dr.nam je rekla da povečam ventolin na svakih 8 sati a fliksotide ujutro i navečer
dr.nam je rekla da povečam ventolin na svakih 8 sati a fliksotide ujutro i navečer
ako mu nebude bolje sutra k njima na hitnu
ok ondadinotinleon prvotno napisa
znaš kako dalje
svakako se drži tih 8 sati, namjesti si alarm po noći ako treba
kad si mu zadnji put dala v.?
jesi pitala što da radiš ako i opet ne bude dobro?
ujutro u 8 je dobio sad će dobit kad se probudi pa onda svakih 8 h.na hitnu k njima ako nebude dobro .
ja bi dala odmah sad, ne bi ništa čekala da se probudi
negdje sam čitala da je malenima čak i bolje davati dok spavaju, dublje i ravnomjernije udišu
onda bi vam slijedeći bio u 01:00 (što nije teško dočekati) pa u 09:00
al' ja sam dokazani paničar
ti radi kako misliš da je vama lakše
dala sam mu ali da te ispravim bolje je kad plaču i urlaju nego kad su mirni .kaj se samo nas dvije dopisujemo nema nitko ovakvih problema.moram ga naručiti na obradu i testiranje
eto vidiš, znaš bolje od mene
hvala na informaciji
da, čini se da smo ti i ja danas dežurne![]()
meni je baka malo uskočila pa suuuurfam
a vi se čuvajte i šaljem vam vibrice da sutra bude puno bolje
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
ok.javim se sutra da ti javim kak je prosla noc bokić
dobro jutro.evo nas noc je bila katastrofa.nos mu curi ko lud hropti jos gore.popodne idem s njim sigurno u dnevnu.
![]()
čistite nosić čim više i nastavi s lijekovima
i svakako idite ako mu nije dobro
držite se![]()
dinotinleon prvotno napisa
Bog! Imam jedan savjet za tebe. Moj sin je tri godine i vjeruj mi da smo stalno bili po bolnicama,meni je to već sve bilo previše stresno i više nisam mogla izdržati od brige,a moj tata mi je stalno govorio probajte s kozjim mlijekom,jer su oni tako probali s mojim bratom kad je bio mali i upalilo je, e a ja kad već nisam znala šta bih mu više dala (od vitamina i ehinaceje za podizanje imuniteta do antibiotika) rekla sam,ajde idemo probati i s kozjim mlijekom (iako doktori baš i nisu nešto za),ali ja se na to nisam obazirala,jer više nisam znala šta bih. Kozje mlijeko (pravo domaće,mi smo na selu pa mi nije bilo tako teško nabaviti,iako i toga nema baš nešto previše,ali nisam htjela kozje kupovno mlijeko) sam mu poćela davati prošle godine u 11 mj. i od onda je sasvim drugačija priča. Jedan dan sam mu davala kravlje kupovno,a drugi dan kozje domaće,malo razrijeđeno s vodom. Probaj svakako,ne može naškoditi,ja sam budala što prije nisam poslušala tatu. Možda je moj sin sam stekao neki imunitet kroz godine,možda nije u pitanju kozje mlijeko,ali od kad sam mu počela to davatu od onda primjetim razliku. Ako imaš pitanja,samo pucaj,sve sam ja to prošla i još uvijek strijepim nad njim.
Pozdrav i SRETNOOOOOOOOOOO !!!!!!!
Ispravak,PREDPROŠLE GODINE SAM MU POČELA DAVATI KOZJE MLIJEKO -2007.G.mjurin40 prvotno napisa
hvala na savjetu .isprobano samo sto je tin alergičan na kozje mlijeko
i mi smo na kozjem vise od godinu dana, s time da sam malo olabavila ove godine i ok je i dalje hdb.
sada kad nemam kozje dajem i svjeze kravlje ili sojino, rizino, no dam i jogurte itd,.. no ono sto je nama pomoglo je bioenergija.
lunahor prvotno napisa
Oprosti,ali šta ti znači hdb.
Jesi li kupovala kozje mlijeko,ili pravo domaće. I mi smo sad na pauzi već 6 mj. od kozjeg mlijeka,ali čim budem nabavila domaće kozje,opet ću mu uvest na barem 6 mj.
jučer smo bili navečer na srebrnjaku .doma se davio kad smo dosli gore njemu nista jos ga je neka glupača od dr skinula sa ventolina a ostavila mu samo fliksotide .sad je tin koma hropče davi se šumi nisam pametna sta da radim da ga vratim na ventolin....,,,,,, pomoč
e da zadnji put su mu leukociti bili 9 pa su ga ostavili u bolnici i dali mu injekciju a sinoč su mu bili 13 pa ga je poslala kuci :? :?
nemaju leukociti veze sa solu medrol injekcijama
i 9 i 13 su normalne vrijednosti za 10 mj. bebu, moguće da ima neku virozu
a onda su ga vjerojatno ostavili u bolnici i dali mu injekciju zato jer su čuli bronhospazam ili opstrukcije, a sada ne
možda krklja i šumi zbog šlajma u nosu i grlu
stalno mu čistite nosić i daj mu puno za piti
dreniraj ga
što su rekli, čuje li se išta na plućima?
ne usudim ti se ništa preporučiti za ventolin, nisam stručnjak niti imam ikakvih iskustava s tako malom bebom koja uzima ventolin![]()
ako misliš da su pogriješili i da je Tinu loše, odi po drugo mišljenje, Vinogradska ili Klaićeva, ne znam ima li Rebro hitnu pedijatriju
i uvijek zaboravim pitati: na što je sve Tin alergičan?
DOBILI SMO UPUTNICU ZA OBRADU I TESTIRANJE TO IDEMO SLJEDEČI TJEDAN.OD KOZJEG MLIJEKA JE POČEO POVRAČAT I DOBIO JE JAKI PROLJEV PA JE DR. REKLA DA MU NE DAJEM .4 DOKTORA MI KAZU DA MORA PRIMAT VENTOLIN A ONA JUČER DA NE .NKA MARTA NAVRATIL LIJČNIK NA SPECIJALIZACIJI .JA ČU SE NARUČIT KOD NJEGOVOG LIJČNIKA DR. ČALETA PA ČU VIDJETI STA ČE ON REČI.S ČIME JE NAJBOLJE DA MU IZVUČEM SVE IZ NOSA.
koja 4 doktora su to rekla i kada? jučer?
ventolin je lijek kratkotrajnog djelovanja i ako je neki doktor rekao da mu treba mislio je tada, dok se disanje ne popravi
kad se popravi više ne treba ventolin, samo flixotide
moguće da mu je spazam popustio ili opstrukcija prošla pa je sad dovoljan samo flixotide
svaki liječnik na specijalizaciji na srebrnjaku bi morao znati prepoznati potrebu za ventolinom
velim, ako misliš da mu je loše i da je dr. pogriješila idi odmah, sada, danas u Vinogradsku ili Klaićevuili sutra vašem pedijatru
šmrklje izvlači pumpicom ili cijevčicom od infuzije
imaš i onaj aspirator koji ide na usisivač
prije malo navlaži fiziološkom da lakše idu van
i pliz nemoj pisati velikim slovima
imam osjećaj da vičeš na mene![]()
sory nekaj sam stisla pa nisam znala vratit bas sam ti se nasmijala.neznam bum vidjela kak če biti do navečer. zadnja je dr. bila njegova pedijatrica prekjučer jer kad smo ga skinuli sa ventolina tjedan dana zavrsili smo na srebrnjaku na injekciji.toga me najvise strah.zbog toga ide na ispitivanje.sory jos jednom :![]()
ps.skuzila sam smajliče super
Jel netko utvrdio da je mali alergičan na kozje mlijeko,ili su to samo pretpostavke,naravno da je dobio proljev od njega,jer je ono puno jače i masnije od kupovnog kravljeg mlijeka.Moraš ga malo razrijedit s vodom. I moj je imao malo problema u početku,ali nisam odustajala. Ja imam knjigu što su studenti pisali završni rad o razliki kravljeg i kozjeg mlijeka i njegovoj učinkovitosti. Mogu ti reći da mlijeko kao mlijeko ima otprilike iste sastojke,samo što nekih sastojaka ima više,a nekih manje u kozjem mlijeku.dinotinleon prvotno napisa
Jesi probala neki multivitaminski sirup za jačanje imuniteta (multivitamol, multisanostol ili ehinaceju....)
nisam nista probala jer mi smo friski tek nam se ovo sve javilo prije 2 mj. dr tj njegova dr mi je rekla da mu nedajem. a stariji je alergičan na sva mlijeka .probat ču sa sirupom. valjda smije ima 10 mj.
diste ženice ne javljate se .![]()
Ma smije,meni je to doktor na zaraznom preporučio kad je Lovro dobio afte,pa je rekao da mu kupim sirup za imunitet da mu malo ojača.
mjurin, i tvoje dijete ima astmu?
ako ima, onda znaš da afte i brohnospazam ne mogu biti ni u istom gradu, a kamoli u istoj rečenici
ja se ne bi usudila tako sigurno preporučivati nešto što sadrži ekstrakte biljaka, konzervanse, umjetne boje i arome bebi od 10 mjeseci kod koje se već pokazuje reakcija imunosustava na nešto
štoviše, smanjivala bi i ukidala sve sumnjivo s čime dolazi u doticaj: proteine kravljeg mlijeka (adaptirano mlijeko), prehrambene proizvode koji su malo jači alergeni, prašak za veš, puder, d3 vitamine, duhanski dim, prašinu...
nikako uvoditi nove "sumnjivce"
dinotinleon, kako je Tin?
diše li lakše?
hoćete ići do pedijatra ili će izdržati do obrade na Srebrnjaku?
javi se![]()
i super za smajliće :D
Ne,moje dijete nema astmu (hvala dragom Bogu). Mislim da sam se dosta vukla po bolnicama s njim (3 godine) i da bi bilo vrijeme da nas bolesti na jedno duže vrijeme zaobiđu,da se prvenstveno psihički,a onda i fizički odmorim. A mislim da smo ja i on dosta bili rastavljenji dok je bio beba i da je vrijeme da sad napokon uživamo !
Želim vam puno zdravlja i srećeeeeeeee od sveg srca!!!!!!!!!!
jutro cure .tin je isto dise jako tesko hroptanje se malo smanjilo.izdržat će mo nadam se.vratila sam mu ventolin hroptanje je smanjeno.to je dobar znak.hvala ti na savjetu i mislila sam da mu nebi smjela nista davat na svoju ruku pogotovo dok se ne rijesi alergo test.
Cure može jedna pomoć? Kako da znam kad je "prehlada" (vučemo to curenje nosa već 3 mjeseca) prešla u nešto ozbiljnije. Naime počela je sad malo "ozbiljnije" kašljati i kihati, a naša pedica nas cijelo vrijeme uvjerava da je to od sekreta i da se tu ništa ne može. Strah me da ne pređe u bronhitis ili na pluća.
neznam sta bi ti rekla ja samo znam da je ozbiljno kad počne hroptat i disat poput asmatičara znas kako zvuče
Ona je noćas kašljala onako hrapavo plitko, ni suho ni produktivno. Čudno nekako. I kiše stalno i masu toga joj izlazi iz nosa kad kihne. To su nevjerovatne količine, ni ja toliko ne mogu ispuhati kad sam najbolesnija. :?
Nisam stručnjak,ali koliko su meni rekli doktori,to je dobro što joj toliko izlazi na nos,jer taj sekret negdje mora izać, (na nos ili i stolica miže biti sluzava) bolje nego da joj se zadržava u bronhima,tj. plučima. Samo joj izvlači taj sekret iz nosa koliko god možeš,s onom pumpicom.
SRETNOOOOOOOOOO
jeli imala temperaturu. samo vuci sve van.ako nema tem .rad joj fizikalnu terapiju.znas sta je to ako ne javi se pa ču ti objasniti
Nema uopće temperaturu cijelo ovo vrijeme.
23.12. smo bili na orl i rekla je doc da je uho lagano crveno, ali kako od onda nije uopće pokazivala da ju boli uho pretpostavljam da je to prošlo. MM kaže da njega kad je imao upalu uha kao mali nije ništa bolilo nego mu je bilo kao začepljeno. Idemo danas kod pedice pa ću je zamoliti da joj pogleda.
U ova tri mjeseca potrošili smo 3 bočice operila. Pokušavam izbjegavati ali ponekad stvarno ne može disati bez njega pa ga stavim samo prije spavanja navečer.
Sutra će mi stići baby-vac pa ćemo s njim pokušati čistiti.
Kako se radi ta fizikalna? Je li to ono preko koljena pa lupkanje?
da , od guze prema glavi s jedne i druge strane po 3 min. prije jela tako da sve iskašlja.nadam se da če sve biti ok.![]()
![]()
Dobro je kada sve izlazi van na nos ili usta. Treba se zabrinuti onda kada ništa ne izlazi van, to znači da se sluz počinje taložiti na bronhima i plućima i tada nastaje problem. Kada se sluz počinje taložiti tada dišni putevi više nisu prohodni te se tada uočava karakteristično plitko disanje! To ne možeš fulati, kad to po prvi put čuješ naježi ti se kosa na glavi i shvatiš da je to to!
Imga
ja se ne bi usudila tako sigurno preporučivati nešto što sadrži ekstrakte biljaka, konzervanse, umjetne boje i arome bebi od 10 mjeseci kod koje se već pokazuje reakcija imunosustava na nešto
štoviše, smanjivala bi i ukidala sve sumnjivo s čime dolazi u doticaj: proteine kravljeg mlijeka (adaptirano mlijeko), prehrambene proizvode koji su malo jači alergeni, prašak za veš, puder, d3 vitamine, duhanski dim, prašinu...
nikako uvoditi nove "sumnjivce"![]()
ja ću na ovo staviti debeli X.
ja bih ovdje samo nadodala ne od guze, jer se po bubrezima ne smije lupkati, sve skupa tri minute i nikako ako dijete ima temperaturu.dinotinleon prvotno napisa
najbolje bi bilo da netko pokaže, fizikalnu se i ne može baš na daljinu objasniti.
to sam ija isto napisalo malo čitajte cure. nisam rekla po bubrezima :?
ZA TAJCHI 73.zasto ZA TASHONICA.pročitaj obadva posta navela sam kad nema tem. i prije jela ok.![]()
![]()
![]()
ma samo sam reagirala na ovo od guze prema glavi, jer se ne radi od guze nego negdje od sredine leđa prema gore, donji dio se preskače.dinotinleon prvotno napisa
naj se ljutiti![]()
dinotinleon prvotno napisa
moram priznat da ne povezujem na što se odnosi tvoje pitanje :?. Ako je riječ o sirupu mogu navest tj. potpisati ono što je napisala Imga. Nisam išla ponovno iščitavat pa ne znam da li tvoje dijete ima astmu, ali reći ću ti iz mog primjera. Moj sin ima dijagnosticiranu astmu od 13 mj. starosti ( do tada je dva puta ležao u bolnici ) i ja sam također dolazila u napast davati mu razne sirupe za jačanje imuniteta. Naravno, ja kada bih za nešto čula uvijek sam tražila odobrenje od pulmologice koja je to uredno zabranjivala. Jednom mi je pukao film i nisam se dala dok mi sve nije objasnila a ja ću sada to pokušat tebi ( makar bi bilo bolje da pročitaš cijeli topic jer tu su naša iskustva baš od tog dana ili tjedna- ne mislim samo na moja već i na iskustva drugih žena ):
-sirup može sadržavati nešto na što je dijete alergično- kod asmatičara je šansa za tako nešto prilično velika, jer oni su najčešće alergični i na razno bilje
-asmatičari nemaju problema s imunitetom, dapače po riječima moje pulmologice iz Vinogradske osobe s visokim Ige-om imaju prejak imunitet i zato dolazi do razvoja antitjela. Imga, lunahor pomagajte.
Također navela bih da se tu jako često savjetuje med ili kozje mlijeko ili nešto treće kao sigurno riješenje zdravstvenih problema. Nažalost, ono što jednom pomogne drugom može itekako odmoć, da ne kažem da može biti i kobno, te je jako bitno sa mogućim novitetima upoznavati specijaliste. Ako niste zadovoljni njihovim radom tj. ako dolazite u napast sami liječiti svoju djecu ( tu je riječ o bebama ili maloj djeci koja ne mogu sama reći što im je ) rađe potražite drugo mišljenje ( naravno kod specijaliste ).
dinotinleon- Tashunica nije ništa loše mislila kada je napisala ne po bubrezima. O tome se već pričalo i tada smo uvidjeli da je jako teško taj postupak opisati nekom tko ga nije vidio ( a bilo je zainteresiranih za provođenje fizikalne na vastitoj djeci ).
I kad već pišem ovoliko da se dotaknem i davanja flixotide-a. Dok je dijete malo nije u mogućnosti surađivati tj. duboko udisati pa su ti zato rekli da je ok ako dijete plače ( Imga je bila u pravu za malo veću djecu npr. od 1,5 g. ako su naravno sklona suradnji ). Inače, ne vezano za tvoj slučaj , meni je fascinantno kako se specijalisti ne mogu dogovoriti oko davanja flixotide-a. Npr. u Vinogradskoj bolnici bez obzira kod koje ste doktorice ( barem je tako bilo u mom slučaju ) roditelj ni u kojem slučaju ne može smanjiti ili totalno izbaciti flixotide, shodno tome bez da ih se konzultira ne može se ni započeti ili povećati. Nasuprot tome vidim da roditelji čija su djeca na Srebrnjaku jako često sami ukidaju ili počinju primjenjivati flix. tako da mi je to stvarno enigma. Što je u biti ispravno :? .
Eto, ja malo odužila.
evo me, dežurnatajchi73 prvotno napisa
![]()
imaš pravo za sve
mogu ti još jedino citirati samu sebe s jednog topica na dohrani, bilo je riječi o tome kako je alergija znak slabog imunološkog sustava - što apsolutno nije točno:
Imga prvotno napisa
ih, k'o da ti je trebala![]()
Cure puno hvala na ovim info, nisam imala pojma iako je uistinu logično!!!Imga prvotno napisa
evo i nas - imali smo prvi ovosezonski napad. Došao je neočekivano i meni prerano. Je da je sada vrijeme cvatnje lijeske ali tko bi rekao da nešto cvate na -3 C.
Uglavnom, završila je na ventolinu. sada je OK, a kako će ići dalje nemam pojma. Za sada idemo samo našoj doktorici uz nadu da ćemo izbjeći Srebrnjak. Čak razmišljam o Rebru i dr. Richteru.
Uglavnom, bili smo na skijanju, tamo nije ni zakašljala, vratili se doma, dan dva je bila dobro, počela kašljucati i onda u subotu otišla na rođendan u Bibo. I MM i ja mislimo de je to bio okidač, jer MM kao alergičar ne voli tu igraonicu - tvrdi da je leglo prašine.
Ja se slažem s tm-om.
mi smo HDB i dalje super, bez ikakve terapije kuc kuc.. idemo 6.2. na kontrolu kod tog nekog novog dr i metakol. test.