Stranica 52 od 92 PrviPrvi ... 242505152535462 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,551 do 2,600 od 4557

Tema: bronhiticari, astmasi, sinusasi - kako je? 3. dio

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ulje crnog kima bi trebalo početi davati ranije - prije simptoma. Ne znam imaju li one utjecaj na sekret.
    Mi smo s njima počeli u listopadu s time da moja cura prve simptome obično dobije krajem prosinca. I dalje uzima samo jednu kapsulu dnevno, iako bi mogla dvije. Već sam pisala da za sada uzima puino manje lijekova nego prošle godine, ali nama je momentalno najkritičnije razoblje, koje će potrajati barem još dva mjeseca i tek tada ću moći podvući crtu i vidjeti kakva ja bila sezona

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

peterlin, a šta ti je taj tafen? j ima nasonex. jel to isto?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

da se i ja malo nadovežem..
    moj mali je alergični između ostalog i na pelud trave i korova i to razred 6 preko 100..tako da se i ja ne veselim proljeću..ali, smo na aeriusu svaki dan, singularu i flixotide 2x 1 potisak..i one nema nikakvih poteškoća..dobro, malo se sad dermatitis opet aktiviral, možda sad više jer se promijenilo godišnje doba..tako je uvijek..ali, hoću reći da je stvarno jako veliki alergičar, ko mali je znao imati natečene oči i itd..ali, sad ništa..ova kombinacija lijekova je valjda ok..normalno idem s njim van, ponašam se normalno, čak ponekad ga uhvatim da bere tratinčice, što ne bi smio jer to spada pod cvatnju trave ili korova..i niti ne kašlje niti ništa..malo je imao začešljeni nos, ali imalo mi je i prvo dijete( nije alergičar) i ja tako da ti neki šlajmovi mogu biti i od viroze..aerius je super anithistamin i svaki dokazani alergičar bi gao morao uzimatii to puno prije nego počne cvatnja..tek onda djeluje..singular je dobar ne samo za prevenciju astme nego i za peludne hunjavice, konjuktivitis..od kad uzima singular nema više natečenih očiju itd..a, flixotide pa je opet ok u pogledu astme..moj mali ima ige preko 5000..ali, normalno živi..lijekovi se trebaju uzimati..pogotovo antihistamin, svaki dan..jedino taj dermatitis sad malo divlje ali, to je zbog promjene godišnjeg doba..

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    peterlin, a šta ti je taj tafen? j ima nasonex. jel to isto?
    Ne znam da li je baš isto, ali reklo bi se "isti vrag". To su kortikosteroidni lijekovi kojima se kontroliraju alergijski upalni procesi.

Moj E ima više problema s plućima, pa koristi Tafen Novolizer (to je prašak za inhalaciju, patrona u aparatiću, udiše se jednom dnevno) i po potrebi Tafen Nasal (kapi za nos s istom aktivnom supstancom).

Evo više o tome: http://www.almp.hr/upl/lijekovi/PIL/...9-09-02-45.pdf

Prije Tafena uzimao je (ček...da se sjetim) Flixotide, ali uz Tafen gotovo da i nema nikakvih smetnji. Ne znam kako će dugoročno izgledati, ali ova zima nam je bila ok.

(Inače, to smo dobili nakon kompletnog alergološkog testiranja na Srebrnjaku - rezultati: osjetljiv na sve, a najviše na grinje i brezu).
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 05.04.2011. at 13:26

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ina zivite najnormalnije ko sto ste zivjeli. stabilizirat ce se napadi kako bude starija. velim mi smo proslo ljeto bili koma ziva , na seretidu , ventolinu , koma koma, i ni u jednom trenu nam nije zabranjeno kupanje, ili izlazak vani, a evidentno je da nam je tamo bas nesto bilo triger.
    sa astmom se normalno zivi. normalno da kada je dijete lose, da ga neces nikud voditi, ali ako samo kaslje a opce stanje je ok, prihvati to i zivi normalno
    nemoj se toliko nervirat
    ne , ne ,mi smo 8 i pol zato pitam. seretide je jaca terapija od flixotida, i daje se kod jacih problema, tj kada flixo ne drzi, i kad se povecava potreba za ventolinom. velim mi smo cijelo proslo proljece i ljeto proveli na seretidu.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ina prati prognozu peludnu a i odredjeno doba dana ne sjecam se vise koje nosi manje peludi. osim toga kod vas se jos sve pogorsava s dobi , mi kad smo isli u vrtic to je bilo koma ziva od kad idu u skolu puno je bolje, skole ipak nisu tako prljave kao vrtici. vrtici su krcati koje kakvim virusima i bakterijama koje sve pogorsavaju.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

je, je istina. i ja mislim da je ipak glavni faktor tome kaj je mojoj bolje to što je krenula u školu

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa Vidi poruku
    i
    sa astmom se normalno zivi. normalno da kada je dijete lose, da ga neces nikud voditi, ali ako samo kaslje a opce stanje je ok, prihvati to i zivi normalno
    nemoj se toliko nervirat
    Hvala! Ma, nisam se dosad nervirala, pratila sam, dijete je na terapiji, opće stanje joj je više-manje dobro, jedino kašljanje, plus što sam nesigurna prepoznat kad bi trebala na ventolin, ali ullovit ću grif,kad je bila u opstrukciji bilo joj je evidentno loše i bila je odmah hospitalizirana, ali takvu epizodu smo imali jednom. Ja sam, zbog nekih komentara, shvatila da život sa astmom znači da se podrazumijeva da se u proljeće apstinira od vanjskog zraka i okoline, a to mi je ono... koma ... .

Moje ambicije vezano za astmu se svode na to da, u razumnoj mjeri, možemo normalno živjeti, tj. shvatila sam da je to svima cilj, pa me iznenadilo ovo stoj doma i... bavi se kreativnim igrama, umjesto odlaska u park... jer po peludnom kalendaru od ožujka do lipnja u ZG-u je stalno nešto što iritira sve alergične osobe.

Mislim, sve mi je prihvatljivije od toga, nismo tipovi od zatvorenoga i to mi je velika žrtva. Rađe bi išla onda s maskicama vani, prala svako večer kosu itd. BTW, je li netko od vas koristi te neke maskice, koje se navodno mogu nabavit na Srebrenjaku - ili je to mission impossible s malom djecom?
    Posljednje uređivanje od ina33 : 05.04.2011. at 15:42

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma ne treba ti maskica .. imas ih u svakoj ljekarni btw.
    nego tko je ono trebao aerochamber ? na mibu jedna mama prodaje za 50 kn .
    Posljednje uređivanje od lunahor : 05.04.2011. at 17:20

vitika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

onda smo valjda dobili seretide jer nam je proslo proljece bilo lose s flixotideom 125 2x1, a i ove god je curka unatoc tome pocela kasljat po noci, ali nismo imali potrebu za ventolinom godinu dana.

drago mi je cure da je vasima s godinama sve bolje. mojima se samo siri lepeza alergena i pojacavaju simptomi. curka je sad u skoli u gorem stanju sto se tice astme (koristimo jacu terapiju) nego kad je bila u vrticu, ali je astma bolje kontrolirana i nemamo problema. kao manji su zavrsili svatko par puta na hitnoj radi gusenja, sad vise toga nema. to je jedino poboljsanje kod nas.

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

molim za pomoć...
    Adrian ima 4 godine i atopičar je. Do sada nije imao alergijske reakcije na pelud ali evo i do toga smo došli
    Muči me što se njegove reakcije manifestiraju kao oticanje očiju, zapravo oticanje cijelog lica i kako se to desilo ovaj vikend davala sam mu fenistil. Jutros smo dobili od doktorice sirup aerius i dala sam mu prije spavanja pola žličice sirupa. malo zatim zove me on iz kreveta da su mu oči natekle...sav je otečen, kiše, nos mu curi ko lud...
    e sad mene zanima da to možda nije reakcija na sam sirup obzirom da u uputama od lijeka stoji da je česta nuspojava aeriusa teška alergijska reakcija kao otežano disanje, oticanje, urtikarija...
    ima li netko takvog iskustva?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa aerius je najbolji lijek za alergije s najamnaje nuspojava. ne bi smjelo , ali tko zna, nisam cula.

vitika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

betty boop ja bi probala dati sirup ujutro kad je obicno djetetu dobro pod uvjetom da nema otvoren prozor po noci dok spava. mojima su ujutro oci uvijek u redu i dajem im aerius ujutro. znaci ako ujutro das aerius kad su mu oci i lice ok i onda dobije otekline onda bi mozda i moglo biti od sirupa. iako ne znam nikoga tko je imao reakciju na aerius.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moja je isto imala aerius ujutro, a već 2 godine ga ne koristi

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja sam čitala da je zabilježeno to za aerius (ali to sam pročitala na uputi za lijek), nisam čula ni od koga. Aerius nije za kašalj.. ili je? Tj. je li on više za sluznice i kožu?

vitika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

nama je aerius propisan za rinitis - curenje nosa i natecenost i peckanje ociju. mislim da ponekad moze smiriti kasalj, ali ne kod astme.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nama je bio za curenje iz nosa

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

opcenito za alergije je aerius, curenje nosa, oci, urtikarije i sl..iako i za kasalj taj alergijski.
    Posljednje uređivanje od lunahor : 06.04.2011. at 19:41

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Smirila me malo pulmologica, iako smo definitivno sve bliže dijagnozi alergijske astme, samo što nije zalijepljena, tj. napisala je "recidivirajuća bronhoopstrukcija, asthma in obs". I rekla je da je poanta priče u menadžiranju simptoma koliko se god može, a ne izbjegavanju života vani na proljeće, a ja sam nekako zabrijala da to znači život pod staklenim zvonom u proljeće i to me bilo ubilo u pojam. Danas sam opet normalna. Hvala i vama . Jučerašnji boravak vani je bio iscjeljujući... za moju glavu. I rekla mi je da se i taj cijelnoćni kašalj računa pod spazam i da je to trenutak kad trebam uvest ventolin.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 07.04.2011. at 09:23

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I rekla mi je da se i taj cijelnoćni kašalj računa pod spazam i da je to trenutak kad trebam uvest ventolin.
    tako i mi dajemo, cim krene kasalj po noci, tako je i nama nas dok rekao. cim kaslje po noci , znaci da treba ventolin.
    cure , ja sam izgubila sve nalaze od cure, od astme, srebrnjaka, crikve, poliklinike helena, sve

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

tako i mi dajemo, cim krene kasalj po noci, tako je i nama nas dok rekao. cim kaslje po noci , znaci da treba ventolin.
    cure , ja sam izgubila sve nalaze od cure, od astme, srebrnjaka, crikve, poliklinike helena, sve
    Ja mislim da Helena ima spremljeno u računalu sve, za drugo ne znam... ali vjerojatno i Srebrenjak. Ja sam izgubila cjepni karton moje cure, ako te to ikako može utješit, morat ću tražit kopiju, rekli su mi da to imaju.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 07.04.2011. at 15:31

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i mi isto tako, s time da je ipak MM mjerodavniji od mene, jer on zna iz vlastitog iskustva

Lunahor, jako mi je žao, ali nema li tvoj pedijatar kopije u kartonu? Ja sve nalaze specijalista kopiram i nosim primarnom liječniku.
    A mislim da sam već napisala da sam kupila male facikle različitih boja, za svakog od nas posebno, i onda u njima držim sve nalaze. Znam i da je dr R. imao svoju kpiju nalaza od naših predhodnih pregleda

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

meni ti fascikli za nalaze rastu iz godine u godinu, tak dsa sam već počela otvarat nov fascikle

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma srecom imaju svi sve koopije ali... na originale sam svasta olovkom pisala, a najdragocjeniji mi je zadnji sa srebrnjaka gdje sam si sve pisala sto znaci u tom nalazu, tipa pooostren sum disanja

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Prošli vikend smo cijeli proveli vani, a u nedjelju navečer gušenje.
    Na flix + ventolinu je, zadnjih 10-tak dana ponovo i na singulairu.
    Kupila sam mu ulje crnog kima Oshadhi, pa ako neko zna doziranje i način primjene?
    Hvala

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja dajem sinu kapsule crnog kima (Baraka) 2x dnevno, a ako nema (pa imamo ulje u boci) onda koliko godina=toliko kapi 2x dnevno, nakon obroka.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 08.04.2011. at 08:13

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ja dajem sinu kapsule crnog kima (Baraka) 2x dnevno, a ako nema (pa imamo ulje u boci) onda koliko godina=toliko kapi 2x dnevno, nakon obroka.
    Baralka kapsule su bezobrazno skupo. Ne znam jesu li u međuvremenu dobili neke od drugih proizvođača. Na MiB su pisai da ima i od Biofarma.

Ali baš zbog te skupoće sam ja kapsule naručila iz jedne apoteke iz Rijeke, ali su te malo velike. No moja ih bez problema proguta. O cijeni vani neću niti govoriti.
    S obzirom da ih se troši dosta, potraži jeftiniju varijantu. Ima ih i na Amazonu

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj vitika prvotno napisa Vidi poruku
    betty boop ja bi probala dati sirup ujutro kad je obicno djetetu dobro pod uvjetom da nema otvoren prozor po noci dok spava. mojima su ujutro oci uvijek u redu i dajem im aerius ujutro. znaci ako ujutro das aerius kad su mu oci i lice ok i onda dobije otekline onda bi mozda i moglo biti od sirupa. iako ne znam nikoga tko je imao reakciju na aerius.

hvala na odgovorima...
    ipak nije bila reakcija na sirup, sad mu dajem ujutro i za sad je ok, nema više otečenosti...
    noćas je dugo kašljao, onako suho, sav se izmučio, jedino što sam imala doma protiv kašlja je supremin sirup i pomoglo mu je...
    strepim od ove noći

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

betti taj nocni kasalj ti je znak da moras dati ventolin. otidjite na hitnu na srebrnjak da ga poslusaju

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

betti taj nocni kasalj ti je znak da moras dati ventolin. otidjite na hitnu na srebrnjak da ga poslusaju
    ne živimo u Zg pa i ne možemo na srebrnjak

noćas je opet imao jedan napad ali nisam čekala dugo nego sam mu odmah dala supremin, to mu je opet pomoglo...
    idemo uskoro doktorici pa ću pitati za ventolin...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

betty pitaj da te pošalju u crikvu!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Cure, imate li kakvu preporuku za (apartmanski) smještaj na Lošinju? Išli bi turistički, ne u lječilište, ali radi klime i oporavka od bolesti, planirali smo apartmane Punta ali izgleda da je sve zauzeto

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

haj kaj se desilo mojoj klinki popodne, najedamput i usnice i oči natekle, nos pun i počela grozno kašlt, nekak smo smučkali ventolin inhalaije i posle je zaspala, i nakon dva sata usnice ok, malo još oči. kaj bi to bilo, jer ova luda breza ili kaj drugo. inače prošlo 3 sata od izlaska, i 2.5 od ručka

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Sta su gadna ova vremena. Moja djeca su juce malo vise bila vani i starijem pred vece isto oci natekle, svrbe ga pa on trlja i onda jos vise nateklo.
    A prije nekoliko dana smo porezali veliku brezu kod kuce. Nikom od njih nije pokazalo alergiju na drvece, al svejedno smo se odlucili da je maknemo iz opreza.

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kakve se inace kapi kapaju? Ima neko iskustva?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ona je alergična na brezu, i znalo joj je prije do recimo dve godine pogoršati dermatitis, ali prošle godine je bilo sve ok, čak i dišni sustav u zoni breze je bil ok.

vitika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

monax
    Kakve se inace kapi kapaju? Ima neko iskustva?
    mi smo dobili preporuku na srebrnjaku da kapamo s alomide kapima za oci i stvarno nam pomaze. klinci nemaju ocnih simptoma, inace ne mogu gledati kad breza cvate, paku ih oci i nateknu strasno. jedino sto ne znam dal se moze dobiti bez recepta - mi imamo privatni recept. znam da te kapi nemaju kortikosteroida. kostaju oko 50 kn.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Cure, koliko je dovoljno apstinencije od antihistaminika (Aerius sirup, uzima 5 ml dnevno) prije testiranja na inhalacijske alergene? Testiranje nam je 18.4., je li dosta 4-5 dana prije toga da ne uzima Aerius?

vitika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

ovo nam pise na prijavnici kad se narucimo na kontrolu na srebrnjak: "Djeca predviđena za alergološku obradu sedam dana prije pregleda ne smiju koristiti antihistaminike."

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj vitika prvotno napisa Vidi poruku
    ovo nam pise na prijavnici kad se narucimo na kontrolu na srebrnjak: "Djeca predviđena za alergološku obradu sedam dana prije pregleda ne smiju koristiti antihistaminike."
    Hvala!

Calista avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

spremamo se na alergolosku obradu na srebrnjaku...trenutno skacemo iz viroze u virozu + bronhitis +jos svasta sto ne spada u ovaj topic
    ona vesela ja na rubu snage
    Posljednje uređivanje od Calista : 11.04.2011. at 13:34

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jaaao pa tek sad vidim gdje zivis. sto bi ja dala da sam blize crikvenici i dr. b. toga nema ni u zg bome. ja bome namjeravam tamo na pregled kad krenemo s opst. makar zivim 250 km daleko , ali za kvalitetnog doktora se isplati on mi je glavni , a srebrnjak i ostali su mi tak, rezerva

uzmi uputnicu i tam se mozes lijeciti, odlicna usluga, od sestara do lijecnika

mi jucer bili u prirodi, sumi i vinogradu i l. se odmah osula oko usta. srecom se povuklo bez iceg. kuc kuc

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

lunahor, kolko kapljica ventrolina mješaš za cure ?

zajecka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ma ne treba ti maskica .. imas ih u svakoj ljekarni btw.
    nego tko je ono trebao aerochamber ? na mibu jedna mama prodaje za 50 kn .
    ja ja a di na MiBu ? A jel kasno palim.
    Nisam vidjela.

zajecka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj zajecka prvotno napisa Vidi poruku
    ja ja a di na MiBu ? A jel kasno palim.
    Nisam vidjela.
    našla sam !!!!
    hvala !!!!
    Nego evo nas sa Srebrnjaka, ono sam se nedavno javila zbog
    starijeg koji ima alergijski rinitis, visoka alergija na grinje, te
    al. astma koju ćemo dokazati ili ne u 10mj. met. testom, možda
    Dokt. nije sigurna, a možda odemo prije i privatno na spirometriju,
    na neke druge pretrage od ovih koje smo obavili (savjetovao Richter).
    Trenutno smo na Flixotidu, ventolin nam nije uopće potreban, još iskašljavamo hripavac, kako nas ovo prolječe očito ne brine, ok smo.

Nego curka, satalno kašlje, već duuugo na rinolanu, i eto sa srebrnjaka nalazi, alergija na lijesku, grinje i neki konzervans. Iako dosta lagano ali smo si sami krivi, tek 3 dana prije testiranja smo ukinuli rinolan tak da za 2 tjedna idemo opet. Bris nosa je uzet, čak se spominje i GERB, jer ju boli ispod rebra, podriguje.
    Iako uzet je iz krvi UIgE.
    Spirometrija je odlična, sve iznad 100% sad vidim kak je sinku grozna na 80%.
    Uz alergije, imamo kronični laringitis, at. dermatitis.
    Trenutno grozno laringitički kašlje, promukla je već duže vrijeme,
    iako spava cijelu noć, samo navečer i ujutro se nakašlje, par puta na dan.
    Ali kad ju čujem kako to zvuči
    Dajem joj toplog čaja, kalcija kaj još mogu ???
    Iako nam je dokt. rekao do kontrole za 2 tjedna ništa ne uzimati bez terapije, valjda hoće vidjetui jasnu situaciju.
    Kak da joj sad pomognem ? A i inače osim Rinolana.
    Posljednje uređivanje od zajecka : 12.04.2011. at 12:07

zajecka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

I ak znate kaj o Gerbu ? Simptomi ?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cuj meni je kod z. bila sumnja na gerb pa je ostao onaj drugi slicni LPR. preporuka ; umeboshi kuglice povremeno protiv kiseline (prirodno i smiju djeca ) te caj iz dm od anisa- kima i aaaaa fenchel (nemrem se sjetiti kaj je to ) ali to je jedan caj s ta tri sastojka, http://www.hokohoko.com/Fenchel.3128.0.html , imas od alnature i bas od dm, ovaj od dm je po 7 kn a ovaj duplo skuplji. fini je. ja ga dajem curama svaki dan i nema problema vise. to mi je preporucila pulmologica kao ucinkovit nacin za astmu uzrokovanu gerbom jer izbija zrak iz zeluca koji onda potiskuje pluca pa dolazi do opstrukcije.
    zajcka pisali smo prije jedno 8 str o tome.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://forum.roda.hr/archive/index.php/t-34459-p-6.html
    tu smo pisali na kraju str.
    forum je spor do bola

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

z. BILo maloprije lose, kao nije joj dobro, gusi ju u grlu, pa sam joj dala prvo kuglice umeboshi (iz bio i bio ) i kako joj nije bilo bolje, dala joj ventolin i bilo joj bolje. bit ce da ju gusilo ipak. kad ce vise skuziti i one same sto ih i od kuda gusi. da bilo bi smijesno da na danasnji dan nismo dali ventolin bar jednoj kad vec 3 godine u datum (10, 11 .4.) uvijek netko zavrsi u spazmu .

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

unahor, kolko kapljica ventrolina mješaš za cure ?
    za 20 kg tezine 8kapi u 2ml fo.za z.koja je teza , oko 23 kg 10 kapi u 2 ml f.o.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •