Vidjet ćemo što će nam sutra reći,vjerojatno će singular zamijeniti s tafen novolizer....
Vidjet ćemo što će nam sutra reći,vjerojatno će singular zamijeniti s tafen novolizer....
kad smo bili u jako losoj fazi kupili smo i micronefrin i sami se doma inhalirali. pedijatrica na moje trazenje nam je dala priv. recept pa smo ga preko dolca narucili. pulmicort uvijek imamo doma. naravno da je za osobnu upotrebu. gluposti. pulmicort je najobicniji lijek za astmu i svud vani je u normalnoj uporabi kao i svaki drugi lijek za astmu. posebnost mu je sto je u respulama pa bolje i brze djeluje kako dubinski na astmu tako i lokalno na krup. po sastavu je isto sto i tafen.
Moja ne da,doduše sad smo dugo bili u mirnoj fazi,pa dugo nisam ni tražila.Za pulmicort isto još uvijek treba privatni recept?Mi smo jučer bili na srebrnjaku i sad osim singulara opet trošimo flixotide125 2puta po 1,kad bude bolje smanjujemo na 1 puta 1,i ventolin naravno...A čujte sad -prospan sirup 3puta 1 žličica 7dana.Ako me sjećanje ne vara na tom istom srebrnjaku mi je rečeno da svi ti sirupi nisu ni od kakve koristi??????????????A nisam stigla ni pitati,bila je užasna gužva ,dr.nas pregledala,poslala na ventolin test vratili se izašla sestra i već donijela sve ispisano na povijesti bolesti-što mi isto nije jasno.....Inače ja sam s njima gore zadovoljna,i nama je rečeno da ne sele nikud
![]()
bas se cudim, nama dr turkalj nije nikad preporucila sirup za kasalj.
jednom smo naletili u termin kad su zgurali 3 ture pacijenata (od tri termina za vrijeme kojih je dr bila na nekom kongresu). onda je bilo koma. nas su pitali da li smo ok i siknuli nas nekom drugom doktoru koji nam je davao totalno drugacije upute. bila sam bijesna i zbunjena njegovim uputama. srecom to se dogodilo samo taj jedini put.
za sve ostalo nisam nikad imala zamjerki. i nama su rekli da ne sele nikuda. nije mi jasno otkud ta informacija.
Nemam ja zamjerki na nju,da imam davno više nebi bila u toj bolnici.Super su mi i na odjelu.Gužva je bila jučer,pregledala nas je sve 5,ali ovaj prospan me začudiojer mi u 7 godina na srebrnjaku nikad nije ništa od sirupa preporučeno,kad sam i pitala rečeno je da nema svrhe....a nisam ju više mogla pitati.Davat ću ga ja nije problem,ali sam ostala iznenađena.A to za seljenje sam ja čula da žele spojit srebrnjak s klaićevom kao 1 ravnatelji isl.al da se fizički negdje sele to ne pa naručuju već za 8mjesec na kontrole.A i rekla je sestra da ne sele nikam baš smo pitali.Iako mi se čini da dr.odlaze od tamo???Prvo Richter, pa Frković,nas je na početku vodila Šunić-Omejc ona je davno otišla.Nada se da naša dr neće pobjeći
![]()
Kako u kojoj ljekarni... Moze ti i tvoj dok na tebe napisat, nebitno![]()
Pa to mi je i palo na pamet,pitat ću svoju dr.
Vitka jer se vi inhalirate doma?Kaj je vama dr.rekla po tom pitanju(s obzirom da smo kod iste)?
ellica mi se ne inhaliramo doma. nisam nikad o tome ispitivala doktoricu. jednostavno nam funkcionira dogovor s dr. da kad pocnu kasljati onda kod sina pojacam flixotide i dam ventolin. kod cure se nije dogodilo da je na seretidu pocela kasljati jer je taj ljek dosta jak za nju pa idrzi i brezu i ambroziju i virozu. kod sina pojacavamo kad pocinje cvasti breza pa do ljeta i onda u jesen zbog ambrozije.
Cure moze pomoc da ne trazim po postovima. Gdje radi dr richter privatno i kako najlakse da dodjem do njega?
u alergoviti ti radi rihter privatno.
ja nisam nikog pitala za pulmicort i mikronefrin od svojih doktora vec mi jde to rihter preporucio.
nisam čitala cijeli topic...
ima li tko da koristi peak flow metar?
Trebam onu listu za upisivanje vrijednosti i lijekova...
peak flow koristimo godinama. nema normalnih vrijednosti. to ne postoji. mjeri se dva tj dok je dijete zdravo svaki dan, ujutro i uvece i pises vrijednosti. onda vise nemoras ali znas da je do 20% odstupanja tj do 80 % od normale je normalno i zuta zona je te ne treba ventolin preko toga treba i dijete ti je u spazmu.
http://www.ivillage.com/asthma-norma...ngs/6-n-145258
ma nigjde nemrem sada naci onaj link sto sam racuna, uneses kile, godine i visinu i izracuna...
evo tu se moze izracunati ocekivana vrijednost prema dobi, spolu i visini
http://www.astma.hr/pef_racun.htm
ja ne trebam tu tablicu s vrijednostima, nego praznu tabelu (sa Srebrnjaka, npr.) gdje se upisuju vrijednosti koje se "napušu", plus rubrike gdje se upisuju lijekovi koji se koriste tog dana.
pošalji mejl na moj pp,pati ja skeniram onu tablicu koja je bila uz Flumetar,moja je do 400,kolko treba tebi
ak je moja mala napravi si sama pa upisuj
Posljednje uređivanje od jelena.O : 01.03.2012. at 14:24
može mala pomoć.
naime, dr koji vodi mog J, predložio nam je na jesen hiposenzibilizaciju. alergičan je na pelud čempresa, masline i breze, ima alergijski rinitis, no, prije dvije godine je to uzrokovalo astmatični bronhitis, i bio je na flixo, ventolinu 2 tjedna, kasnije samo flixo.
lani smo prošli samo s aeriusom i nasonexom, dva puta je u periodu od veljače do maja tražio ventolin.
ove godine isto aerius i nasonex, za sad.
da li je netko proveo tu terapiju od vas? čitam malo na netu da je učinkovitost upitna.![]()
MM, koji ima dugi alergijski staž kaže da je to bespotrebno maltretiranje bez rezultata. Meni je jedna doktorica rekla da eventualno ima efekta akoj je dijete alergično samo na jedan alergen, a to je, mislim rijetko.
Nama je pak druga doktorica na Srebrnjaku nudila nekakvu hiposenzibilizaciju koju bi sami davali i to pod jezik. Nema šanse, a i cijen je bila paprena
Aha ti trebas astma dnevnik . Imas na linku gore sto je netko stavio zgodnu stvar, upisujes na net pa isprintas na kraju krivulju![]()
http://kidshealth.org/kid/asthma_bas...hma_diary.html
Evo tu si isprintaj![]()
Kako je f ? Moja l. Je bas lose ove zime i jeseni, stalno je u biti na terapiji f125x1, ali povremeno , svaki mjesec dodje do faze kaslja iz cistog mira bez prehlade, pa smo po 10 dana na v i tak stalno..
dobro je, da ne kažem odlično, da kucnem
Sad ponovo uvodimo flixotide zbog lijeske koja je već krenula
Hvala jelena
Imamo onaj do 800, ali ne prelazimo 400
moj kolega je bil par godina na hipo na svetom duhu,sad je navodno puno bolje, ali bil je na jedno-dva alergena
ne toliko zbog cijene (ali i zbog toga)- pa kako da mi to damo djetetu. inače se hiposenzibilizacija radi pod nadzorom liječnika i dijete nakon primanja istog mora ne zbiti pola sata ili koliko već pod nadzorom. Uglavnom ,MM kao ekspert za astmu u našoj obitelji je rekao ne, ja sam se složila, a i malo se poslije raspitivala- definitivno ne
Konacno smo se narucili , na rebro kod f. 14.5. . Klaiceva ima termine samo za tekuci mjesec i samo 1. U mjesecu i to od 1-2 h, i uredno bas nekaj imam na poslu i propustim termin za narucivanjeonda sam se mailim narucila k f na rebro. Kako je tamo stanje? Jel se ceka dugo na red , imam termin u 10, sta mogu ocekivat ?
Jelena imas li jos onaj kontakt za smjestaj u crikvi ? Moze na pp
Ništa ti ne znači kad si naručena kod f., oni naruče određen broj ljudi za taj dan, a uzima ih po redoslijedu dolaska. A on počinje raditi oko 10. Zna bit katastrofa gužva, a nekad dođe samo par ljudi. Zadnji put kad sam bila, a idem dosta često gore, bilo je užasno, on je bio istovremeno i u ambulanti, na dnevnoj bolnici i na odjelu. Uglavnom, sretno! E, da baš gledam, i mi smo naručeni 14. 5. Tak da se vidimo!![]()
Posljednje uređivanje od mala_beba_21 : 10.03.2012. at 23:41
Ajmee nocna mora. A jel moras doci u 10? Ili da dodjem oko 12?
Mrzim to.
Mi kod dr. R. Na Rebru nikada nismo dugo čekali, a i sam pregled kod dr. Je bio ugodan i opširan. Očito su se i tamo stvari promijenile. Mi već dugo ne idemo na kontrolu
cure samo da vam javim da je točno tak kak si rekla luna. došli u 14.15 i bili gotovi za 20 min. ja nisam mogla vjerovati. u devetom sam se naručila opet tak. rekla mi danas sestra da rade do 15.30. u 11 godina kaj smo gore valjda najmanje čekanje je bilo 2 sata.
uglavnom on je dobro, ne pije controlog od prvog mjeseca a lijekove nikakave za astmu od 11. jedino je prošli mjesec u tri tjedna imal dva put virozu po 5 dana temperature i nemoći.
Evo i nas k nama. Sinku je ustanovljena alergija i sad moramo raditi alergotestove da se vidi na što.
Gdje da idemo :apsolute beginer: ?
Svaka uputa dobrodošla!
Odaberi jednu bolnicu. Mi smo se testirali na Srebrnjaku (navodno imaju najviše testova na koje mogu testirati), kad smo bili naručeni na testiranje sve smo obavili u jednom danu ( termin za testiranje čekali smo 2,5 mj, ali nam nije bilo hitno , niti je M.imao većih tegoba dok smo čekali, bio je na terapiji)
mi idemo u Klaićevu rastevi i risteve radimo u labosu u Sv. Duhu.
može li pitanje kaj vas to pere, da ne smije u vrtić?
Posljednje uređivanje od jelena.O : 18.03.2012. at 16:31
cure, evo da vam se javim s novostima. nakon nekoliko razgovora s roditeljima djece sa sličnim problemima i već tri mjeseca bez da mi je kćer zašmrcala tj. otkad ne ide u vrtić, odlučila sam prije tri tjedna ukinuti flixotide, a singulair uzima i dalje (do mora, kako je rekla doktorica). zasad, da kucnem, i dalje je sve savršeno i to me jako veseli. imam još jedno pitanje, normalno se otad druži sa starijom sestričnom, isto vrtićarkom, i čak smo i muž i ja imali virozu, ali ona baš ništa. jel moguće da je štiti singulair?
Po meni da, on radi slično što i flixotide, to je isto profilaksa. Plus kombinacija da je ipak izložena samo jednoj vrtićarki, pa su joj veće šanse, nego u grupi od njih 20+, mislim, to je, pretpostavljam, tipa 19 puta manja izloženost boleščugama.
Posljednje uređivanje od ina33 : 21.03.2012. at 08:42
Mojoj je isto tako - zdrava ko dren izvan vrtića (i zatvorenih prostora, i igraonica, i dječjih frizera, i svega u zimskom periodu di obitava više od 3-4 djece), u vrtiću odmah nešto. Svi problemi su i počeli s vrtićem, ali su se nastavljali i bez njega. Uskoro planiramo povrat (ovaj proljetno-ljetni dio, njoj je 4 godine), vidjet ćemo hoće li se i to pokazat besmisleno (tipa razbolijevanje, kako se meni čini, 6-ti dan od polaska, pa kašljuckanje kroz 2 tjedna, pa ipak antiobitik da se to presiječe pa opet vrzino kolo) ili će imat nekog malog smislića (tipa 2-3 tjedna bez znakova ikakvih gluposti). Step by step.
joj, i s 4 tako, ja sam mislila da se to do treće smiri... da, kod nas je sve počelo s vrtićem, ali barem se zasad čini, srećom i završilo s njim. prije polaska u vrtić isto se družila i s nekoliko vrtićara i ništa. problem je očito u toj koncentraciji virusa. ja sam srećom sad na porodiljnom, uskoro stiže druga beba pa će do tri i pol ona biti sigurno doma, ali kasnije mislim da će to biti nemoguće izvesti da ne ide u vrtić...
Vidjet ćeš što će biti, ne možeš to uplanirati, ali meni se čini da velik postotak astmatičara-alergičara kuburi kroz vrtićke dane. Ja sam malu upisala s 18, pa se nadala bit će bolje i vratila s 3,5, pa je bilo gore, spletom okolnosti. Alerigčari-astmatičari, kako ja to vidim, nemaju onu prvu liniju obrane pa se na njih, i unatoč profilaksi, više stvari lijepi i dulje traju - nešto što će kod zdravog djeteta proći kao trodnevna viroza, kod moje male će ići kao dvotjedni kašalj, pa će uslijedit možda ventolinska epizoda, pa možda ipak onda za par tjedana antibiotik i tako u krug. Lakše je što je dijete veće i čisto mehanički - teže se, ako dobro shvaćam, zatvaraju ti dišni putovi jer su veći. Vidjet ćeš sama što će ti biti izvedivije - svaka 2 tjedna na dvotjedno bolovanje, ili vrtić, sve ovisi o tome kako će stvarno maloj biti, možeš li računati na pomoć itd. Nama se u jednom trenu stvarno pretvorilo u to kad "ide u vrtić" de fakto je stalno doma, ali bolesna, kad ne ide u vrtić, doma je, ali zdrava i može u park. Que serra, serra, to ti je taj đir.
Kako je vrijeme prolazilo mijenjali su se moji "ciljevi", da bi na kraju ostao - samo nek' je zdrava, a pokušat ćemo vrtić u jesenskom i proljetnom razdoblju, vadit ćemo je od 12-4 kad je doba najgorih infekata. Ali, spremna sam je i izvadit skroz ako se i jesensko-proljetna shema pokaže besmislena i ona bude stalno doma, bolesna.
Posljednje uređivanje od ina33 : 22.03.2012. at 10:17
Probala sam, po preporuci pedijatra, naći kao privat vrtić s manjim grupama, ali opet, te "manje grupe" onda zajedno jedu i sumnjam da bismo nešto posebno postigli time. Vidjet ćemo.
Kod nas isto vrticko doba je bilo koma..
Ko mi ono ide kod voskresenski ?
Kako su vaši, jesu počeli osjećat brezu? Sve me strah napisat - kod moje zasad OK, ali sam u niskom startu i očekivanju.