Stranica 5 od 92 PrviPrvi ... 345671555 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 4557

Tema: bronhiticari, astmasi, sinusasi - kako je? 3. dio

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

cure, imam bebu od 3 mj sa bronhitisom. trenutno na ventolinu i sumamedu ( jer je crp bio 36). to traje od prošlog utorka. zanima me kolko dugo vam traje taj kašalj u bronhitisu, već sam luda od toga. nos čistimo stalno, inhaliramo fiziološkom, vlažimo prostor al opet ništa. njemu vječito u nosu krklja.inače, to je pokupio od starijeg brata. i stariji mi je imao par puta bronhitis, ali nije bio strašno, nije nikad otežano disao i sl. i da li vrijedi pravilo " jednom bronhitis-uvijek bronhitis"-kako su meni rekli?!nemogu vjerovati da mi se to dešava i s drugim dijetetom

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

alanat,
    ja osobno ne znam kako je kod tako malenih beba
    jesu vam pokazali lupkanje za bolju drenažu tog šlajma iz pluća?

a neka djeca stvarno jesu osjetljivija na pluća
    druga na nos, treća na probavu ili urinarni trakt...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Tek sada sam skontala topic pa evo da podijelim sa vama nasa iskustva.
    Dakle, bronihitis je nas problem (relativno novi) 3-4 puta u zadnja 3 mjeseca... No, evo ovaj zadnji smo izlijecili za 3 dana tak da mogu reci da sam (zasada) pronasla formulu koja funkcionira!
    Odmah napominjem da smo mi skloni alternativnom lijecenje tak da ne koristimo antibiotike, ventolin smo koristili samo kada se prvi put pojavio (jer uistinu nisam imala pojma o bronhitisu)... Dakle lijecimo se homeopatijom (koja se pokazala u nasem slucaju fenomenalna), drenaza leđa i prsa (lupkanje - bezbroj puta dnevno) te koristenje aromaterpije. Ovo zadnje je novo i pokazalo se odlicno, dakle malo sam proucavala aromaterapiju pa odlucila probati, prije spavanja sam ga masirala (utrljala u predio ledja i prsa) jednom mjesavinom baznog i etericnih ulja te prilikom vecernjeg kupanja stavljam određeni broj kapi etericnih ulja u kupku.... Kupku primjenjujem i jednom do dvaput tjedno kada nisu bolesni....

Ako koga zanimaju detaljnije informacije samo pitajte....

mama Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Imga, Tashunicaa, hvala!

Srednja je malo bolje, dala sam sinoć Ventolin i budem sada...No blijeda je...
    Baka kaže da će nas dr opet vratiti na Flixotide i da ako se to ponavlja da smo gotovi za cijeli život - stalno pumpica i stalno kortizon.
    Kupit ću inhalator, ali puhanje nosa je veliki problem, za svako je borba i prijetnja, ima neki psihički otpor prema tome, gadi joj se :/ , inhalator joj je ok pa će i nos valjda malo "omekšati"

Ako ne bude bolje do sutra popodne ići ću dr. Nadam se da ne budemo završili na hitnoj

bila bih zahvalna za podatlke o aromaterapiji, ana0206

Srednja je imala neurodermitis i dvije teške infekcije kao mala, dakle očito je to osjetljivo dijete. Ni dojenje 2 godine nije pomoglo, ona je izvan statistike

Sada kada razmišljam prvi puta samo završili sa bronhitisom kada smo imali mačića u stanu, koji je otišao na čuvanje dok ne uredimo stan, a sada se teško disanje pojavilo u nedjelju nakon što smo u subotu bili posjetiti mačića kod šogi koja ima još jednog mačka u kući. Kada se djeca šalju na alergološku obradu?

hvala!

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mama Jelena, ako ti curka neće puhati nos, probaj kupiti ovo što sam gore linkala. To mi je savjetovala frendica koja sa svojom curom ima taj problem da neće puhati nos.

Koliko vidim, cura ti je 2004 godište. I moja- mi smo alergološko testiranje napravili prošlo proljeće nakon što smo završili u dnevnoj bolnici na Srebrnjaku.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Baku s crnim slutnjama pošalji van u šetnju
    pa što i ako bude s pumpicom, nije ni to kraj svijeta

nos možete probati čistiti s onim aspiratorom za usisač, ako ne želi puhati
    a mačke mogu biti definitivno, ja kod kume niti ne mogu doći, znam da me čeka gušenje za par sati

napravite alergološku obradu, mi smo to obavili s 3 godine
    a možete i ORL obradu, ako joj nos pokreće sve

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ana0206 daj napiši gdje idete kod homeopate?i o kakvom se ulju za masažu radi? da li postoji neki recept za pripremu? imam frendicu koja se bavi aromaterapijom pa bi ju molila da mi napravi.tnx!

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Baka kaže da će nas dr opet vratiti na Flixotide i da ako se to ponavlja da smo gotovi za cijeli život - stalno pumpica i stalno kortizon
    ma da sigurno mi nismo vise i nadam se da ni nebumo vise
    pogotovo ak nije alergijska , ako se pocne lijecenje na vrijeme velike su sanse da se astma stavi pod dobru kontrolu.
    mi smo se samoinicijativno testirali, trazi pedijatra uputnicu za testiranje i obavite to.
    mi smo koristili ulje koje nam je smuckala kobila suzy s foruma za bronhitis i malo nam je pomagalo.
    homeopatija samo za sinuse onaj gotovi sinus relife.
    nos možete probati čistiti s onim aspiratorom za usisač, ako ne želi puhati
    to nam je odlicno
    cure, imam bebu od 3 mj sa bronhitisom. trenutno na ventolinu i sumamedu ( jer je crp bio 36). to traje od prošlog utorka. zanima me kolko dugo vam traje taj kašalj u bronhitisu, već sam luda od toga. nos čistimo stalno, inhaliramo fiziološkom, vlažimo prostor al opet ništa. njemu vječito u nosu krklja.inače, to je pokupio od starijeg brata. i stariji mi je imao par puta bronhitis, ali nije bio strašno, nije nikad otežano disao i sl. i da li vrijedi pravilo " jednom bronhitis-uvijek bronhitis"-kako su meni rekli?!nemogu vjerovati da mi se to dešava i s drugim dijetetom
    kaj ja znam kaslje do dva tri tj... al bude bolje od ventolina, na koji nacin ga dajes isto je bitno, pretpostavljam da imate neki inhalator da ga ne pijete ?
    nemoj previse vlaziti , mozda je to bas od vlage, zna i vlaga jos vece probleme napraviti. na tvom mjestu bih otisla na srebrnjak da ga pogledaju.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

kako da se riješimo tog prokletog šlajma?
    prije tjedan dana je imao laringitis, srećom nije bilo strašno kako zna biti, nakon toga je krenulo curenje nosa.
    noći su nam koma jer neće puhati nos, a ono što ponekad ispuše je ništa kad ima tonu toga. kašlje kao nekakav starac.
    inahliramo se, špricamo nos, čistimo, radim fizikalnu koliko mi da, ali ništa ne pomaže, bojim se da će završiti bronhitisom :/

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

lunahor, ventolin dajem na babyhaler. danas bili ko dpredijatra, nema ništa na plićima ali on još dosta jako kašlje. rekao je još 3 dana ventolin, lupkanje i čišćenje nosa. ja ga dreniram kolko mogu, on se jako dere pa mi ga bude žao, al ne bi ga smjela štedit. malo nam se apetit popravio pa ćemo vidjeti. sve me strah noći...........

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Cure trebam "dijegnozu".

Mia (18 mjeseci ima) već 3 mjeseca ima problema s nosićem. Stalno curi, uglavnom vodenasto i prozirno, ponekad svijetlo žuto pjenasto. Bris je uredan, antibiotske kapi ne djeluju, čistimo, ispiremo, ali stalno joj taj nos curi. KAd zaspe joj se slijeva u grlo pa kašlje jako i ne može spavati. U ova tri mjeseca bilo je boljih i lošijih razdoblja ali ona nije bila duže od 2 dana "zdrava". Ide u jaslice, ali očito nije bakterija ni streptokok. Bili smo na orl, rekli su da nema upale i da je možda povećan treći krajnik.
    Pedica nam je spomenula da bi mogla biti alergija. Što vi mislite?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

pa jesu na orl vidjeli da li je i koliko povećana treća mandula? jesu uši ok, tj. nije bilo upala?jel hrče po noći?

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mama Jelena

Baka kaže da će nas dr opet vratiti na Flixotide i da ako se to ponavlja da smo gotovi za cijeli život - stalno pumpica i stalno kortizon
    .

joj, tak bih rado komentirala, al neću . Reći ću samo da je moja sveki mene uvjeravala da na moru ne postoji astma ( tam se to valjda drugačije zove ) i da bi dolje ozdravio pa ne bi koristio ni flixotide ni ventolin. U međuvremenu je ona počela koristiti ventolin i nekaj na s... al to nema veze s plučima -moš mislit.

Mama Jelena- ja sam u jednom periodu svog života koristila i tablete i pumpicu ventolin pa već više od 15 g. ne koristim ništa, tak da nije nužno da će dijete cijeli život biti na pumpici. A ako je to jedini način da se ne guši i nema problema pa nije ni to toliko strašno.Ne vjeruj svemu što sveki priča samo zato što je doktorica, uostalom i doktori griješe ( meni je pedijatar 3 puta previdio asmatični napadaj pa su mi klinci ležali u bolnici po tjedan dana ).

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

uopće ne znam kak sam spukala tu veličinu slova.

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj alanat prvotno napisa
    pa jesu na orl vidjeli da li je i koliko povećana treća mandula? jesu uši ok, tj. nije bilo upala?jel hrče po noći?
    Doc na orl je rekla "možda" je povećana 3. mandula. :/
    Uši su ok, nismo nikad imali problema. Upale nikakve nema, temperature isto.
    Teško diše jer joj se taj sekret slijeva po noći u grlo. Ne hrče nego ju ulovi kašalj pa dok to ne izbaci se ne smiruje.
    Uspjela sam se naručiti kod dr. Tomljenović u Selcu. Ona je privatnica, spec. orl. Idemo u utorak pa ćemo vidjeti što kaže.

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

E da, počela sam joj davati maličnu mliječ i dobili smo jučer domaćeg svježeg propolisa pa joj stavljam u čaj (neće da žvače ).

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Dakle kod upotrebe aromateripije za probleme povezane sa dišnim putevim (pluća, bronhi) najčešće se preporuča upotreba slijedećih eteričnih ulja: bor, lavanda, eukaliptus (radiata), menta, čajevac, ružmarin, timijan (majčina dušic). Kao bazno ulje je najbolje koristiti bademo ulje ili hladno prešano sezamovo ulje (dobra su i korisna za djecu). Neki omjeri koji se u literaturiju preporučuju je otprilike na 10ml baznog ulja 1-3 kapi eteričnog ulja (uz napomenu da je uvijek manje - više u aromaterapiji)! Za kupke se preporuča 5-10 kapi eteričnog ulja koje se prvo stave u žlicu jabučnoga octa (postoje još neke druge mogućnosti - no ja radim ovako) i onda se stavi u već napunjenu kadu s vodom.
    Ukoliko se odlučite kupovati eterična ulja i baznih ulja onda je najbolje kupiti od proizvođača Primavera, Oshadhi ili Pranarom. S obzirom da se mi liječimo homepatijom onda ne koristimo e.u. eukaliptusa i mente jer ona nisu kompatibilna.

Alanat, tvoja frendicu vjerojatno ovo sve zna bolje od mene - ja se tek učim - a ona mozda i zna neku dobru kombinaciju (pa te molim da ju podijelis s nama ukoliko je tako ) !!

Naša pedijatrica je dr. Metka Regan (koja je istovremeno homeopata) tak da kod nje sve dogovaramo!

ako imate jos kakvih pitanja slobodno pitajte!

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ana0206, hvala na informacijama. jedno pitanje- koje se od ovih ulja koja si spomenula smiju koristiti za male bebe? meni je ta moja frendica rekla da za malu bebu samo kapnem malo eukaliptusa na maramicu i stavim u najudaljeniji kut sobe gdje beba boravi.jel sama radiš ulje za masažu?da li se kod tvoje pedijatrice može doći isključivo na homeopatsko savjetovanje?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Uh, mislim da ti frendica ima pravo, ja ne bih koristila e.u. kod tako malih bebica. Ja sve radim sama, učim se kroz raznu literaturu i oprezno prakticiram. Nisam sigurna da li naša pedijatrica daje privatno homeopatsko savjetovanja, tamo odlazim zbog klinca jer je ujedno i njihov pedijatar. No ukoliko ti treba homeopatica javi se na pp.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja ću ubaciti kratku napomenu, nadam se da nećete zamjeriti

astmatičarima se savjetuje veliki oprez kod eventualne upotrebe eteričnih ulja
    posavjetujte se s liječnikom i aromaterapeutom

meni su rekli eventualno lavanda i to malo na neki udaljeniji kraj sobe

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mi smo danas bili ne čoku i to je nešto prestrašno koliko toga iz njega izlazi, stvarno se njima nije lako nositi s tim.
    ne mogu se načuditi da se iz toga nije izrodio bronhitis, mislim sretna sam zbog toga, ali to nam se još nije dogodilo.
    sutra opet idemo na čok i nadam se da će onda biti ok.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Potpisujem Imgu, neka teza i kronična oboljenja apsolutno zahtjevaju stručnu moć, a ne rad na svoju ruku!
    Nego Tashunica zašto si ne nabavite onaj tako reći kućni čok-čok koji se stavi na usisavač (ukoliko ga nemate), on košta cca 100-200kn i nama je nezamjenjiv!

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

je i nama je kucni cok odlican :D u madjarskoj je onaj ariana oko 30 ak kn
    onaj sto ide na usisavac. super stvar.
    cure , kobila suzi je forumasica koja je aromaterapeut pa slobodno pitajte nju za savjet bilo pp ili na prirodi..

mama Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Evo javljamo se na raport - situacija je puno bolja, kašlje i čuje se da ima šlajma u plućima ali ne škripi više onako kao prva 2 dana. Ukupno smo ventilirali ventolin 3x...
    Mislim da mi je najpametnije napraviti alergološki...Ići ću kod dr. uskoro da mi da uputnicu...
    I naučila je puhati nos, vidla vrag odnio šalu :D

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Evo i mi smo kašljucavi, tj. muči nas suhi kašalj koji traje već par dana i sve je gori i gori. Neko vrijeme je Ema dobivala prospan jer je kašaljala i prije dva tjedna, ali ovaj put prospan ne pomaže pa joj sad dajemo Apipol sirup na bazi propolisa i meda a i mažem ju po prsima sa mašću od eukaliptusa...čitam vaša razna iskustva i što vam je najviše pomoglo...nadam se da će biti bolje sad prek vikenda...ako ne idemo doktoru...

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

xcure gdje ste, mene jucer zvali sa srebrnjaka da gunekica vise ne radi da biram izmedju dvojice doktora, nekog pavica i frkovica? trazila sam mladjeg i zgodnijeg pa mi je rekla -frkovic kad ga vdi 6.2. javim kakav ukus ima sestra

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

pozdrav..

mi imamo ad, ali u zadnje vrijeme dosta kašlje, i to suho..iz čistog mira počne kašljati, onda mu dam fenistil kapi i onda mu se smiri za pol sata..prije mjesec i pol imali smo prvi bronhitis, pio je ventolin par dana..mada je bio prije tjedan dana prehlađeni, ali nije se ništa drugo od toga razvilo..ali, taj suhi kašalj mi je stvarno čudan..da li bi to bio početak nečega ? mislim na bronhalnu astmu i itd? jer pošto ima ad alergije na jaje i mlijeko, ništa čudno ako bi i dobio astmu..bili smo sad prije tjedan dana na srebrnjaku kod dok.gunek na ponovnom testiranju iz krvi..rekla je da ako mu se ponovi još jedan bronhitis, da bi trebao piti kao profilaksu singular mini ( ne znam sad napamet kak se točno piše).. kaj je to za sirup? da li je to kortić? i šta vi mislite o svemu tome? i kaj bi bilo najbolje kad počne tak suho kašljati?
    unaprijed hvala na odgovorima..

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

mi smo več 2 mj na ventolinu i fliksotidu.kad ga uzima dobro mu je čim prestanemo odma pčinje hropzanje i teško disanje ko asmatičar .u ponedjeljak idemo na srebrnjak na daljnje pretrage .tek mu je 10 mj. mi smo kod dr ćaleta neznam kakav je dali zna tko nek mi se javi.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

vidim da iskusnih cura tu nema već duže vrijeme pa zaključujem da su im klinci napokon dobro :D .

stela2- pošto nema iskusnijih pokušat ću ja nešto napisat , prvo nije mi jasno zašto mu daješ fenistil kapi ( to je rekao specijalist ili pedijatar ili si to ti odlučila )- pošto prestane kašljat nakon tih kapi pretpostavljam da je stvarno riječ o kašlju zbog alergije ali nije bit samo riješiti se kašlja, veća je stvar i potreba riješiti se uzroka koji izaziva kašalj. Navela si da ti je dijete alergično na jaja i mlijeko, da li to znači da su mu radili i alergološki na npr. prašinu, gljivice, neke biljke tj. sad se nemrem sjetiti kak se zovu te koje udišemo ( možda respiratorne ). Što ti dijete koristi u zamjenu za kravlje mlijeko? Čime riješavaš tj. kakvim kremama AD, da li koristiš kreme s kortikosteroidima? Da ne duljim daj malo opširnije napiši što su ti točno rekli ( pulmolozi) i razmisli u kojim situacijama tvoje dijete počinje s kašljem npr. nakon nekog određenog jela, u blizini neke biljke, u određeno doba dana-noći, kad je uznemireno ili veselo itd., sve u svemu daj malo opširnije . A ja se nadam da će se javiti i iskusnije mame .

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj dinotinleon prvotno napisa
    mi smo več 2 mj na ventolinu i fliksotidu.kad ga uzima dobro mu je čim prestanemo odma pčinje hropzanje i teško disanje ko asmatičar .u ponedjeljak idemo na srebrnjak na daljnje pretrage .tek mu je 10 mj. mi smo kod dr ćaleta neznam kakav je dali zna tko nek mi se javi.

nisam skužila šta prestane uzimati? Ventolin i flixotide ili samo ventolin?
    Moj je na flixotide-u bio pune dvije godine i trebalo je nekoliko mjeseci da počne djelovati, a nakon toga više nije bilo nikakvih problema niti potreba za dodatnim uzimanjem ventolina.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

osjećam se pozvanom javit, iako nisam baš iskusna, al nema veze

dobro je, dobro, a kako i ne bi kad nakon one strave sa solumedrolom ne ide među veće grupe ljudi
    idemo van i kod frenda mu (kad je ovaj zdrav), na plac, sanjkanje i tak...
    pije mi krv na slamčicu , ali nema veze

stela, singulair mini su ti granule koje dijete proguta, još nismo postigli konsensuz jel' mogu u sok, mlijeko ili ne;
    uglavnom je bitno da ih sve proguta, dakle u žličicu u nešto ili direkt u usta
    nisu kortići već montelukast - ovo sam jako pametna od gugla
    a kašalj, ko što reče kolegica tajchi , moraš malo pobliže opisati
    kad, koliko dugo, kako izgleda dijete, koliki su prekidi, kako se čuje...

dinotinleon, ne znam ti ništa o dr. Ć, javit će se cure koje su kod njega
    odgovorila sam ti na onoj temi o mokrim prozorima o vlagi, odvlaživačima i ionizatorima, ali me nisi doživjela
    pod hitno se riješite vlage u stanu! ODvlaživač bilo kakav, za ionizatore ima vremena
    imate li i plijesni na zidovima - to ti je jedan od najgorih okidača kašlja

svim curama, i starim i novim

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Imga prvotno napisa
    dobro je, dobro, a kako i ne bi kad nakon one strave sa solumedrolom ne ide među veće grupe ljudi
    imga šta je bilo sa solumedrolom?

mene strah strah strah napisati da je on dobro, zato neću pisati. još neko vrijeme ne.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nikog nisu zvali da dr gunek odlazi , samo mene ? stela pa jel ti gunekica rekla da odlazi ?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa

mene strah strah strah napisati da je on dobro, zato neću pisati. još neko vrijeme ne.
    imaš na prošloj strani, počeo se gušiti unatoč svim silnim flixotidima i ventolinima pa smo trčali na injekciju

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo malo novosti ,vidim da se otvorila privatna djecja poliklinika za pulmoloske bolesti , u njoj radi dr voskresenski iz klaiceve s kojom osobno imam fenomenalno iskustvo :D pulmolog inace djecji a i rihter od nove godine.
    http://www.alergovita.hr/index.html

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa

imaš na prošloj strani, počeo se gušiti unatoč svim silnim flixotidima i ventolinima pa smo trčali na injekciju
    sjećam se toga. ma ja sam skužila da se njemu nešto od solumedrola desilo

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja i ti nikak da se skužimo

lunahor, privatni pedijatar i pulmolog, i alergotestovi, hiposenzibilizacije :D
    dobro je znati
    to richter sa strane ili je odselio s rebra?

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja i ti nikak da se skužimo
    e baš, jedna šumom druga drumom

:D za novu polikliniku.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

evo da se javim-ako tin prestane uzimat obadva.danas je koma mislim da ču morati s njim i danas goreZA IMGA ...nemam vlagu ali sam ćula da je ionizator super i tin je dobio solumedrolom sta je to kakav lijek.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj dinotinleon prvotno napisa
    evo da se javim-ako tin prestane uzimat obadva.danas je koma mislim da ču morati s njim i danas goreZA IMGA ...nemam vlagu ali sam ćula da je ionizator super i tin je dobio solumedrolom sta je to kakav lijek.
    nemoj mu prestajati davati flixotide, to je trajna terapija za astmu
    koji flixotide su mu dali i na koliko potisaka?

solumedrol je jači kortikosteroid - metilprednizolon, daje se injekcijom kad ovi slabiji ne djeluju bio u dr. Houseu prošli put

oprosti, ja sam onda pogrešno shvatila za vlagu
    napisala si:
    moj mali ima 9 mj. ima astmu .ustanu imamo dosta vlage .cula sam da je ionizator bolji nego ovlaživać dali tko ima to i kako je zadovoljan s tim
    pa sam zaključila da je previše vlage, sorry

zanima me što si čula o ionizatorima
    jedino što sam ja našla su neka istraživanja iz 70tih godina gdje govore o povoljnom utjecaju tih ionizatora,
    dosta nedavnih istraživanja govore isključivo protiv ionizatora koji proizvode ozon, tzv. ozonizatore
    navode da ozon izuzetno nepovoljno utječe na bronhe, nadražuje ih čini mi se (moram pronaći članak)
    o ovim običnim nisam našla baš nešto, osim podataka kako rade i podjele na one koji uvlače natrag negativno nabijene čestice prašine na svoje metlice i one koji prašinu lijepe na zid (efekt crnog zida)
    po tome bi bili ok jer prašina manje leti okolo, ali možda ti imaš još koji link

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

e, ovako..

moj mali ima ad od 2 mj. života..uglavnom, o ad-u sam sve opširno pisala u topicu o ad-u..i to ima jaki ad, onaj pravi, ne neki blagi..jako je alergični na mlijeko i jaja..drugo kaj smo testirali je ok..jedino se testirao sad preko krvi, pikali ga još nisu..testirali smo i neke vrste hrane, tipa riža, svinjetina, jabuka, mrkva i itd..i to je sve ok..za sada ne pije nikakvo mlijeko, tako je rekla alergologica..da vidimo da li će mu alergija padati..6 .mj smo bili bez mlijeka i sad smo ponovili testiranje na mlijeko i jajai još plus soju ( ako nije na soju, bude pio sojino mlijeko) i još sad plus prašinu--mada smo i prije prašinu, ali bilo je negativno..ad liječimo na šalati kod dok.murat sušić, a kod alergologa idemo na srebrnjak, prvo smo bili kod dok.lesar, koja je otišla, pa su nas premjestili kod gunek..kod koje smo bili sad prvi put, ali rekla nam je da sad ona isto odlazi, da smo joj mi sad predposljednji naručeni..nešto je govorila da ide raditi na drugu kliniku, ili možda čak otvori privat..što se tiče ad-a kad je upaljeno i u lošoj fazi naravno da mažem s kortićima ili s elidelom, ovisi o ekcemu jer s ničim drugim ne prolazi..jako pazim na prehranu..i jede jako lijepo i sve domaće i zdravo..i nije čak niti toliko boležljivi..zadnjih 2-3 mj mu čak niti nije bilo tak loše, imali smo stvarno i jako dobrih faza, čak sam mislila da mu je ad jako oslabio, ali sad se opet malo vratio, a pogotovo na šakice..ali, vjerojatno zbog hladnoće, a unutra se dosta grije..vodim dnevnik primjene kortik.i idamo 1x u 2 mj na kontrolu i konzul. na šalatu..rečeno mi je dane trošim puno kortića i daje to ok..mada ponekad skoro svaki dan moram namazati, ali na drugom mjestu malupovršinu kože..ali, ok tako je kod njega i njemu jedino to pomaže..

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

razdijelit ću post na 2 djela jer ne znam koliku veličinu mogu napisati..
    sad da se vratimo na taj kašalj..ne mogu nikako skužiti zašto počne bezveze kašljati..sigurno je kašalj alergijski, sad dali je nešto u zraku..izbacila sam odavno sve tepihe, zavjese..ne puši se u kući..jedino malo se stvara pikec ( tak mi to zovemo) po zidovima zbog kondenzacije zraka, pa da nema možda zbog toga veze..ali, možda mu se i promjene po koži vuku i unutra u dišni sustav, to se jako lako može dogoditi i baš kod djeteta od dvije godine..što se tiče fenistila..dajem mu je mi je derm. tak rekla , pa i alergologica..rekla je da slobodno dajem ako mislim da mu pomažu..njega to sve skupa i svrbi i pomaže mu...derm,. mi je rekla da se ne može stvoriti npr.ovisnost o njima i tak to, nego je problem što mu s vremenom mogu postati slabe, to jest ne budu više djelovale..znam jednu curu koja je od malena imala jako jaki ad i alergije..mama mu je mazala stalno s kortićima, isto je po zimi tak kašljala, graničila je već s astmom..sad ima 15 godina i jako je lijepa cura, čisto zdrava..sve jede, kao da ništa nije bilo...ali, dobro..nikad se ne zna kad se to sve opet može vratiti..tajchi, naravno da me zanima uzrok tog kašlja..ali, ako vidim da mu fenistil pomogne bar malo, naravno da ću djetetu pomoći..u tome je poanta da ne mogu otkriti zašto počne kašljati..testirali smo sad opet na prašinu, pa ćemo vidjeti..ne jede ništa posebno što prije nije..mislim si da mu se ad polako počeo povlačiti unutra, što nije ništa čudno..još ništa ne pije od sirupa za astmu..rekla je dok.ako dobije još jedan bronhitis neka počnemo s singularom..evo, to je moja priča..svašta sam iznapisala..bila sam i preduga..ni sama ne znam kaj bude iz svega toga izašlo...vidjet ću kakvi će biti rezultati testiranja..
    po noći on ne kašlje, nego po danu zna iz čistog mira početi suho kašljati, nekad mu smiri fenistil, a nekad i ne, nekad prođe iz čistog mira..ko bi si ga znal..
    pozdrav svima..

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

zaboravila sam opisati još malo taj kašalj..baš ono suhi kašalj, svakih par minuta, čak si počne nos svrbati onda, ili oči, ovisi nekad da nekad ne..ali, on izgleda ok..igra se ili nešto radi i kašlje..nije kašalj niti ono preglasni, niti s ene muči s njim..vjerojatno tipični alergijski..a, to kad je imao bronhitis, e onda je teško disao, jako ubrzano s prsnim košem...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

stela, to meni zvuči ok i ništa za zabrinuti se (još)
    da je pravi alergijski kašalj - astma - ne bi on kašljucnuo svakih par minuta nego bi kašljao da se smrzneš, bez prekida, bio crven, znojan, teško disao
    onako kako ti je izgledao s bronhitisom

ako do toga i dođe, preći ćete na singulair, koji je najblaži od svih terapija za astmu pa ćete vidjeti dalje

rješite pikec, toplo preporučam, to je plijesan od vlage koju također morate rješiti
    bilo je tu na forumu nedavno par tema o plijesni i vlagi

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

evo me .ionizator je bas namjenjen bronhi.i asmatičarima proizvodi zrak sličan morskom i planinskom.kost 800 kn. sto se tiče fliksotide dobiva sa ventolinom mora primat obadva ujutro i navečer jedan potisak 8 udisaja .danas je strasno tako tesko dise i hropti

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

jos nesto tin je zadnji put dobio injekcije solumedro. mislim da če isad morat

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ovako
    nazovi pulmologa na srebrnjaku i reci mu kako je tinu
    flixotide nemoj povećavati (ali ga nemoj niti prekidati!), a ventolin pitaj na koliko puta dnevno možeš povećati davanje
    možda neće trebati solu medrol

za ionizator me još nisi uvjerila 8)

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

strašna si .ja kad ga kupim i isprobam javim ti pa ču te onda probat uvjerit.a ti imas sličnu situaciju s djecom koliko su stari tvoji. znači samo nazovem misls da neču morat iči super.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

pitala si me koji fliksotide onaj naranđasti na pumpicu...flixotide 50 inhalera

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ma gle, ne mogu ja nikako znati hoće li ili neće trebati solu medrol
    samo znam da se prvo proba s ventolinom koliko god ide, tj. do max. dozaže pa ako nije bolje onda se daje solu medrol

zato ti i kažem da se javiš liječniku koji će ti točno moći reći koliko mu još puta smiješ dati ventolin i koliko često
    i kojem ćeš ti objasniti kako je malenome, a on će iz toga moći izvući neke zaključke i moći te stručno savjetovati

ja nemam tako malo dijete, moj ima 5 godina i astma mu je počela s tri godine

ajde zovi i javi kako ste

p.s. i dogovoreno za ionizator, čekam utiske

Stranica 5 od 92 PrviPrvi ... 345671555 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •