Stranica 57 od 92 PrviPrvi ... 747555657585967 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,801 do 2,850 od 4557

Tema: bronhiticari, astmasi, sinusasi - kako je? 3. dio

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

što se tiče davanja claritinea- baš sam uzela povijest bolesti i piše vlaritine pola žlice ujutro. eto, začudilo me što piše.

meni se čini da je moj Š navukao na ovu alergiju još neku vrtićku virozicu - počeo je iznenada produktivno kašljati a iz nosa cure žute šmrklje.

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

negdje sam surfajući pročitala da je neka žena napisala da je kod djeteta koje koristi flixotide primijetila zatvor stolice- jel kod vas ostalih korisnika isto takav slučaj?

vitika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

moj sin koristi flixotide sad vec drugu godinu i nema nikakvih nuspojava, a i da ima zatvor stolice vjerojatno bi najzadnje pomislila da je to od flixotide-a

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne, ide druga godina. I super raste (negdje je to navedeno kao nuspojava, mislim rijetka). Niti na karakter nisam primijetila učinka, žešća je bila već po rođenju. Tako je kod moje male - kuc-kuc.

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ajd dobro, utješile ste me. naime imali smo s tim gadnih problema, treperim nad svakom žlicom koja ide u usta.
    da, čitala sam i ja nuspojave i vele da ako se koristi kontinuirano da može smanjiti rast... zbunj:

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ma nemam vremena za pisati, Lunahor ne ljutim se (gdje je onaj smajlić što ti maše?)
    Radi se o tome da svi znaju za naše probleme i alergije.
    Uz to najviše boli što su sve med. sestre, nemam im šta objašnjavati o astmi.
    Šta tek drugi misle o mom kašljavku malom?
    Pogledi i trgovini ili usput me ne bole, boli me kad mi netko poznat tko zna da muku mučimo s terapijom i simptomima tako primitivno regira.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj jkitanov prvotno napisa Vidi poruku
    Pogledi i trgovini ili usput me ne bole, boli me kad mi netko poznat tko zna da muku mučimo s terapijom i simptomima tako primitivno regira.
    x

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi nismo s dijagnozom iz naslova topika srećom, ali vi imate puno iskustva s inhalacijama

dakle, maleni će sad 4 mjeseca i navukao je neku virozu, pedijatar rekao jučer da su pluća čista, nosić je pun prozirnih od kojih kašlje i ponekad povraća. Nosić nastojimo čistiti a danas smo kupili inhalator (respira UZV) pa me zanima koliko puta na dan inahlirati, koliko treba trajati inhalacija, možemo li još nešto dodati u fiziološku (efedrin, garasone, eterično ulje...)?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ne bi s nicim na tvom mjestu pogotovo ne s nicim sto si navela. ni slucajno. beba ti je full premala za to a i sama kazes da je viroza.. ja ga uopce ne bi tako malog inhalirala ..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lunahor, mi smo sredjeg uredno inhalirali u bolnici kad je imao 3.5 mjeseca, znam da to nije bila samo fiziološka nego su još dodavali nešto (imao je bronhiolitis) i čini mi se inhaliranje puno manje agresivno od čokanja

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nije samo do dobi vec do dg, drugo je bronhitis a drugo obicna viroza.pitanje je koju kolicinu i koje od navedenih lijekova koje si navela smije beba.bronhiolitis je opasna bolest za bebe pa se kao i kod bronhitisa nekada i daju lijekovi koje tako mala beba inace nesmije no lijecnici ocijene da zbog teske bolesti ( u koju bronhiolitis i bronhitis kod 3,5 mj bebe) gdje i zivot moze biti ugrozen pod nadzorom daju lijekove koji i nisu za bebe no ocijene manje zlo a i znaju kolicinu . Ja na svoju ruku ne bih dala ni fiziolosku takvoj maloj bebi.cokovi su samo izvlacenje sekreta a lijecnici sigurno znaju sto je manje agresivno i bolje za bebu.Najbolje da pitas dr Richtera ( on je strucnjak za inhalacije, pedijatar s velikim iskustvom) na cybermedu ,on ce ti dati najbolji savjet,strucnjak je i odmah ti da konkretan savjet

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lunahor, hvala na savjetu, njega se nisam sjetila. Registrirala se i čekam povratni mail. Danas smo bili na kontroli i pedica je rekla da slobodno inhaliramo fiziološkom, a uvalila nam je fenistil kapi za slučaj da čujemo laringealni kašalj/promuklost. Ja nikad to nisam čula pa niti neću znati prepoznati pa nismo niti davali.

lisica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

pituljica- usisavaj mu sekret da ne izazove neku bakterijsku infekciju a i da se ne spusti na bronhiole.
    Moj mališa je sa mjesec dana završio u bolnici zbog bronhiolitisa-kad se sjetim koliko se namučio, jednostavno radim sve da se to ne ponovo. Dobio je još 6 bronhiolitisa od tad čim zaslini jurimo pedijatrici po Ventolin. Imamo kompresijski inhalator i za male bebe je taj korisniji od UZVučnog -ima neke veze sa česticama koje idu dublje sa kompresijskim. Sad smo na babihaleru jer dr. smatra da tako lijek direktnije stigne do bronhiola. Ne daje mi nikakve kapi za prevenciju tako da ni ja ne koristim inhalator nego po ppreporuci pedijatra. Ispirem sekret fiziološkom i izvlačim ga.
    Što se bronhiolitisa i bronhitisa tiče-to je ista boest-male bebe imaju sićušne bronhe-bronhiole i opasno je utoliko što se sluz omota oko tih bronhiola i može doći do zatajenja pluća. Obzirom smo mi u par dana viroze-RSVa došli korak do toga da bude prekasno detaljno smo ispitali dr. u Klaićevoj.
    Posljednje uređivanje od lisica : 19.09.2011. at 10:16

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hm, l. mi opet bolesna, ovaj tjedan je bila ok, i opet nocas tj jutros krenuo kasalj, slajm, nos, grlo ... kaj je to ove godine ? idem gledat kaj sam lani davala za imunitet

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i kaj si joj davala?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kolostrum od symbicort

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Bokić, curke ima koja onaj fantastični broj moba, od sestre kod koje se naručuje za pregled kod dr,Badouena u Vinogradskoj bolnici (valjda se tak piše), ja sam ga negdje imala, al sad više ne znam gdje je.
    Prošli puta smo zvali valjda 10 brojeva dok nam nisu dali taj neki njen mob.
    ASO - titar mu je bio 850, sada nakon 2,mj 450, normala 150, ima netko nešto slično sa nalazom?
    Šta su vam rekli?

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ima netko pulmicorta za prodati?

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj romi prvotno napisa Vidi poruku
    Bokić, curke ima koja onaj fantastični broj moba, od sestre kod koje se naručuje za pregled kod dr,Badouena u Vinogradskoj bolnici (valjda se tak piše), ja sam ga negdje imala, al sad više ne znam gdje je.
    Prošli puta smo zvali valjda 10 brojeva dok nam nisu dali taj neki njen mob.
    ASO - titar mu je bio 850, sada nakon 2,mj 450, normala 150, ima netko nešto slično sa nalazom?
    Šta su vam rekli?
    091 768 3905

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa Vidi poruku
    hm, l. mi opet bolesna, ovaj tjedan je bila ok, i opet nocas tj jutros krenuo kasalj, slajm, nos, grlo ... kaj je to ove godine ? idem gledat kaj sam lani davala za imunitet
    A ulje crnog kima? Nama se ono pokazalo odličnim

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hej curke. sta ima, jeste na terapiji ? ja se jos dvoumim,l- mi je slajmasta i kasljuca ali nista bitno i ne po noci, nos zacepljen, spricamo avamys, z. kasljuca isto suho. nisam ni sama pametna jel da ih stavim na terapiju ili ne.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sam prvi puta odlučila ne vraćati ga na flixotide, jer već godinu dana nije imao bronhitis.
    nama su ostale jedino muke po laringitisu, ali on te viroze onda prilično dobro odradi.
    sad sam tako odlučila, a vidjet ćemo što će se iz toga izroditi.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i još uvijek tražim pulmicort, ako netko ima.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je pulmicort respule odlican lijek, dajem ga uvijek dva tri dana samo a rijesi probleme i napada astme i laringitisa. ma steta sto nije kod nas registriran. puno ucinkovitiji od flixotide i singulaira i bilo ceg drugog.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moj mlađi se preporodio nakon slane sobe. Kako će biti dalje - ne znam... Ovaj tjedan idemo na kontrolu pa ćemo vidjeti. Trebali bi se vratiti na Tafen od 1. 10. ali to ovisi o nalazu. Baš me zanima... Inače, dijete ima prohodan nos, diše, pjeva, nije promukao i super mu je. Izgleda da je takva godina da mu je baš dobro (njemu je smetala vlaga).

Stariji povremeno kiše, ali to krpamo kapima za nos. Njemu nije tako vidljiva blagodat slane sobe, ali sve u svemu - zadovoljna sam. Vidjet ćemo što će reći doktorica, ali za sada mu se čini da im ne treba ništ.

zajecka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Evo i nas, žalosna sam jer nismo uspjeli napraviti niti 24 satnu PH metriju, niti kod ORL-a pregled sa onom sondom.
    Ova moja je toliko tvrdoglava ili se toliko boji, ne znam više,
    ali urla i baca se da nisu mogli ništa.

Dijagnoza nam je iako neutvrđena Gerb i sumnja na LPR.

Na Controlocu smo ima tjedan dana. Moramo na pregled na Srebrnjak s nalazima od otorinca a nemamo ih, a niti išta drugo što bi utvrdilo ili ne bi neku dijagnozu.
    Baš sam jadna i ne znam što i kako dalje.

Jel znate možda nekog Otorinca možda private da je dobar pedagog pa da uspije gurnuti nekaj u nos mojoj tvrdoglavki.

Kako da ju uvjerim da je to za njeno dobro ?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

zajecka si probala kod marna u klaićevoj,moja muje odmah otvorila i usta,nos idušu,a kod tolića ko ukopana. Kolko je to tvoje čudo veliko,moja je bila od 2-4 godine tad.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A gdje ste bili? Dobar ti je bodoen u vinogradskoj, radi privat u pol. Echo

zajecka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Bili smo na Rebru, ma prek veze je to bilo jer smo natrag
    na kontrolu naručeni za 4 tjedna pa što prije da napravimo a ono niš.
    Moja je 6g, sa 2-4g. ona je otvarala usta i nos svima, sad je već
    zmaltretirana raznim doktorima i pregledima i veća je pa sve kuži.

Gledam da idem privatno pa da doktor uzme vremena za moju.
    Ionako moram uzeti go taj dan jer nemrem van sam tak a onda
    idem private.
    hvala curke.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moja i sad otvara i usta i nos i ima skoro 6. svako malo kod nekog doktora, pa malo pikanja , pa ovo pa ono. Kod moje pali da ak dobi nekaj tam kod doktora ili tete pikalice onda bude dobra, tak da imamo cijeli set šprica i epruveta doma, možeš i ti uzet nekaj kaj ona voli pa to reci sestri da doktor da maloj.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 28.09.2011. at 14:27

zajecka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

moram se nasmijati jelena , ali u pozitivnom smislu, nema kod moje, može ona dobit
    avion sad al niš ne pali dok ona sama ne odluči što će i kako će. Gle razgovaramo i objašnjavmo
    joj stalno, može dobit batine (iako ne dobije naravno), kazni koliko oš, niš od toga.
    Ali to je samo vezano uz doktore koji bi joj radili nešto što ona ne zna što je to.

Tako je bilo i s vađenjem krvi iz vene, prvo je šamarala sestre koje su je držale,
    a sad kad zna da ne boli, bez problema daje ruku. Praksa valjda.

I vjeruj mi imam i ja prvo dijete koje surađuje da ne možeš vjerovat,
    valjda puno odraslih ne bi dalo da im se radi to što su njemu,
    ali on ima srama i poštovanja nekog iako se boji i više
    od nje, ova mala kokoš nema i nije ju briga.....grize sestre
    oko sebe.........uf

naručili se privatno kod Bodoena. Javim kak je prošlo.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ak kod njega ne uspijete nemorate dalje ni probavat

kod njega je moja z. ista kao tvoja u toj dobi jedino donekle suradjivala
    i dan danas se ona boji

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i z. prokasljala , na ventolinu je. bas je imala napad kaslja . sad je ok. ali uvodim terapiju objema.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

I p. Je na flixotidu do daljnjeg. Bili na srebrenjaku, nema dr. F. Duga dr. Nas je tako povrsno odraila da zalim 2 sata izguljenog vremena, ali odradilo smo s. Test. Sta znaci respiracija 28 posto?
    Prije cca 4 tj. Sam privat otisla kod dr. Č. koji mi se svidio, a i ima malo drugačiji pristup lijecenjenju On nije za varijantu da je dijete cijelu godinu na lijekovima, jer tada ne mozemo pratiti eventualne uzroke tegoba, zbog pot. Alergena, jer p. Ocito ima nespec. Alerg. Astmu. Znaci, jako velike vrijednosti eozinofila u krvi i nosi, povecan ukupni Ige, a nakon niza alergo testiranja nikada mu nista nije otkriveno. Uzas, na sve moze i ne mora reagirati...
    Na srebrenjaku guzva, terapija do daljnjeg bez promjene, ali ja cu se za sada drzati preporuka ovog privatnog pa cemo vidjeti.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

I sorry na greskama, jer pisem u brizini na poslu.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a kaj je s dr f ? nije valjda i on vec otisao ?
    bas mi je to bezveze kad ne jave da nema doktora.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

respiracija 28 % si sigurna ? ili 98 % mozda ? to je ono iz prsta. do 96 % je normalno, ispod ide kisik. nesto je krivo valjda..

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

to se zove sepuracija!

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    to se zove sepuracija!
    ne nego saturacija.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ja se neugodno iznenadila kako se i flix 125 i singulair tabletice nadoplaćuju uz recept, a flix 50 i sing.granule ne. Po kojoj je to logici

zajecka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Bili smo kod dr. bodoena private naravno, jer u vinog. bi bili na redu u siječnju
    On je potvrdio da ima LPR a vjerojatno i Gerb, prema obliku grla. Kašalj, promuklost, čišćenje grla, laringitisi i to je to.

Kaj nema dr. F ? Mi naručeni dr. tjedan kod njega.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa da. to je kao za djecu stariju od 6 g. a oni valjda nisu djeca

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj zajecka bas mi je zao jel vam dao kakvu terapiju za lpr. preporucam ti umeboshi kuglice (prirodne za kiselinu ) i caj anis, komorac, i kim.. prirodno a pomaze.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čaj on anisa i komorača volim još iz doba dojenja. Kupovala sam ga u rinfuzi, a sada sam u Lidlu našla filter vrećice komorača, pa ga mogu piti i na poslu. cijela sba mi miriši.

Pratim vas, jer se doba naše "frke" približava

zajecka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

joj zajecka bas mi je zao jel vam dao kakvu terapiju za lpr. preporucam ti umeboshi kuglice (prirodne za kiselinu ) i caj anis, komorac, i kim.. prirodno a pomaze.
    na controlocu smo.

lunahor već si mi sve to preporučila al hvala opet
    taj čaj nakupovao mm al njoj je gorak, neće ga baš....
    kaj da stavim u njega da bude bolji ?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemam pojma. Ja svojo dajem ulje crnog kima u kapsulama

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a što je s frkijem, šta nije više gore?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa secer ili med. mi stavljamo med.

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

meni je pulmicort respule odlican lijek, dajem ga uvijek dva tri dana samo a rijesi probleme i napada astme i laringitisa. ma steta sto nije kod nas registriran. puno ucinkovitiji od flixotide i singulaira i bilo ceg drugog.
    ovo mi je vrlo zanimljivo. što točno riješi nakon 2-3 dana?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

napad kaslja , teskog disanja, sve. sve se smiri u dva tri dana za razliku od ventolina , flixa s kojim se smiri nakon cca 10 dana.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •