Stranica 73 od 91 PrviPrvi ... 2363717273747583 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,601 do 3,650 od 4557

Tema: bronhiticari, astmasi, sinusasi - kako je? 3. dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Pridoslica trazi savjet iskusnih
    Stariji je u pitanju, cijelu noc je pistao i svirao, odradio dan u vrticu i kad smo izasli van panicno vikao da ne moze udahnut, doma se jos gusio u kaslju. Pedica je nakon ventolinskog testa dala fliksotide, ventolin, aerius sirup u slucaju potrebe (njega nismo koristili) i uputnicu za obradu, dg.bronhijalna astma.
    S obzirom da smo se 2 dana poslije i ja i kcer razboljele, mislim si sad da nije to bilo virusno i da nema potrebe za obradom. Ili bolje da ju obavimo sad kad sam ga vec narucila?
    Inace on nije nesto bolestan, al je ove zime 2 bio promukao i u par navrata ga je mucio kasalj za koji sam ja mislila da je od suhog zraka.
    Pedica je bila bas crna u prognozama, sve mi nesto objasnjavala o koristenju pumpice, uzimanju pauze itd pa me isprepadala.
    Ima netko nesto pametno za reci mi?
    Jel to-to, kronicna dg.?

vitika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj tua prvotno napisa Vidi poruku
    Pridoslica trazi savjet iskusnih
    Stariji je u pitanju, cijelu noc je pistao i svirao, odradio dan u vrticu i kad smo izasli van panicno vikao da ne moze udahnut, doma se jos gusio u kaslju. Pedica je nakon ventolinskog testa dala fliksotide, ventolin, aerius sirup u slucaju potrebe (njega nismo koristili) i uputnicu za obradu, dg.bronhijalna astma.
    S obzirom da smo se 2 dana poslije i ja i kcer razboljele, mislim si sad da nije to bilo virusno i da nema potrebe za obradom. Ili bolje da ju obavimo sad kad sam ga vec narucila?
    Inace on nije nesto bolestan, al je ove zime 2 bio promukao i u par navrata ga je mucio kasalj za koji sam ja mislila da je od suhog zraka.
    Pedica je bila bas crna u prognozama, sve mi nesto objasnjavala o koristenju pumpice, uzimanju pauze itd pa me isprepadala.
    Ima netko nesto pametno za reci mi?
    Jel to-to, kronicna dg.?
    ja bi na vasem mjestu svakako napravila obradu. rekcija moze biti na pelud, a moze biti i na virus. tek nakon obrade moze se eventualno postaviti dijagnoza iako se nekoj djeci to ne moze ni onda. dobro je proci obradu i znati sto tocno treba poduzimati ako dode opet do napada gusenja - koji ljekovi, na koji nacin i u kojoj dozi. ili ako je potrebno provoditi konstantnu profilaksu u slucaju da mu smeta odredena vrsta peludi.
    inace astma je kronicna bolest, ali cesto se povuce u nekim periodima zivota. treba ju samo drzati pod kontrolom.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne to ne valja. Morate dva tj puhat 2 x na dan i pisat kad je zdrav , i tek onda cete znat svoje vrijednosti i svoju zonu. Moje 150 cm i 33 kg max 300 pusu. A po tablicama su ohoho uvijek u crvenoj il zutoj zoni. Sami morate naci najbolji rezultat pa onda znate ispod , 80% je zuta, itd..

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ima na netu i tablica i kao semafora gdje ukucas najbolju vrijednost i on ti racuna u kojoj si zoni. Uguglaj peak flow

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno .

Odlicno hvala!!

Sad mu vodim ko mali dnevnik.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

E ovaj je bolji nego moj

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A evo ovaj mi je najbolji jer ti racuna zone , sam upises najbolji rezultat. Pocela ja i svojim mjerit , dobro ste me sjetile
    Z. 150/33 -310 najvise
    L.140/26 kg- 280.
    Aj upisite koliko vasi pusu. Kg i visinu.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tua ne igraj se pedica ti je super reklA! Ventolinski test mu je pozitivan , rijetki pedijatri tako dobro obrade dijete! Odmah se naruci na obradu. Sve pumpice sto je dobio mora uzimat iskljucivo preko babYhaler a ne direkt iz pumpice! Na sto god da je bila takva reakcija ista je bila ozbiljna i zahtjeva obradu jer ce se ponovit gotovo sigurno bilo na virus bilo na alergen.

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa Vidi poruku
    Tua ne igraj se pedica ti je super reklA! Ventolinski test mu je pozitivan , rijetki pedijatri tako dobro obrade dijete! Odmah se naruci na obradu. Sve pumpice sto je dobio mora uzimat iskljucivo preko babYhaler a ne direkt iz pumpice! Na sto god da je bila takva reakcija ista je bila ozbiljna i zahtjeva obradu jer ce se ponovit gotovo sigurno bilo na virus bilo na alergen.
    hvala, lunahor, nemoj tako ostro sa mnom, imamo termin za mjesec dana (srebrnjak, dr.kirin).
    samo sam htjela cuti iskustva iskusnih.
    babyhaler sam kupila, makar su kasnije rekli da sam mogla i volumatic jer je kao veliki.
    jel taj dan samo pregled ili odmah vade krv, rade testove? da bude nataste?

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno .

U principu taj dan obave testiranja. Moj nije morao biti nataste,samo nije smio uzimat nista od antihistamika barem tjedan prije.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

5 god, 120cm i 22kg zasad max 200.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma nisam ostra pisem s moba pa nemam smajlica !
    Kirinka ti je ok
    Mi smo s njom zadovoljni.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nedaj se nagovorit na volumatic, tak su mene. Mi s 11 ga imamo a i ja koristim isto aerochamber s maskom! Ili babyhaler u usta. Al imam i aerochamber bez maske i ne znam ga koristi, s njim nikad nisi ziher jel dobro il ne ko i s pumpicom, najbolja je maska. Postoji i za odrasle aeroch s maskom.

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Moj isto ima 11 i koristi babyhaler u usta bez maskice,iako zna i na pumpicu,ali ovo mi je nekako sigurnije.

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Znam da je ovo tema za dječicu,al svejedno ću pitati da ne tražim temu!
    Nisam kronični asmatičar, do 16.sam patila od opakih alergijskih osipa u tolikoj mjeri da u vremenu od 3. do 10.mjeseca, nisam mogla izaći iz kuće da se ne ospem iste sekunde, no to je s pubertetom prestalo, no prebacilo se na asmatske napadaje, koji nisu toliko česti, no kad se dese imam osjećaj ko da mi je slon sjeo na pluća. Danas sam imala blagi napadaj, nisam htjela posezati za ventolinom jer neznam kakav utjecaj ima na dojenje, pa sam se na brzinu inhalirala po domaće (para od kamilice,nevena i kadulje) skulirala sam se nekako. No zanima me, koliko ventolin ima utjecaj na dojenje, ima li tko iskustva?
    Hvala curke

mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ja ne znam kako utječe, a jesi li probala nazvati bolnicu Srebrenjak ili im poslati mail s upitom? Možda bi to bilo najbolje.

Chiara76 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Evo da se i ja prijavim na ovoj temi. Moja L. je jučer dobila treći bronhitis u proteklih 5 mjeseci. Dobila je jučer ujutro u bolnici potisak Ventolina i Flixotide, inhalaciju Atrovent i inekciju S. Medrol, naveče samo inhalaciju i jutros na kontroli sve. Doduše, danas malo lakše diše, ali se jako umora i počne kašljati čim se zaigra. Sva tri puta je imala povišene leukocite i dobila antibiotik. Inače je alergičar i povezali smo ovaj bronhitis sa boravcima vani (konačno smo dočekali sunce), ali me zbunjuju ti leukociti, tj bakterija. Ne znam da li ima potrebe da joj ograničavam igru vani ako možda bronhitis nije uzrokovan alergenima. Ili je to normalno da se na bronhitis nakalemi i neka bakterija. Kako je kod vaših klinaca?

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Mala je opet na ventolinu. Morat cemo ranije na kontrolni pregled.

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Chiara to je najbolje da piatš doktoricu.Kod nas to bično završi ventolinom.
    Evo i tin je na ventolinu,meni ni nakon ovoliko godina nije ništa jasno.Kašalj vuče već duže(neka 3 tjedna)3 puta bili kod ped.bilo je o.k.disanje,nije bilo za ventolin i sad ga je zadnjih par dana u par navrata počeo gušiti kašalj tj.nekoliko puta u danu bi se zakašljao toliko da se primao za vrat i suze bi mu krenule na oči....
    I danas ujutro sam ga spremila i opet kod ped.-e danas nije dobro saturacija 96%,škripi ventolin 3puta po 2 potiska.
    Na terapiji je symbicortom,peak flow je jutros napuhao 350??????Kako može biti dobar rezultat,a saturacija loša?
    Ima netko taj aparatić kaj ide na prst doma?Jedva čekam kontrolu 29.na Srebrnajku.Ovaj put imamo i ponovno testiranje.Luuuuuuuuda sam.Imam osjećaj da su sve bolesti ovoga svijeta kod nas dijabetes,astma,gerb,alergije i sad čekaom nalaze za celijakiju nikako da ih dobijemo grrrrrrrrrr

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i moj na ventolinu

ellica a kaj od celijakije čekate?
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 16.04.2013. at 17:05

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Antitijela.To nas je poslala dr.koja nas vodi za dijabetes u Vinogradskoj.Da sam znala da se toliko čeka otišla bi privatno.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://www.cybermed.hr/forum/specija...nje_i_alergija
    Kazu da moze dojenje i ventolin.

A ja moje skinula sa seretida, mislim da cu vrTit kad vas citam. Bili smo za vikend u slavoniji i l se sva osula po licu oko usta i nos.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moze bakterija i astma. Nama svaka viroza i bakterija zvrse ventolinom.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Chiara jel ide u vrtic? Vjerojatno skupi prehladu a kako su pluca najslabija karika odmah dobi astmatski napad .

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

I nas Slavonija u ovom peridou ubija,zato preskačemo proljeće u Slavoniji....
    Posljednje uređivanje od ellica : 19.04.2013. at 11:53

Chiara76 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa Vidi poruku
    Chiara jel ide u vrtic? Vjerojatno skupi prehladu a kako su pluca najslabija karika odmah dobi astmatski napad .
    Ne ide u vrtić, ali ima bracu školarca koji joj možda donese boleštine. I on je počeo sa kašljucanjem kad i ona, ali je očito njegov imunitet jači pa je prošlo bez intervencija.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evo i moj nakon dužeg perioda za njega (mjesec i nešto) opet kašlje,
    doslovno se guši. mislim da neće dočekati noć bez ventolina.

a ima i nešto novo, u zadnja dva mjeseca stalno ima nekakav osip oko usta,
    nekad više, nekad manje, ali je stalno prisutan.
    jel' to može biti nekakava alergija?
    on je s 3 godine išao na alergo obradu i rekli su da nema nikakvu alergiju,
    sada ima 6,5.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

alergije se često mjenjaju nažalost na loše, sad ovisno o osipu dal je nekaj novo počeo jesti ili nešto puno česće nego prije.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    alergije se često mjenjaju nažalost na loše, sad ovisno o osipu dal je nekaj novo počeo jesti ili nešto puno česće nego prije.
    ništa novo, sve u normali.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Moj na prvom alergotestu nije osim povisenog ige imao nista. Tek sa 4.5 god su se pocele ispoljavat alergije. On ima i atopijski derm, i sada mu najcesce bukne po licu. Trenutno je vec neko vrijeme kuc kuc ok po tom pitanju.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a moji baš pravi alergičari do rođenja ristevi u nebesima, pa ti pogodi kaj bi

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo, moja od 9 godina, ima prvi put veliki osip po cijelom licu

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ona je na brezu, kaj ne ? moja klinka je pred godinu dana točno 10.4. ( jako lijepi dan) najednamput preobrazila ko u neko čudovište malte ne izgledala je ko da ima Dawn samo s isduženom facom,( imamo tu sliku), odma dali aerius i ventolin, tek nakon 2-3 sata oživila. baš je bila ružna.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

možda od sunca

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, na brezu. Dla sam joj danas Claritine, pa se malo smirilo.
    i ona, svake godine drugačiji simptomi na koži.
    taman smo otkrili dobru kremu za dermtitis tijekom cvatnje breze, i sada joj se javilo u tako jakom obliku na licu. Nisam se usudila mazati, ali izgleda da claritine pomaže. Kuc, kuc!

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno .

Ma i kod nas je rano krenulo, prvo kad bi ja popilakravlje mlijeko a on dojio. Al su testovi ranije bili negativni, tek kasnije su reagirali. Osim ige ukupno.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Bom svima na ovoj temi, i moja djevojcica je tu. Sad u trku ne mogu citat cijelu temu pa se nemojte ljutiti.
    trebam naime info koliko ce nam trajati obrada na srebrnjaku, naruceni u 9:00 na testiranje komplet... Cisto da si organiziramo dan. Naravno, zanima me vasa procjena i iskustvo, hvala!

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa Vidi poruku
    Bom svima na ovoj temi, i moja djevojcica je tu. Sad u trku ne mogu citat cijelu temu pa se nemojte ljutiti.
    trebam naime info koliko ce nam trajati obrada na srebrnjaku, naruceni u 9:00 na testiranje komplet... Cisto da si organiziramo dan. Naravno, zanima me vasa procjena i iskustvo, hvala!
    kad ste naruceni? mi idemo 14og, pa ko prije, nek javi
    inace, nama je sad ok na flixotideu, samo nam se javila stara boljka, moja pretpostavka je od sunca, ima urtikariju na obrazima i jednoj usnoj resici. sva sreca pa pedica dala aerius nek se nade u slucaju potrebe. makar, evo, nakon 2 dana jos ne prolazi.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj tua prvotno napisa Vidi poruku
    kad ste naruceni? mi idemo 14og, pa ko prije, nek javi
    inace, nama je sad ok na flixotideu, samo nam se javila stara boljka, moja pretpostavka je od sunca, ima urtikariju na obrazima i jednoj usnoj resici. sva sreca pa pedica dala aerius nek se nade u slucaju potrebe. makar, evo, nakon 2 dana jos ne prolazi.
    evo, sve gotovo unutar 2.5 sata.
    Mada rezultati su takvi da i dalje ne znamo nista.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sad ak ste naručeni u 9 bilo bi dobro doći malo ranije cca pol sata, ne očekuj da će proć za manje od sat-dva. ( samo prikanje je 30 minuta).

jaffa tebi je lako, ne pij mlijeko ni mliječne proizvode i bit će bolje.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ah ne znam, baš sam jadna, moja nema potvrđenu alergiju radili smo ukupni i specifični (prošle god), prick test(prije2god) i ništa nije pokazalo , a evo nočas se začepila cijela, cijelu noć ju je tijelo svrbjelo (isto kao prošle godine).
    Doktor Marn mi je rekao da je to valjda vazomotorni rinitis i nikakvo liječenje, a na moj upit ako moram prema procijeni dam Auerius ili sl,
    a prošle godine joj nije bilo dobro nakon dužeg uzimanja aueriusa, sad se opet bojim davati.
    Ah.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno .

Jelena to je bilo sa malenim tada. Prosla mu je alergija na km i javila se na grinje. Al eto ad je kuc kuc u mirovanju sad a astma je ok otkako je na terapiji.

A malenoj je krenulo sa alergijom na km i jaja, ona sad vec slab i gotovo je ni nemai. Al je alergicna i na grinje i pelude trava. Sad joj je ipak vracen i melarth u terapiju od danas. I ima par ekcema pod vratom.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Malo mi je pravopis veseli, pisem sa moba al nadam se da se skuzilo sto sam htjela rec

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jaffa prvotno napisa Vidi poruku
    Jelena to je bilo sa malenim tada. Prosla mu je alergija na km i javila se na grinje. Al eto ad je kuc kuc u mirovanju sad a astma je ok otkako je na terapiji.

A malenoj je krenulo sa alergijom na km i jaja, ona sad vec slab i gotovo je ni nemai. Al je alergicna i na grinje i pelude trava. Sad joj je ipak vracen i melarth u terapiju od danas. I ima par ekcema pod vratom.
    Jesi li dobila upute za kontrolu okoliša na Srebrnjaku?

Evo što kaže njihov letak - nadam se da će biti korisno i drugima:

KONTROLA OKOLIŠA
    Astma je kronična upalna bolest dišnih puteva koji su izrazito osjetljivi na podražaje iz okoline.

Podražaje iz okoline uzrokuju tzv. "pokretači astme"". Oni su mnogobrojni i raznovrsni:
    - kućna prašina, grinje - mogu se ukloniti na temp. iznad 60oC, treba ukloniti tepihe, tapisone, pokućstvo od tekstila, čupave igračke... prašinu brisati vlažnom krpom koja se može prati na visokoj temperaturi
    - najjači alergen je dlaka mačke, psa, hrčka - ne držati kućne ljubimce u prostoriji gdje se spava, biti na oprezu pri posjetu ZOO-u i sličnim mjestima gdje ima životinja

- peludi: stabala, korova, trava - upoznajte se s kalendarom cvatnje, u vrijeme cvatnje izbjegavati boravak u prirodi, pri visokim koncentracijama peludi držati prozore zatvorene u stanu i/ili automobilu, zračiti stan navečer kad je koncentracija peludi najniža, svakodnevno prati kosu, pripaziti pri uzimanju meda

- plijesan - nastaje na vlažnim mjestima, zidovima, u kupaonici i sl; ta mjesta redovno čistiti i dezinficirati

- akutne infekcije dišnog sustava (izazvane virusima, bakterijama i sl.) - izbjetavati kontakt s bolesnicima, često prati ruke, zračiti prostorije, koristiti jednokratne maramice, uzimati lijekove

- tjelesni napor vrlo često može biti pokretač napada astme - vodite "astma dnevnik", mjerite vrijednost vršnog protoka zraka, pitajte liječnika koji lijek treba uzeti da bi se spriječio napad

- duhanski dim - izbjegavati kontakt

- različite kemikalije: sredstva za čišćenje, kozmetička sredstva, boje, lakovi...

- jake emocije: smijeh, plač, ljutnja

- hrana: orasi, jagode, agrumi, čokolada, brašno mlijeko - ukoliko se utvrdi alergija, u potpunosti iizbjegavati uzimanje tih namirnica

Pridržavanjem uputa mogu se smanjiti jačine napada, te smanjiti potreba za uzimanjem lijekova. U kombinaciji s propisanim lijekovima postiže se cilj liječenja astme: kontrola bolesti i normalan život

Dječja bolnica Srebrnjak - Referentni centar zaakliničku alergologiju djece http://www.bolnica-srebrnjak.hr/
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 23.04.2013. at 12:06

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mojoj klinki je krenulo s alergijom na mlijeko , orašasto, jaja .....i slično, a prešlo na alergiju na sve biljke, klincu je krenulo s alergijom na skoro svu hranu+grinje+ breza+ljeska+ ambrozija, od valjda prvog dana života.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Jednostavno moram napisati, ti Peterlin zaslužuješ da ti se da najviše likeova na ovom forumu!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •