Stranica 28 od 92 PrviPrvi ... 1826272829303878 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,351 do 1,400 od 4557

Tema: bronhiticari, astmasi, sinusasi - kako je? 3. dio

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

da ide. valjda prik testovi, vađenje krvi, pretpostavljam opet bris nosa na eozinofile.
    nadam se da neće morati na spirometriju, jer on apsolutno ne surađuje ni na onoj za velike, ni na onoj za male. rasplače se, jer ga plaši, a tko će znati iz kojeg razloga :/

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    nadam se da neće morati na spirometriju, jer on apsolutno ne surađuje ni na onoj za velike, ni na onoj za male. rasplače se, jer ga plaši, a tko će znati iz kojeg razloga :/
    kaze i. jucer nakon spirometrije da rijetko unutra susretne ljubazne osobe (vec godinama on sam ulazi to otpuhati pa ne mogu svjedocit, ali inace je malo osjetljviji ) i da se nakon te pretrage uvijek osjeca lose, kao, nesposoban odraditi najobicniji zadatak, puhnuti u cijev

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Na Srebrnjaku? Pa ne znam, mislim da nisam srela osobu koja se trudi biti ljubaznija prema djeci od onog tehničara na spirometriji na Srebrnjaku.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Takav je i D.I tako su nas na zadnjoj kontroli nakon nuspjelog pokušaja na onome za male poslali van, kao čekajte pred dr.vratima da vas pozove, da bi nas nakon 2 sata čekanja zvali nazad za spirometriju i pokušali na onome za velike, što je potpuno drukčiji princip i naravno da se dijete zbunilo i ništa od toga nije uspjelo. Tako su nas znači mrcvarili dva sata i to prije nego što smo uopće bili kod dr., to je valjda već rutinski da kad tamo dođeš ideš na spirometriju , ili ?
    A moram spomenuti mladu gospođicu koja tamo radi koja je bila izrazito nervozna i nestrpljiva, a to mi nikako nije ponašanje kojim će uplašeno i zbunjeno dijete pridobiti na suradnju. A i da podsjetim da je ta ista osoba na pretprošloj kontroli rekla D. da će dobiti pikicu ako ne bude surađivao.Vjerujem da ju je D. već zapamtio i da kod nje neće tako brzo biti uspjeha.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

strah me i napisati, ali čini se da su lijekovi konačno počeli i djelovati. od jučer mu se smanjio kašalj, nadam se da će tako i ostati.
    sad jedva čekam tu obradu da znam na čemu smo.

nama je prošli puta na spirometriji (za male) bila jedna mlađa sestra, pomalo nervozna i iziritirana njegovim plačem dok ja nisam graknula da što očekuje od trogodišnjeg djeteta kojemu je dosta i bolnica i sestara i doktora, onda je postala malo blaža.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cini se da ce i nas sada satrat. bile su kod bake u prirodi, mislim nije ne znam kakva priroda, al je trava, b iljke i drvece, cvijece, macke, i pas. l. je dosla sva crvena oko usta, naotecene usnice pa sam joj dala sinoc aerius, malo je nestalo do jutra. no kise, kaslje uz zvuk slajma,i puse 150, dala sam joj seretide jer nemam nis drugo doma. nadam se da ce se smiriti.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sto se ljubaznosti tice na srebrnjaku, jedini ko je ljubazan je dr. f. sestre su koma . divno i ljubazno kompletno osoblje , od cistacica, sestri do doktora kakvo nigdje nema je u crikvi u talasoterapiji .

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa Vidi poruku
    sto se ljubaznosti tice na srebrnjaku, jedini ko je ljubazan je dr. f. sestre su koma . divno i ljubazno kompletno osoblje , od cistacica, sestri do doktora kakvo nigdje nema je u crikvi u talasoterapiji .

A mi se baš jučer vratiliiz Crikve, jedino mi išla na živce neka teta s inhalacija. A najbolji mi fizijatar Zoran i dr. B i naravno simpatična Danijela!

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A mi se baš jučer vratiliiz Crikve, jedino mi išla na živce neka teta s inhalacija. A najbolji mi fizijatar Zoran i dr. B i naravno simpatična Danijela!
    slazem se. tete s inhalacija , su bolnicke , tj nisu s djecjeg odjela. ona debela je odvratna nadrkusa

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i zoran i dr.b su odlicni. mene odusevljava kako uz sve te pacijente pamte djecu :up
    a m i smo naravno u spazmu. dala ventolin, i seretide 50. +aerius.
    Posljednje uređivanje od lunahor : 10.04.2010. at 12:37

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

preksinoć mi je opet kašljao i povraćao.
    povezala sam to s tim što smo taj dan bili jedno sat vremena u dimu. je li moguće da ga je to iziritiralo?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo i nas. Iako smo smanjili flixotide po savijetu liječnika, sve si mislim ipak ga povećati. Breza cvate sve u 16 plus vjetar i stanje nije baljno. Uz to, ove godine, kao i občno ima jako dermatitis po nogicama i pregibima i jako ju svrbi, a bome i rhinitis. Oči su joj dosta crvene, svrbe , i curi joj nos.
    Jučer sam išla ledati koncentraciju peludi, ali oni genijalci iz štampara ju uopće nisu objavili. Iako mi, objektivno, njihova mjerila ništa ne znače- dovoljno mi je pogledati drveće.

Mi sa spirometrijom nismo imali problema. K. je to za sada uvijek dobro obavila

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nalaz spira nam je los, ima opstrukcije malih disnih puteva, povecane eozinofile i povecan crp. kaslje dosta. na seretidu i ventolinu je.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi isto strasno kasljemo, nocas sam joj davala ventolin pa je malcice bilo bolje, ali bas strasan nocni kasalj. jucer joj nisam davala v,. preko dana jer smo isli na spirometriju, a popodne kad smo isli k doktorici bila je u spazmu, i ostavila nam ventolin 4-5 dana, i promijenila na flixotide 125 .

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

crp i eozinofili nisu povecani ipak, normalni su, krvna slika ukazuje na virozu

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sam više luda od njegovog kašlja, LU-DA!
    pa zar je moguće da to traje već tjednima? i koji mu je vrag?
    je nešto bolje zadnjih par dana, već sam jednom mislila da je i prestalo, ali evo ga jutros opet.
    7-8 dana je bio na ventolinu, non stop je na flixotidama i singularu, baš sam zbunjena :/

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i mi ćemo morati pojačati terapiju

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo isto koma. cijelu noc kaslje. aaa . digli su nam dozu ventolina na 4x2 i flixotide 125 na 2x2. bas me nekako frka davati tako puno flixotida. puse pef i dalje jako jako lose, skoro u crvenom...

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i mi smo povećali, a bojim se da ćemo morati još

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cini se da je ipak nocas malo bolje bilo. cure, dokica mi rekla da zamijenim s pulmicortom flixo, dok je tako lose , jer od njega brze prodju te upale, brze djeluje ,dublje i bolje. najbolji je pulmicort. nevjerojatno da nije na listi hzzo, ..

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako ste ? mi smo tek nocas bolje, tek nocas nije cijelu noc kasljala vec samo 1 x nocu po 10 min i jednom pred jutro oko 6 h. konacno ide na bolje izgleda. no jos smo na ventolinu 4x2 i flix125 2x2. danas misslim ventolin smanjiti na 3x1. i f2x1.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mi smo puno bolje, a bilo je i vrijeme jer je trajalo tjednima.
    dr f. nas je ostavio na flixotidama i singularu do daljnjega.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pozdrav, jeste li čuli ovu preporuku da se ostaje doma zbog vulkana ako se ima dišnih problema, evo linkam:

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvats...azite-van.html

Ja sam sad svoje vratila iz vani, ali jučer smo bili cijeli dan... Ne znam koliko će to trajati i hoće li se te preporuke mijenjati...

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma to ti je opcenita preporuka, reda radi jer je who to preporucila ali stvarne opasnosti nema, rekli su nasi lijecnici na vijestima. mi smo vani proveli dan i jucer i danas.
    na kojoj ste vi dozi tashunice ? tvoj mali -a je oko 3 g ?

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

flixotide 50 - 2 x 2 i singular navečer. mali je, 3,5 godine.

mi smo isto normalno bili vani.
    Posljednje uređivanje od Tashunica : 18.04.2010. at 21:36 Razlog: tipfeler

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Super, hvala vam!

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Tash, znam kako ti je - evo moj Z. je sinoc opet dobio rectodelt cepic i to samo nako 15 dana!
    Mladji isto kaslje vec 2 tjedna, na singualiru i flixotideu je. Stariji je na svemu - ventolin, pulmicort, rectodelt...
    Koma...

Ne znam tko je rekao ovdje da zreli kasalj moze preci u suhi ... Mareta?
    Eto, to se nama desilo jucer. Super zrelo kasljao, onda poceo suho i najednom poceo wheezing, produzeni ekspirij - ma, klasicni spazam.
    Rectodelt nam je pomogao, nastavljamo dalje se inhalacijama ventolina i pulmicorta

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Znaci, vi svoje klince pustate van? Mislim pitam vezano za ovu vulkansku prasinu

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

da mi idemo normalno van. i danas ćemo ići.

moj je noćas opet kašljao. ne puno, nekakvih 10-ak minuta suhog i nadražajnog kašlja.
    sinoć se baš izdivljao, bili su nam prijatelji s malim pa su njih dvojica skakali do besvijesti, ne znam da li ima veze s tim ili nema :/

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

pa, naravno da ima!
    moj danas ne ide u vrtic, bas zbog tog skakanja - jer kada krene skakti, toliko pocne kasljati da ga tjera na povracanje
    ja sam davala ventolin u ponoc (samo 3 sata nakon rectodelta) i jutros u 6
    luda sam vise od toga kasljanja!

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja pak imam osjećaj da moja cura ne voli previše skakati baš zato jer i sama osjeti da joj to smeta. Jednako tako, sada dok je vrijeme alergena koji joj smetaju, smeta joj i neka vrsta hrane. Nekada baš kaže da ju svrbe nepce, a nekad samo dobija određenu vrstu hrane

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Lea valjda nema alergije nego kompletni problemi sa kašljem i disanjem kod nje dolaze kao posljedica viroza.
    Doduše, do sada je to valjda i trebalo prestati, pa ćemo morati ponavljati alergološka testiranja.
    Npr. prošli tjedan je imala posve bezazleno jedva primjetno curenje iz nosa, ali je nakon toga krenuo kašalj.

No, kad je bolesna i kašlje, pa skače odmah se zapuhava i kašalj joj se pogoršava.
    To nam i je najgore jer joj je vidno bolje kad je na zraku, ali vani ju je nemoguće obuzdati da ne skače.

Što se tiče vulkanske prašine ja se naravno brinem ali ne znam što napraviti.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne trebaš se brinutu - dobro je rakao MM (a on ima nekoliko desetljeća iskustva s astmom) - pa stalno smo izloženi smogu bilo industrije bilo automobila, pa sada još i pelud, tako da ta prašina ima nikakav ili vrlo mali utjecaj na nas koji živimo u gradu

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

"opasnost" je prošla već jučer koliko se meni čini. i avioni su počeli letjeti tu kod nas.

mima ni nama nije dokazana alergija, prikovi negativni iako doktor kaže da to ne mora ništa značiti. sad čekamo još bris nosa na eozinofile (koji je prošle godine bio pozitivan), igE i sliku pluća. i ide mi na živce što ja to sada moram čekati do sredine svibnja jer smo tada dobili termin

mislim da u srijedu kreće u vrtić pa opet do nove bolesti, vjerojatno najduže tjedan dana. čisto sumnjam da će ova terapija nešto poboljšati.

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

evo nas tu opet.
    od petka smo službeno na singulairu i tužna sam,. nadala sam se da ćemo izbjeći trajnu terapiju 8doduše, stvarno ne znam zašto sam si to umislila nakon svega i zadnjih hospitalizacija). malo me drži taj osjećaj osobnog neuspjeha...

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nama kriza prosla. bila je na ventolinu skoro 8 dana. i tako dugo nikada nije bila i ne na toj dozi.sada je samo na f125. koliko dugo se uopce smije biti na v. ?
    inace tek sada puse pomalo bolje iako se jos nije vratila na svoje. sada puse oko 170. max joj je 230.

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj tropical prvotno napisa Vidi poruku
    evo nas tu opet.
    od petka smo službeno na singulairu i tužna sam,. nadala sam se da ćemo izbjeći trajnu terapiju 8doduše, stvarno ne znam zašto sam si to umislila nakon svega i zadnjih hospitalizacija). malo me drži taj osjećaj osobnog neuspjeha...
    evo vam malo~~~~~~~~~~~ za brži oporavak i bolji osjećaj!!!

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa Vidi poruku
    nama kriza prosla. bila je na ventolinu skoro 8 dana. i tako dugo nikada nije bila i ne na toj dozi.sada je samo na f125. koliko dugo se uopce smije biti na v. ?
    inace tek sada puse pomalo bolje iako se jos nije vratila na svoje. sada puse oko 170. max joj je 230.

ne znam, jednom je bio preko mjesec dana, propisane terapije.
    nemamo ništa osim trajno singuilair, mislim trajno- hladni mjeseci barem godinu dana

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Doktor R je super. Direktan, izuzetno pametan i daleko ispred svih svojih kolega. Imamo predobra iskustva s njim. Jedino njemu i vjerujemo.Molim za pomoć. Lječilište Veli lošinj. , Starije dijete je alergičar i išla bih s njim ali neznam kakva je procedura kad se ide preko HZZOa. Hvala, nadam se da nisam pogriješila temu.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

moj je bio puna tri dana u vrtiću i razbolio se. i opet je počeo kašljati identično kao i prošli puta. inahlirala sam ga 3 večeri pulmicortom pa smo bar laringitis izbjegli ako ništa drugo. ovo je očito od virusa.
    moram priznati da sam došla do kraja, dosta mi je, ne mogu više i mislim da sam sve bliže odluci da ću tražiti njegu. on jednostavno nije za vrtić, a ja otkaz ne mogu dati. ima li koja od vas da je tražila?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

tropi,drži se,znam da ti je sad na prvu šok. Ali kad pogledaš,nije to ništa strašno,uz terapiju bolest će biti pod kontorlom.Držite seTashunice,ne znam,vrijedilo bi pokušati pa što bude. Nema smisla da se tovari kojekakvim virusima što kod njega ne prođe tako bezazleno.Moj je danas počeo laringitično kašljati,pa nemrem vjerovati treći put u dva mjeseca. I sad sumnjam u bakteriju u nosu ili grlu,ovo je pretjerano.Pratički mu 2 mj curi nos pa stane i svaki put kad procuri nos,odmah laringitis slijedi.Došla sam u fazu kad mi se ne da otići do pedijatra,tamo smo bili hnebrojeno puta u ova 2 mj..

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moj je bio puna tri dana u vrtiću i razbolio se. i opet je počeo kašljati identično kao i prošli puta. inahlirala sam ga 3 večeri pulmicortom pa smo bar laringitis izbjegli ako ništa drugo. ovo je očito od virusa.
    moram priznati da sam došla do kraja, dosta mi je, ne mogu više i mislim da sam sve bliže odluci da ću tražiti njegu. on jednostavno nije za vrtić, a ja otkaz ne mogu dati. ima li koja od vas da je tražila?
    ja , ali sam u većini dobila zbog alergija i dermatitisa( jer je tad bilo baš akutna faza), ali te ništ ne košta da probaš.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj JEGGER MEISTER prvotno napisa Vidi poruku
    Doktor R je super. Direktan, izuzetno pametan i daleko ispred svih svojih kolega. Imamo predobra iskustva s njim. Jedino njemu i vjerujemo.Molim za pomoć. Lječilište Veli lošinj. , Starije dijete je alergičar i išla bih s njim ali neznam kakva je procedura kad se ide preko HZZOa. Hvala, nadam se da nisam pogriješila temu.
    nnavodno da to HZZo rješava u par dana ( ali treba preporuka nekog našeg liječnika, onda treba zvati Lošinj za smještaj , Sad ak ti želiš bizti s njime , svi kažu da je to nemoguće osim ako...... , pa ti onda plati smještaj. Postoji i fora kak smo mi bili u Crikvenici ( privatno) , a na uputnicu išli na terapije i vježbe.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    nnavodno da to HZZo rješava u par dana ( ali treba preporuka nekog našeg liječnika, onda treba zvati Lošinj za smještaj , Sad ak ti želiš bizti s njime , svi kažu da je to nemoguće osim ako...... , pa ti onda plati smještaj. Postoji i fora kak smo mi bili u Crikvenici ( privatno) , a na uputnicu išli na terapije i vježbe.
    Naravno da nije nemoguće biti s dijetetom na Lošinju. Bili smo prije 4 god i svi smo platili smiješni iznos a imali smo sve od 3 obroka dnevno preko terapija do zabavnih sadržaja. Nema potrebe da budem smještena privatno. Sad sin ima potvrđenu dijagnozu alergija pa imamo uputnicu i samim time ne treba plaćati smiještaj i th samo nisam znala kak dalje .Hvala

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sad je pitanje dal ti trebaš biti s njime, ili je on dosta samostalan i VOLJAn provesti neko vrijeme sam. Pišem to tako jer u Crikvi smo vidjeli puno različitih klinaca , dvije klinke 4-5 godina, koje su nonstop plakale, zatim jednog 12-godišnjaka koji isto nije bio presretan da ostane sam, s druge strane puno njih od 9-11 godina koji su uživali. Ja sam svoju malu pitala jer bi ona bila tam sama , rekla je samo ako buraz bude s njom, ( a on je veliki trtaroš, i znam da on NE BI ostao sam). Pa smo mi išli privatno ( platili smještaj) , a na uputnice išli na terapije, kontrole i vježbe.
    Inače sam u 3. mjesecu zvala i Lošinj, oni su mi ponudili da ako klinci dobe smještaj, ja mogu za sebe platiti u obiteljskom paviljonu i opet sam s njima. Sad to nije nimalo smješan iznos, ako se ne dobije smještaj. U crikvi je po osobi oko 290 kn, a popust za klince je 50%, što je i meni bilo puno, jer sam apartman plačala za nas troje 125 kn+ još kaj sam nekaj potrošila za klopu, pa sad ručunaj.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Tash, ja cu ti poslati samo jedan virtualni zagrljaj...
    Ne znam nista o njezi tj. nije mi to bio problem jer ne radim
    Ali te u potpunosti razumijem - evo, samo tjedan dana nakon sto sam dala rectodelt, on opet ima naznake da bi mogao upasti u spazam. Izmjenjuju se zreli i suhi kasalj i ne mogu vjerovati da se to desava jer nam se to prije nije dogadjalo.

Vise ne znam jel da se radujem proljecu, ljetu, zimi... cemu vise. Nema pravila.
    Za sada dajem ventolin, flixotide i inhalacije pulmicortom...

bit ce bolje, nadam se...

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

aa vi nikako momze na zelenu granu. :hug
    mi smo s 1 godinom se vrlo brzo ispisali iz grupe i krenuli s tetom, no iz iskustva govorim i kada su bile vece uvijek je vrtic bio strasan problem,. vrtici su jednostavno legla bolesti i zaraze. ako nista a ono su imale stafilokok i sl gadarije u nosu sto je opet izazivalo probleme i nikako na kraj . fala bogu da smo ga se rijesili.
    tash ispisi ga iz vrtica i uzmi tetu , preporoditi ce se dijete. u vrtic stignete i zadnju godinu pred skolu, nis ne gubite osim bolestina. jelena mozes mi na pp poslat info o tvom app. gdje ste bili u crikvi?

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

joj momze hvala ti

malo sam se smirila, početak je uvijek najteži.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

bit ce bolje, sigurna sam
    samo sto to treba sve izdrzati - mislim, i nasa djeca i mi

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

lunahor, ko i prije ni sad ti ne mogu poslati pp, ajde ak te zanima pošalji mi svoj e-mail na moj pp, pa ti javim. BoK! inače prvi tjedan je bilo 150 kn, a drugi 100 kn. To je bilo za Uskrs!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •