,malo je drhtao. Odmah sam ga uzela,otvorio je oči,isti tren smo odjurili na hitnu i čim smo izašli na zrak bio je normalan.Malo me prstrašilo što je tako naglo klonuo,svega par sekundi je držao zatvorene oči.U bolnici se uopće nisam sjetila to im napomenuti,brzinski su nas odradili,dr je bio tamo svega par minuta da ga posluša jer je morao u rodilište.Temp mu se popela na 39,4 rektalna što je uobičajeno da se kod laringitisa temp povisi.Poslije jedne doze antipiretika temp je bila normalna.U htnoj su rekli da je napadaj dosta jak,zanma me jel ta klonulost uslijedila zbog nedostatka zraka.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja više ne znam što ću s njegovim kašljem.
    obavezno ga po noći uhvati napad kašlja po sat vremena, ako slučajno promaši noć (što je rijetko) onda odmah čim se ustane krene, evo ga sad već sat vremena kašljuca. kašalj je suh i nadražajan i nakon nekog vremena mu krene na povraćanje i zadnjih nekoliko dana je par puta i povratio.
    s ventolinom smo prestali jučer, sad je još na flixotidama i singularu, a zadnja tri dana sam ga i inhalirala pulmicortom.
    po danu se zakašlje nekoliko puta po minutu-dvije i to je sve, ali noći su nam koma.
    uopće ne znam što da više radim s njim.
    jel' imao netko od vas ovakav slučaj?
    na srebrnjak na obradu smo naručeni tek za 10-ak dana. od liječnika nitko ništa ne čuje i kažu da su pluća čista.

zanima me još da li može na obradu ako je na flixotidama i singularu ili bih ga trebala prije skinuti s tih lijekova?

mareta moj je jednom klonuo (a imali smo 15-ak laringitisa). isto je bio najjači napad, jedva je disao, slinu uopće nije mogao gutati nego mu je nekontrolirano curila iz usta. isto nisam nikoga pitala za tu klonulost.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ja više ne znam što ću s njegovim kašljem.
    obavezno ga po noći uhvati napad kašlja po sat vremena, ako slučajno promaši noć (što je rijetko) onda odmah čim se ustane krene, evo ga sad već sat vremena kašljuca. kašalj je suh i nadražajan i nakon nekog vremena mu krene na povraćanje i zadnjih nekoliko dana je par puta i povratio.
    s ventolinom smo prestali jučer, sad je još na flixotidama i singularu, a zadnja tri dana sam ga i inhalirala pulmicortom.
    po danu se zakašlje nekoliko puta po minutu-dvije i to je sve, ali noći su nam koma.
    uopće ne znam što da više radim s njim.
    jel' imao netko od vas ovakav slučaj?
    na srebrnjak na obradu smo naručeni tek za 10-ak dana. od liječnika nitko ništa ne čuje i kažu da su pluća čista.

zanima me još da li može na obradu ako je na flixotidama i singularu ili bih ga trebala prije skinuti s tih lijekova?

mareta moj je jednom klonuo (a imali smo 15-ak laringitisa). isto je bio najjači napad, jedva je disao, slinu uopće nije mogao gutati nego mu je nekontrolirano curila iz usta. isto nisam nikoga pitala za tu klonulost.
    ne znam što bih ti rekla.. Pretpostavljam da vlažite sobu.Mi smo po dolasku iz bolnice stavili vrelu posoljenu vodu u sobu i izgleda da mu je pomoglo. Kašalj se smanjioJeste na moru? Možda bi čak bilo bolje ugrabiti mora pa iskuhavati. Ništa drugo mi ne pada na pamet.E da,zadnji put sam mu kuhala sirup od lovorova lista i smeđeg šećera,navodno je dobar za sve vrste kašljeva.Samo da vam prođe taj ružni kašalj,izgleda da e ovo najgore vrijeme za laringitiseKoliko je mali star?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tashunica znas da je nama tako bilo i lani i predlani i predpredlani. sve isto. kasalj uzasan, dijete zdravo, niko nis ne cuje. pomagao nam je najvise, mikronefrin koji sam si preko dolca sama kupila iz amerike za 600 kn, + pumikort i onda mi je rihter rekao kako da ih zajedno dajem (internetom ) imam te recepte i od toga je bilo bolje uvijek , nakon dan dva.
    druga je stvar da napravis briseve nosa i grla, lani smo imali taj zlatni stafilokok i nakon sumameda se smirilo. ali nekako ono sto najvise pomaze su mikronefrin i pulmicort, sve ostalo nista. bas nista.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

preksinoć sam mislila da će se ugušiti od kašlja, naravno opet se ispovraćao. nakon toga mu je opet onako podmuklo škripuckalo u plućima i pliće mi je disao.
    noćas ok, jutros opet jedna serija od sat vremena.
    počela sam sve to skupa povezivati sa izlascima i ne izlascima van. prekjučer smo bili vani, bilo je vjetrovito, peludi kod nas ima toliko da ju mogu rukom brisati po balkonu i nakon toga ubitačan kašalj.
    jučer namjerno nisam išla s njim van i noćas ok.
    je li moguće da je to povezano?

čekam sad obradu na srebrnjaku, možda budemo pametniji.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

preksinoć sam mislila da će se ugušiti od kašlja, naravno opet se ispovraćao. nakon toga mu je opet onako podmuklo škripuckalo u plućima i pliće mi je disao.
    noćas ok, jutros opet jedna serija od sat vremena.
    počela sam sve to skupa povezivati sa izlascima i ne izlascima van. prekjučer smo bili vani, bilo je vjetrovito, peludi kod nas ima toliko da ju mogu rukom brisati po balkonu i nakon toga ubitačan kašalj.
    jučer namjerno nisam išla s njim van i noćas ok.
    je li moguće da je to povezano?

čekam sad obradu na srebrnjaku, možda budemo pametniji.
    Moguće je,nama baš ne paše proljetni vjetar.Ide sad na alergotest?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •