Da, i prehrana..nama je ona i bez refluksa jako ogranicena pa tu nismo imali nikakve promjene
Da, i prehrana..nama je ona i bez refluksa jako ogranicena pa tu nismo imali nikakve promjene
Mi smo jedan termin otkazali pa dobili novi za 3 mjeseca.
Nas je naručila i rezervirala nam apartman dr.koja nas vodi gore dok smo bili na pregledu,tako da nismo dugo čekali,mi smo sad sam se sjetila radili i metakolinski test i još neke pretrage ne znam točno koje.....
Lunahor jel curke osjete kiselinu grlu?da im se hrana vraća?jesu bljuckale kao male puno?
Ne shecam se bljuckanja vise.. Ali da osjete kuselinu, kak one kazu povracanac
Obavili smo i orl pregled danas, onako samo pregled grla i nosa bez endoskopije i kaze dr da je sve cisto, nema onog karakteristicnog crvenog traga za lpr i refluks , ali da nek obavimo ph metriju jer je to jedini sigurni pokazatelj.
Nasa saga se nastavlja. Na srebrnjaku aparati riknuli a dal ce dobit nove ne znaju kao ni kad. U klaicevoj dok koji to radi ide na put do zime. Jos mi ostaje vinogradska al se oni ne javljaju a na mail ne odgovaraju![]()
koja hrana se ne smije jesti? i moja je na skraćenoj prehrani.
daj mi reci to je kod obje?
a jel često povračaju?
Ne povracaju nikad. Samo nekad znaju osjetit kiselinu u ustima tj vrati im se onak . Prehrana je koma, sve leso, ne jest prije spavanja dva sat, ne masno, cokolada slatkisi .
Pohano,gazirano,citrusi....spavati na povišenom,jesti manje,a češće obroke,dobro žvakati hranu..
Iako s obzirom da je moj i dijabetičar,nekako smo usredotočeni na to,pa toliko ne pazimo na gerb.
A joj za aparate.....
ta prehrana od ellice i lunahor je nama svakodbnevno na jelovniku.
lunahor zakaj misliš da je koma ak ne jede čokoladu, čak i moj najzdraviji klinac je ne jede
Posljednje uređivanje od jelena.O : 08.07.2013. at 12:25
Ma smiju one pojesti i čokoladu i sve ostalo,ali ne često.Nije potpuno zabranjeno,nego se ne preporuča....
moja dugo nije smjela nikakve čokolade, zbog sastav same čokolade( primjesa u njoj) i ad, sad smije neke , ali recimo u godinu dana pojede max. 100 gr.
Kod nas tamne-dozirane.I ono što pojede dok nitko ne vidi uglavnom u susjedstvu,ali to je sve o.k.
Jelena tvoji su alergičari?
Daljnja saga. Dakle u klaicevoj na pulmo dr ne upisuje do nove godine jer samo on to radi a on ide u amerikuna gastro odjelu sam jedva namolila sestru da nas nekamo upise( na salvetu vjerojatno koju je hitila poslije) na cekanje jer mi je brojila da rade samo svojima pacijebntima i da kaj sad ovi sa srebrnjaka si ne poprave aparate nek k njima salju i tak mi svasta izdjelila ..
U vinogradskoj me odhebali isto jer nisam njihov pacijent i nisu me htjeli upisat dok se ne dogovorim s nekom dr koja se naravno nikad nejavlja na telefoni tak nis nisam uspjela.
Narucila sam ih u vinogradsku kod orl na endoskopiju pa mozda tak uspijemo dobit il iskljucit dg lpr il gerba. Jadno i zalosno![]()
Sve su sestre bile beizmjerno drske i bezobrazne i na pomisao da njima ostavljam dijete na takvoj neugodnoj pretrazi mi je uzasna![]()
A mislim da ni jedna privatnA djecja poliklinika nema nocenje .
A da pokušaš do Vinogradske privatnim pregledom u poliklinici Echo? (Dr Boduen radi u Vinogradskoj...
ili zvati tu sestru i pitati za taj pregled u Vinogradskoj?
Ili preko Dr Marna -Sabol- do bolnice u kojoj on radi.
To mi palo na pamet, možda upali.
Čitala sam sad puno o tome i toiiko našla sličnosti sa mojom curkom da ćemo i mi tim putem krenuti.
Mislim da ti je ipak bolje tu 24satnu metriju ćekati.
Uh,![]()
marn radi u klaićevoj sad mi smo u veljači dobili termin za sredinu 5 mjeseca, otišli smo na sveti duh i već bili na 4pregleda od tada.
Lunahor gdi ste bili prije na ORl, možda u Crikvi?
I idemo tim putem, idemo 29.7. Kod dr. bo. u vinogradsku a on se time bas i bavi. Pa ako treba imat cemo preporuku dr iz te bolnice pa cemo valjda uspjet dobit termin u vinogr.
Pa ja cekam i dalje te termine, vinog nije otpisala na mail centralno narucivanje a u klaicevoj smo na listi cekanja na salveti :lol nisam odustala od te pretrage . Ujedno se nadam dobit tu terapiju i bez pretrage , jer orl to moze i bez tog dijagnosticirat po drugim pokazateljima.
Iako na orl pregledu u crikvi( da bili smo) je sluzni a cista bez znakova i tragova al kazu da to ne iskljucuje.
a jel ste morali imat i kakvu posebnu uputnicu za orl u crikvi, ili je išlo na ambulatno liječenje općenito ( mislim samo jedna) kužiš kaj pitam
Nama su endoskopiju napravili u sklopu dnevne bolnice na Srebrnjaku u koji smo bili zaprimljeni na 10 dana zbog laringitisa.Radio ju doktor koji tamo dojde 1 tjedno iz Vinogradske.Nije nam pokazala refluks,samo oštećeniju sluznicu nosa,morala bi baš potražiti nalaze....Radili smo je prije ph metrije.
Cuj sad dalje, vinogradska djeci ne radi ph metriju dok ne naprave manometriju . Koji je sad to vrag ???wtf?!
Ma misllim stvarno!! Bože dragi što Vas vozaju!
Šta je sa bolnicom Merkur, tamo su djeca bila zadovoljna kod zahvata operacija mandula, možda bi tamo bilo moguće napraviti 24 ph metriju, možda
imaju mogućnost smještaja roditelja uz dijete
Copy paste
Manometrija je pretraga pri kojoj se cijev sa manometrima uzduž njene površine stavi u jednjak. Upotrebom te sprave (nazvane manometar) doktor može odrediti mogu li stezanja jednjaka normalno protjerati hranu.
Prilikom manometrije može se napraviti ezofagealni pH test (pretraga kojom se mjeri kiselost u jednjaku). Pretraga se radi kako bi se utvrdilo ima li osoba kiseli refluks (povrat želučane kiseline u jednjak). Može se napraviti jedno ili više mjerenja.
Posljednje uređivanje od oka : 09.07.2013. at 12:34
Narucila sam ih kod gastroenterologa u klaicevu 9.9. Ocito nema drugog nacinavaljda cemo onda na taj nacin upast.
A što je sa Rebrom?
Ja te pratim jer sama više ne znam kud da krenem, a moram jer malena kreće u školu, a mi se vrtimo u krug bez dijagnoze.
Alergo testovi ukupni i neki specifični prije par godina su negativni, prick negtivan, problemi su se počeli pojavljivati sve veći, bronhitis i stalni kašalj.
Kome da idem? Privatno sam išla u Echo, vadili mandule sa 4, testove i ništa bolje.
Šta sad, kome da se obratim da ju netko primi i povede, sve mi više liči na taj reflux na kojeg sumnjam od rođenja.
Da ne govorim kakvi su joj zubići, svi su popravljeni, ali i svi su bili upaljeni...a to je jak pokazatelj na refluks.
Od kad je bila beba automatski ju moram stavljati na povišeni položaj.
I dalje loše diše i stalno guta po noći.
Sad čak kod kod jakog trčanja (veća je) kaže da ju u prsima boli.
...
Kome da se obratim, alergologu, orl, gastro...moj pedijatar ne kaže ništa.![]()
Naruci se gastrologu u klaicevu, mi smo kod dr jadresina( jako njezan), i na srebrnjak na kometnu obradu i pregled.( mi smo kod kirin zadovoljni). Rebro nema ph metriju.
Ma naručila sam se sad bqaš kod dr Boduena privatno opet, jer mi je najbrže, pa nek pogleda barem grlo, možda što ukazuje na to i kaže što misli o refluksu.
Onda ako mi preporuči onda ću gastrologu.
A kome na srebrnjak bi se trebala javiti na kompletnu obradu i pregled, kome da se naručim da ispričam problematiku, pedijatru, alergologu, kome točno, njoj bi trebao neki općeniti pregled pa da ju onda upute barem na ponovna alergotestiranja (ukoliko nije refluks).... samo da ju netko uputi i kaže obaviti to to i to...jer kad sam išla privatno, mah..
Posljednje uređivanje od oka : 09.07.2013. at 14:21
Dr Richtere Cybermed 2009.god
Pa sam mislila da ima i na rebruMože se sve učiniti i na Rebru. Ipak, prethodno bi bilo dobro da djetetova pediajtrica nazove na Rebro, na Pediajtriju, i dogovori pregled i ev. hospitalizaciju (jer, pH-metrija traje 24 h).
Pa kazem ti, nazoves da se narucujes za prvi pregled i obradu, kazes kog hoces, il te oni stave, nama je ok dr kirin, ok je i dr jelicic il jelic tak nekako, gore su svi pedijatri . Onda dodes tamo, naprave spirometriju, vagnu izmjere i ides kod dr s tim a onda te ona posalje jos vadit krv i testiranje naprave ev rentgen pa s tim opet kod istog dr. Cca 2-3 sata racunaj al sve obavissestre su jako ljubazne i ocenito je drugacije od svih drugih bolnica
![]()
Meni su rekli da se kod njih ne radi vec u klaicevoj il vinogr.
Hvala ti lunahor, hoću, malo sam već lagano na rubu zbog svega toga i što ju sve čeka.
Žao mi je te naše dječice, osobno se nikad sa ničim sličnim nisam nikad susretala tako do mi sve to zajedno dosta teško pada.
Posljednje uređivanje od oka : 09.07.2013. at 22:12
Jelena vi ste prosli tu obradu kod gastro? Ja sam se kod jadresina narucila jer samo njega znam a kod njeg smo bili kad su sumnjali na c fibrozu. A bilo me strah riskirat kod totalno nepoznatog.
Meni je i dr.Turkalj na Srebrnjaku super,dugo smo kod nje.
mi smo tam više od 7 godina klinka po difoltu došla ko bebač, pa smo posle samo još klinca prikrpali, mi večinom smo radili testove i slično, vađenja krvi, eozinofila i slično.
inače danas bila s klincem kod Orl tg za sad ok, puno bolji nek prije, mada je počel nekaj štopati nos, ( samo 3 dana je bil bez Aeriusa), sad nadam se da bu sve ok posle mora i posle Crikve, a ne mora hitno na operaciju.
Vratili se preksinoc doma, od jucer lu na ventolinu, kaslje da mi mozak para, prek dana suho ujutro tone slajma , Nos zacepljen. Aaaa. I kiselina joj se vraca u usta pa ju tankam donatom. Jedva cekam pregled drugi ponedeljak kod orl , nadam se da ce dat neku terapiju.
može se babyhaler prati u perilici?
Nikad mi to nije palo na pamet.
Pogledaj da li ima na sebi onu oznaku za perilicu posuđa, pa ako ima - onda može. Ako nema - ja ne bih, preskup je da ga uništiš u suđerici. Mi smo imali ovakav (slika kod Babyhaler (R)http://www.astma.hr/lijecenje.htm) nekoliko godina. Ja sam masku prala redovno na ruke u sudoperu, a cijev - ne sjećam se da li sam ikad išta radila osim povremeno ispirala toplom vodom.