Stranica 33 od 91 PrviPrvi ... 2331323334354383 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,601 do 1,650 od 4557

Tema: bronhiticari, astmasi, sinusasi - kako je? 3. dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    sammy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Nama opet počeo curit nos i neko lagano povremeno kašljucanje. Joj još tjedan dana pa idemo na kontrolu baš me zanima šta će nam reči.
    Draga lunahor tebe stvarno krenulo.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da uzasno nam je. kaslje cijelu cijelcatu noc kaze dokicA da je to od nosa ovaj put pa se slije na pluca pa nemre udahnut i tako. skinula sam ju s ventolina ,i inhaliram ju maxitrolom,olintom i fizioloskom u nos. iako ona prilicno lose puse.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

od danas dobili i čokove ..

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

baš ste nagragusili! hajde se držite

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

curke hy

dugo me nije bilo

moji su više manje ok, oboje su imali virusnu upalu pluća koju na hitnoj nisu prepoznali ( iako je pedijatar malu uputio na hitnu s mogućom dijagnozom ) tak da se malo zakompliciralo ( kod curke ) ali sad je sve ok i pokušavam zaboraviti kroz što smo prošli.

Vidim da kod vas ima svašta pa šaljem hrpu ~~~~~~~~~~~svima kojima treba i veliki mamama da to izdrže.

Tash- vidim da su ti odbili njegu ali ne nalazim kada si o tome pisala ( sorry! ) pa me zanima da li ste u međuvremenu dobili dijagnozu i na što si se pozvala.

Tatsha avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

bok žene, evo i mene na ovoj temi, moj I. je drugi put bolestan (ima 18 i po mj)- opstrukcijski bronhitis
    prvi put ga je imao prije 2 mj, počelo je kao viroza s temp do 39° i povremenim kašljem i dr nam je rekla da čekamo da vidimo da li će temp prestati ili da se u suprotnom javimo. 4. dan kad smo došli dg je odmah bila opstruktivni, na nesreću dokačio nas je vikend i završili smo u dnevnoj bolnici (OS) na inhalaciijama vent, dexi i dobili smo zinnat, simptomi su se povukli u 3-4 dana. dobili ventolin sirup za još 2 dana da pije i dovrši antibiotik

a sad je u nedjelju par puta kihnuo, pa u noći vrištao par epizoda uz kašalj po 15min, preko dana 2 puta kihnuo i 2 puta mu nos obrisala, slijedeća noć- kašalj pogotovo nakon mlijeka (nikako se odviknuti od noćnog jela, al to je druga priča), preko dana sve ok, temp stalno 37,9-38° u guzi bez odbijanja i onda u uto na sri opet malo kašlja, da bi se ujutro probudio dišući plitko kao ptičica (jadničak) uz zvuk, dala sam mu vent sirup i otišli kod dežurne dr i dobili opet antibiotik (kaže da vidi upalu i da se u grlu slijeva iz sinusa) klavocin, vent 2x2 i nažalost solu medrol
    pošto nije dobro primio inhal u bolnici prvi put- vrištao je i trgao se,pa smo zadnji dan ih odbili, kupila sam odmah kompresijski inhalator, nažalost nisam uspjela dobiti drugi ventolin za inhaliranj.
    sad ga inhaliram uz bumbu fiziološkom i ide dobro, ne plače, pije ventolin i klavocin, noćas je kašljao malo po noći uz epizodu oko 1, koja je trajala pola sata, al ga nije probudila. diše dobro, ne škripi, po danu kašlje tu i tamo, najviše za vrijeme dnevnog spavanja- eo sad je jedno 5-6 puta kašljucnuo u 2 i po sata spavanja. molim vas koji savjet

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mozes i sama kupiti kapi ventolina a mozes i babyhaler kupiti ili posuditi i sprej preko babyhalera davat, bolje djeluje uz manje nuspojava od sirupa.
    trebala bi na obradu alergolosku.

Tatsha avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

nisu mi dali kapi u ljekarni
    babyhaler ću vidjeti da li mogu gdje povoljnije nabaviti, a u bolnici mi ga nisu niti spomenuli, ovdje je inhalator svetinja
    u 9mj, poslije godišnjih ćemo otići na obradu, ja radim na med faksu, pa ću se malo raspitati kod koga otići u međuvremenu

kako se ponašati za vrijeme "bolesti"??? dr mi je jučer rekla da budemo u kući, što je meni suludo, jer imamo veliko dvorište, a i on je mirniji, ako nekoliko puta po pol sata iziđemo, u pristojno vrijeme kad nije prevruće, nego da je zatvoren
    prvi put kad je bio bolestan rekli su mi da možemo van kad nema temperatura, a i svaki dan smo hodočastili po 2 puta u bolnicu pa sat čekanja, pa nitko nije rekao da mu je to previše, a bio je u dosta gorem stanju nego sad
    i da prvi put nam se dogodilo kad su mu kretale 4vorke, a sad isto 10ak dana slini, tako da je vjerojatno opet pao imunitet zbog nekog nadolazećeg zuba

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://www.inet.hr/~mcatipov/~mcatip...tma_skola.html evo tu imas pozu u kojoj lagano lupkas dijete ..

Tatsha avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

puno hvala, nitko nam nije pokazao, čak niti spomenuo, raspitat ću se kod moje dr ili ak uspijem sutra na poslu koga uloviti (ja sam na med faksu, al svi su na GO sad)
    prije pol sata smo došli iz bolnice, osuo mi se sav, pa sam se uplašila da nije od klavocina, al kaže dr da je najvjerojatnije e.subitum (imao ju je s 10mj, praćenu temp do 39°, a sad max 37,5° koje nisam niti skidala). sad je muž otišao po nalaz krvi, pa ako je viroza da nas skinu s antibiotika. dr (inače slučajno smo naletjeli na pulmologa), koji ga je liječio 1. put se čudi što nam dr nije dala otopinu ventolina- pa će nam napisati preporuku, da idem opet kod iste dr koja nije dala :D- po njenom je i "sirup isto dobar", kaže da dobro diše, da uopće nije loš, što je super iz njegovih usta, zadnji put je 4 dana bio loše i lošije

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi se ponasamo normalno ,i u skolu idemo i na sport. ako nema temperature i ako se dijete dobro osjeca. na forumskoj burzi se nedavno jedan poklanjao. pogledaj si. ivarica ga je nudila. nADAM se da su vam pokazali drenazu . ako nisu dijete stavis preko koljena i tuckas po plucima tj ledjima sa rukom lagano da se iskaslje i baci slajm van.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to je kod malih bas bitno zato sto oni ne mogu i ne znaju iskasljat slajm. mi to obavezno radimo.

Tatsha avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

moram to naučiti, pa krećem na lupkanje, hvala

inače, exanthema subitum nam je bila paralelno, krv je super sve, skinut je s antibiotika, dobili smo u hitnoj kapi ventolina za inhalaciju i fenistil da ga imamo kod kuće (ne treba ga sad), noćas niti jednom nije zakašljao :hvalatibože:, jutros iskašljava, izinhalirala sam ga ventolinom i to je to, trebamo se 2x dnevno inh ventolinom 3 dana, pa 3 samo navečer i jedan tjedan fiziolološkom, taman dok to prođe idemo na more

ako se ponovi još jednom dr je pisao preporuku za obradu-IgA, IgM, IgG, IgE, Elektroforeza proteina i na citologiji bris nosa na eozinofile

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ma drenaža je hvale vrijedna,odlična je i za prehladu.
    Iz svog iskustva mogu reći da su svi sirupi za kojekave kašljeve,bacanje novaca.
    I tatsha,dobrodošla,ovdje ćeš naći masu informacija što ti dr neće spomentui
    Posljednje uređivanje od ***MARETA : 30.07.2010. at 11:06

Tatsha avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

hvala mareta, svaka informacija je super, a doktori ak ne spomenu, ja ću njima, pošto baš i nemam dlake na jeziku, a radim svaki dan s njima, pa znam kakvi su (ne znam koji smajli tu da stavim, onaj koji plače il koji se smije, lol)

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

samo da kažem da je i meni komresorski inhalator
    pravo otkriče. Istina da ga imamo tek 3 mjeseca ali za sada se pokazao odličnim i mi koristimo samo fiziološku ( za ventolinom hvala Bogu nemamo potrebe).

Tash - čekam odgovor ( što ću kad sam znatiželjna baba )

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Nama je dr.F isto ukinuo terapiju preko ljeta , te propisao vraćanje singulaira u rujnu, a flixa u listopadu pa čemo tako napraviti, a mi smo cijelo ljeto na kopnu.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja umjesto fizioloske stavljam morsku vodu.a sada bome i apipol kapi, i operil. nikako ne ide na bolje. i druga je sada lose.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa Vidi poruku
    ja umjesto fizioloske stavljam morsku vodu.a sada bome i apipol kapi, i operil. nikako ne ide na bolje. i druga je sada lose.

Dobra ideja, moram priznati da se nikada ne bih sjetila morske vode, di ju uzmeš a da si sigurna da je čista ( mene muči što to dijete ipak udiše direkt u pluća ) ? Apipol kapi su pretpostavljam neke kapi koje su u slobodnoj prodaji ? Jel se smiju stavljati u kompresorski inhalator a da se on ne zaštopa ( čini mi se da mi je prodavač rekao da neke stvari ne mogu stavljati ali pojma nemam kaj :lijena čitati upute: )? Kak si ti zadovoljna s inhalatorom? Meni se on čini kao dobra investicija ( upiknuli smo odmah i dupli set maskica da dobijemo još jedno crijevo jer mi se ne da stalno dezinficirati :lijena čistiti: ).

vibram da se curke što prije oporave. Da to nije od odlaska na more ? moji su se odmah po dolasku ošmrkavili, prokihali i prokašljali ali nakon par dana inhaliranja bili su super.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tajci koji imate inhalator ? mi imamo omron.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

tajci poslala sam ti pp.

mi isto imamo kompresorski omron, ali mi koristi samo za inhaliranje pulmicortom, koristi od same fiziološke ne vidim.

i moj je opet bolestan, za sada držimo pod kontrolom i čekamo u kojem smjeru će kašalj
    dovukao je neku opaku virozu, naravno iz vrtića (još jedan ) i sve nas lijepo zarazio tako da smo imali bolnicu u stanu.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

tajci koji imate inhalator ? mi imamo omron.
    moram pogledati pa javim

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

evo na računu piše:

inhalator FLAEMNUOVA tip NEBULFLAEM

jelena.O - bit će da imamo isti ? veliki bijeli s plavim poklopcem ?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne mam pojma od cega je... ja u kompresorski stavljam sve, apipol su propolisno etericne kapi. ne zastopa se.
    inhALator je odlicna investicija :up morasku vodu uzmem u 3-4 mj 2-3 litre prije sezone kupanja kad je cisto..

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

trebala bi na kontrolu, a na srebrnjaku imam termin kao prvi slobodnni u veljaci 2011 poslala sam im mail da molim ranije u 9 ili 10 mj termin zbog pogorsanja bolesti pa cu vidit jel ce nam ga dati .
    ako ne onda je zbilja bolnica u kikiju i vrijeme da se ide nekud dalje, jer sto ce mi 1x godisnje pregled kad onda kada mi treba ne mogu do nikog :/

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

luna zašto ne nazoveš dr f.
    primit će te bez beda.

sandra14 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

trebala bi na kontrolu, a na srebrnjaku imam termin kao prvi slobodnni u veljaci 2011 poslala sam im mail da molim ranije u 9 ili 10 mj termin zbog pogorsanja bolesti pa cu vidit jel ce nam ga dati .
    ako ne onda je zbilja bolnica u kikiju i vrijeme da se ide nekud dalje, jer sto ce mi 1x godisnje pregled kad onda kada mi treba ne mogu do nikog :/
    Moja je dobila teški astmatičan napad u noći s petka na subotu. U subotu u 7 ujutro na hitnoj nije bilo NIKOGA (srebrnjak), poklopilo nam se da je njena dr. (T.) bila dežurna.
    Moja A. ima termin za kontrolu 16.08., a naručila sam je u 3.mj, dr. je rekla da ako dođe do pogoršanja dođemo na hitnu, što smo i učinili. Ona dobila terapiju, inhalaciju, injekciju i sve obavljeno u 30 min.
    Dakle, ako ti dijete ima pogoršanje stanja, otiđite na hitnu

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislis ?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Lunahor- zovi srebrenjak! Mi smo imali redovnu kontrolu za 3 /2011. Prije nekih 3 tjedna sam zvala da pitam za ranije i dobila sam termin za 10 mjesec kod dr. F. Vjerovatno im se pojave neke rupe i treba ih zivkati.

P. je još na moru i sve je ok (barem što se tiče disanja). Prvih tjedan dana je dobio tako jaku alergiju na .... (ne znam na šata: more, sunce, vrućin, znoj) i uz to jako pogoršanje atopijskog dermat. da sam mu na temperaturi od 38 C oblačila duge rukave i hlače.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

odgovorili mi na mail i dali termin 3.9 , doduse za jednu u 8 ujtro a drugu u 2 popodne ali nadam se da ce nas primiti zajedno u 8 ujutro.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi imamo Flaem

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

je taj je , bumo još kupili dodatni set za inhaliranje

sammy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mi idemo na kontrolu danas baš me zanika šta će nam pametnog reći. Sad joj je stanje ok povremeno malo kašlje, ali nema sviranja i noć nam prođe u miru.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moja je danas na testu za mlijeko, pa bumo vidli jel bu prošla!

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

bok,evo se i ja javljam prvi put u vas klub .Moj sin je prv i put u bolnicu zavrsio sa 4 godine nakon jedne teze opstrukcije i dobio flixotide 50-2x1,uslijedilo ke tu god jos par opstrukcija uz to.sljede'e god stanje bilo bolje i dalje flix. terapija kroz godinu 1 mozda 2 puta lagana opstrukc.Ove god. je sve ok povremeno neki lagani kasalj ali sam ja kroz 3mj ukinula flix. na svoju ruku ali postepeno u pocetku davala samo 1x1 a ovi zadnjih 6mj potpuno.ljeto je kupamo se cijelo ljeto tu i tamo zakaslje al to nije nista.K ad bi zakasljao odmah pocmem davati trenutno mi je dobar sirup theiss good night i cistim nos i to je super.E sad meni konstantno prolazi u glavu da li je moje dijete uopce trebalo koristiti flix. ili je to po principu kad zavrsite u bolnicu radi razno raznih dogovora tvrtki i dr izadete s bocicom flixotidea iz bolnice.Sad nam u 9 ide kontrola i namjeravam dr upozoriti da sam ga skinula s toga i da li treba ponovno koristiti mozda kroz zimu.sta vi mislite

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj tomma prvotno napisa Vidi poruku
    bok,evo se i ja javljam prvi put u vas klub .Moj sin je prv i put u bolnicu zavrsio sa 4 godine nakon jedne teze opstrukcije i dobio flixotide 50-2x1,uslijedilo ke tu god jos par opstrukcija uz to.sljede'e god stanje bilo bolje i dalje flix. terapija kroz godinu 1 mozda 2 puta lagana opstrukc.Ove god. je sve ok povremeno neki lagani kasalj ali sam ja kroz 3mj ukinula flix. na svoju ruku ali postepeno u pocetku davala samo 1x1 a ovi zadnjih 6mj potpuno.ljeto je kupamo se cijelo ljeto tu i tamo zakaslje al to nije nista.K ad bi zakasljao odmah pocmem davati trenutno mi je dobar sirup theiss good night i cistim nos i to je super.E sad meni konstantno prolazi u glavu da li je moje dijete uopce trebalo koristiti flix. ili je to po principu kad zavrsite u bolnicu radi razno raznih dogovora tvrtki i dr izadete s bocicom flixotidea iz bolnice.Sad nam u 9 ide kontrola i namjeravam dr upozoriti da sam ga skinula s toga i da li treba ponovno koristiti mozda kroz zimu.sta vi mislite

tomma-proces skidanja sa flixotide-a je duži. U Vinogradskoj je takav da se flixotide smanjuje kada prođe godina dana od zadnje upotrebe ventolina pa nakon još godinu dana ( ako nije trebalo ventolina i nije bilo spazma ) trajno ukida. Na Srebrnjaku je druga priča, tamo mame same ukidaju i vračaju flixotide. Ja osobno ne znam što je bolje, ali iz našeg primjera bih se opet odlučila za trajnu terapiju jer mi nakon ukidanja flixotide nismo imali niti jedan spazam ( od tada je prošlo skoro dvije godine ) u kojem bi trebala neka hitna intervencija. Ventolin je primao kada je imao virusnu upalu pluća ali to bi primao i da nije asmatičar.

Inače, poznato je da asmatičari ( pa i sama to radim kada je riječ o meni ) samoinicijativno prestaju ili smanjuju doze lijeka i bude im dobro dva-tri ( možda i više ) mjeseci, ali onda se napad vrati u još jačem obliku pa se preplaše i ponovo uredno uzimaju lijek ( jedno vrijeme ), pa prestanu i tako ukrug.

sammy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Evo mi ništa pametniji reagensa još uvijek nema, ali doc veli da će doć krajem 8 mjeseca i da odmah odemo. Pluća super dobili upute za more i njegovu preporuku u slučaju da opet otekne. I dalje samo Rinolan, pa s nalazima ponovo kod njega.
    Nadam se da će biti bolje na moru i što se tiće kašljanja i AD.
    jelena kako je prošlo opterečenja pisala si da ima neku laganu reakciju oko usta kako je to prošlo?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kaže doktorica da probamo doma davati, jer kao to nije reakcija, danas dali 2 žlice, pa ćemo postepeno. Nekih večih reakcija nije imala.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mozda zapravo svi zaboravljamo da je astma bolest koja je takva da dijete cesto ima mirna razdoblja bez ikakvih simptoma jednom kada se uvede kontrola bolesti i to nas zapravo sve zbunjuje. moja kada je zdrava je zdrava ko dren cak dobije i prehlade , viroze i ne zavrsi gotovo nikad opstrukcijom -u zimi, i uvijek mislim gotovo je.
    na zivce mi posebno ide sto sve upucuje sa 90 % sigurnoscu na alergije a nalazi budu ok uvijek, sada prvi put imamo nalaz koji ukazuje na alergiju na pelud trava no i on je dvojben 2mm.. mislim si uvijek da kada bi znala 100% na sto je alergicna , mogla bi na to utjecat i onda bi znala ziher, aha trava je , pa bi ju uvijek stavila u tom periodu na terapiju a ovako mi uvijek negdje kljuca crv sumnje...

chora avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

pozdrav

neznam jesam li uletjela u pravu temu ali probat ću

imam sina od 3 tjedna i prije par dana počeo je nekako čudno disati...i dok je na cici i dok spava....
    dok je budan onda je OK

naime....čuje se dok spava hrkanje, zviždanje, piskanje.....i to ne isti ton cijelo vrijeme....
    a dok dojim onda se bori sa cicom i isto piska....

nema temperaturu i ne vidim promjene u ponašanju....

kad smo bili kod pedijatra urlao je jer je bio gladan pa nije ništa čula...no rekla je da mu stavljamo u nos fiziološku i to je to....

to radimo več dva dana i nema promjene....

što mislite o čemu se radi? problem s nosom ili nešto ozbiljnije......

hvala

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

mozda zapravo svi zaboravljamo da je astma bolest koja je takva da dijete cesto ima mirna razdoblja bez ikakvih simptoma jednom kada se uvede kontrola bolesti i to nas zapravo sve zbunjuje. moja kada je zdrava je zdrava ko dren cak dobije i prehlade , viroze i ne zavrsi gotovo nikad opstrukcijom -u zimi, i uvijek mislim gotovo je.
    na zivce mi posebno ide sto sve upucuje sa 90 % sigurnoscu na alergije a nalazi budu ok uvijek, sada prvi put imamo nalaz koji ukazuje na alergiju na pelud trava no i on je dvojben 2mm.. mislim si uvijek da kada bi znala 100% na sto je alergicna , mogla bi na to utjecat i onda bi znala ziher, aha trava je , pa bi ju uvijek stavila u tom periodu na terapiju a ovako mi uvijek negdje kljuca crv sumnje...
    potpisujem.

Mi se mučimo sa promuklim glasom već 10 - ak dana. Osim jake promuklosti nema nikakvih drugih simptoma bolesti (temp., nosić, kašalj..) Kako je na otoku nismo ga vodili kod doktora (nadali smo se da će proći) ali on već ne može niti govoriti. Navodno može biti ili laringitis ili alergija. Kako da razlikujem jedno od drugog? Moram se opskrbiti informacijama jer ako dolje ode kod nekog dr. (za kojeg ne znam kakav je) da se znam postaviti.

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

e tako se i kod nas dogodi povremena promuklost.Lunahor ma ja sam radila testiranje moj ima okidace kao prasina, grinje i pelud masline a tamo gdje ja zivim maslina ja kao kucno cvijece hah ha,a sad cu vidit na kontroli sta kaze doktoe.ma kad ja mrzim te kortikosteroide a jos sam u zdravstv.struci pa malo to gledam i drukcijim ocima iako ta kolicina inhalacijskih kortiko. i nije tako velika i jos smo mi na minimalnoj dozi al eto kad bi mogao bez toga ja bi bila sretna.e sad sam sebicna a sta kazati tek onda one mame koje uz flix. ili seret. ne mogu to kontrolirati

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj tomma prvotno napisa Vidi poruku
    e tako se i kod nas dogodi povremena promuklost.Lunahor ma ja sam radila testiranje moj ima okidace kao prasina, grinje i pelud masline a tamo gdje ja zivim maslina ja kao kucno cvijece hah ha,a sad cu vidit na kontroli sta kaze doktoe.ma kad ja mrzim te kortikosteroide a jos sam u zdravstv.struci pa malo to gledam i drukcijim ocima iako ta kolicina inhalacijskih kortiko. i nije tako velika i jos smo mi na minimalnoj dozi al eto kad bi mogao bez toga ja bi bila sretna.e sad sam sebicna a sta kazati tek onda one mame koje uz flix. ili seret. ne mogu to kontrolirati
    i mene je trta tih kortikosteroida ( koga nije? ) ali u ono vrijeme mi je bilo bitnije da se astma smiri.....danas me uzmimo muči što je nižeg rasta i stalno ispitujem da li je to zbog toga ( a možda bi i inače bio nižeg rasta do npr. kraja osnovne- jer mu ni otac u to doba nije bio gromada, pa sad znaj )

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čekaj malo- 2mm ti znači da su toliko izmjerili na pricku? I nakon toga niste radili specifični IgE baš na trave?

Djeca na pricku imaju dosta malu reakciju (nisu to veliki plikovi kao kod odraslih) ali na sve što je K. imalo izreagirala na pricku, mi smo dobili upute napraviti i specifični IgE. Iako je prik reakcija na brezu bila mala (laički gledano, prema promjeru reakcije- IgE je pokazao suprotno) No na pricku se vidjela i osjetljivost na ambroziju, koji mi nikada nismo primjetili, a poslije ju nije pokazao niti specifični IgE

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam toma. tako sam ja radila stalno i svi se mi dvoumimo i sumnjamo, i ja se pitam dal sam joj ja ovo napravila da je sada na seretidu i da od ovog ljeta stalno ima opstrukcije unatoc terapiji, tjedan imamo mir i onda opet i tako od 6 mjeseca. a do sada je bilo povremeno i ja skidala sama s terapije i sad si ti misli...
    i budi pametan..
    jelena kako je proslo testiranje ?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

da možda imate stvarno samo problem s nosom, probaj mu svaki put staviti malo fiziološke pred cicanja,izduži malo palčiku ( onu tanju) i probaj malo pročačkati i izvaditi šmrklje van,. ako čuješ da uvlači šmrklje probaj s Arianom ( to je onaj nastavak za usisavač)

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a jel tesko dise, plitko ? ja mislim da je to samo ono snifanje malih beba, no ja bi slusala tu svakako instinkt , ako te to muci otidji ponovo k doktoru ili na srebrnjak na hitnu .iako bez obzira urlao on ili ne doktorica bi spazam trebala cuti .

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

evo da kažem za test mala bila u bolnici u
    utorak i dobila cca 100 ml mlijeka to je popila na rate i sve bilo ok, ali kad je išla doma oko 4-5 sata ( a zadnje popila oko 12.15) dobila kao neke brčiće
    srijeda u bolnici dobila 200 ml mlijeka sve ok
    četvrtak ujutro doma dobila 2 žlice mlijeka i 1 žlicu jogurta navečer
    petak ujutro dobila 3 žlice mlijeka ( s time da je popila do 2.5 žlice) i nakon sat vremena dobila kao neke plikiče u zoni brade koji su nestali u roku 2-3 sata

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi uvijek kasljemo bez zvizdanja, tj ja ga ne cujem , sada me zoki naucio u crikvi kako da zvizdanje rukom cujem u kaslju i sad ga cujem. kada kaslje a ruke drzim na ledjima , osjete se vibracije, bas onako, bas vibrira.
    Inače, poznato je da asmatičari ( pa i sama to radim kada je riječ o meni ) samoinicijativno prestaju ili smanjuju doze lijeka i bude im dobro dva-tri ( možda i više ) mjeseci, ali onda se napad vrati u još jačem obliku pa se preplaše i ponovo uredno uzimaju lijek ( jedno vrijeme ), pa prestanu i tako ukrug.
    nisam to znala ..
    da , sada smo na specificni ige tek poslani, mislim radili ga i prije ali je bio uvijek 0.

bar znate sada da je alergicna na km pa mozete se boriti.

peso uzmi recdolect cepice , navodno isto jako dobro djeluju.

mene muci sto ja ne vjerujem pod A. u tu dg. a pod B, sto ona i zbog mjehura pije neke gadne lijekove i to sve od 3 godine ...i onda pokusavam bar kortice izbaciti da se jetra malo i organizam ociste.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •