Stranica 62 od 92 PrviPrvi ... 1252606162636472 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,051 do 3,100 od 4557

Tema: bronhiticari, astmasi, sinusasi - kako je? 3. dio

vitika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

molim savjet mama astmasa. moja curka je od 1.11. na singulair tabletama i sve je super proslo. alergicna je na lijesku i jos dosta toga. to znaci da smo u pripravnosti i cekam prve znakove kod nje da joj je lijeska pocela smetati i tada prelazimo na seretide. e sad, za 10 dana ide sa skolom na sljeme na skolu u prirodi (5 dana). ne znam ni sama da li da ju ostavim na singulairu ako nema problema ili da ju preventivno prije tog visednevnog izleta ipak stavim na seretide bez obzira? ipak je sljeme visoko i sve kasnije pocne cvasti, a opet... inace na kontrolu bi trebali bas tada kad ide na sljeme. meni je lako kad je doma primjetiti da joj je pelud pocela smetati, ali ne mogu ocekivati da ce to uciteljice moci niti tako nesto uopce traziti od njih.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Je li lijeska u cvatu? Kašalj tijekom noći, lagano piskutanje u plućima, a na terapji smo...., i već mjesec dana AD ludi. Znam da lijeska počinje sredinom veljače, ali možda je uranila....

vitika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

ja sam juce proucavala jednu lijesku na cvjetnom naselju u zg i samo sto nije procvala. moguce da je negdje u zavjetrini na suncu vec i u cvatu kad je koji topli dan. ne znam. peludna prognoza od andrije stampara je niskoristi jer oni pocinju objavljivat mjerenja kad je semafor vec crven. ne znam da li imaju premalo osjetljiv instrument ili u cemu je fora.... sad sam pogledala peludni kalendar za zg iz 2007. i lijeska je vec cvala od sredine sijecnja. ovisi kakva je godina, da li je jako hladno ili nije.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

inače lijeska zna cvast i za Božić, nano je već davno rekla da je vidla jednu,
    nisam ni ja ziher kaj da delam moja klinka je na flixotidu( sad nije) i isto za 10 dana ide u grad mladih

vitika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

znam da lijeska moze cvasti i jako rano. evo mi trenutno nemamo nikakvih smetnji.
    ali prema svemu sudeci (i prognozi koja je po temperaturama dosta u plusu) najvjerojatnije cu staviti curku na seretide jer mislim da tjedan ili dva nece napravit njoj bitnu razliku sto se tice uzimanja kortikosteroida, a ja cu mirno spavati tih 5 dana i onda sam sigurnada se nece dogoditi da tamo pocne kasljati.

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

I moj mali je izmedju ostalog alergican na ljesku i evo od sinoc pocinje teze disat pa ga je muz odveo na srebrenjak. Na kisiku je i vjerovatno ce ostat koji dan u bolnici! Inace pocetkom 2. mj. obicno pocinjemo sa singularom al nas je sad preduhitrilo! Tek je prebolio kozice pa ga je i to mozda dodatno oslabilo

lisica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je ped rekao da je precesta upotreba ventolina stetnija od prevencije bronhopstrukcije u smislu davanja sing. Jesi li razmisljala da potrazis drugo misljenje? Vasa situacija mi se cini jako izludjujuca. Mislim da je i kod nas krenulo s jakom virozom, stila rsv, mada nedokazan.
    I pulmologica je rekla da Singulair nije garancija da nas neće ćopiti u međuvremenu. Ventolin svakako po potrebi.
    A bili smo osim kod naše pedijatrice i u Klaićevoj na Srebrnjaku i kod pedice u suprotnoj smjeni od naše. Nema tu pretjerane filozofije. Ono što možemo još napraviti je otići kod homeopatice-njegovo stanje, osim prvi put kad je bio novorođenče, nije eskaliralo, mislim da si možemio priuštiti alternativu. Ventolinu se uvijek možemo vratiti. Ili Micronefrinu u bolnici no kako mi je rečeno obzirom da je veći, bronhioli mu jednako reagiraju i na Ventolin pa je M. samo supstitucija.
    Inhalator, Babihaler, Ariannu, fiziološku i ruke za drenažu-sve imamo u pripravi od-do.

mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Koristite li Omnibiotic Pandu? Nedavno su mi preporučili da je dobar za alergije, bronhitis,...
    A skup je ko sam vrag.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pandu koristimo, ali samo za malca, za velike ti je onaj drugi vital

mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

da, za klinca sam i mislila.
    kakvog je okusa?
    misliš da nešto djeluje? znam da su probiotici općenito dobri, ali ovog baš preporučuju za ovo gore što sam napisala.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

zavisi kak je klinjo mali,to je inače namjenjeno za bembače do godine, dana,ali kak smo mi malokasnije počeli rekli su da se tolierira do 2 godine mali ima 18mjeseci.
    za velike ima http://vitality-international.hr/?pr...biotic-premium,sad okusa je meni na cement bar izgledom tak izgleda nakon nekog vremena malac to hoće popit

sad daldjeluje valjda da ,ali on je sad na jakoj djeti, + kim+ homeopatija+panda+ propolisna krema,a kožamu je bolja nego pred 4-6mjeseca
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 19.01.2012. at 07:22

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kim se smije davat djeci? Znam da ga ja kao dojilja velikog djeteta nisam uzimala - preporuka strucnjaka. Super ako smije jer kim je odlican za kozu

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

meni su rekli da može.
    a sad pitanje jel ko ide kod richtera,zanima me kakav je sad, su gužve

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

cure nitko nije kod richtera,zaintregriralo me nekaj kaj sam ga pitala,a on veli treba napravit dobar alergološki pregled, kak taj pregled izgleda kod njega tomi nije htel reči,pa hajte vi recite nekaj za Da ili Ne.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

cure jesu vam djeca imala kozice?
    jel' bilo kakvih dodatnih problema, komplikacija?
    bili smo na kozica partyju i sad mi se mota po glavi kako će to sve proći :/
    kako s inhalatorima, babyhalerima?
    ono što mene muči su eventualne kozice u grlu i na tom dijelu i mogućnost da mu se tu nešto zakomplicira.
    trenutno je na ventolinu, ali dok kozice dođu neće više biti.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    cure nitko nije kod richtera,zaintregriralo me nekaj kaj sam ga pitala,a on veli treba napravit dobar alergološki pregled, kak taj pregled izgleda kod njega tomi nije htel reči,pa hajte vi recite nekaj za Da ili Ne.
    pa zašto ne?!
    on je ok doktor, iako nekada zna biti malo čudan, ali svoj posao dobro radi.
    a i frki je kod njega pa pretpostavljam da je išao na bolje.

meni je na srebrnjaku jedino bed što si maltene svaki puta kod drugog doktora.
    tamo mladi doktori dođu, obuče se i odu, bar se meni tako čini.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    moja je imala kozice točno na 1. ročkas, tad nismmo bilina haleru, ali je prošlo sve u redu, mada je dermatitičar, za čudo uopće se nije grebala.
    Tashunica, kaj misliš da bi se iplatilo onda otić kod Richtera, mući me još nekaj pitala na forumu kak se čeka kod njega, a on meni napiso litanije, iz kojih ni jedno slovo ne kužim.
    Ak koga ima tu ko ide kod njega , a raspoložen mi je to odgonetnut zanima me kaj je reko s zadnjim odgovorom http://cybermed.hr/forum/bolesti_i_s...)/80#msg132702..
    Hvala

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

moja je imala kozice točno na 1. ročkas, tad nismmo bilina haleru, ali je prošlo sve u redu, mada je dermatitičar, za čudo uopće se nije grebala.
    Tashunica, kaj misliš da bi se iplatilo onda otić kod Richtera, mući me još nekaj pitala na forumu kak se čeka kod njega, a on meni napiso litanije, iz kojih ni jedno slovo ne kužim.
    Ak koga ima tu ko ide kod njega , a raspoložen mi je to odgonetnut zanima me kaj je reko s zadnjim odgovorom http://cybermed.hr/forum/bolesti_i_stanja/alergije/alergije_na_sve/(offset)/80#msg132702..
    Hvala

e stvarno sam se nasmijala.
    ja bih rekla da ga moraš nazvati i naručiti se.
    i ako on procijeni da se ne češkate samo iza uha da ćeš vrlo brzo na red.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

primam još objašnjenja!

mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

zavisi kak je klinjo mali,to je inače namjenjeno za bembače do godine, dana,ali kak smo mi malokasnije počeli rekli su da se tolierira do 2 godine mali ima 18mjeseci.
    za velike ima http://vitality-international.hr/?pr...biotic-premium,sad okusa je meni na cement bar izgledom tak izgleda nakon nekog vremena malac to hoće popit

sad daldjeluje valjda da ,ali on je sad na jakoj djeti, + kim+ homeopatija+panda+ propolisna krema,a kožamu je bolja nego pred 4-6mjeseca

eh, ovako - zvala ja njih u preradovićevu da mi direktno kažu za taj probiotik pandu jer m zbunilo tvoje objašnjenje i ono kaj sam pročitala na njihovim stranicama.

uglavnom, Pandu mogu koristiti SVI bez obzira na godište, nema ograničenja.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tash kozice dobro djeluju na astmu tj astma se smiri tak je meni rihter rekao .

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zvala sam srebrnjak da vidim za kad smo naruceni uopce a ono za sutra kod neke doktorice. Htjela sam odgiditi a veli mi da drugi termin imaju u 9 mj ha ha ha. Sad su zbilja pretjerali. Cula sam da astma odjel seli na rebro a na srebrnjaku ostaje samo reumatologija..
    Bas cu sutra zvrcnut da vidm koliko se ceka kod njih ... Ima neko uopce broj od frkovica ? Moze i na pp.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    bili smo na kozica partyju i sad mi se mota po glavi kako će to sve proći :/
    kako s inhalatorima, babyhalerima?
    ono što mene muči su eventualne kozice u grlu i na tom dijelu i mogućnost da mu se tu nešto zakomplicira.
    trenutno je na ventolinu, ali dok kozice dođu neće više biti.
    s kozicama je, meni se cini, veci problem pad imuniteta koji dolazi nakon njih, pa onda respiratorne infekcije, bilo virusne bilo bakterijske s jakim kasljem. Moja je djevojcica 11. dan od pocetka osipa zakurila i imali smo ozbiljnu frku s jakim nocnim kasljem usljed virusne respiratorne infekcije koju bi, da nije bila oslabljenog imuniteta, preboljela puno manje dramaticno.

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Kod nas je nakon kozica toliko pao imunitert da je malac zavrsio u bolnici! Od kud ova info da se sele na rebro?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj mrkvica05 prvotno napisa Vidi poruku
    eh, ovako - zvala ja njih u preradovićevu da mi direktno kažu za taj probiotik pandu jer m zbunilo tvoje objašnjenje i ono kaj sam pročitala na njihovim stranicama.

uglavnom, Pandu mogu koristiti SVI bez obzira na godište, nema ograničenja.
    ak imašpara uzmi veliko pakiranje od 300 g, naruči si prethodno u četiri lista i dobiš još 10% gratis

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

rekli su na srebrnjaku . doktorica mojoj prijateljici kad je bila na kontroli.

mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ak imašpara uzmi veliko pakiranje od 300 g, naruči si prethodno u četiri lista i dobiš još 10% gratis

je l to ona ljekarna u savskoj blizu vodnikove?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

je ona,ali možeš ak ti je bliže i na Britancu, pa u Draškovićevoj i u Ozaljskoj ( na raskršću s Selskom), moraš doć u doba Happy hour to je činimi se od 13*15provjeri, skoro moram i ja u nabavku.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Poslala mail rebru da pitam za frkovica za termin a on ima jedan jedini dan ambulantu, ponedeljkom do 12 ?!wtf i radno vrijeme

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hvala svima na odgovorima.
    u iščekivanju smo kozica i moram priznati u strahu.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mislim i dalje da same kozice nisu problem, nego razdoblje poslije. Treba dijete cuvat onda od infekcija, mozda i nekoliko tjedana.

mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

hvala, paše mi ta u savskoj, već sam nešto uzimala tamo - happy h. je od 14-15h (bar je bilo).

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja mislim da u odnosu na astmu nece nista utjecat , nama nije. no kozice su ko kozice preuzasne... mi smo se zato i cijepili, i nakon toga dobili blagi oblik.

vitika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

nama kozice nisu utjecale na astmu. ali to je virus koji jako oslabi imunitet i organizmu treba dosta vremena nakon kozica da se vrati na staro.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

vitika ste počeli flixača?

vitika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

jelena.O nismo jos presli sa singulaira na seretide, jos se dvoumim sta cu. pogotovo jer je prognoza vrlo niske temperature, pogotovo na sljemenu. kod curke nema jos nikakvih simptoma da reagira na lijesku. prosle godine je pocela reagirati sredinom veljace.
    vi ste poceli s flixotide-om?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ne odgađam do subote, ovaj tjedan još trebamo odradit 2 slane sobe, moja je znala uvijek za Badnjak hripat, a ovog badnjaka smo jeskinuli s flixa, kud god okrenem vidim već velike lijeske

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

je, je lijeska je već neko vrijeme u "akciji". I mi smo na oprezu.
    Nismo još krenuli u slanu sobu jer prvo idemo u planine, pa onda kada se vratimo.

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Prije neku godinu ipo smo imali prvi laringitis. Nakon toga smo se testirali na alergiju ukupni IgE 10,1 (normalan), ECP 108,4 (povećan), DUNGER 330, BRIS NOSA 3-5 eozini. Kožni test je pokazao histamin 3, životinjska dlaka 2 i grinje 2. Nakon toga smo nekoliko puta imali laringitis, u studenom i prosincu 3 puta. Ono što nas u zadnje vrijeme učestalo muči je opstruktivni bronhitis. Pedijatrica nas je poslala u pulmologa koji potpuno isključuje alergije i opstruktivni bronhitis. Nekidan smo bili u jedne pedijatrice koja se također bavi alergijama i ona kaže da alergija postoji ali je granična. Više nisam pametna...Već mjesec dana koristimo Singulair, sad je pokupio neki virus s kojim se ponovno aktivirao bronhitis. Ne može izdržat duže od 4 dana u vrtiću. Što je uopće taj histamin? Kako se nosite s tim opstruktivnim bronhitisom, nestane li on ikad ili je prisutan pri svakom nalazu? Svaka informacija nam je dobrodošla.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa gdje ste to vi bili ? Ima dokazanu alergiju ?! Vise od 4 bronhitisa u godini opstruktivna +alergija= astma. a i da nema alergije ako se ponavljaju opstruktivni bronhitisi to se smatra astmom. Na kraju pa i pijete lijek za astmu najbolje ti je otici negdje gdje se bave djecjom astom popout klaiceve , rebra srebrnjaka..tocno je tak i kod nas islo...

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Mi smo ti na samom jugu. Je li mu dokazana nisam ni sama pametna, doktorica u splitskoj bolnici i pedijatar pulmolog kod kojeg smo bili
    kažu da nije alergija, a pedijatrica kod koje smo nekidan bili kaže da je granična. Sad ima virusnu upalu grla i uha pa ćemo se opet testirat kad prođe.
    I naša se pedijatrica boji da ne dođe do asme, a doktor koji nam je dao singulair isključuje alergiju, odmahnjiva rukom na astmu,a singulair nam je
    dao 2 mjeseca da vidimo hoće li se laringitis ponavljat.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi ipak krenuli na flixotide jučer navečer, danas odradili extra slanu sobu.

Pitanje jel nekom treba Seretide i flixotide 250 rok je 4/2012

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa Vidi poruku
    Pa gdje ste to vi bili ? Ima dokazanu alergiju ?! Vise od 4 bronhitisa u godini opstruktivna +alergija= astma. a i da nema alergije ako se ponavljaju opstruktivni bronhitisi to se smatra astmom. Na kraju pa i pijete lijek za astmu najbolje ti je otici negdje gdje se bave djecjom astom popout klaiceve , rebra srebrnjaka..tocno je tak i kod nas islo...
    Da, ovo su srebrenjačke paradigme i mi smo (prije, sad je na dg. stavljena točka) doživili ta odmahivanja za dg. astme, u krajnjoj liniji, nije toliko bitno što je, nego je bitno koji lijek i koliko dugo. Nama se flix trajno (od 10-6 mjeseca) pokazao dobar... jedino što je vrtić koma i pitanje je hoće li joj sva astma-liječenje artiljerija pomoć da ga izdržava, ili ćemo jednostavno morat odustat i vodit samo u određeno doba godine.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Inhaler Serevent rok 6/2012
    Inhaler Flixotide 250 rok 4/21012

sve korišteno cca 10 dana pa ak kome treba rado dajemo samo da to rješimo iz kuće

mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Jeste li znale da flixotide ima neki sastojak u sebi koji potiče karijes - pa ga je dobro upotrebljavati PRIJE pranja zuba?
    Mi smo tek nedavno saznali.
    Obično smo to ostavljali za sam kraj, pred samo spavanja.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

treba malo i usnu šupljinu isprati,dobro je u tome da moja cura za sad nema karijesa, a ni ne jede slatkiše

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj mrkvica05 prvotno napisa Vidi poruku
    Jeste li znale da flixotide ima neki sastojak u sebi koji potiče karijes - pa ga je dobro upotrebljavati PRIJE pranja zuba?
    Mi smo tek nedavno saznali.
    Obično smo to ostavljali za sam kraj, pred samo spavanja.
    Nisam, hvala!!! Nama najčešće ide flix nakon večere, a prije pranja zuba, ali dogodi se i obrnuti raspored. Ako se dobro sjećam, negdje sam pročitala da kao treba i cijelo lice isprat nakon njega (onaj dio di ide maksica), jer da se mogu stvorit gljivice. Ne znam više jel' to negdje piše ili mi je mit u glavi.

vitika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

mi smo od dokotrice dobili uputu da dajemo flixotide prije pranja zubi, ali ne zbog moguceg karijesa nego zbog povecane mogucnosti stvaranja gljivica u ustima. savjetovali su nas ako i ne opere zube nakon da treba isprati usnu supljinu vodom nakon uzimanja flixotide-a da se on ne bi tamo zadrzavao.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj vitika prvotno napisa Vidi poruku
    mi smo od dokotrice dobili uputu da dajemo flixotide prije pranja zubi, ali ne zbog moguceg karijesa nego zbog povecane mogucnosti stvaranja gljivica u ustima. savjetovali su nas ako i ne opere zube nakon da treba isprati usnu supljinu vodom nakon uzimanja flixotide-a da se on ne bi tamo zadrzavao.
    E, ovo mi zvoni, sad jesu li mi rekli, jesam pročitala, ne znam više, ali uvijek nakon njega ide voda, doduše, moja mala i inače masu pije, a kako to obično bude nakon večere, ide flix, pa voda, pa večernja toaleta.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •