Stranica 63 od 92 PrviPrvi ... 1353616263646573 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,101 do 3,150 od 4557

Tema: bronhiticari, astmasi, sinusasi - kako je? 3. dio

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Piše u uputama lijeka (Flixotide, a i Tafen koji moj sin sada udiše svakodnevno) da je česta nuspojava gljivična infekcija usne šupljine. Zbog toga se zubi peru nakon što se obavi inhalacija. Moj sin nije s tim imao problema ni kao malo dijete, ni dok smo još koristili baby haller (prije kupanja, pa opereš djetetu lice i zube) ni sada.

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Koja je uopće razlika između običnog i opstruktivnog bronhitisa?

mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Za karijes su mi nedavno u tel. razgovoru sa Srebrnjakom tako rekli.

Ovo za gljivice nije žena spominjala, ali sve je moguće.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Obican se lijeci atb i radi se o obicnoj upali , prehladi .. Opstruktivni je ozbiljniji , opasniji , i u biti prema nekim tumacenjima astma. Drugi naziv za opstruktivni je astmatski bronhitis

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nama stiglo stado koza
    za sada je ok,nadam se da ce tako i ostati.

evo ovdje u drugom rihterovom odgovoru sto se smije a sto ne sto se tice lijekova
    http://www.cybermed.hr/forum/specija...odene_kozice23

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Joj koma mrzim kozice. Ma bit ce ti to ok glede astme , no one su odurne i koma same po sebi. Nas je spasavso onaj uriage pruriced gel .

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Znam da je ozbiljniji, mislila sam da ima nekih razlika u prepoznavanju. Osobno ne vidim razliku
    nego kad je imao obični. Link mi je pomogao. Sad nam je problem vrtić, svi ti virusi, a oni bi
    poludio da ga ispišem. Koje lijekove koristite za opstruktivni?
    Kako ga uopće mogu zaštitit ako je alergičan na grinje?
    Slijedeći tjedan ćemo se opet testirat.
    Koliko ste plaćale Pulmicort? U jednoj sam ga ljekarni našla za 23 kn/kom.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Za opstruktivni flixotide,singulair, seretide i obavezno ventolin kad je u opstrukciji.
    Nema ti vajde od testiranja nis ti nece drukcije pokazat neg vec je, cim ti je grAnicni onda ti tak bez veze pokazuje. Promatraj i sama prati kad se ponavlja, nama su svi testovi negativni osim pelud trava granicno. No znam da je to tocno jer su uvijek u opstrukciji od proljeca do ljeta...

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pulmicort paket od 20 respula -400 kn.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Izbaci tepihe zavjese plisance nabavi zastitu za madrace ..

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

A alergija na grinje traje cilu godinu .
    Zaštitu imamo, plišance smo već izbacili, tepihe i zavjese trenutno ne možmo,ali
    uskoro selimo, očito bez zavjesa i tepiha.
    Trenutno smo na Singulairu,a imamo opstrukciju...za što onda služi taj lijek?
    Kakva je povezanost bronhitisa i vlage jer pretpostavljam da nam ovo ima veze s tim s
    obzirom da smo prošle godine dva puta potonili. Ne živimo u vlazi ali ispod pločica imamo kamenu vunu
    koja vjerojatno još mokra od poplave.
    2,5 godine nikad nije bio bolestan, a u zadnju godinu ipo svaki mjesec.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Singulair ? Da smieuje kasalj . Ako ste sada u opstrukciji onda bi dijete svakako trebalo bit tjedan dana na ventolinu a i flixotidu jer vam singulair ocito ne pomaze kad se opstrukcije stalno vracaju .

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Koliko obično traje opstruktivni bronhitis?
    Prošli tjedan je imao virusno upalu grla i čule su se opstrukcije pri jačem disanju (CRP 8).
    3 dana je imao temperaturu 37,3, sljedeća 3 dana do 39,4 a onda 3 dana bez temperature.
    4. dan navečer mu je temperatura skočila na 38,3, počeo se gušit pa smo završili na hitnoj.
    Dobio je injekciju solu-medrola. Nakon toga temperatura je pala kao da je nije bilo, CRP mu je 22.
    Pri disanju mu se čuje škripanje.
    Inače koristimo Singulair i Aerius mini ,a već se 7 dana inhaliramo Ventolinom.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ako čuješ škripanje, obavezno daj ventolin na haler, to su ti opstrukcije.

mi smo evo šesti dan u kozicama i za sada, kuc-kuc-kuc, sve prolazi ok.
    ima ih par milijuna.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako ste ? meni jako smeta ovo hladno vrijeme. odmah sam pocela teze disat, kasljat, pa sam na ventolinu i alvescu. nisam bila od jeseni. a cure prokasljavaju pa sam i njih odmah stavila na flixotide.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Zasad OK, ali nije baš bila puno vani, osim što smo prošla dva vikenda bili na minusima, OK prošlo zasad, flix + sing trajno.

vitika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

mojima za sad ne smeta hladnoca. curka je i dalje samo na singulairu, a sin je stalno na flixotide-u

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Vezano za ovaj tekst o astmi i hladnoći, jel' vodite vi svoje male astmatičare sad na snijeg, tipa dok je minus 10. Mi zasad idemo, zasd OK, ali nemam pojma je li to baš po p.s.-u, to jest, vidim da kao nije... Kako vi?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Vezano za ovaj tekst o astmi i hladnoći, jel' vodite vi svoje male astmatičare sad na snijeg, tipa dok je minus 10. Mi zasad idemo, zasd OK, ali nemam pojma je li to baš po p.s.-u, to jest, vidim da kao nije... Kako vi?
    Da, bez problema, moj sin odlično podnosi ovakvo vrijeme jer nema prašine.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ajde, super, da nisam jedina koja astmašicu vodi vani na minus 10, a planiramo još i gušt joj je, i zasad nema negativnih reakcija.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Naše je iskustvo da je zimi veći problem suhi zrak zbog grijanja (vrtić, škola - doma imamo isparivače) nego -10 vani. Sad baš uživamo jer je fina suha hladnoća, probleme ću očekivati kad dođu proljetne bljuzge, a tada ćemo sjediti u kući.

vitika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

i nama vise smeta suh zrak u stanu nego hladnoca. nazalost curka je bolesna pa samo sa sinekom uzivam u snjeznim radostima na -10. cim se razbolila pocela je kasljati po noci tako da smo na seretidu.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja se ne usudim. dok su vani , dok idu na aktivnosti obavezno sal preko usta. na sanjkanje se ne usudim jer je prehladno . ako joj ne smeta , stavis sal preko usta da ne udise hladan zrak ne vidim razlog zasto ne.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj vitika prvotno napisa Vidi poruku
    i nama vise smeta suh zrak u stanu nego hladnoca. nazalost curka je bolesna pa samo sa sinekom uzivam u snjeznim radostima na -10. cim se razbolila pocela je kasljati po noci tako da smo na seretidu.
    a kak je prošla škola u prirodi,moja je malo kašljucala , ali sad je ok, i ide van sanjka se ( kod nas u kvartu) i grade iglue
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 07.02.2012. at 14:05

vitika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

pa curki je na sljemenu bilo naravno super. nije kasljala uopce. vratili su se u pet, od vikenda ih je nekoliko bolesno. pocelo je kao viroza, ali danas je 4. dan temperature i to niske 37.5 najvise zadnja 3 dana. kaslje kao i svaki put kad se razboli. danas idemo doktoru jer cini se nije najobicnija viroza.

vitika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

curka mi i dalje ima temp. ne visoku, danas vec 5. dan. pedijatrica kaze da je sve ok, da moze viroza malo duze trajati i preporucila nam je biljni sirup protiv kaslja jer curka puno kaslje. meni negdje zvoni da astmasi ne bi trebali piti nikakve sirupe koji su protiv kaslja, ali ne mogu sad naci taj podatak. znate li sta o tome?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja je počela kašljucati doma u zagrebu. Bili smo u planinama, gdje je bilo puno hladnije a i puhalo je - nije niti kašljucnula.
    A taman sam milsila kako je dobro da ova hladnoća smrzne cvjetove lijeske

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

curka mi i dalje ima temp. ne visoku, danas vec 5. dan. pedijatrica kaze da je sve ok, da moze viroza malo duze trajati i preporucila nam je biljni sirup protiv kaslja jer curka puno kaslje. meni negdje zvoni da astmasi ne bi trebali piti nikakve sirupe koji su protiv kaslja, ali ne mogu sad naci taj podatak. znate li sta o tome?
    D. je nedavno imao temp.6 dana, bila je podnošlljiva do 5. dana ( premda je išla i do 38,7 ali se i dala spustiti ) a onda je skočila preko 39 , borili se skoro cijelu noć a onda je krenulo na bolje. Bili smo kod pedice dva puta, i na hitnoj na Sreb. jer je katastrofalno kašljao,a svi su se složili : viroza ! Što se tiče biljnog sirupa, nama naša pedica često spomene Apipol, za smirivanje kašlja, nekad ga pijemo, nekad ne jer ne vidim baš nekog učinka, a baš me zanima što drugi kažu o tome.
    Posljednje uređivanje od cappy : 08.02.2012. at 10:48

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Amsatičari smiju piti sirup protiv kašlja ako je kašalj suh , ako imaju kašalj sa iskašljavanjem, sa šlajmom, onda ne smiju nikakve lijekove ili sirupe koji zaustavljaju kašalj odnosno koji čiste pluća. Znači samo i samo ako je kašalj suh . Brofit je .

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

padre, o kojem sirupu pričaš?
    Sirupi koji se prodaju u tu svrhu, uopće tu svrhu nemaju. Čisto pridavanje magle

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mi smo pitali našu pulmologicu, načelno, čisto da znamo što reći baki koja ne prihvaća dg. astme (tj. prihvaća je kad joj odgovara -sad je uvjerena da smo ludi što dijete vodimo vani i sad povlači argument ali ima astmu, ali inače ne priznaje astmu, jer astma je gušenje, po dr. sveki, ne kašljuckanje - inače, sveki mi je divna, samo da se za zapisnik zna, ovo su joj sitnički momentići). Dakle, ona nam je potvrdila da dijete astmatičar koje je na trajnoj profilaksi kao naše (flixotide + sing. od rujna do lipnja) ne treba nikakvih dodatnih sirupa priotiv kašlja, za iskašljavanje itd. Samo flixotide i singulair, ako bude gore ventolin, uz bilježenje ventolinskih epizoda. Nakon toga, ja sam sve svoje prospane (koji su se nama pokazali kao "šećerna vodica"), flumicane, ventolin sprejeve, onaj neki sprej na s isto za kašalj itd. - vratila u apoteku u otpad).
    Posljednje uređivanje od ina33 : 09.02.2012. at 11:17

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim, već sam i sama skužila da nam, u biti, ništa od toga niti ne pomaže, držala sam onako... da baki bude nekako lakše da ima i toga, ali nakupilo se toliko toga da je zauzimalo jednu policu, da je nakon ove potvrde od pulmo sve skupa odnešeno, a ostavljeni samo flix i sing i vent.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ispravak - vratila sam vent. sirup, zadržala vent. sprej.

vitika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

ina33 slazem se s tvojim misljenjem jer prije dijagnoze astme nas je pedijatrica filala sa svim mogucim sirupima za smirenje kaslja i iskasljavanje pa nikad nije nista od toga pomoglo. ja se drzim onoga kaj su nam rekli na srebrnjaku, nego nam je sad neka pedica na zamjeni koja nas je dosta uvjeravala u blagodati biljnog sirupa pa sam eto htjela cuti i druga misljenja.
    inace curka mi je sad pocela iskasljavati tako da ne kaslje vise suho. temp vec 6. dan i dalje 37,2 - 37,5, a pedijatrica i dalje misli da ne treba vadit krv. mislim da cemo ju na kraju odvesti u zaraznu da joj izvade krv i vide sta je.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je moj prijatelj doktor rekao otprilike: sirupi za kašalj ne djeluju. Da djeluju, prepisivali bi se na recept. Ista je stvar dati djetetu tekućinu koja će mu razblažiti šlajm.

preptostavljam da mi je uštedio puno novca - iako sam ja uglavnom davali "prirodne" sirupe tipa čaj korijena sljeza ili med kroz crnu rotkvu.

Jedino š čim smo imali relativno dobro iskustvo je bisolvon/bisolex

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj lola3 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, vidim da ste iskusne, pa bi molila savjet. curica (2 godine) krenula je u vrtić u 9. mj. Do tad zdrava, nikad kašljala, jednom imala upalu uha i to je to od bolesti. U 11. mj. završili na Srebrnjaku, doslovno preko noći počela kašljati, teško disati, bronhoopstrukcija zbog virusne upale pluće, bili smo dana tamo. Otad je na terapiji Singulairom, flixotide su ukinuli nakon 2 tjedna. Mjesec i pol kasnije opet bronhoopstrukcija, još gore, saturacija po primitku u bolnicu 87 (?!), završila na intenzivnoj na kisiku, opet 5 dana u bolnici. Kažu bronhoopstrukciju izazvala obična viroza . Ispisali smo je iz vrtića, uzima Singulair i Flixotide. Iako nisam paničar sad stalno gledam kako diše...
    Kolika je vjerojatnost da se radi o astmi? Radili su joj na Srebrnjaku alergotestove, sve negativno. Nevjerojatno mi je joj je inače potpuno dobro, nikad ne kašlje, rijetko šmrca. Jel imao netko slično iskustvo?
    evo cure, da se javim. već mjesec i pol od zadnje hospitalizacije i dijete nije ni šmrcnulo. na terapiji je flixotide 2Xdnevno i singulair. istina, više ne ide u vrtić, ali se i dalje druži s djecom (dođu u posjet i sl.) tako da nije pod staklenim zvonom. bili smo na kontroli, dr. kaže sve je ok, terapija ostaje do mora. sad me zanima, nije li to nekako dugo ako joj je dobro budući da mislim da je većina problema ipak bila u izloženosti virusima u vrtiću, a ne astmi ili sl.? čitam o nekim simptomima terapije poput nervoze pa sam se smrzla iako nisam to primjetila...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

evo cure, da se javim. već mjesec i pol od zadnje hospitalizacije i dijete nije ni šmrcnulo. na terapiji je flixotide 2Xdnevno i singulair. istina, više ne ide u vrtić, ali se i dalje druži s djecom (dođu u posjet i sl.) tako da nije pod staklenim zvonom. bili smo na kontroli, dr. kaže sve je ok, terapija ostaje do mora. sad me zanima, nije li to nekako dugo ako joj je dobro budući da mislim da je većina problema ipak bila u izloženosti virusima u vrtiću, a ne astmi ili sl.? čitam o nekim simptomima terapije poput nervoze pa sam se smrzla iako nisam to primjetila...
    Lola, super na vijestima! Svaki roditelj koji se susreće prvi put s trajnom terapijom to isto se pita. Dok ne znaš kristalno jasno što trigerira kašalj, dok nisi kristalno jasno na čistu jel' to alergija, ja bi je držala. To jest, držala bih se apsolutno srebrenjačkog mišeljnja. Cijela poanta priče je da će joj više naškodit ventolniske epizode, nego blaga trajna profilaksa (do mora, s flixotideom i singulairom).

U stvari, ja to stvarno čvrsto vjerujem, barem tijekom zimskog perioda (do tipa 3. mjeseca). Ako u trećemu, kad krene breza, ti je skineš, pa vidiš da kašlje, onda ti je to definitivno apsolutno uvjerenje da je moraš do mora držati na tome.

Da ti prepričam naš slučaj - nejasna dg. astme, jedna bronhoopstrukcija s hospitalizacojom u ožujku nakon njenog trećeg rođendana, isto nejasno jesu li problemi trigerirani infektima, ili je to astma - moraš voditi računa o tome da se dg. astma često ne lijepi tako lako, i da ti na kraju nešto "ispadne astma", a nešto ne. Opet, nebitno ti je relativno što je, bitno je dijete zaštiti, a ako je tako da biva hospitalizirana, ja bih slušala Srebrenjak, ne ove druge dr-ove. Evo, vrćaam se na naš slučaj - srebrenjački dr. odmah trajno flix (ige 150 izmjeren tamo, ali nije dokazana alergija još uvijek, ali ja sumnjam da je jer najviše reagira na brezu). Mi odlučili izvadit iz kolektiva u praćenju s drugim pulmo... pa opet je imala ventolinske epizode i ipak flix do 6.-toga. Onda smo se dogovorili nećemo je vratiti na flix, nego čekamo prvi infekt u 9.-me (ne ide u kolektiv) pa ćemo vidit kako je. Prvi infekt je došao doslovno čim je nogom stupila na kontinent u 9. mjesecu, epizoda kašlja je više-manje trajala do 11. mjeseca kad je i druga ped rekla - to je definitivno za trjani flix, bez ozbira što nije bila u kolektivu. Vezano za neurozu - moja mala je rođeni živčenjak, tako da nisam primijetila da je na njemu nervorzna. Vezano za rast - ona je 95% percentila po rastu, uskoro će slavit 4. rođendan, kupujem joj robu za 6 godina (i tata i ja smo onako... nismo giganti, ali smo viši). Bottomline - te su komplikacije, koliko shvaćam, rijetke, ali ipak ih moraju navesti pod Nebenwirkungen itd.

Ako je nećeš uoupće do mora vraćati u vrtić i ako ćete izbjegavati igraonice s više od 10 djece i zatvorene shopping centre, možda možeš pokušati, ali moraš biti u nekom pulmološkom praćenju, ne na svoju ruku. Bit će ti vodilja kako će se ponašati u 3.-4 mjesecu, ako ga preživi bez kašljuc-kašljuca, možda možete baš samo u zimskim mjesecima biti na flixu kad tutnje infekti.

Sretno!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Dakle, načelno, ja sam sklona držat se srebrenjačkih paradigmi jer oni znaju što rade, a čim se odmakneš do općeg ped, počinju "fizolofije" je to ili nije astma, i "igranja" s ovim sirupićima. Čim je dijete bilo tako loše da je trebalo hospitalizaciju, po meni, tu je kraj priče i slušaju se srebrenjačke paradigme. Samo, treba doći do toga, nije ni meni bilo lako prelomit trajnu terapiju, ako ne piše "astma" i sad se tu kao pravim pametna, a muž i ja smo to jednako tako teško prihvaćali i za prihvatit nam je trebalo, doslovno, godina dana. Za dvije godine smo i dobili dg. astma, ali sve i da nije pisalo, to je mala doza kortića i vjerojujem doktorskoj procjeni (spcijalističkoj) cost-benefita u tom smislu - da je veći benefit zaštita od ventolinskih epizoda i kašljanja koje je muči, nego cost u smislu tih nuspojava, koje... a masu djece je stvarno na flixu, nisam još došla u dodir s nekim tko je imao takve nuspojave, što ne znači da ih nema, ali zaključujem da su rijetke.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

E, da, i moja je izvan kolektiva uglavnom dobro, problemi su počeli s jaslicama, tješe nas da je to tip astme koji će proći do škole, ali... vidjet ćemo, step by step. Alergija se nije utvrdila (još), ali pulmo mi je rekla da se inhalacijske alergije često i ne pokažu kožnim testovima (prick), njoj nisu niti vađenjem krvi, postoji i neki lab u Austriji koji može to nekako bolje i senzitivnije ispitat, ali opet, koja je dodana vrijednost trošenja novaca kad je, na kraju, dilema ista - treba li djetetu sad terapija ili ne? A po djetetovim simtomima postaje očito kad treba, a kad ne, a dodanu vrijednost da piše "alergija na grinje, brezu itd.", mi u ovom času nemamo - znam da je ziher na brezu, iako joj nisu nikad to ulovili (krv, prick), jer ona odmah reagira na cvat, i 2x je imala ventolinske epizode u 3. mjesecu, pa tu imamo matricu ponašanja koju nam ne mora nužno potvrditi neki lab, crno na bijelo, što vjerojatno i bi, da odemo u Austriju itd. - ali, čemu?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I oko svih tih naših je-nije astma, 1 bronhoopstrukcija, pa recidivirajuće bronhoopstr, pa astma in obs, pa sad astma, puno mi je pomogla lunahor koja je rekla 2 bronhoopstr su neki oblik astme (ne takvim riječima), i ono, "recidivirajuće bronhoopstr" su često eufemizam za neki astmatski poremećaj, prihvati to i ponašaj se u skladu s tim, ima astmi i astmi, nije to kraj svijeta, ali jesu djeca osjetljivija bitno na respiratorne infekte i mogu se djelomično zaštiti trajnom profilaksom pa da normaln(ije) žive, a ne u staklenom zvonu ili u redajućim resp infektima - flixotide, sing.. Kad sam to prelomila, lakše mi je bilo, i zato puno hvala lunahor na izravnom komuniciranju !

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni se cini a je mojoj curici sing zahvatio nakon 14 dana, i sad sam jako mirna da je na njemu jer u susretima s virusima vise nema nocnog kaslja ni epizoda s vent. I kod nas se sirup protiv kaslja nije bas nesto iskazao. Meni je osobno u trudnoci pomogao sljez (mislim da taj, uglavnom jedini koji smijes u trudnoci) jer nista nisam smjela drugo, ali vrlo malo i kratko. Uglavnom, slazem se inom33: treba se drzat lijecnicnikih uputa i terapije. Nama je pomogao nas pedijatar, vrhunski je strucnjak zbilja, nismo ni dosli do srebrnjaka. Mogu reci da je vec nakon par epizoda s vent odlucio pomoci djetetu i uvesti profilaksu. Prethodno smo radili alergoobradu radi drugih stvari.

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

hvala cure, posebno Ina na opsežnom odgovoru. ja zapravo vjerujem doktorima na Srebrnjaku tako da ću ih svakako poslušati. a i more će brzo doći. zapravo mi je najteže to prihvatiti kao normalno da uzima terapiju jer mi je dijete, osim ta dva bronhoopstruktivna napada s hospitalizacijama, već dvije godine potpuno zdravo, a s kašljanjem nikad ni najmanjih problema iako živimo u prirodi pa mi se čini logično da bi je već nadraživalo. većina djece oko nas stalno šmrkava i kašlju pa nikakve terapije nemaju pa me to sve zbunjuje. sad smo bar do 3 i pol godine mirni jer sam trudna pa će moći biti doma sa mnom, a vrtić će pričekati

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

meni je doktorica za sirup protiv kašlja rekla da svom djetetu baš nikad nije davala pa da po tom zaključim...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

hvala cure, posebno Ina na opsežnom odgovoru. ja zapravo vjerujem doktorima na Srebrnjaku tako da ću ih svakako poslušati. a i more će brzo doći. zapravo mi je najteže to prihvatiti kao normalno da uzima terapiju jer mi je dijete, osim ta dva bronhoopstruktivna napada s hospitalizacijama, već dvije godine potpuno zdravo, a s kašljanjem nikad ni najmanjih problema iako živimo u prirodi pa mi se čini logično da bi je već nadraživalo. većina djece oko nas stalno šmrkava i kašlju pa nikakve terapije nemaju pa me to sve zbunjuje. sad smo bar do 3 i pol godine mirni jer sam trudna pa će moći biti doma sa mnom, a vrtić će pričekati
    Vraćam se na lunahor - dvije bronhoopstrukcije s hospitalizacijama, to nije malo... Ja bih držala na flixu. Sretno!

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Jel netko zna ima li je dr. Frković svaki dan na Rebru, da li svaki dan prima pacijente? Nešto mi je omaškom krivo napisao u povijesti bolesti, pa bi otišla do njega da ispravi.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo ponedeljkom frkovic ujutro prima pacijente ,tak su mi rekli kad sam se pokusala naruciti. Nevjerojatno
    L. Mi je na ventolinu, prije tjedan dana curio nos i prestao i od petka kasljucanje a danas i pravo kaslje tak da je na ventolinu a na flixu je vec neko vrijeme.
    Htjela sam odgoditi termin na srebrnjaku a oni mi ponudili termin u 9 mj. Mislim ne kuzim .

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Mi imamo dugi staž na srebrnjaku od 2005.godine.Sad ima 10.g.Na singularu smo plus homeopatiji-jeli ju netko koristi?I evo bronhitisa nakon viroze.Na hitnoj u subotu naa Srebrnjaku smo dobili sumamed,inhalaciju micronerfinom i ventolin naravno.Sumamed jer je crp bio 21.5,a leukociti ok?????Sad u međivremenu glas je totalno promukao.Dajete li vi doma nešto od inhalacija osim fiziološke?Pulmicort?Kad god sam pitala ped.veli to nije kućnu upotrebu.Prošle zime smo pod terapijom singulara izdržali bez opstrukcije,a sad jedna u 10.mj.i jedna sada,iako je ova puuuno gora.Da le se netko kontrolira kod dr.Turkalj od vas?Načula sam i ja da sele na Rebro ,ali ništa konkretno nam nitko nije rekao zasad.Sutra smo naručeni na redovnu kontrolu pa ćemo vidjeti.

vitika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

mi smo kod dr turkalj na sebrnjaku. bili prije 2 tjedna i nitko nam nista nije spomenuo da se sele. narucili se opet na kontrolu u rujnu. prema iskustvu bi rekla da vama vise nije dovoljan samo singulair da bi izdrzali zimske viroze bez opstrukcija. nama je kod sineka jedno vrijeme tako funkcioniralo (samo singulair), a kad vise nije doktorica nas je prebacila na flixotide.
    mi se doma nicime ne inhaliramo. sin je jako kasljao nakon viroze, ali smo se uspjeli izvuci s pojacanim flixotideom i ventolinom i sad je ok.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •