Stranica 64 od 92 PrviPrvi ... 1454626364656674 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,151 do 3,200 od 4557

Tema: bronhiticari, astmasi, sinusasi - kako je? 3. dio

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Vidjet ćemo što će nam sutra reći,vjerojatno će singular zamijeniti s tafen novolizer....

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kad smo bili u jako losoj fazi kupili smo i micronefrin i sami se doma inhalirali. pedijatrica na moje trazenje nam je dala priv. recept pa smo ga preko dolca narucili. pulmicort uvijek imamo doma. naravno da je za osobnu upotrebu. gluposti. pulmicort je najobicniji lijek za astmu i svud vani je u normalnoj uporabi kao i svaki drugi lijek za astmu. posebnost mu je sto je u respulama pa bolje i brze djeluje kako dubinski na astmu tako i lokalno na krup. po sastavu je isto sto i tafen.

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Moja ne da,doduše sad smo dugo bili u mirnoj fazi,pa dugo nisam ni tražila.Za pulmicort isto još uvijek treba privatni recept?Mi smo jučer bili na srebrnjaku i sad osim singulara opet trošimo flixotide125 2puta po 1,kad bude bolje smanjujemo na 1 puta 1,i ventolin naravno...A čujte sad -prospan sirup 3puta 1 žličica 7dana.Ako me sjećanje ne vara na tom istom srebrnjaku mi je rečeno da svi ti sirupi nisu ni od kakve koristi??????????????A nisam stigla ni pitati,bila je užasna gužva ,dr.nas pregledala,poslala na ventolin test vratili se izašla sestra i već donijela sve ispisano na povijesti bolesti-što mi isto nije jasno.....Inače ja sam s njima gore zadovoljna,i nama je rečeno da ne sele nikud

vitika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

bas se cudim, nama dr turkalj nije nikad preporucila sirup za kasalj.
    jednom smo naletili u termin kad su zgurali 3 ture pacijenata (od tri termina za vrijeme kojih je dr bila na nekom kongresu). onda je bilo koma. nas su pitali da li smo ok i siknuli nas nekom drugom doktoru koji nam je davao totalno drugacije upute. bila sam bijesna i zbunjena njegovim uputama. srecom to se dogodilo samo taj jedini put.
    za sve ostalo nisam nikad imala zamjerki. i nama su rekli da ne sele nikuda. nije mi jasno otkud ta informacija.

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Nemam ja zamjerki na nju,da imam davno više nebi bila u toj bolnici.Super su mi i na odjelu.Gužva je bila jučer,pregledala nas je sve 5,ali ovaj prospan me začudiojer mi u 7 godina na srebrnjaku nikad nije ništa od sirupa preporučeno,kad sam i pitala rečeno je da nema svrhe....a nisam ju više mogla pitati.Davat ću ga ja nije problem,ali sam ostala iznenađena.A to za seljenje sam ja čula da žele spojit srebrnjak s klaićevom kao 1 ravnatelji isl.al da se fizički negdje sele to ne pa naručuju već za 8mjesec na kontrole.A i rekla je sestra da ne sele nikam baš smo pitali.Iako mi se čini da dr.odlaze od tamo???Prvo Richter, pa Frković,nas je na početku vodila Šunić-Omejc ona je davno otišla.Nada se da naša dr neće pobjeći

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kako u kojoj ljekarni... Moze ti i tvoj dok na tebe napisat, nebitno

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Pa to mi je i palo na pamet,pitat ću svoju dr.

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Vitka jer se vi inhalirate doma?Kaj je vama dr.rekla po tom pitanju(s obzirom da smo kod iste)?

vitika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

ellica mi se ne inhaliramo doma. nisam nikad o tome ispitivala doktoricu. jednostavno nam funkcionira dogovor s dr. da kad pocnu kasljati onda kod sina pojacam flixotide i dam ventolin. kod cure se nije dogodilo da je na seretidu pocela kasljati jer je taj ljek dosta jak za nju pa idrzi i brezu i ambroziju i virozu. kod sina pojacavamo kad pocinje cvasti breza pa do ljeta i onda u jesen zbog ambrozije.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Cure moze pomoc da ne trazim po postovima. Gdje radi dr richter privatno i kako najlakse da dodjem do njega?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u alergoviti ti radi rihter privatno.
    ja nisam nikog pitala za pulmicort i mikronefrin od svojih doktora vec mi jde to rihter preporucio.

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Vi kod njega idete privatno ili na rebro?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisam čitala cijeli topic...
    ima li tko da koristi peak flow metar?

Trebam onu listu za upisivanje vrijednosti i lijekova...

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

peak flow koristimo godinama. nema normalnih vrijednosti. to ne postoji. mjeri se dva tj dok je dijete zdravo svaki dan, ujutro i uvece i pises vrijednosti. onda vise nemoras ali znas da je do 20% odstupanja tj do 80 % od normale je normalno i zuta zona je te ne treba ventolin preko toga treba i dijete ti je u spazmu.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://www.ivillage.com/asthma-norma...ngs/6-n-145258

ma nigjde nemrem sada naci onaj link sto sam racuna, uneses kile, godine i visinu i izracuna...

vitika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

evo tu se moze izracunati ocekivana vrijednost prema dobi, spolu i visini
    http://www.astma.hr/pef_racun.htm

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Taj nije dobar, ima nerealne mjere

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ne trebam tu tablicu s vrijednostima, nego praznu tabelu (sa Srebrnjaka, npr.) gdje se upisuju vrijednosti koje se "napušu", plus rubrike gdje se upisuju lijekovi koji se koriste tog dana.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pošalji mejl na moj pp,pati ja skeniram onu tablicu koja je bila uz Flumetar,moja je do 400,kolko treba tebi
    ak je moja mala napravi si sama pa upisuj
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 01.03.2012. at 14:24

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

može mala pomoć.

naime, dr koji vodi mog J, predložio nam je na jesen hiposenzibilizaciju. alergičan je na pelud čempresa, masline i breze, ima alergijski rinitis, no, prije dvije godine je to uzrokovalo astmatični bronhitis, i bio je na flixo, ventolinu 2 tjedna, kasnije samo flixo.
    lani smo prošli samo s aeriusom i nasonexom, dva puta je u periodu od veljače do maja tražio ventolin.
    ove godine isto aerius i nasonex, za sad.

da li je netko proveo tu terapiju od vas? čitam malo na netu da je učinkovitost upitna.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

MM, koji ima dugi alergijski staž kaže da je to bespotrebno maltretiranje bez rezultata. Meni je jedna doktorica rekla da eventualno ima efekta akoj je dijete alergično samo na jedan alergen, a to je, mislim rijetko.

Nama je pak druga doktorica na Srebrnjaku nudila nekakvu hiposenzibilizaciju koju bi sami davali i to pod jezik. Nema šanse, a i cijen je bila paprena

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Aha ti trebas astma dnevnik . Imas na linku gore sto je netko stavio zgodnu stvar, upisujes na net pa isprintas na kraju krivulju

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kako je f ? Moja l. Je bas lose ove zime i jeseni, stalno je u biti na terapiji f125x1, ali povremeno , svaki mjesec dodje do faze kaslja iz cistog mira bez prehlade, pa smo po 10 dana na v i tak stalno..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dobro je, da ne kažem odlično, da kucnem
    Sad ponovo uvodimo flixotide zbog lijeske koja je već krenula

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala jelena

Imamo onaj do 800, ali ne prelazimo 400

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    .

Nama je pak druga doktorica na Srebrnjaku nudila nekakvu hiposenzibilizaciju koju bi sami davali i to pod jezik. Nema šanse, a i cijen je bila paprena
    e, to su i nama ponudili. cijena je oko 400 EUR. zašto nema šanse?
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 02.03.2012. at 09:54

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moj kolega je bil par godina na hipo na svetom duhu,sad je navodno puno bolje, ali bil je na jedno-dva alergena

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    e, to su i nama ponudili. cijena je oko 400 EUR. zašto nema šanse?
    ne toliko zbog cijene (ali i zbog toga)- pa kako da mi to damo djetetu. inače se hiposenzibilizacija radi pod nadzorom liječnika i dijete nakon primanja istog mora ne zbiti pola sata ili koliko već pod nadzorom. Uglavnom ,MM kao ekspert za astmu u našoj obitelji je rekao ne, ja sam se složila, a i malo se poslije raspitivala- definitivno ne

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Konacno smo se narucili , na rebro kod f. 14.5. . Klaiceva ima termine samo za tekuci mjesec i samo 1. U mjesecu i to od 1-2 h, i uredno bas nekaj imam na poslu i propustim termin za narucivanje onda sam se mailim narucila k f na rebro. Kako je tamo stanje? Jel se ceka dugo na red , imam termin u 10, sta mogu ocekivat ?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jelena imas li jos onaj kontakt za smjestaj u crikvi ? Moze na pp

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa Vidi poruku
    Konacno smo se narucili , na rebro kod f. 14.5. . Klaiceva ima termine samo za tekuci mjesec i samo 1. U mjesecu i to od 1-2 h, i uredno bas nekaj imam na poslu i propustim termin za narucivanje onda sam se mailim narucila k f na rebro. Kako je tamo stanje? Jel se ceka dugo na red , imam termin u 10, sta mogu ocekivat ?
    Ništa ti ne znači kad si naručena kod f., oni naruče određen broj ljudi za taj dan, a uzima ih po redoslijedu dolaska. A on počinje raditi oko 10. Zna bit katastrofa gužva, a nekad dođe samo par ljudi. Zadnji put kad sam bila, a idem dosta često gore, bilo je užasno, on je bio istovremeno i u ambulanti, na dnevnoj bolnici i na odjelu. Uglavnom, sretno! E, da baš gledam, i mi smo naručeni 14. 5. Tak da se vidimo!
    Posljednje uređivanje od mala_beba_21 : 10.03.2012. at 23:41

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajmee nocna mora. A jel moras doci u 10? Ili da dodjem oko 12?
    Mrzim to.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi kod dr. R. Na Rebru nikada nismo dugo čekali, a i sam pregled kod dr. Je bio ugodan i opširan. Očito su se i tamo stvari promijenile. Mi već dugo ne idemo na kontrolu

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma moram ici samo radi preporuke za crikvu ...

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mrzim ta cekanja suzizana nemoj dolaziti ranije, dodji tocno u 14,15 i do 3 si ziher gotova jer do 3 rade
    cure samo da vam javim da je točno tak kak si rekla luna. došli u 14.15 i bili gotovi za 20 min. ja nisam mogla vjerovati. u devetom sam se naručila opet tak. rekla mi danas sestra da rade do 15.30. u 11 godina kaj smo gore valjda najmanje čekanje je bilo 2 sata.
    uglavnom on je dobro, ne pije controlog od prvog mjeseca a lijekove nikakave za astmu od 11. jedino je prošli mjesec u tri tjedna imal dva put virozu po 5 dana temperature i nemoći.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

suzizana a kod kog idete vi na kraju ?

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Evo i nas k nama. Sinku je ustanovljena alergija i sad moramo raditi alergotestove da se vidi na što.
    Gdje da idemo :apsolute beginer: ?
    Svaka uputa dobrodošla!

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Evo i nas k nama. Sinku je ustanovljena alergija i sad moramo raditi alergotestove da se vidi na što.
    Gdje da idemo :apsolute beginer: ?
    Svaka uputa dobrodošla!
    Odaberi jednu bolnicu. Mi smo se testirali na Srebrnjaku (navodno imaju najviše testova na koje mogu testirati), kad smo bili naručeni na testiranje sve smo obavili u jednom danu ( termin za testiranje čekali smo 2,5 mj, ali nam nije bilo hitno , niti je M.imao većih tegoba dok smo čekali, bio je na terapiji)

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi idemo u Klaićevu rastevi i risteve radimo u labosu u Sv. Duhu.

može li pitanje kaj vas to pere, da ne smije u vrtić?
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 18.03.2012. at 16:31

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

suzizana a kod kog idete vi na kraju ?
    kod dr. Kirin-super je sluša, strpljiva, ne gura antibiotike bespotrebno, ja sam jako zadovoljna.

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Lola, super na vijestima! Svaki roditelj koji se susreće prvi put s trajnom terapijom to isto se pita. Dok ne znaš kristalno jasno što trigerira kašalj, dok nisi kristalno jasno na čistu jel' to alergija, ja bi je držala. To jest, držala bih se apsolutno srebrenjačkog mišeljnja. Cijela poanta priče je da će joj više naškodit ventolniske epizode, nego blaga trajna profilaksa (do mora, s flixotideom i singulairom).

U stvari, ja to stvarno čvrsto vjerujem, barem tijekom zimskog perioda (do tipa 3. mjeseca). Ako u trećemu, kad krene breza, ti je skineš, pa vidiš da kašlje, onda ti je to definitivno apsolutno uvjerenje da je moraš do mora držati na tome.

Da ti prepričam naš slučaj - nejasna dg. astme, jedna bronhoopstrukcija s hospitalizacojom u ožujku nakon njenog trećeg rođendana, isto nejasno jesu li problemi trigerirani infektima, ili je to astma - moraš voditi računa o tome da se dg. astma često ne lijepi tako lako, i da ti na kraju nešto "ispadne astma", a nešto ne. Opet, nebitno ti je relativno što je, bitno je dijete zaštiti, a ako je tako da biva hospitalizirana, ja bih slušala Srebrenjak, ne ove druge dr-ove. Evo, vrćaam se na naš slučaj - srebrenjački dr. odmah trajno flix (ige 150 izmjeren tamo, ali nije dokazana alergija još uvijek, ali ja sumnjam da je jer najviše reagira na brezu). Mi odlučili izvadit iz kolektiva u praćenju s drugim pulmo... pa opet je imala ventolinske epizode i ipak flix do 6.-toga. Onda smo se dogovorili nećemo je vratiti na flix, nego čekamo prvi infekt u 9.-me (ne ide u kolektiv) pa ćemo vidit kako je. Prvi infekt je došao doslovno čim je nogom stupila na kontinent u 9. mjesecu, epizoda kašlja je više-manje trajala do 11. mjeseca kad je i druga ped rekla - to je definitivno za trjani flix, bez ozbira što nije bila u kolektivu. Vezano za neurozu - moja mala je rođeni živčenjak, tako da nisam primijetila da je na njemu nervorzna. Vezano za rast - ona je 95% percentila po rastu, uskoro će slavit 4. rođendan, kupujem joj robu za 6 godina (i tata i ja smo onako... nismo giganti, ali smo viši). Bottomline - te su komplikacije, koliko shvaćam, rijetke, ali ipak ih moraju navesti pod Nebenwirkungen itd.

Ako je nećeš uoupće do mora vraćati u vrtić i ako ćete izbjegavati igraonice s više od 10 djece i zatvorene shopping centre, možda možeš pokušati, ali moraš biti u nekom pulmološkom praćenju, ne na svoju ruku. Bit će ti vodilja kako će se ponašati u 3.-4 mjesecu, ako ga preživi bez kašljuc-kašljuca, možda možete baš samo u zimskim mjesecima biti na flixu kad tutnje infekti.

Sretno!
    cure, evo da vam se javim s novostima. nakon nekoliko razgovora s roditeljima djece sa sličnim problemima i već tri mjeseca bez da mi je kćer zašmrcala tj. otkad ne ide u vrtić, odlučila sam prije tri tjedna ukinuti flixotide, a singulair uzima i dalje (do mora, kako je rekla doktorica). zasad, da kucnem, i dalje je sve savršeno i to me jako veseli. imam još jedno pitanje, normalno se otad druži sa starijom sestričnom, isto vrtićarkom, i čak smo i muž i ja imali virozu, ali ona baš ništa. jel moguće da je štiti singulair?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Po meni da, on radi slično što i flixotide, to je isto profilaksa. Plus kombinacija da je ipak izložena samo jednoj vrtićarki, pa su joj veće šanse, nego u grupi od njih 20+, mislim, to je, pretpostavljam, tipa 19 puta manja izloženost boleščugama.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 21.03.2012. at 08:42

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mojoj je isto tako - zdrava ko dren izvan vrtića (i zatvorenih prostora, i igraonica, i dječjih frizera, i svega u zimskom periodu di obitava više od 3-4 djece), u vrtiću odmah nešto. Svi problemi su i počeli s vrtićem, ali su se nastavljali i bez njega. Uskoro planiramo povrat (ovaj proljetno-ljetni dio, njoj je 4 godine), vidjet ćemo hoće li se i to pokazat besmisleno (tipa razbolijevanje, kako se meni čini, 6-ti dan od polaska, pa kašljuckanje kroz 2 tjedna, pa ipak antiobitik da se to presiječe pa opet vrzino kolo) ili će imat nekog malog smislića (tipa 2-3 tjedna bez znakova ikakvih gluposti). Step by step.

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

joj, i s 4 tako, ja sam mislila da se to do treće smiri... da, kod nas je sve počelo s vrtićem, ali barem se zasad čini, srećom i završilo s njim. prije polaska u vrtić isto se družila i s nekoliko vrtićara i ništa. problem je očito u toj koncentraciji virusa. ja sam srećom sad na porodiljnom, uskoro stiže druga beba pa će do tri i pol ona biti sigurno doma, ali kasnije mislim da će to biti nemoguće izvesti da ne ide u vrtić...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj lola3 prvotno napisa Vidi poruku
    joj, i s 4 tako, ja sam mislila da se to do treće smiri... da, kod nas je sve počelo s vrtićem, ali barem se zasad čini, srećom i završilo s njim. prije polaska u vrtić isto se družila i s nekoliko vrtićara i ništa. problem je očito u toj koncentraciji virusa. ja sam srećom sad na porodiljnom, uskoro stiže druga beba pa će do tri i pol ona biti sigurno doma, ali kasnije mislim da će to biti nemoguće izvesti da ne ide u vrtić...

Vidjet ćeš što će biti, ne možeš to uplanirati, ali meni se čini da velik postotak astmatičara-alergičara kuburi kroz vrtićke dane. Ja sam malu upisala s 18, pa se nadala bit će bolje i vratila s 3,5, pa je bilo gore, spletom okolnosti. Alerigčari-astmatičari, kako ja to vidim, nemaju onu prvu liniju obrane pa se na njih, i unatoč profilaksi, više stvari lijepi i dulje traju - nešto što će kod zdravog djeteta proći kao trodnevna viroza, kod moje male će ići kao dvotjedni kašalj, pa će uslijedit možda ventolinska epizoda, pa možda ipak onda za par tjedana antibiotik i tako u krug. Lakše je što je dijete veće i čisto mehanički - teže se, ako dobro shvaćam, zatvaraju ti dišni putovi jer su veći. Vidjet ćeš sama što će ti biti izvedivije - svaka 2 tjedna na dvotjedno bolovanje, ili vrtić, sve ovisi o tome kako će stvarno maloj biti, možeš li računati na pomoć itd. Nama se u jednom trenu stvarno pretvorilo u to kad "ide u vrtić" de fakto je stalno doma, ali bolesna, kad ne ide u vrtić, doma je, ali zdrava i može u park. Que serra, serra, to ti je taj đir.

Kako je vrijeme prolazilo mijenjali su se moji "ciljevi", da bi na kraju ostao - samo nek' je zdrava, a pokušat ćemo vrtić u jesenskom i proljetnom razdoblju, vadit ćemo je od 12-4 kad je doba najgorih infekata. Ali, spremna sam je i izvadit skroz ako se i jesensko-proljetna shema pokaže besmislena i ona bude stalno doma, bolesna.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 22.03.2012. at 10:17

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Probala sam, po preporuci pedijatra, naći kao privat vrtić s manjim grupama, ali opet, te "manje grupe" onda zajedno jedu i sumnjam da bismo nešto posebno postigli time. Vidjet ćemo.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas isto vrticko doba je bilo koma..

Ko mi ono ide kod voskresenski ?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kako su vaši, jesu počeli osjećat brezu? Sve me strah napisat - kod moje zasad OK, ali sam u niskom startu i očekivanju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •