Stranica 58 od 92 PrviPrvi ... 848565758596068 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,851 do 2,900 od 4557

Tema: bronhiticari, astmasi, sinusasi - kako je? 3. dio

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

znači to nije za neku stalnu terapiju, nego samo kad je akutno?
    jel i to kortikosteroid?
    a gdje ga vi nabavljate? naručujete ga izvana? koliko košta?

mi trenutno imamo sljedeći problem:
    oba dečka već 10 dana kašlju, bez temperature, bez curenja noseva (odnosno jaaaako malo i prozirno curi) a čuje se užasno jak i produktivan kašalj, ne prečesto, nego 2-3 puta dnevno al onako pošteno.

ne znam kako da taj šlajm izvadim iz njih, ima netko savjet?
    inače sam im davala prospan čim je kašalj počeo, stariji koji je alergičar i sklon bronhitisu je završio s ventpolinom, sad je puno bolje al opet kašlje tako produktivno. počela sam im jučer davati bisolex (u nadi da on otapa taj šlajm). šta da radim? (naravno klinci ne znaju nit hračnuti ni ništa, taj šlajm im samo živi tamo negdje dolje)

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Evo praktičnog savjeta za rješavanje šlajma kod sasvim male djece:

Dok su moji bili ovako mali, ja sam im znala šlajm oslobađati lupkanjem po leđima (pedijatrica mi je pokazala). Dijete položiš preko svojih koljena, glavom prema dolje i lupkaš ga lagano po leđima od struka prema lopaticama (uvijek u tom smjeru, a ne obrnutom) tako da se šlajm lakše odlijepi. Znali su se dobro iskašljati, a bome i ispovraćati dok su bili mali. To mi je uvijek bio spas. Znala sam ih tako tapšati po leđima u bilo kojem položaju (npr. dok nosiš bebu na ramenu). Moj mlađi je bio prerano rođen pa je od samog početka imao problema s disanjem (babyhaller: ventolin)

Od ostalih metoda:
    - davati puno puuuno tekućine
    - špricati i ispirati nos fiziološkom otopinom
    - voditi računa da zrak u prostorijama ne bude suh, pogotovo ako je centralno grijanje
    - davati nešto za iskašljavanje (sve smo probali - luk u juhi, luk sirovi, med u kombinaciji s povrtnicom, zaprženi šećer i kadulja, lijekovi klasični razni tipa Prospan, Bisolex, Fluimukan...ovisno o dobi i preporuci pedijatra )
    - dobro nam se pokazala slana soba

Ali na kraju svih krajeva, moj mlađi ne može jesen provesti zdrav bez kortikosteroida (ranije Flixotide, sada Tafen). Unatoč crnom kimu i svim ostalim sredstvima, to jednostavno ne ide...

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj lukava puščica prvotno napisa Vidi poruku
    znači to nije za neku stalnu terapiju, nego samo kad je akutno?
    jel i to kortikosteroid?
    a gdje ga vi nabavljate? naručujete ga izvana? koliko košta?

mi trenutno imamo sljedeći problem:
    oba dečka već 10 dana kašlju, bez temperature, bez curenja noseva (odnosno jaaaako malo i prozirno curi) a čuje se užasno jak i produktivan kašalj, ne prečesto, nego 2-3 puta dnevno al onako pošteno.

ne znam kako da taj šlajm izvadim iz njih, ima netko savjet?
    inače sam im davala prospan čim je kašalj počeo, stariji koji je alergičar i sklon bronhitisu je završio s ventpolinom, sad je puno bolje al opet kašlje tako produktivno. počela sam im jučer davati bisolex (u nadi da on otapa taj šlajm). šta da radim? (naravno klinci ne znaju nit hračnuti ni ništa, taj šlajm im samo živi tamo negdje dolje)

to ti je kortikosteroid, mi smo isli kod specijaliste richtera, on je dao preporuku, a pedijatrica na osnovu nje privatan recept, nabavlja se u ljekarni na Dolcu koja uvozi lijekove, moras imati komp. inhalator, 20 ampula oko 400kn, ceka se oko tjedan dana

mi imamo problema sa laring i napadima kaslja, ali pluca za sada uvijek cista iako je alergicar, evo, inhal. sam ga dan i pol i vec je bolje, jos ce navecer dobiti inh i nadam se da sutra nece trebati, mi smo obicno u ovo vrijeme i negdje pocetkom 2. mjeseca bili n hitnoj na rebru, gdje bi dobio deksametazon i adrenalin. inhalacije, pa promatranje cijele noci, pa sutra ispocetka, uglavnom rijesili smo se

pulmicort obicno dobivaju i astmaticari
    po onom sto si napisala tvoji to nisu

nas kasalj je izrazito suh i kad ga uhvati on zakaslje gotovo svakim udisajem, kao da se gusi

ja ne vjerujem u prospan i slicne lijekove, recimo, kceri koja ponekad ima takav slajm koji opisujes to rijesim sa puno caja i fluimukanom
    i ne sikiram se pogotovo ako nema temp, ako normalno funkcionira, spava i ako samo povremeno kaslje

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citala sam na nekim drugim forumima da za taj slajm u plucima pomazu:

* svinjska mast (oprana u nekih devet voda) koja se uvece stavlja oko pluca i ledja i stoji celu noc
    * jagnjeci loj na slican nacin
    * maslinovo ulje
    * guscja mast; mislim da za ovo kazu kasicicu ujutro, kasicicu uvece ili preko noci namazati
    * kombinacija crne rotkve i meda
    * caj od luka i jabuke

Ne znam detalje. Ako neko zna, molim vas napisite.

I nas muci produktivni kasalj i trebalo bi da se odlucimo za neku od gore navedenih kombinacija.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kombinacija crne rotkve i meda

ovo ide ovako; izdubi se crna rotkva na sredini, i u nju stavi zlica dvije meda da se napuni rupa, taj sok koji nastane dajes vise puta na dan za kasalj i odlicno je. curama ne pomaze ali meni stane kasalj .

sve ovo sto si napisala se stavlja na prsa preko noci, maslinovo ulje se namaze na krpu i zagrije u mikrovalnoj npr(paziti da nije prevruce ) i toplo se stavi na prsa , i okolo zamotas jos necim, to sve ide i s raznim mastima ovisno o podneblju , guscja se jede kako si rekla.

crna rotkva ( a dobra isti ucinak ima i obicna repa ) se kupi na placu ili na selu..

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja ovo 1. put čujem, ali hvala vam na svim savjetima.
    probati ću malo po malo jedan po jedan, plus za sad ostajemo na slanoj sobi i bislolexu pa se nadam da će uskoro malac riješiti taj šlajm. htjela bih da ga se riješi jer je prošlu cijelu jesen i zimu , gotovo 8 mj u komadu kašljao. dakle samo su se kalemile viroze jedna na drugu. sad bi htjela biti pametnija i presjeći to na vrijeme ako je ikako moguće.
    Posljednje uređivanje od lukava puščica : 17.10.2011. at 17:34

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

pulmicort je ok. Nama je slana soba ok. ovo nam je 3 sezona slane sobe... meni se čini da potakne iskašljavanje tog nakupljenog šlajma. Gdje se nabavlja crna rotkva.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

crna rotkva, u soping centrima, na placu, na selu...
    ja si znam nacijediti pa prelijem tu tekucinu pa imam cijelu zimu, ali kao da nije tako dobro kao svjeza

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj peso prvotno napisa Vidi poruku
    pulmicort je ok. Nama je slana soba ok. ovo nam je 3 sezona slane sobe... meni se čini da potakne iskašljavanje tog nakupljenog šlajma. Gdje se nabavlja crna rotkva.
    Crna rotkva ili povrtnica je ovo (imaš na svakom placu u ovo doba godine i bit će je i kroz zimu): http://val-znanje.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1079: povrtnica-raphanus-sativus-l&catid=30:ljekovite-biljke&Itemid=433

zajecka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Netko a i ja smo pitali za dr. Frkovića, evo upravo saznala da ga više nema na Srebrnjaku,
    na Rebru je, a mi se taman naručili baš zbog njega. A sad idemo kod te neke zamjenske
    doktorice...što ću....
    Posljednje uređivanje od zajecka : 21.10.2011. at 10:00

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo za dr. R. otišli na Rebro.

Iskreno, atmosfera mi je tamo ugodnija nego na Srebrnjaku - nemam osječaj "štancanja" terapija, pregleda, pristupa malom pacijentu

zajecka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

A što je točno dr. F. alergolog, pulomolog, pedijatar ?
    Kak se uopće naručim sad kod njega na Rebru ?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam se naručivala mailom - više se pamtim, znam samo da sam jako brzo dobila termin

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

moj mali ima ad i alergije i dijagnozu astme..pije aerius svaki dan i flixotide 50 2x1 potisak..prije je uzimao još i singulair, ali na prošloj kontroli kod alergologa su mu ukinuli singulair, kao nema on baš neku jaku astmu, dovoljni mu je flixsić, da ne uzima toliko lijekova i itd...
    singulaira je sad 2 mjeseca i bilo je ok..da bi sad one već tjedan i pol po noći počeo jako suho kašljati, da sam mu morala čak davati i ventolin na babyhaler..čim sam mu dala, kašalj se smirio i on je odmah lijepo zaspao..tokom dana baš ne kašlje..samo dobi kao taj neki napad oko 3h u noć..i čujem ono jaču hunjavicu..poslije ventolina se sve smiri..to mi je tak čudno..na grinje i prašinu nije inače alergični jedino ako je sad dobio alergiju i na to..
    sad je on malo prehlađeni, ne previše, pa je možda to sve od prehlade, kad si leži mu možda šlajm dođe od pluća, pa se to po noći jače reflektira nego po danu..ne znam, nisam pametna..bliži mu se 5 rođendan, za mj.dana..možda će sad više biti dominantna astma, nego ad..trebal bi mu možda singulair..kod alergologa idemo tek za 3 tjedna..šta vi mislite da li je to posljedica alergije , zbog blage viroze ili šta?

pčelica_maja_23 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

iskusne žene može li mi netko reći, kako će novorođenče (5tj) reagirati na Arannu tj. na Nosi aspirator koji sam kupila. Ima začepljen nos i taško diše i spava. Pogorša se kad ju dojim jer joj mlijeko uđe u nos.

koliko puta dnevno smijem ispuhivati sa tim nošić?

ja sam dobila hunjavicu pa je ona od mene pobrala sa istim simptomima i bez temperature ili težih tegoba. meni je prošlo a njoj još nije.

ja pijem imunomed, čajeve i c vitamin, nadam se da će preko mlijeka djelovati. još sam si malo zelene magme krknula.
    pomaže li to preko mlijeka "?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

normalno će reagirat na Arianu,samo ak možeš da to odradite u prvom valu u paru. možeš stavljat ili fiziološku u nos,ili s sprejom

pčelica_maja_23 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ma već sam koristila, prvo fizološka pa za 2 min aspirator, super joj je. po noći se ne probudi niti (mislim ne do kraja). brine me kolko puta dnevno

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Gdje ti je bolja atmosfera ? Na rebru ? Netko je posao da nije zadovoljan , da ne rade testiranja ni sve ko na srebrnjaku. Meni se bas svidja srebrnjak , pristup , konacno nema guzvi i cekanja, dodjes kad si narucen, naprave nam uvijek spiro i krv u onom super labosu gdje nikad isto nije guzva.
    Nanoibeba kako je na rebru , daj malo opisi.
    S dr f. Smo bili najzadovoljniji .

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj pčelica_maja_23 prvotno napisa Vidi poruku
    ma već sam koristila, prvo fizološka pa za 2 min aspirator, super joj je. po noći se ne probudi niti (mislim ne do kraja). brine me kolko puta dnevno
    u principu malo više ak je jako šmrkava,malomanje ak nije tak jako ,mi smo nekad znali saugati i svaki sat, a nekad 2puta dnevno. dok ima daj

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj zajecka prvotno napisa Vidi poruku
    A što je točno dr. F. alergolog, pulomolog, pedijatar ?
    Kak se uopće naručim sad kod njega na Rebru ?
    alergolozi i pulmolozi su jedni te isti u klaićevoj

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Oni su sv

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Su pedijatri .

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mi danas bili na redovnoj kontroli na srebrnjaku. F već danima "zaštopan u glavi" kak ja velim i promukao.
    dg. akutna upala grkljana i dušnika i vazomotorni (što got to značilo) alergijski rinitis. poslala nas na snimanje sinusa, bris sinusa,kks i crp, inhalacija-dnevna bolnica(zaboravila sa čime), čok-čok i fizikalnu, s tim da mu svakih 8 sati dajem 2 potiska ventolina, 2x2 flixo, 3x3 kapi garason u nos, aerius jednu tabletu, doma još inhalacija fiziološkom i controlog 40mg-katastrofa! sutra i preksutra još dnevna pa bumo vidli kaj dalje.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj suzizana bas vas je snaslo
    moje cure pocnu kasljat cim ih na par dana skinem s flixotide tak da cu ih ostaviti sada neko duze vrijeme ipak.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa Vidi poruku
    Gdje ti je bolja atmosfera ? Na rebru ? Netko je posao da nije zadovoljan , da ne rade testiranja ni sve ko na srebrnjaku. Meni se bas svidja srebrnjak , pristup , konacno nema guzvi i cekanja, dodjes kad si narucen, naprave nam uvijek spiro i krv u onom super labosu gdje nikad isto nije guzva.
    Nanoibeba kako je na rebru , daj malo opisi.
    S dr f. Smo bili najzadovoljniji .
    mi smo na Rebro otišli zbog dr R. - tamo nije takva gužva kao na Srebrnjaku, u stvari uopće nisam skužila koliko djece uopće ima sličan problem kao mi. Nedostatak je što nemaju toliko alergena za prick kao na srebrnjaku.
    Ono što je meni super je da smo kod doktora u ordinaciji bili valjda dva sata. mogli smo pitati što god smo htjeli i na sve dobili odgovor i objašnjeje.

Meni se Srebrnjak zamjerio od prve- jer su nam lupili dijagnozu i terapiju, a da riječ objašnjenja nisam dobila. više sam doznala na ovom forumu i temi.
    Ali mislim da sam već pisala da smo dopali kod doktorice koje meni nikako nije sjela, a mislim da si možda baš ti pisala da ti je OK.

Uglavnom, na Srebrnjaku ja imam dojam kao da rade s djecom na traci - je da imaju iskustva ali nekako "#štancaju" dijagnoze i terapije.

No, mi na kontroli nismo bili već jako dugo, možda dviej i više godina, tako da nemam ništa friško za napisati

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisam pametna sta da radim. ostati ili otici sa sreb. vidit cu kad dodje doba kontrole.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zvala sam srebrnjak , kazu da su neke dvije nepoznatog mi imena , doktorice preuzele sve pacijente od frkija,pa sam zvala na rebro , tamo se pak narucuje samo osobno ili mailom, nista telefonom. pa sam zvala klaicevu a tam se pak niko ziv ne javlja ...

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ako netko zna gdje je prešao frković neka pošalje pp.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na rebro. narucuje se ili osobno sluzbom centralnog upisa ili mailom sluzbe. za sada nije guzva , tako mi je rekla.
    Posljednje uređivanje od lunahor : 24.10.2011. at 17:32

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na srebrnjaku su mi dali broj telefona odmah od rebra.
    bas me zanimaju iskustva tih doktorica sto su preuzele. zacka jesi isla na srebrnjak ?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jelena.o kako je u klaicevoj, jel se dugo ceka kad dodjes taj dan koji si narucen ? jel rade svaki put spirometriju ?

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mi smo na srebrnjaku već deset g. i ja sam jako zadovoljna, jedino što se uvijek čeka 3 sata barem. ja se na to psihički pripremim i onda zdržim. svaki put rade feno i ventilaciju pluća, temperaturu, visinu, težinu i saturaciju prije pregleda. i da, nisu nam odma lupili dijagnozu, dugo je bio opstruktivni bronhitis i onda nakon prvog ostanka u bolnici prešao u dg. astma. mi idemo sad cca 2 godine kod dr. Kirin (po preporuci susjede), žena smirena strpljiva sve kaže i odgovara na sva pitanja.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj suzizana ja taman napisala kako mi je to prednost na srebrnjaku jer se ne ceka vec dodjes na red cim dodjes.
    kakva razlicita iskustva .

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa Vidi poruku
    jelena.o kako je u klaicevoj, jel se dugo ceka kad dodjes taj dan koji si narucen ? jel rade svaki put spirometriju ?
    mi tražimo našu doktoricu da nam napiše i obrada i spirometrija, i sad većdrugi put za redom su joj radili spirometriju. Inače u proljeće joj nisu radili spiro jer ništ nije pisalo na uputnici. zadnji put pored 10 dana čekali s oboje klincima cca 45 minuta, bili naručeni oko 5došli oko 4 i nešto,i do 5i koju minutu izašli od doktorice.

vitika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

mi smo vec 4 god na srebrnjaku i svaki put cekamo barem pola sata. navikli smo na to i znamo sto nas ceka pa se ne uzrujavam. kao sto je napisala suzizana svaki put rade feno i ventilaciju pluća, temperaturu, visinu, težinu i saturaciju prije pregleda. mi smo kod dr turkalj i jako sam zadovoljna. pitam sve sto me zanima i dobijem odgovor. kod nas nije bila upitna dijagnoza jer su oboje klinaca zavrsili na hitnoj jednog proljeca kad je cvala breza i od pocetka imamo dijagnozu alergijske astme. svake dvije godine se klinci ponovo testiraju - prick test i nakon toga vadenje krvi. to se kod nas pokazalo jako korisno jer su u dvije godine oboje prosirili lepezu alergena. i ne mogu reci da je pristup kao na traci. doktorica pokusava nakon odredenog vremena smanjiti terapiju, pa ako ne ide vratiti na staro tako da sam zadovoljna jer znam da su klinci na minimumu koliko moraju biti da nemaju napada.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ja sam isto u dilemi dali preći na rebro.Nama je F.četvrti po redu dr.na Srebrnjaku, svi se redom negdje odlazili a kako je D.sad stariji i naviknut je na dr.F( dapače jako mu se sviđa ), pitam se gubim li nešto odlaskom sa Sreb.Nama je kožni test uvijek negativan na sve tako da mislim da broj alergena nama ne igra ulogu( nama se alergija pokaže na testu preko krvi). Dajte još malo iskustava...

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja necu za njim na rebro. odlazim i sa srebrnjaka jer mi je tog mijenjanja zbilja vec pun kufer, i nama je to 4 ili 5 doktor. naruciti cu se kod dr voskresenski u klaicevu. hvala na informacijama jelena, jako su korisne, treba znaci doktoricu traziti da to napise
    dr vosk. mi se jako svidja. isli smo u dva navrata privat k njoj i jako je draga i pristupacna a i dostupna putem mobitelA i maila sto mi je bitno.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lunahor, mislim da meni doktorica uvijek na uputnicu napiše pregled i obrada- ta obrada je valjda široki pojam.

Ma sada kada vas čitam, definitivno moram pogledati kada smo mi bila na kontroli.

Kod nas je pak bilo obrnuto, prick je pokazao alergiju na ambroziju, a i iz krvi je bilo negativno

Imaju li i vaša djeca nutritivne smetnja - moju svrdbe nepci od jabuke, nekad kruške, lješnjaka ali njih skoro niti ne jede, suhih smokava

vitika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

i nama doktorica uvijek napise na uputnicu pregled i obrada.
    nama je test iz krvi potvrdio sve alergene koji su se pokazali na prick testu.
    moji nemaju nikakvih problema s nutritivnim alergenima. curka je bila do trece godine alergicna na jaja, ali to je proslo.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to nutritivno se nama nije pokazalo kao alergija - nego je neka hrana povezana sa inhalatornim alergijama i kod nas se to pokazalo točno. Moja cura je veća pa zna sama reći kada ju nešto smeta. Baš mislim da su jabuka, breskva, marelica i ne znam što više povezani s brezom

vitika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

to nutritivno se nama nije pokazalo kao alergija - nego je neka hrana povezana sa inhalatornim alergijama i kod nas se to pokazalo točno. Moja cura je veća pa zna sama reći kada ju nešto smeta. Baš mislim da su jabuka, breskva, marelica i ne znam što više povezani s brezom
    a, na to si mislila.... citala sam o tome. mislim da kod mojih toga nema jer svrbez nepca i grla spominju samo bas kad cvate breza i ambrozija. inace ne, pa nisam to povezala s nekom od namirnica.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da kod moje je tada puno izraženije, ali zna biti i izvan tog razdoblja

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imaju li i vaša djeca nutritivne smetnja - moju svrdbe nepci od jabuke, nekad kruške, lješnjaka ali njih skoro niti ne jede, suhih smokava
    moje se osipavaju oko usta, nosa, znaju se osuti po tijelu, ali nisam skuzila od cega jos.

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Evo nas.
    Kašalj, ujutro i navećer, te po noći, bez curenja nosa, prehlade, ičeg - uglavnom sve isto, još izdržavamo bez flixotide-a, ni evo ga od danas doma, ćeka.
    Ono kaj je novo kod nas moramo izbjegavati sve citruse i sve mliječne proizvode, imate li nekakav "prošireni" meni sa novim receptima - malo sam u stisci sa menijima bez mlijeka i jogurta - pogotovo ujutro, a obožava piti svježe mlijeko. Probao je zobeno i sojino, neće više ni blizu čaše, a kamoli probati.
    Help, ajmo - kuharica br.1 - , ćekam.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Probaj kozje

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a rižino, moja mala ga jako voli.

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Eh, da zaboravila sam napisati kozje mu jako smrdi, a i za sojino je rekao - da je okus kao da pije ogromnu količinu šečera sa vodom, te da je onak fuj vodenkasto, a i meni je rižino još vodenkastije, no zapravo me interesiraju neki novi recepti sa tim svim mlječnim proizvodima od soje i riže, da mu koliko je to moguče zakamufliram "orginalni" okus mlijeka.
    Te što im dajete inače za jesti ako ne smiju ništa od mliječnog, nam su hit - riža na mlijeku sa okusima, vočni jogurti sa razno raznim kuglicama, te sve na tu foru, problem je što stvarno ne voli ni sojine vočne jogurte, ne znam kaj da mu ponudim, jel netko probao kuhati gris sa sojinim/rižinim/zobenim mlijekom?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi smo kuhali na rižinom i gris ižgance, probaj prvo s kozjim sirom
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 26.10.2011. at 09:24

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj vitika prvotno napisa Vidi poruku
    mi smo vec 4 god na srebrnjaku i svaki put cekamo barem pola sata.
    blago tebi, čekate SAMO/barem pola sata. mi smo gore cca 10 godina i nikad nisamo čekali manje od 2 sata, a zadnji put smo bili 4.
    F još uvije ide u dnevnu na inhalaciju ali ne više microphirinom (valjda sam dobro napisala) nego ventolinom, doma mu prije dam flixo, efedrin, garason i aerius i na fizikalnu jel doktorica još nekaj čuje. navečer sve to s ventolinom doma. sutra ide na spiromtriju pa bumo vidli kaj dalje.
    nama na uputnici piše kontrola feno i ventilacija, svaki put, ali joj ja tak kažem, jel to na kraju svakog nalaza piše da treba za idući put.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

suzizANa skuzila sam da ako na srebrnjak dodjes u 14 sati /rade do 15 /ili u 7, pol 8 bez obzira kada si narucen (a to mozes provjereno ) ne cekas nikada dulje od sat vremena
    isto i s vecernjim terminom, uzmes najzadnji tj zadnjih sat , pola sata . i tako vec godinama i nikada ne cekam . tako mi je dr. rekao da dodjem da je najmanja guzva. termin koji imas je samo informativni i ne znaci da u to vrijeme trebas doci.
    pokusaj

cak to nije ni pol sata , odmah si u obradi, pa s pregledom toliko traje.
    Posljednje uređivanje od lunahor : 27.10.2011. at 07:36

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •