Stranica 55 od 92 PrviPrvi ... 545535455565765 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,701 do 2,750 od 4557

Tema: bronhiticari, astmasi, sinusasi - kako je? 3. dio

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

http://www.thalasso-ck.hr/home.asp?l...&id=4&akcija=1

tko me može iz ZG-a uputiti tamo na liječenje tj.dijete...pedijatar ili ovoi s Srebrnjaka (može li se uopće iz Zg-e tamo preko HZZO-a)..mogu li roditelji biti u pratnji?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

u crikvu možeš na samo tri načina:
    - da dete dobije smještaj i ak imaš sreće i ti dobiš uz nju ( nažalost to ti nebuju priznali, samo djeci s pp daju i roditelja, drugi roitelji plačaju sebi smještaj)
    - da ideš na uputnicu terapije i pregledi, a sama si platiš smještaj
    - da sve platiš

malo si pogledaj stranicu od crikve, imaš puno pitanja i odgovora ( jedno je i moje) pa ak imaš pitanja, možeš i tam postavit, brzo ti doktor odgovori.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ok hvala...a što ti zači pp-djeca s posebnim potrebama (a kojem smislu)?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jelena jeste bili ove godine, kad idete ? mi smo od 20.6.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nismo bili, vjerovatno ni neidemo bar ne prije kraja ljeta.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
    ok hvala...a što ti zači pp-djeca s posebnim potrebama (a kojem smislu)?
    ak imaš pravo na njegu ili nekaj jako specifično, ovo tvoje nije dovoljno specifično, bar su meni tak rekli, pa mi se isplatilo više da celu familiju zemem i otiđemo 2 tjedna u Crikvu, mi bili prošle godine za Uskrs

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

imala sam pravo na njegu do 3g
    uglavnom cjenike ne mogu otvorit
    poslat ću ti pp kad nađem vremena da te pitam neke stvari

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

cjenik ti je cca 299 kumića na dan, meni preveć

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Vidim da nitko ne piše, znači da je , hvala Bogu , svima dobro. A kod nas upravo suprotno. 15 dana nakon prekida terapije D. uhvatio takav spazam , da još od straha nisam došla k sebi, i eto već par dana samo o tome mislim, da li da na svoju ruku vratim terapiju , ili da zovem F. , da nekako nabavim tabletice singulair jer naravno da granula nema...Bili smo na kontroli na Srebrnjaku ( inače trebali smo ići 21. ovaj mjesec ali su nas zvali da dođemo ranije ) , bili smo prije vani nego unutra , ono rekordno brza kontrola. Mislim si da je baš činjenica da je bez ikakve terapije razlog tako teškom stanju, jer do sada je D. ako nije bilo singulaira barem koristio flix. Nešto mi je poznato da samo dr. sa Srebrnjaka prekidaju terapiju preko ljeta , ispravite me ako griješim.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

konacno forum proradio
    i mi obavili kontrolu na sreb. nismo cak ni cekali dugo. sve ok. skinuo i nas prek ljeta s lijekovima. od nedelje smo na moru . pozz

vitika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

mojim klincima doktorica (srebrnjak) uvijek skine terapiju preko ljeta s tim da kod curke to uvijek sve super funkcionira, a sin mi pocne tesko disati 4 dana nakon sto mu prestanem davati flixotide. i svaki put nam doktorica kaze da probamo i mi probamo. i kad krene s teskim i ubrzanim disanjem mi ga vratimo na terapiju. ocito na moru postoji neka trava koja cvate cijelo ljeto i smeta mu. tako da je on jadan non stop na terapiji. ali ipak se svako ljeto nadam.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I nama dobro, i mi se preko ljeta skidamo, prošle godine nije bilo problema, ali su se vratili doslovno maltene nakon jedne prospavane noći na kontinentu, jer je već tad bio prvi infekt koji smo svi pobrali pa je opet trajno (mislim, za do novog ljeta) uveden flix negdje početkom 11., kako kašalj nikako nije stajao. Za ovu godinu je isti kao plan - nastavljamo s prvim infektom... iako, priključuje se kolektivu pa mislim da ćemo o tome još malo razgovarati.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 16.06.2011. at 14:23

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Tj. ja bih ga najrađe ponvono uvela 2 tjedna prije priključenja vrtićkoj ekipi.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Vitika, znači maleni je stalno pod terapijom , od kad je tako ? Jeste kad koristili singulair ?

vitika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

CAPPY pokusali smo sa singulairom, ali mu nije dovoljno. svako curenje nosa (bez obzira dal dobije temperaturu) je zavrsavalo kasljanjem i teskim disanjem i ventolinom. a lepeza alergena mu se u zadnjih godinu dana prosirila tako da nema peludi na koju nije alergican + dlaka macke + grinje.
    sad ce biti skoro 2 godine da je stalno na flixotidu. ne znam koliko je to lose.
    jedino sto nam doktorica nije nikad probala dati singulair preko ljeta kad u principu nije nikad bolestan i u doticaju s virozama.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nama se uvijek na moru pogorsa i zavrsimo na terapiji, nesto i njima na moru smeta sto cvate samo dolje. no sve sam ponesla, i veselimo se moru unatoc svemu

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Pozdrav.
    Mi evo muku mucimo sa laringitisima Svaki mjesec bar jednom ima napadaj a kaslje svaki dan suho. I to nocu i nakon budenja, preko dana ne (osim kod napadaja). Smrca vec par mjeseci. Ima neki blagi dermatitis po obrazima koji bukne navecer doma ili na odredenim mjestima u prirodi. Takoder se zna osipati po rukama (najvise dlanovi) i oko usta ponekad nakon jela i branja cvijeca naprimjer. Kad je pod claritinom simtomi su blazi al su jos uvijek tu.
    Prick test na 24 alergena je negativan, i ige na njih 5 takoder. Ukupni ige je blago povisen, a nalaz eozinofila u nosu je pozitivan. Kaze pedica da je rijec o alergiji prvenstveno vizavi njegovih simptoma. Jedino moramo vidjeti dali je i laringitis alergijski. U petak idemo alergologu opet sa nalazima pa cemo vidjet. Danas evo opet jace kaslje, mislila sam da ce bar biti sad bolje kad zatopli al nije.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a gdje se lijecite jaffa. ? uzmi si za laringitise pulmicort respule i elektricni inhalator ako ga nemas. spasava

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

U Klaicwvoj, tamo smo najprije dosli na red Imamo elektricni inhalator. Za respule sam citala bila, nismo ih jos nabavili. Gdje ih ima? Hvala

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

tko mi može reći kada vama il vašoj djeci alergičnima na ambroziju počinju simptomi?
    naime mom malcu je koma od ambr, trebamo se dogovorit kad točno ćemo na more pa zato pitam. surfam i vidim da cvate od 4. do 9. mj al kad je u zagrebu najgore? od početka 8. mj? kraj 7.? sredina 8. ?

vitika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

moji su oboje alergicni na ambroziju. na krku smo do 20.8. i obicno tjedan dana prije toga pocinjemo s terapijom jer iza 20.8. u zg ima dovoljno peludi ambrozije da im smeta. oboje su jako alergicni na ambroziju (+6). najgori nam je kraj kolovoza i cijeli 9. mesec u zg, a pelud nestaje s prvim mrazevima.

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

nama je dr. savjetovala da dodemo na more. problem je što ne znam KAD točno bi mi bilo pametno otići na more. malo mi je zeznuta situacija, imamo stan na moru al se dogovara više nas oko tog stana pa recimo da sam već okasnila s dogovorom. uglavnom zagrepčani što kažete, ne trebam prije sredine kolovoza?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bili na pregledu,cure su granicne s obzirom na opstrukcije al i dalje bez terapije.i ja bila kod pulmologa i dr kaze da imam astmu cought varijantu,dobila singular navecer i alvesco ujutro.

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

lunahor gdje se kontrolirate? nisam znala da i cure i ti imate problema. na što ste vi alergični? vidiš da sam neupućena. :/

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

NA srebrnjaku a trenutno smo u talasoterapiji,alergija na pelud trava.

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pozz
    trebam savjet.
    greta je inače asmatičar sa brdo alergija ( na trave, korove, ambroziju, prašinu, mačku, lješnjak, kikiriki, perije...)
    sa flixotideom je stvar do nedavno relativno bila po kontrolom. Svakih dva, tri mejseca upale grla, angina, curenje nosa i sl. ali to je donekle i uobičajeno za vrtičko dijete.
    u posljednja dva mejseca je četiri puta imala strašne urtikarije,
    prva dva puta po mojoj pretpostavci od encianovih zoo vitamina, onih malih životinjica. Prestala ih je uzimati.
    treći puta uz gnojnu anginu i završili smo oet na injekcijama.
    Četvrti puta uz blažu upalu grla ali više rinolan a ni dexa nisu pomagali. Onda su nas hospitalizirali, doveli u red i pustili.
    Sad ima terapiju aerius sirup, flixotide i ventolin po potrebi. Liječnici pretpostavljaju da su u pitanju konzervansi.
    testiranje je moguće za nekih dva, tri tjedna kad se organizam očisti od lijekova.
    E sad,
    trebam savjet- što posebno izbjegavati od hrane, koja hrana je ok, što nema konzervansa i ima li netko slična iskustva.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj ivaa prvotno napisa Vidi poruku
    E sad,
    trebam savjet- što posebno izbjegavati od hrane, koja hrana je ok, što nema konzervansa i ima li netko slična iskustva.
    definitivno nekaj kaj ti možeš doma skuhati, zemeš čisto i jedinstveno i ubaciš u kuhalicu, tipa krumpir s brokulom i puretinom, mrkva s mahunama, grašak , voće,
    znači sve kaj nije sušeno ( bilo voće, povrće ( izuzev graha), suhomesnati proizvodi), hrenovke, paštete i ine konzervirane patvorevine, konzerve, kečapi i slične inačice, do majmoneza i ostalog. probaj i kruh vidjet neki napr. gazdin od frumentuma, ili napravi sama doma.
    znači zamisli si da živiš u prašumi kaj bi tam našla osim glista???

E sad pošto je tvoja vjerovatno naviknuta na životinjska carstva, kikače, smokače i slične patvorevine morat ćeš je jako zauzlati ( i jako očeličiti svoje živce) i jako pazit na nju i na sve koji se bave oko nje, počevši od muža , bake do vrtića, čak i tete s petog sprata.

Sretno!!!!!

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

uf ivaa sjećam se tebe i grete još s ljetnih odnosno ti si bila na proljetnim trudnicama 2007? nisam znala da je greti tako loše, baš mi je žao. ja ti nemam ništa pametno dodati na tvoje pitanje, mislim da ti je jelena dobro odgovorila.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

jedino može jest suhomesnato ak je tvoje znači bez konzervansa ( a višak možeš prosljedit slobodno i meni), i daj izbaci vegete i slične soli začinjene soli, daj detetu voće i povrće i nepatvorene namirnice.

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

hvala na savjetima.
    jučer sam kupila vegetu natur. piše da nema ništa osim sušenog povrća.

Mi od njenog rođenja imamo tu (ne)sreću da se borimo sa klopom. Nikad ništa nije htjela jesti a tako ni sad nije previše zainteresirana. Pogotovo joj ništa ne znače slatkiši, sokovi i slično. Dnevni domet je jedan prutić kinder čokolade i smoki bez kikirikija i to ako netko drugi jede pa bi i ona.
    Nije neki fan hrenovki i salame, paštete ne dajem nego najviše voli slaninu. Moji starci imaju domaću i to najčešće jede. Kobasice, šunke i ostalo nije nikad.
    Kuhano jede sve, povrće, juhe... tako da nam i neće biti neki ekstra problem se naviknuti na malo stroži režim prehrane.

samo sam ja malo pogubljena.... jučer sam sat vremena u dućanu čitala deklaracije i e-ove. užas čega sve ima u hrani....
    jel dajete voćne jogurte?
    koje mlijeko?
    ja sam joj sad dala rižino, dok joj se još čisti organizam od alergena, a prije je pila kozje domaće.
    doktorica mi je rekla da je ista stvar kravlje i kozje, nema neke razlike...
    Posljednje uređivanje od ivaa : 29.06.2011. at 09:51

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nemoj voćne, radije obićni i unutra smučkaj neku voćku, ak možeš daj domaće kozje

a vegetu nemoj kupovno možeš i sama napravit, ili jednostavno naribaj malo svježeg povrća pred kraj,
    i da pošlji mi malo tog domaćeg špeka

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zašto moraš koristiti vegetu? Meni ona definitivno pokvari okus hrane, a sigurno ima konzervansa ili već nečeg drugog. Tio što piše Natur ne znači da je prirodna, nego joj je to ime koji su joj dali proizvođači.

Mislim da su ti problem i boje u bonbonima i vitaminima. Zašto joj ih daješ? Pretpostavljam za jačanje imuniteta. Probaj ga ojačati nečim priprodnijim - mi imamo dobrih iskustava sa uljem crnog kima, a sigurna sam da ima i drugih korisnih jednako prirodnih stvari.

Meni ostalo iz njene prehrane izgleda skroz OK. naravno, osim voćnih jogurta. Ako baš hoćeš da ih jede, kupi običan jogurt i dodaj voće, jer ovi gotovi su opet puuni boja.

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

e to za voćni jogurt sam i mislila... jučer sam u obični stavila ribizle i bilo joj je fino.
    bombone smo eliminirali, dodatke za jačanje imuniteta isto. Sad dolazi ambrozija a ona je jako alergična na nju, pa sam htjela pojačati imunitet prije toga....
    ulje crnog kima uzima MM, iamm ga doma, okus je koma.
    Misliš da joj to smijem dati sa četiri godine, čitala sam kao da nije za dejcu. Ako da, u kojoj količini?
    a na natur vegeti se kunu da nema konzervansa. pokušat ću ju izbjegavati, jer Greti je ne bitno jel jelo slano, začinjeno ili ne.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam davala kapsulirano. jednu dnevno - ne znam kolika je količina ulja u kapsuli - zaboravia.

Mislim da joj možeš dati jednu kapsulu - tada se okus ne osjeti. ma sigurno je bolje od bilo kojeg vitaminskog pripravka. Počni joj davati odmah, prije no što počne sezona ambrozije. Ja sam počela možda dva mjeseca prije cvatnje lijeske. Čak je za djecu od 7 godina dozvoljena i veća količina ulja ali ja nisam daval

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

To je strasno koliko nas strepi od ambrozije. A ona obicno traje i traje...

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ej alergičari, jesi vam djeca cjepljena?
    moja G je zadnji put cjepljena ono sa 6 mj.
    ili možda 9, više ni ne znam.
    onaj moparu nije primila a ni ništa poslije.
    ako nisu, jel imate preporuku alergologa da se ne cijepi i kakve su reakcije pedijatra i ostalih.
    mi dobili bez bada potvrdu za vrtić iako nije cijepljena. i sad mi je alergolog rekao da ju ni ne treba cijepiti.

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj tanja i jelena prvotno napisa Vidi poruku
    To je strasno koliko nas strepi od ambrozije. A ona obicno traje i traje...
    mi na sreću sljedeći tjedan idemo na more i ostajemo do kraja osmog.
    nadam se da ćemo izbjeći najgore.
    šta mislite jel joj trebam davati flixotide i aerius i tamo?
    Posljednje uređivanje od ivaa : 01.07.2011. at 01:22

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nama je doktorica rekla da ga izbacimo prije odlaska, ali bumo za svaki slučaj uzeli sve sa sobom
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 01.07.2011. at 06:24

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Obavili i zavrsni pregled,l.je ok,a z.je jos losija spirometrija no kod dolaska.no ostavila ju doktorica bez terapije,budem sutra doktoru nasem mail poslala s nalazom spirom.inace je ona ok.dobili smo preporuku da dodju na 3tj a zadnji put nam frkov.jedva napisao preporuku,jos je komentirao da nam nece dokt.dat uputnicu jer hzzo kao nikom ne odobrava vise.

sammy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mame alergičara na hranu pomagajte.
    Mi prije tjedan dana bili na testiranju iako sam se ja nadala poboljšanju šokirala sam se. Na prick testu sve dosadašnje alergije su tu (jaja, mlijeko, soja, riba....) ali ono najgore imamo još neke nove. Pozitivno nam je brašno i gluten, a histamin je nevjerovatnih 11mm.
    Sad već tjedan dana ne jede kruh i nemam ideju kako da joj napravim kruh od čistog kukuruznog ili rižinog brašan? Da li vi imate kakav recept budući da ni brašno bez glutena ne dolazi u obzir (po riječima alergologice to je i dalje brašno koje je kod nas pozitivno).

Sad trenutno jedemo krumpir i rižu na 101 način, ali najgori su mi doručak i večera jer zbilja nemam ideja.
    Dobile smo i preporuku za Crikvenicu, ali smo se dogovorile da bi to išle na proljeće budući idemo u privatom aranžmanu 3 tjedna na more, a imam i drugih dvoje klinaca.

sammy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mame alergičara na hranu pomagajte.
    Mi prije tjedan dana bili na testiranju iako sam se ja nadala poboljšanju šokirala sam se. Na prick testu sve dosadašnje alergije su tu (jaja, mlijeko, soja, riba....) ali ono najgore imamo još neke nove. Pozitivno nam je brašno i gluten, a histamin je nevjerovatnih 11mm.

Sad već tjedan dana ne jede kruh i nemam ideju kako da joj napravim kruh od čistog kukuruznog ili rižinog brašan? Da li vi imate kakav recept budući da ni brašno bez glutena ne dolazi u obzir (po riječima alergologice to je i dalje brašno koje je kod nas pozitivno).

Sad trenutno jedemo krumpir i rižu na 101 način, ali najgori su mi doručak i večera jer zbilja nemam ideja.
    Dobile smo i preporuku za Crikvenicu, ali smo se dogovorile da bi to išle na proljeće budući idemo u privatom aranžmanu 3 tjedna na more, a imam i drugih dvoje klinaca.

sammy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

A sad sam nešto smrdala s postom
    Zaboravila sam još napisati da nam je sad i meso (teletina, svinjetina) kao i Na benzoat pozitivni. Joj hranimo se takooo jednolično i inače sam bez ideja kod kuhanja, a sad s ovim limitiranim namirnicama katastrofa. Piletina, puretina, riža i krumpir su glavne namirnice svakog obroka. Ako imate ideja ili gdje bi mogla nači nešto zanimljivo bila bi zbilja zhvalna.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i mi se tak hranimo,pa i ja .
    Ja ti svojem spečem nekaj slično ko polpete od bezgluteisnkog brašna ( to dobim na recept) malo gušće od palačinki, a i takvu smjesu još gušćiju stavim u vafel aparat i to nam je kruh,jer moj ne jede ni kvas.
    i palačinke radimo od tog brašna, malo gustina s bezgluteinski+ voda i ulje i pečer na skoro suhoj tavi.

Sretno,znam kak ti je

sammy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Jelena tnx, ali mi ne smijemo ni to bezglutensko čudo. A ništa nadam se da ni to neće vječno trajat!

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

vidim da ste malo skrenule na alergije na hranu.

ja se malo vraćam unazad pitati kako je alergičarima na ambroziju? jel vam počelo išta?jel to ambrozija u punom cvatu dolazi kasnije il je ove godine zbog kiše sve kasnije? meni i sinu nije ništa za sad, planiramo na more 10.8. nadam se da ćemo izdržat do tad bez nekih težih simptoma.

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj lukava puščica prvotno napisa Vidi poruku
    jel vam počelo išta?jel to ambrozija u punom cvatu dolazi kasnije il je ove godine zbog kiše sve kasnije?
    baš sam se ja to pitala. F od prekjučer na flixo ujutro i navečer i jedan udah ventolina prekjučer. nasonex svako jutro isto od prekjučer u nos. kašljucao cijelo vrijeme svaku minutu. od kad sam uvela terapiju (i vjerovatno pogodila) ne kašlje gotovo uopće. ne znam jel to ambrozija ili kaj drugo?

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mi smo ok duže vrijeme, pa nam je ostalo pulmicorta, pa evo imam za ponuditi DVA PAKETA SA PO 5 AMPULA PULMICOTRA SVAKI PAK, spašava kod napadaja asme i laringitsa, daje se na inhalator, po preporuci drRichtera, kupuje se u Austriji. Ako kome treba neka mi se javi na pp.

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

suzizana ja ne kužim kak moj mali nikakve simptome nema. ..

sammy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mi nismo alergični na inhalacijske alegrene, ali od jučer hropti i kašlje. Danas idemo do pedice. Ne pomaže ni Flixo 2x2 potiska kao trajna terapija. Jedva čekam more pa nam možda bude lakše i disati, a i koža će joj se nadam se očistiti.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hm zanimljivo i ja i l.poceli kasljat..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •