Pozdrav,evo i nas nazalost na ovaj dio foruma.
sve nam je novo i za sad iscitavam sta ste pisale.evo malo da napisem nase probleme uglavnom curka od 5.2 god cijelo ljeto pomalo kasljuca po noci,povremeno se u parku zna zakasljati kao da ima napad,kaslje suho nadrazeno i onda nakon 15-20min takvog kaslja kao nest uspjeva iskasljati i kasalj prestaje.kaslje i na moru,2 puta imala krvarenje iz nosa i cijelo vrijeme zacepljen nos. pedijatrica kaze ma to je prehlada.krajem 8 mj zavrsavamo na hitnoj jer nije prestajala kasljati cijelu noc i dan, doc ju je cula kako kaslje jos u cekaonici, kad smo usli s vrata nam kaze ovo je alergijski kasalj.krvna slika ok, crp miran, cuje se diskretno produzeni ekspirij,impirij uredan,daju joj aerius sirup uz dijagnozu sumnja na alergijski rinitis.od aeriusa i inhalacija fiziloskom stanje se smiruje i uspjevamo docekati jutro.njena doc ujutro nista ne cuje, al pristaje da se napravi alergoloska obrada.uglavnom prick test pokazuje alergiju na prasinu,grinje,livadarku,ambroziju i gljivice iz vlage(nalazak nakon 4 dana bez aeriusa),bris nosa na eozinofile pozitivan, ukupni IGE 24,doc cuje produzeni ekspirij i zvizduke u impriju,spirometrija ok,ventolinksi test negativan. dijagnoza alergijski rinitis i astma. ostajemo sokirani jer od kad je operirala treci krajnik sa 3.5 god i krenila u vrtic, takav kasalj se ucestalo javljao. doc bi uvijek rekli virusna ili bakterisjka infekcija, pluca joj je slusala hrpa doc i kao nikad nitko nije nist cuo, nikad kao nije imala spazam,niti bronhitis. dobila je za terapiju flexotid na aerochamber 2*2 potiska,aerius po potrebi,rinoco sprej 2-3 tj(prestale prije 2 dana) i ventolin po potrebi.od kad prima flexotide kasalj se smirio, bila je prehladena i 2 dana joj je curio nos i malo je kasljucala,neusporedivo s onim gusenjima prije.
nekako mi se cini dijagnoza astme malo preuranjena, dal se dosita tako na temelju prve alergoloske obrade moze postaviti takva dijagnoza? sta mozemo ocekivati na kontroli prilikom slusanja pluca, ako lijekovi djeluju da li ce onda sve biti ok ili kod asmaticara uvijek ostaje taj produzen ekspirij? ja nikad kod nje nisam cula da hropce,svira kao sto cuju roditelji, ili mi se uho jos nije izostrilo na te zvukove

evo sad sma vas malo izgnjavila sa cijelom povijesti bolesti