Stranica 37 od 92 PrviPrvi ... 2735363738394787 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,801 do 1,850 od 4557

Tema: bronhiticari, astmasi, sinusasi - kako je? 3. dio

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

10 ml fizioloske i u to ukapam 10 kapi propolisa (baby onog bez alkohola ili 10 kapi apipola ) i onda to muckas malo i 2 ml u inhalator. poslije svake inhalacije operi tu casicu s keficom za zube da sprijecis zacepljivanje, iako ja to cak i ne radim redovno i nis se ne zacepi, mislim bi da to ne radim mjesecima. ali najbolje ti je odmah oprati u vrucoj vodi, s carlijem antibakterijskim ili slicnim dezinficijensom i oribat s cetkicom i sigurno se nista nebu zacepilo. radim to godinama tako.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije im dokazana alergija na nista, no kod l. je ipak sumnja i pokazala se alergija na prick testu na pelud trava a i to odgovara terminu kada joj se javljaju problemi.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Hvala ti puno! Još jedno pitanje, naš inhalator je kompresorski, i ima 3 vrste dizni za različite dimenzije čestica pare. Ja za inhalaciju fiziološkom koristim onaj sa najvećim česticama, jer u uputstvu piše da te čestice dospjevaju u gornje dišnje puteve, ali se ne spuštaju u pluča. Kako ti inhaliraš?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi imamo samo jednu vrstu i to za pluca. pa stavi na ono za sto vam treba ako vas muci nos stavi za gornje, kud god ti propolis dodje , dobro ti dodje. preporucam kupiti knjigu s hederine stranice o propolisu, ugulaj hedera.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Izvukli smo se . Flixo, singul. inhalacija pulmicort-a, vađenje šmrklji, i nakon 6,7 dana borbe je sve ok. Kako nije kašljao, nisam davala ventolin. Izgleda da terapija ipak štiti. Čitala sam na forumu gdje odgovara dr. R. da su UVZ inhalatori totalni shit i beskorisni. Ja imam takav i inhaliram pulmicort-om. . Nije valjda da to radim uzalud!? Inače, planiram od slijedećeg tjedna P. polako voditi u jaslice. Ako bude borba odustajem i ove godine...

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma ne radis uzalud, ja sam imala uzv i pitala rihtera za uzv i pulmicort jer na pulmicortu pise da ne smije u uzv. onda je rekao da su kompresorski najbolji a uzv isto moze no da se to odnosi na nekakve nebulizatore. ali vidim da stalno pljuje po uzv, pa kada mi je riknuo kupila sam kompresorski i zbilja mi se vise svidja.
    mi smo kuc kuc ok, iako stalno tu i tamo zakaslje ali za sada nikud to neide. jooj kad vidim ove magle vani brrr.kad ce ljetooo

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

F bio na kontroli prošli tj na Srebrnjaku i sve je super (mislim na feno i ventilaciju), poslušala ga i rekla da ne treba ništa. bio zaštopan (kak ja velim gore u glavi) al to je kronična upala sinusa (valjda) i malo kašljucao. sad tak mokro kašlje i krcat je u glavi da uopće ne znamo odakle da krenem. da li da mu dam flixo ili je to samo neka viroza pa ne treba ...?
    što se tiče refluksa, prestao piti controlog i čekamo da se aparat za gastroskopiju na Rebru popravi ili da dobiju novi, tak da i tu ne znam niš.
    jedno pitanje. koristite li vi ovlaživaće zraka kad počne sezona grijanja. ako da kakve i na kaj trebam paziti kad ga kupujem. u našoj apoteci ima neki ružni žuto-zeleni ali je oko 170 kn, pa ne znam jel to valja?!
    Posljednje uređivanje od Suzizana : 10.10.2010. at 09:51

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

danas će se inhalirati ali samo fiziološkom, jel me strah staviti nešto unutra, kad inhalator nije naš.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ssuzizana, kako djeci rade gastoskopiju ? na zivo ili u anesteziji?
    jesi vidjela kaj sam napisala za ovaj caj od annisa, kima, i komoraca, ne moze vam skoditi. mozes i operil kapnuti par kapi, ili garasone kapi, mi to kapamo za nos kad je u komi, tj 5-6 kapi garasona ili tobrexa ili maxitrola( to su kapi za oci al smo ih dobili bas da tako inhaliramo )u fizio.

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

kolko sam skužila rekla je da ne bi radili sa endoskopom za odrasle jel onda ga moraju uspavat, zato se čeka popravak dječjeg ili novi. čini mi se da je rekla za ovaj dječji da se da samo neki sirup od kojeg je malo omamljen. valjda sam dobro skužila. vidjela sam za taj čaj i znam da mu ne može škoditi, ali ko će ga nagovoriti da ga popije

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Lunahor, super za inhalator. Jer, moj je stvarno dobar i nov i žao bi mi bilo da moram kupiti novi. Ja u inhalator stavljam i Sterimar.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja imam dva, jedan u koji stavljam i drugi novi u koji stavljam samo lijekove ne i propolis. caj je jako fini, ali mozes kim uvaljavat i u kruh, kifle i sl. vazi i iz hrane.
    donesla sam sokovnik od mame i citam jucer recepte za sok od jabuka i naidjem na tekst da samo jedna casa soka od jabuka i jedna od banana smanjuje napade astme za 47 % kod djece.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

lunahor gdi piše to za čaj??? nemrem naći

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    lunahor gdi piše to za čaj??? nemrem naći
    šesti post odozdola na predhodnoj stranici. al mislim da je to samo za reflux
    Posljednje uređivanje od Suzizana : 11.10.2010. at 14:50

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

fala, a pošto je to čaj za dojenje ipak bumo prešli na to.

bilbo7 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Pričala sam sa čovjekom koji koristi ovaj aparat (istina, nije uopće jeftin!) i kaže da je njemu strahovito pomogao:
    MEDISANA MEDINOSE +
    PROTIV PREHLADE I ALERGIJE
    -Pomaže u liječenju rinitisa i peludne groznice
    -Za tretman nosnih alergija pomoću fototerapije
    -Pomaže trenutno i bez nuspojava
    -Također primjeren za profilaksu i preventivnu
    primjenu

-Olakšava simptome alergije
    http://www.saturo.hr/UntitledFrameset-1.htm

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Peso, sretno, javljaj kako ide s jaslicama. Ja se mislim pokušati opet s vrtićem kad napuni 3,5 godine, u biti, na jesen... Ako ova jesen i zima ne budu koma i ispadne da nikako ne može ići u vrtić i da je koma slučaj, što se nadam da neće.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nama nije dobro...u petak dobila temp. 37 do popode imala već 39,2C...drugi dan ništa...noću povraća sekeret i kašlje ko luda, nezna ispuhati nos a aspirator ne smijem stalno koristiti...danas sam gledala mehaniči Omronov inhalator malo manje od 600 kn...šta vi mislite...koliko ti inhalatori ako se krivo upotrebljavaju mogu šteteiti...ja sam čitala da djete može dobiti upalu pluća tj. ako se koristi mehanički umjesto UZ ili obrnuto, ako se nezna točna dijagnoza nemože se ni znati koja veličina čestica mora biti ako je kriva pada na pluća itd. hvala

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije samo za refluks vec i za astmu , kasalj i sve disne probleme, kao i za zrak u plucima, u zelucu, crijevima i sl.

kim;
    jelovanje:

karminativ - protiv nadimanja i probavnih tegoba
    stomahik - protiv bolova u želucu
    ekpektorans - pospješuje iskašljavanje
    tonik i afrodizijak - regulira ciklus mjesečnice
    laktogen - pospješuje izlučivanje mlijeka
    antiseptik - zaustavlja razmnožavanje mikroorganizama
    diuretik - stimulira funkciju bubrega.
    Indikacije:

Probavni sustav - protiv želučanih i crijevnih tegoba, nadimanja i grčeva
    Dišni sustav- gripa, prehlada, produktivni kašalj
    Urogenitalni sustav - regulira ciklus mjesečnice, pospješuje laktaciju i normalnu funkciju mokraćnih puteva
    Koža - eterično ulje u oblozima djeluje antiseptički.
    Neželjeni učinci: Nisu poznati.
    Kombinacije: Dobro se kombinira s kamilicom, korijandrom, anisom, komoračem, metvicom i koprom u pripravcima za poboljšanje probavnih smetnji. U kulinarstvu se može upotrebljavati kao začinNajučinkovitije je kim uzimati svakodnevno kao začin hrani ili kao čaj, koji se kod oboljenja dišnih organa može miješati s anisom, uz dodatak meda.
    Ulje se u medicini koristi i za liječenje bolnih mjesta na tijelu, lokalno te u kozmetičkoj industriji.
    Napitak od kima jača želudac, raskužuje crijeva te uravnotežuje crijevnu mikrofloru.
    Zapadna pučka medicina rabi kim za liječenje digestivnih bolesti, grčeva, groznice, kašlja, menstrualnih tegoba, prehlade, crijevnih nametnika, zubobolje, za veću mliječnost u dojilja, za čišćenje žuči i pročišćavanje jetre, za otvaranje apetita, osvježivanje daha...
    Kim kao začin koji je odavno osvojio svijet, ali i lijek dobro poznat pučkoj medicini, ponajprije kao sredstvo protiv stvaranja plinova i nadimanja. Mnogo se koristi u liječenju raznih crijevnih oboljenja poput aerofagije i meteorizma, ali i preventivno za sprječavanje stvaranja plinova, jačanje i raskuživanje želuca.

Ljekovito djelovanje
    - Bolesti jetre i žuči poput ciroze jetre, slabe jetre i uravnotežuje masnoće
    - tegoba s bubrezima i mjehurom kao što su kamenci, pijesak, teškoće s mokrenjem, infekcije bakterijama
    - tegoba respiratornih puteva kao što su sklonost infekcijama, kronični bronhitis, astma, upala pluća, kašalj, sluzi i katar u plućima
    - bolesti srca naručito aritmija
    - bolesti očiju (za jačanje vida)
    - karpal tunel sindroma jer smanjuje bol u zapešću ruke-šake
    - bolest želuca jer čisti želudac ili crijeva od katara, grije želudac, otklanja nametnike, utječe na probavu hrane u želucu, pomaže kod dispepsije, lošeg zadaha iz usta
    - ženskih bolesti kao što su menstrualne tegobe, grčevi maternice, porođajni bolovi, a pridonosi i pojačanom izlučivanju mlijeka u dojilja. Kim je za žene biljka koja podražuje, jača i grije. Ovakvo ljekovito djelovanje kima žene bi svakako morale koristiti jer kim ne ostavlja nikakve posljedice a primjena je jednostavna - dodaje se jelima kao začin ili pijemo čaj od sjemena kima
    - za jačanje želuca možemo koristiti i ulje od kima, koje .

anis ;
    Djelovanje:
    anis: Izvrstan je protiv astme, pomaže kod katara dišnih organa i pospješuje iskašljavanje; jednu žlicu biljke valja kuhati u pola litre vode; po žlicu toga čaja uzimati tri puta na dan tijekom četrnaest dana.
    karminativ - protiv nadimanja i probavnih tegoba
    stomahik - protiv bolova u želucu
    ekspektorans i antitusik - pospješuje iskašljavanje i smiruje kašalj
    tonik i afrodizijak - regulira cikluse mjesečnice
    laktogen - pospješuje izlučivanje mlijeka
    diuretik - stimulira funkciju bubrega.
    Indikacije:

Probavni sustav - protiv želučanih i crijevnih tegoba, nadimanja i grčeva.
    Dišni sustav - produktivni i nadražajni kašalj.
    Urogenitalni sustav - regulacija ciklusa mjesečnice, poticanje laktacije, normalizacija funkcije mokraćnih puteva.

komorac ;
    Komorač se koristi u liječnju nadutosti, smetnji probavnog trakta, za poboljšanje probave, za bolji apetit, grčeve, vjetrove, tvrde stolice, trovanje jelima, ali i protiv kašlja, gripe, prehlade.
    Koristan je u ublažavanju neugodnog mirisa lijekova koji se zbog toga nerado uzimaju, posebno sirupa za djecu. Sastavni je dio svih čajeva koji se koriste protiv napuhivanja. Obavezni je sastojak čajeva za iskašljavanje, posebno kod pušača i bolesnika sa raznim kroničnim bolestima dišnih putova. Komorač je sastavni dio bombona, pastila i žvaka koji se koriste za odstranjivanje neugodnog mirisa iz usta.

Komorač sadrži eterična ulja koje ima ugodan karakterističan miris, slatkast okus i antiseptičko djelovanje. Eterično ulje komorača ima značaju ulogu u sredstvima za osvježavanje prostorija i prostora javne upotrebe kao što su kina, kazališta, koncertne i druge velike dvorane, putničkim autobusima, vlakovima i sl.

Preparati za jačanje apetita sadrže komorač, zajedno sa drugim najčešće neukusnim ljekovitim biljkama. Takva sredstva uzimaju se prije jela da bi pojačali lučenje sline i želučanog soka.
    Dijetetički preparati koji se upotrebljavaju poslije jela za regulaciju probave i uklanjanje tegoba koje nastaju zbog teške i spore probave hrane sadrže komorač jer ima blagotvorno djelovanje na probavu.

Oblici proizvoda koji sadrže komorač su: prašak, čaj, 10% alkoholna tinktura, eterična ulja, sirup, čaj protiv zatvora i naphivanja, čaj za apetit.

Čaj od komorača zaslađen medom prokušani je pučki lijek kod hripavca i bronhalne astme. Komorač se ubraja među najstarije ljekovite biljke u povijesti nauke o ljekovitom bilju.

Komorač nazvan huih-siang, bio je veoma cijenjen lijek već u starokineskoj medicini nekoliko hiljada godina pr. n. e. i to kao lijek za oči i kao ljekovita biljka za bolesni želudac i debelo crijevo.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam, ja ne inhaliram samo fizioloskom nikad, uvijek stavim ili garasone ako je nos u pitanju i nosni nastavak i/ili propolis ili ako je spazam ventolin.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

http://www.omc.hr/medicina/aparati
    OMRON CompAIR NE-C28-E
    mislim da mi je ponudila ovaj kompresorski i uvz pingvina što zanam da ne valja, a ima i ovaj, evo mislim da je to taj http://zena.hr/webshop/artikl/omron_...jelokupni/6117 ima li ga tko

i imaju ovaj ja mislim Respira http://www.saturo.hr/inhalatori.htm ultrazvučni

OMRON NE-U22 ultrazvučni inhaltorhttp://www.zomel.open.hr/medicinska_oprema/Inhalatori.htm mislim da je preko 1000 kn a to mi je previše

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Festta,Bremed, Omron, Respira...ultrazvučni ili kompresorsi...veličina čestica mora biti 0-5 mikrona...nije za asmatičare.....ja mislim da mi imamo upalu gornjih dišnih putova, neki lagani bronhitis a larigitis smo isto imali...pa koji onda uzet, kompresorski UZV i hladna ili topla para???
    http://forum.roda.hr/threads/3587-Koji-inhalator

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma nemojte kupovat uzv, nisu ni blizu kvalitetni kao kompresorski a i lijecnici ih jako pljuju i kazu da je upitno djelovanje lijekova .uzmi bilo koji kompresorski 0-5 velicine cestica. svaki ti ima nastavke za nos i usta, pa ovisi za sto trebas
    Posljednje uređivanje od lunahor : 11.10.2010. at 16:58

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

http://www.cybermed.hr/forum/specija..._uzv_inhalator

hvala a kako ću znati koji kompresorski? ovaj mi nije skup Omronov oko 540 kn...ali mislim da veličina čestica nije dobra
    Omron kompresorski inhalator cjelokupni

Cijena: 556,00 kn

Specijalno oblikovan pribor za inhaliranje omogućuje da se lakše diše dok se istovremeno učinkovito inhalira lijek. Visoko kvalitetan, pouzdan, prenosiv, odlikuje ga lakoća i jednostavnost uporabe i njegov oblik lak za nošenje

Usavršeni sustav raspršivanja ovog inhalatora stvara vrlo sitno raspršene čestice, a time i lijekoviti aerosol koji djelotvorno i pouzdano dopire do gornjih i donjih dišnih puteva - gubitak lijeka time je smanjen na najmanju moguću količinu.

- Uređaj sadrži udisajni i izdisajni ventil čime se omogućava da u pluća dospije najveća moguća količina lijeka.
    - Uključena torbica za nošenje inhalatora
    - Ugrađen je držač stalka na koji se može postaviti komplet za raspršivanje
    - lagan za čišćenje
    - Snažan kompresor za dobro raspršivanje i veličinu čestica
    - Inhalator Cxpro se isporučuje zajedno sa torbicom za nošenje
    - Iz higijenskih razloga svaka osoba mora imati svoj komplet za inhaliranje
    - Komplet za raspršivanje preporuča se promijeniti svakih 6 mjeseci (ili ranije ako se raspršivač začepi) da bi se osigurala djelotvornost i kvaliteta inhaliranja
    - Brzina raspršivanja prosječno: 0,3 ml/min
    - Veličina čestica: MMAD 3,8 mikrona (prosječni aerodinamski promjer čestica)
    - Volumen spremnika za lijek: 6 ml
    jel dosta tih 3,8 za fizološku...? znači bolje kupiti inhalator nego ovlaživaća...a kako se čisti?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

je dobar ti je taj mora ti imati od o-5 mikrona a tvoj ima 3,8. 6 ml ti je spremnik za lijek (fiziol) i to ti je ok, jer ti obicno se stavlja 2 ml. uglavnom bas sam ti htjela napisati da su ti svi omronovi ok. ovaj ti je odlican no velim s omronom kompr. nemres fulat.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cure, mislim da smo već pisale o tome da je inhalator moguće dobiti na doznaku. Trebalo bi pročačkati stare teme, pa naći proceduru. Možda se nešto promijenilo, ali MM je alergičar/astmatičar, a istu bolest je naslijedilo i naše mlađe dijete. Uglavnom, MM je inhalator dobio na doznako. To je bilo davnio, valjda prije 8 ili 9 godina, ali trebalo bi provjeriti može li se dobiti još uvijek.

Ja sam svojoj curki počela davati ulje crnog kima. Mi smo još u mirnoj fazi- prošle sezone smo s flixiotideom počeli za Božić. Vidjeti ćemo što nam nosi nova sezona.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ivana zg mi imamo ovaj http://www.festta.hr/include/docs/NebulFlaem[1].pdf ( nadam se da sam stavila dobar link ). Preporučili su ga kad je mala dobila upalu pluća i stvarno sam zadovoljna.
    Samo pazi da dijelove dobro posušiš da ti se ne razviju gljivice kao meni.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pošto ne mogu otvoriti link pretpostavit ću da ga ni ti ne možeš. Idi na stranice Festte i pogledaj Inhalator FLAEMNUOVA tip NEBULFLAEM, dućan im je na Kežiji, ali rade do 4 ili pola 5.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    cure, mislim da smo već pisale o tome da je inhalator moguće dobiti na doznaku.
    i za babyhaler sam saznala par mjeseci kasnije da sam ga mogla dobiti na doznaku. Ak netko ide uskoro doktoru nek pita kak i koji inhalator se može dobiti.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mene copila neka viroza , nos mi curi uzas, sad me frka da cure ne pokupe od mene. nocas mi z. pocela kasljat pa sam i nju stavila na flixotide. vrazja zima a bas me brine gripa jer nece izgleda biti normalnog cjepiva protiv gripe samo ovo kombinirano sa svinjskim a to ne zelim nikako. lani smo se cijepili prvi put i bila sam puno bezbriznija i sto se svinjske tice jer ipak tijelo primi virus od obicne i nije mu prvi susret ako i dobije svinjsku. ko zna jel postoji neki nacin za cijepljenje s obicnim negdje vani ili privatno.

ruza avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno ...

evo i nas k vama
    atopijski dermatitis do 2.god i 7mj extra (tijekom imali par bronhitisa),a sada u 2mj 2 puta jaki bronhitis,da bi se pokazala jaaaka alergija na grinje i dr. rekao da je alergijska astma (((
    flixotide 2puta,ventolin po potrebi i rinolan tabletice
    ja sam imala sve simptome al u pubertetu, i iskreno se nadam da će proč do pouberteta mom frajeru
    s kortića u obliku krema na kortiće u obliku inhalatora

ruza avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

singular tabletice ... ZAMJENIH S RINOLAN SIROUPOM

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja bas gledam kako su ti dali rinolan tabletice
    ma samo budite na terapiji i bit ce sve ok , naucis se s tim zivjet , nije tako strasno

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

mi smo jako alergični na pelud trave i korova..najviše na travu oštriku i ambroziju..zanima me od vas iskusnih, kad je najgora sezona cvatnje trave i korova? i to cvate skoro cijelu godinu ili?
    mi smo inače na singularu i aeriusu svaki dan i astmu držimo pod totalnom kontrolom.jedino još ima malo problema s ad-om, ali i to više nije tako jako kao što je bilo..puno mu je bolje..a, ige mu je preko 5000.. a, opće stanje bolje nego ikad..

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

možeš tu pogledati:
    http://www.stampar.hr/PeludIPeludna

ruza avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

znam da nije strašno jer sam ja alergičar i po potrebi ventolin dobivam al opet mi je žao djeteta od 3god. koje je prošlo jaki ad ....((

ja se nadam i molim Boga da mu prestane u pubertetu...

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kad dodje do astme ad se obicno povlaci i obratno pa tako mozes i osjetiti vec razvoj situacije. mi smo alergicni na pelud korova i sezona nam je od kraja 3 mj do sesveta.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma daj. Moja K. nikada nije imala dermatitis. No od prvog napada astme, svaki put u periodu cvatnje koja njoj smeta, koža joj postane jako dermatitična na pojedinim dijelovima

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

lunahor, pa cjepivo za gripu će ove godine biti sa "svinjskim" virusom zato što se pretpostavlja da će glavni sezonski virus ove godine (tj. jedan od tri glavna straina) biti "svinjski" virus, odnosno H1N1 2009 California ili kako se već točno zove.

Tj. sezonska gripa će ove godine biti uzrokovana tim virusom (bar što se tiče A gripe) - to će ove godine (a vjerojatno i ubuduće) biti normalna gripa.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mm da ali cjepivo je jednako nesigurno ko i lani.
    kaj ja znam to sam citala , da se ad povlaci kad ima napad astme i obratno.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa sad, ja ne mislim niti da je lanjsko bilo nesigurno, a ovogodišnje pretpostavljam da će biti isto kao svako sezonsko cjepivo protiv gripe. Tj. od sad će pandemijski H1N1 biti sezonska gripa, pa će vjerojatno svake godine biti u cjepivu.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

što se tiče cjepiva, ja vjerujem mimi

a recite mi malo što mislite o našem slučaju. dakle, J je ovo proljeće imao opstrukcijski bronhitis, išli smo na alergo test, i dokazana mu je alergija na pelud stabala. samo na to. dosta jaka. dijagnosticirana mu je astma i alergijski rinitis.
    bio je do kraja 7. mjeseca na flixotidama, aeriusu i nasonexu i onim kapima za oči. ventolin je prvih dva tjedna imao svakodnevno dva potiska, poslije po potrebi. koju je meni bilo jako teško procijeniti, dva puta ga je uzeo kad je baš jako kašljao. onda smo sve ukinuli i sad mu je ok. s time da je cijeli sedmi mjesec isto kašljao, ali, onako, normalno, bez opstrukcija i u moru su mu izašle iz nosa valjda kilogrami, ma ne kilogrami nego tone šmrklji.
    njegova dr kao i alergolog-pulmolog su rekli može se pojaviti u proljeće opet, ne mora, može se sad pojaviti, ne mora.
    jel ima ko ovakav slučaj?
    šta bih ja sad mogla raditi do tog nesretnog proljeća?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mene cudi da nije dobio trajnu terapiju s obzirom da ima alergijsku astmu. a gdje se lijecite ? obicno u svim nasim bolnicama u zg specijaliziranim za astmu djeca s alergijskom astmom ostaju na trajnoj terapiji u vidu flixotida, singulaira. to je kao profilaxa u zdravom stanju,.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi OPET moramo mijenjati doktora na Srebrnjaku jer naš doktor odlazi.

Kako se zove onaj doktor koji se svima sviđa? Frković? Kod zadnjeg odabira sam odabrala drugog jer je radio popodne, a onda je i taj drugi prestao raditi popodne; tako da nam je sada sa te strane svejedno.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Mi OPET moramo mijenjati doktora na Srebrnjaku jer naš doktor odlazi.

Kako se zove onaj doktor koji se svima sviđa? Frković? Kod zadnjeg odabira sam odabrala drugog jer je radio popodne, a onda je i taj drugi prestao raditi popodne; tako da nam je sada sa te strane svejedno.
    da mima, frković i odličan je.

mi smo upravo po prvi puta prošli dvije noći za redom napad laringitisa, taman kad se činilo da ide na bolje.
    prvu noć je bio baš jaki i išli smo na hitnu, drugu noć je bio slabiji pa sam se mogla malo igrat s vremenom. inhalirala sam ga pulmicortom pa smo na balkonu čekali da krene djelovati.
    da li se još nekome događalo dvije noći za redom?
    sada kašlje suho i uporno.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa Vidi poruku
    mene cudi da nije dobio trajnu terapiju s obzirom da ima alergijsku astmu. a gdje se lijecite ? obicno u svim nasim bolnicama u zg specijaliziranim za astmu djeca s alergijskom astmom ostaju na trajnoj terapiji u vidu flixotida, singulaira. to je kao profilaxa u zdravom stanju,.
    zašto bi imao trajnu terapiju? Moja K. je isto "sezonski" alergičar i ona treba flixotide uzimati samo u tom periodu. Znači 6 mjeseci je bez njega, 6 uzima. Nama je kritično rano proljeće. Znači već od siječnja, ako ne i ranije i onda do svibnja.

Niti na Srebrnjaku niti kod dr R. nam nisu dali cijelogodišnju terapiju

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Naš D. je bio na terapiji flixotide-om od 8-5.mj. te su u ljeto nalazi bili super, te sad ćekamo kontrolu krajem 11mj. Koji to dr. odlazi?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pavić

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ajme, pa mi smo kod njega???
    Kaj sad?
    Moram zvati gore i tražiti termin kod drugog dr, mogu žicati preporučenog dr.Frkovića?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa to je trajna terapija. to sam mislila.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •