veli doktorica da nema pravo nitko ni na babyhaler ni aerochamber, al me zanima ko je uvoznik za aero???
moguće, ali puno puta oni niti znaju niti žele dati informaciju.
Kada smo mi davnih dana dobili inhalator na doznaku, preporuku za njega je MMu dao specijalist u bolnici. Onda su nas prvo odbili, i tek nakon žalbe odobrili
Možda bi trebalo pitati u HZZOu ili kakvom ministarstvu
Npr. Lijekovi za skidanje temperature isto idu na recept. Ne znam kako vi, ali ja ih uvijek kupujem, iako bi ih trebala dobiti
Pa ako koristiš Ibuprofen uskoro ga nećeš moći kupiti (ili je možda već i sad tako, pojma nemam).
Članak 69. Pravilnika o ortopedskim i drugim pomagalima govori o pomagalima za respiratorni sustav, tako da se možda može dobiti pod šifrom osobni inhalator.
http://www.poslovniforum.hr/zakoni/pomagala00.asp
redni broj: 654
http://www.poslovniforum.hr/zakoni/pomagala0a.asp
sad nemogu pronaci gdje sad nasla stranicu s vise podataka o tom jastuku.
Izmedu ostalog valjda je dobar za astmu-bronhitis-alergije...
evo citiram dio
"O jastucima...
Jastuk od heljdinih ljuspica je medicinski jastuk koji se koristi za ublažavanje mnogih tegoba: bolesti mišića vrata i ramena povreda, ukočenosti i upale vrata i ramena astme i alergije na kućnu prašinu i grinje glavobolje i migrene slabe cirkulacije nesanice hrkanja znojenja tokom spavanja."
Moja mama poznaje osobu koja je za svoju unuku s astmom i alergijom,
kupila prije godinu dana jastuk punjen s heljdinim ljuspicama, hvali ga i tvrdi da je curici stanje stabilno i bez napada.
Pa sam mislila da je jos neko upoznat s tim jastukom.
http://www.jastukpredah.com/proizvodi.html
http://nkmarketing.ba/proizvodi/jastuk-od-helje.html
a pronasla sam i ove http://gabi-san.com/jastuci.htm
e tu sam se zbunila i prestala s potragom
654. EPSR07C Osobni inhalator - cjelokupni 1.225,60
kaj bi ova zadnja cifra trebala značit??
mozes ga ventolinom na elektricni inhalator inhalirat. mi smo s 3 i pol krenuli.ili bolje da kazem s polaskom u vrtic.
Posljednje uređivanje od lunahor : 15.12.2010. at 19:00
nek ti doktorica da , pa se zali. ali aerochamber ti na srebrnjaku dodje oko 100 kn. uzmi sa zutom maskom ,bit ce ti za curku do 9 i ise godina, nama jos pase, cak i meni na lice.
negdje sa ovdje pročitala da Fluimukan i slično nije dobro, ali sad ne znam pojašnjenje zašto i za koga. Jesam to nešto pobrkala, zna netko?
odgovor za za jelenu o, nisam stisnula citat:
bili kod marna neki dan i dao mu 'ubojitu' kombimaciju: antibiotik 10 dana (augmentin), fluimukan 3 tjedna, olynth kapi i nasonex... brine me ovo 3 tjedna, ali ovaj put ću vjerovati bez pogovora iako ne volim te 'polu-lijekove', kako ja to zovem.
totalno me brinu te stalne upale i što ne čujem, pa se nadam da će ova terapiju napokon račšistiti dišne i slušne puteve.
u ponedjeljak smo kod dr.voskresensky...
Posljednje uređivanje od Rozi : 16.12.2010. at 15:07
e da: i rekao bez dodatnih vitamina, a mi inače dajemo vitamin c twinlaba.
nisam našla da flium. ima veze s vit c.
ništa, pit će ga, pa ćemo vidjeti.
moja je nakon operacije mandule kod njega dobila nazonex 5 tjedana
fluimukan je super, skuplja slajm. i mi smo ga jednom pili 3 tjedna , isto ga od otorinca dobili, i to zbog toga sto je z. oglusila od upale uha. kod nas ju cak htjeli operirati i stavljati cjevcice u uha, timpanogram bio uzasan, no nakon 3 tjedna ona normalno procula od njega/nije kasljala uopce
)
olint ide samo 10 dana max zar ne ?
yes, of course - olynth šest dana
njemu je isto kašalj sad već bolje, gotovo ga nema, ali protiv toga se borimo uz fluimukan i prirodnim sredstvima (rotkva, luk...).
Nazonex čitav mjesec, do kontrole.
sve to skupa, između ostalog, i da pročuje.
Posljednje uređivanje od Rozi : 17.12.2010. at 22:27
da da, procut ce ti od fluimukana , on je super bas za to sto se nakupi u usima od prehlada. nama je ova godina puuno gora nego lani s bolestinama. nikako se skinut s kortikosteroida , cim skinem nakon par dana pocnu kasljat , i stalno nas neke viroze peru.
razmisljam intenzivno da cure cjepim protiv gripe. hvata me panika nakon sto se pojavila svinjska u zg.
Curke jedno pitanje. Što od pomagala za uzimanje lijeka ide nakon babyhalera? Bili smo na kontroli na S. i dr. F. nam je rekao da M. mora početi učiti uzimati lijek direktno iz pumpice iako ima tek 5,5 godina. Za početak neka skinemo maskicu i začepimo mu nos, a on neka udiše lijek onak iz cijevi. To mi je nekak komplicirano i M. viče da ak mu začepim nos ima osjećaj da će se ugušiti...imate prijedlog?
ma bez veze, mi imamo skoro 9 godina i uzimamo lijek preko aerochambera sa maskom ! imas na srebrnjaku za kupiti a i po ljekarna ma aerochambere s maskom za vecu djecu pa i odrasle. mi imamo zutu masku i ta ti je srednja, sigurno vam je ta dobra. najkvalitetniji nacin ma sto netko rekao za inhalacijske lijekove jest preko raznih halera a ne iz pumpice direkt , pogotovo s 5 godina. bas se cudim da ti je to rekao kad zna da mi uzimamo preko maske a i svi drugi. ja ne bi na tvom mjestu poslusala savjet.
nitica ja sam nedavno imala upalu pluća i uzimala ventolin preko babyhalera na dječju masku, uspješno.
mislim da se ne moraš brinuti o tome djeluje li ili ne.
Još uvijek nisam sigurna u prepoznavanju znakova potencijalnog napada...ili ih moj P. od kada pije sing. nema.Dr. F. me je upozorio da mu pratim trbuh i gornji prsni koš. Kako moj P. ima ispupčen trbuh, meni se uvijek čini da ga koristi kod disanja. Iako, zadnji put (kada je imao napad) je to korištenje trbuha kod disanja bilo jako izraženo. Koje vi još znakove pratite?
znači li to svaki kašalj ili neki specifični. npr. moj P. zadnjih dan, dva povremeno kašlje (a zadnji dani su mu viroze), a noćas pred jutro je baš dostao suho kašljao. Bila sam u dvojbi dati venotlin ili ne. Ipak nisam jer sam to pripisivala virozici.
rekao mi je doktor , da kada kod astmaticara se pojavi nocni kasalj sigurno je i u spazmu, oslabljenom disanju i potrebi za ventolinom . ja se toga drzim. dakle nocni, narocito pred jutro. po noci je to nama uvijek suhi kasalj, i dopodne suhi a kako dan odmice kraju taj suhi se pretvara i u iskasljajni. mi uglavnom i imamo probleme samo uz viroze.
evo i moja jučer navečer dobila temperaturu, danas za sad stabilna, a mali opet na ventolinu.
Mi smo zadnjih deset dana pod temp.
Divan godišnji odmor. Rastu nam trojke, pa imao do 38 temp.
Onda dobio afte, temp 40. Onda nam se uho upalilo....
Još nam fale kozice da imamo cijeli paket.
Jedino pozitivno je to što mu dr nije čuo tao dobra pluća odavno.
Na flix+ ventoinu je.
Moj P. baš ima takav kašalj kako ga je Lunahor opisala. Sinoć sam mu dala ventolin.
z. je bolje, danas ju idem cijepiti protiv gripe a l. se cijepila u cetv.
jucer je ona pocela kasljat , ona pak skroz drugcije kaslje , onako s tonama slajma ... i ona je na ventolinu sada, jer pod rukom osjetim vibracije na plucima. nekako mi je to najsigurniji znak. kada kaslje a dlanove stavim na ledja na pluca, osjete se vibracije i to je spazam. to me narucio zoki.
bili na gastroskopiji odrasloj 17.11. i danas stigli nalazi.
vodio se kao da je dva dana u bolnici ali nije ostao. prvi dan mu izvadili krv i uzeli anamnezu, jest da je trajalo 4 sata, ali nije morao ostat. drugi dan rano došli (i još 4 djece), stavili mu braunilu i svi zajedno išli na gastro. vani smo ih čekali, dobili su nekaj u venu da spavaju 10-ak minuta. kad su došli u sobu za buđenje, su došli po nas da možemo biti s njima. isto trajalo cca 4-5 sati, ma užas al dobro.
e sad nalazi nisu predobri, al šta sad, F ima kako je već poznato, reflux i sada potvrđen kronični gastritis i povišen kolesterol 6,7. mora opet dva mjeseca do kontrole piti controlog 20 mg i biti na dijeti i laganijoj prehrani i malim obrocima.
slijedeća kontrolana srebrnjaku je u trećem mj, pa ćemo vidjeti da li će taj kronični gastritis i reflux raditi probleme sa plućima, valjda više neće kad će sada biti pod kontrolom.
da, a kaj je najbolje u klaićevoj nas je gastroenterelogogica otpilila da nema šta liječiti jel F nema simptome, da pop...š. a ova na reb ru koja je super je rekla makar nema simptrome može biti svašta i treba ga kontrolirat. na kraju, dijete od 10 god ima kronični gastritis
.
sad bum lijepo sve skenirala (one i ove nalaze) i poslala mail u klaićevu na ravnatelja. baš me zanima kaj budu mi odgovorili.
ma daj, kronicni gastritis aaaa.
a daj reci jel spavao cijeli zahvat, kaj veli jel sto osjetio , jel ga bolilo kasnije ?
a od cega taj gastritis kod tako malog djeteta, i od kud poviseni kolesterol ??? jel ti on buckast ?
mi se cijepili danas protiv gripe.
Posljednje uređivanje od lunahor : 27.12.2010. at 16:32
da spavao je 20-ak min. par min traje pretraga i još u sobi za buđenje jedno 10-20 min, nije niš osjetio i nije ga ništa bolilo kasnije.
nemam pojima prvi put čujem da tak malo dijete ima gastritis i to kronični, a bome i kolesterol. sutra idem pedici pa bum ju sve pitala.
a da je buckast, je. kad su mu to radili, znači prije malo više od mjesec dana imao je 46,5kg na 137cm. trebao bi imati ja mislim barem 7,8kg manje
Kada dr. posumnjaju na reflux ili druge probleme iz želuca koji bi mogli biti uzrok problemima u plućima.
Mi smo uz flixotide, na remedijama antimonium tartaricum, izvlačim ga iz bronhitisa...niš ne jede, jako je mršav, afte, jako slab imunitet...uf, četiri viroze samo u zadnjih mjesec dana, uf!
E da, KUPUJEM AMPULE PULMICORTA, ako netko ima viška!
romi pa gdje si ti nestala, ja sam vec se ponadala da ste izrasli iz bronhitisa i da te zato nema![]()
danas mipatronaž kaže da to sve nestane s pubewrtetom
velim ja sva sreća da je pubertet pomaknut na manje godine
mudro zboris jelena, i ja sve nade u to polazem jer to nije jedina kronicna bolest koju mi imamo. mi jos muku mucimo i s nestabilnim mjehurom.
Uf, da smo bar nestali, stalno smo u začaranom krugu, samo mi se ne da stalno jadati kak kuri, kašlje, nije zdrav....
No stvarno se nadam da će do puberteta biti bolje, no samo me strah šta ću do tad sve proći sa njim.
i kod nerazjasnjene astme tj astme bez dokazane alergije, tako su nama posumnjali.
I mi čekamo pubertet.
Da ne ureknem, ali meni se čini da nam odlazak u slanu sobu paše. Ne znam kako će ići dalje, kad krene cvatnja onoga što joj smeta, ali svakako sam mislila nastaviti sa tim dodatniom tretmanom
mi se danas solili svi troje klinaca, nadam se da neke vajde od tog.
znači da joj trebam čekat najmanje još 10 godina do tog pubertete, ali pošto je dečko oni imaju godinu kasnije
Posljednje uređivanje od jelena.O : 30.12.2010. at 15:25
Ako solili znači ići u slanu sobu, nama baš i nije nešto pomoglo.
Obožavao je ići u društvu s nekim, pa nam stave dva-tri dosta bolesna klinca.
Uz to, sobe se i igračke ne dezinficiraju, pa još nešto i pokupi tamo.
Solili smo se 30-40 puta, više nisam ni brojala.
cure, svima zelim puno zdravlja u novoj godini sa sto manje bolesti i astmatskih napada !![]()