Stranica 72 od 92 PrviPrvi ... 2262707172737482 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,551 do 3,600 od 4557

Tema: bronhiticari, astmasi, sinusasi - kako je? 3. dio

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sad valjda zna od kud je ( mada joj u potpisu piše zadar) ponovo sam čitala piše kantrida, ak je tak onda ni crikva nije daleko
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 31.03.2013. at 03:53

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

iz zadra sam, u rijeku nas je uputila pedijatrica jer se za srebrnjak čekalo mjesecima a ovdje smo došli na red odmah. napravljen je alergotest i nije alergičan na prašinu. nadam se da će sad te testove ponovit da se vidi što je, i je li nešto, jer su svi bili negativni kad smo bili prošli put.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

inače i u crikvenici se može raditi testovi, a prime te u roku par dana. A nemate tak nekaj u vašoj bližoj blizini?
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 31.03.2013. at 11:26

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

inače i u crikvenici se može raditi testovi, a prime te u roku par dana

http://www.thalasso-ck.hr/home.asp?l...ja=gohome&id=0 ak imaš kakvih pitanja pitaj na forum , odgovora osobno taj velehvaljeni doktor
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 31.03.2013. at 11:28

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U zadru imate onog hvaljenog dr mardetka, svi iz ri i crikve su isli k njemu :lol marđetko.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi se u crikvi isto testirali a moslim da cemo ove g ponavljat .

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Neve ni mi "nismo "na nista alergicni .

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Pozdrav svima! Evo i mene na ovoj temi. Sve mi je to novo tako da moram početi polako pratiti temu.
    Evo, da se barem predstavimo.
    M. ima 9 mjeseci, osim jedne upale ždrijela i povremeno začepljenog nosića, zdrava beba.
    Prije tjedan dana počeo kašljucati i dobio temperaturu. Nakon tri dana bili kod pedice, rekla upala krajnika, dobili atb augmentin. Dva dana kasnije stanje se znatno pogoršava, pedica rekla bronhitis. Prekidamo augmentin i dobivamo sumamed. Odmah je dobio i injekciju dexametazona i jednu dozu ventolina na babyhaler. Ventolin dobivamo i doma, ali u obliku sirupa tri puta dnevno jer nemamo babyhaler.
    Njemu se situacija popravila iako mu još mogu čuti sviranje, nosić se i dalje čepi i povremeno ga zatjera na onaj teški produktivni kašalj. Sutra imamo kontrolu.
    Evo imam i pitanje, dva. Kolika je vjerojatnost da je ovo bila jednokratna epizoda? Nekako mi se čini da nitko nema bronhitis samo jednom. Trebamo li što sad posebno preventivno raditi ili izbjegavati? I u svjetlu toga, ako je ventolin nešto s čime bi se mogli češće služiti, mislite li da bi bilo dobro sad investirati u babyhaler?
    Ovo ispijanje sumameda i ventolina je bilo tragično i za mene i njega. Osim toga, mislim da će dijete doživotno mrziti usisavače i šprice zbog stalnog zaljevanja fiziološkom i čišćenja, pa sam ga eventualno htjela poštedjeti bar jedne traume, ako je moguće.
    Toliko za sad.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sad kolko to je jednokratno neznam, jer kod nas to dolazi u paketima od par komada godišnje.

kad ideš na kontrolu reci da ti da Ventolin u haleru ( ako treba), jer kažu da on sjeda baš tam gdi treba, i nek ti napiše doznaku za babyhaler ( imaš tu temu, da bi trebala ga dobiti besplatno http://forum.roda.hr/archive/index.php/t-13060.html, istina mi smo većinom svi platili, ali ti se nedaj ( možda radi toga jer nam nitko nije ništa rekal)).

Trebalo bi što više čistiti nos,jel u njemu je početak svega, a na usisavač će se naviči, bolje tak nego da ide svako malo po bolnicama na oštopavanje.

Pitaj kolko bi ti pomogo inhalator ( ono na struju), možda i to dobiješ gratis.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

jelena, pretpostavljam da misliš na ovu temu. Pročitala sam to, ali koliko sam ja shvatila doznaka se može napraviti na temelju nalaza specijalista? Ili sam ja u krivom? Mi imamo samo našu pedijatricu.
    Gledala sam popis pomagala HZZO-a, http://www.hzzo-net.hr/03_04_01.php
    ne znam pod što bi uopće išao babyhaler? Aspirator? Inhalator? Ja se slabo kužim u to. Ako netko zna možda kakav je generički naziv pomagala ili naziv prema proizvođaću?

Čistimo nos stalno. Nije čak problem toliko usisavač i ariana, koliko je problem ovo špricanje fiziološkom. To mu je grozno.
    Inače, danas opet jako svira. Kao da u mlincu za orahe konstantno meljem ljuske. Grozno. I danas ima skroz promukli glasić. Bojim se da se opet ne zakomplicira.
    Posljednje uređivanje od ježić : 01.04.2013. at 12:40

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jezic sumnjam da je jednokratno nazalost, nisam jos cula da netko takav astmatski opstruktivnoi bronhitis je imao samo jednom. Naruci ga na obradu na srebrnjak. Akutni bronhitis se ne mora ponoviti - to je onaj kad ne treba ventolin vec atb. A ovaj drugi s opstrukcijama astmatski je uglavnom do alergija .

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Hmm, sad ne kužim baš. On je dobio i antibiotik i ventolin. Nije ništa posebno spominjala kakav. Samo je rekla bronhitis.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ježić prvotno napisa Vidi poruku
    Evo imam i pitanje, dva. Kolika je vjerojatnost da je ovo bila jednokratna epizoda? Nekako mi se čini da nitko nema bronhitis samo jednom. Trebamo li što sad posebno preventivno raditi ili izbjegavati? I u svjetlu toga, ako je ventolin nešto s čime bi se mogli češće služiti, mislite li da bi bilo dobro sad investirati u babyhaler?
    Babyhaler i ventolin sprej su super, a teško je vjerojatno da je ovo bila jednokratna epizoda.

Što i kako dalje - vidjet ćeš, teško je tako gledati u srebrenu kuglu. Koliko je dijete staro, pohađa li kolektiv?

Moju je, nakon ogromne pauze, opet večeras zgrabila čelična ruka astme, baš onaj suhi plućoodjekujući kašalj cjelonoćni kašalj, dugo joj je trajala epizoda produktivnog kašlja visokog koji ju je puštao na miru noću, izgleda da se spustilo na dolje, bili na hitnoj, dobila medrol i ventolin, držite palčeve da prodjeluje fantastično, kao što je i prošli put.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 01.04.2013. at 13:44

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo na seretidu do ljeta tak da vjerujem da ce bit ok do tada.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kakav medrol dobivate ? U inekciji ? Na cemu ti je ona inace?

Jezic cim je dobila ventolin znaci ima astmatski tj opstruktivni bronhitis.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ježić,
    po ovome bi trebal pisat pedijatar na nagovor specijaliste, i sad imaš četiri mogućnosti
    kupiti, pa da ti refundiraju,
    kupiti bez refundacije
    čekati specijalistu
    poslati pp katjenki i pitat jel je njen ošo.

inače moja klinka je dobila prvi bronhitis s nepunih 10.5mjeseci i dobila antibiotik,ventolin ( kapi), i bisolvon, nakon skoro 10 mjeseci počela je dobijati ventolin i flixotide u spreju.

medroli su većinom u inekcijama, napikali su mi klinca s time kad je bio bebač više puta.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 01.04.2013. at 14:23

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno .

Moja opet hropce i nos joj curi. Skoro svaka 2tj je na ventolinu

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

JAffa nesto vam nije u redu s terapijom. Sto imate u stalnu terapiju i jel dajes prek baby halera redovno i kad je zdrav?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa Vidi poruku
    Kakav medrol dobivate ? U inekciji ? Na cemu ti je ona inace?
    U tableti (samo jednom je dobila injekciju u životu, kad je imala bronhoopstrukciju s otežanim disanjem i kad je bilo stani-pani doslovno iz ovih stopa smo trčali u bolnicu u dobi od cca 2,5 godine), inače je bila na profilaksi seretide 2x1 potisak (od zadnje medrol tbl epizode u 2012, prije je bila na flixu 2x1 + singulair), bio je plan na flix 2x1 potisak + singulair vratiti se krajem travnja jer joj je, dosad, bilo izvrsno, ali sad se, ako dobro shvaćam, taj plan mijenja i profilaksa će bit 2x2 seretidea, ako ova epizoda sad prođe po planu.

Ježić, ako dobro shvaćam tj. ako sam dobro zapamtila, kriterij za mijenjanje trajne terapije (ove zaštitne terapije - ovo flixotide, seretide, ovi lijekovi na "de" ili na "air" (singulair)), bio bi preko tri ventolinske epizode u 3 mjeseca, cure, ispravite me ako sam fulala.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 01.04.2013. at 19:47

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Hvala svima na odgovorima. Za sad neću trčat nikud. Uostalom, vidjet ću najprije što će reći sutra na kontroli.

Ovih dana sam pročitala toliko informacija, priča, tema o bronhitisima, astmama, alergijama... i moram priznati da me stegne pri srcu kad vidim kroz što sve ti mali miševi moraju prolaziti. Ali se i divim roditeljima koji se bore s tim. Ja još nemam tu snagu. Još sam valjda u fazi nijekanja, da nije valjda tako strašno. Morat ću se brzo otrijeznit.
    Posljednje uređivanje od ježić : 01.04.2013. at 20:41

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno .

Flixotide trajno 2*2 i aerius. Alergije drzimo cini mi se pod kontrolom. Problem je sto joj brat donese svasta iz vrtica i svaki put kad nos krene curit jace a ne prozirno ona krene kasljat i zavrsi na ventolinu.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno .

Flixotide je svaki dan, aerius sad kroz koji tjedan.
    Bila je ranije na melarthu ali nije pomagao pa je ukinut.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ježić prvotno napisa Vidi poruku
    Ali se i divim roditeljima koji se bore s tim. Ja još nemam tu snagu. Još sam valjda u fazi nijekanja, da nije valjda tako strašno. Morat ću se brzo otrijeznit.

Sve ti je to normalno, ježić, ko što znaš iz prethodnih bitaka, kad stane faza divljenja, i postane ti najnormalnije, pa dolaziš ovdje po savjete stila "kuharica". Drži se! Sve je to za ljude (i za djecu), što ne znači da nije gula kad je dobro, ali navikneš se brzo na sve - na dobro još brže .

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

jaffa mala je na flixaću 2x2?

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Sve ti je to normalno, ježić, ko što znaš iz prethodnih bitaka, kad stane faza divljenja, i postane ti najnormalnije, pa dolaziš ovdje po savjete stila "kuharica". Drži se! Sve je to za ljude (i za djecu), što ne znači da nije gula kad je dobro, ali navikneš se brzo na sve - na dobro još brže .

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno .

I ona i brat joj (samo on nema aerius a ona da). Al cini mi se da su neku virozu pokupili sad. Evo i on smrce i nos mu jako curi i sav je bezvoljan...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

izvadi jedno vrijeme njega iz vrtića,moj je sad već 5 tjedan doma,
    klinci bili prošli tjedan na praznicima doma, sad idu u školu ( njih ipak ne mogu izbaviti od škole na duže vrijeme)

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ma i morat cu opet. Sad je bio dva dana jer mu je bio rockas pa da kao proslave. Danas je doma naravno, obzirom na kasalj neide ni na trening.
    Jedva cekam da zatopli :mantra:

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a kad zatopli i počnu krovi, jedva ćeš čekati da dođe 6. mjesec i tako u krug ( pričam iz mojeg iskustva).

A ročkas ko ročkas može se uz dobru volju proslaviti i 2 mjeseca kasnije.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno .

Tako obicno biva...
    Ove je godine stvarno rijetko u vrtiic isao, obicno kad sam morala stogod obavljat (npr fizioterapeut sa malenom) izuzev rockasa. Al svaki put donese nesto
    Nema druge nego kombinirat vjezbe dok je mm doma, nekako to uskladit.
    Jel smijem malenoj davat sta za imunitet obzirom da nema jos godinu?

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

nama je malo bolje pa je smanjen ventolin. kontrola u četvrtak. doktorica je rekla da pitam pulmologa da mi napiše da se odgodi vrtić damjanu. nemam pojma. ja bih samo da mu je bolje. da kad mi navečer zakašlje nemam PTSP da će do jutra bi svega.
    predložili mi homeopata prije nekog vremena pa ćemo i to probati. a za imunitet sam naručila vip omnibiotic, ima mjesec dana da je na atb i ventolinu (ventolin s prekidima) pa da pomogne malo.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Situacija s kontrole jučer slijedeća. U dijagnozi mu stoji akutni bronhitis. Dobio je još 0,7 ml deksametazona i jedan potisak ventolina na haler. Rekla je danas još dva puta ventolin, eventualno još i sutra. Ako ne zakašlje do petka, onda ju samo trebamo nazvati telefonom, a ako i dalje bude kašljao onda moramo opet na kontrolu.

Pitala sam za dobivanje babyhalera na doznake. Prvo mi je tvrdila da nije na popisu pomagala, pa onda da ona ne može pisati doznake za njega, a na kraju je rekla da ga imaju pravo dobiti djeca koji imaju težu dijagnozu, tipa astma, i kojima haler treba za svakodnevnu upotrebu. Sad ga znaj onda.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno .

Bili smo kod ped jer je zakurila i pocela kasljat. Naravno da je na ventolinu...
    U petak je kontrola bas cu pitat kako ide sa halerom na doznake. Mi smo ga kupili a oboje imaju astmu.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I mi smo ga kupili, a takodjer ga mora koristiti na dnevnoj bazi (dobili trajni lijek). Nitko nam uopće nije spominjao doznake na Srebrnjaku, samo su nam rekli u koju sobu ga idemo platiti.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i kolko jedošal na srebrnjaku,manje od famoznih 220 kuna kolko je u apoteki?

ježić a kak si je doktorica zamislila davanje halera za takve male, da svako malo idete tam, mislim mi znamo uzimati ventolin do 4 puta ( sad je flixotide aktualan 2x na dan) kaj bi to trebalo značiti stalnio visiti tam.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

160kn

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno .

Mi smo u ljekarni platili oko 180kn. Sad moram peek nabavit za sina.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja sam kupila pred skoro 6 godina bilo je 220 kuna, peak je bio dosta povoljan u Flaem, Braće Cvijića 23, tam gdi su oni crveni neboderi na Selskoj, onaj najniži ćini mi se bijeli. Rade do 15 sati..

mi smo ga kupili kad smo bili na terapijama u crikvi

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Hvala Kakve su uopce okvirne cijene peeakova? Ostalo mi je u uhu oko 170 a sad na netu gledam da su puno vise :/

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

u apotekamasu oko 170 kn, ali mislim da su na trešnjavci oko 120 kn, kolko su na srebrnjaku?

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

E super, bas cu skoknut do selske cim prode ovo sa malenom.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ježić a kak si je doktorica zamislila davanje halera za takve male, da svako malo idete tam, mislim mi znamo uzimati ventolin do 4 puta ( sad je flixotide aktualan 2x na dan) kaj bi to trebalo značiti stalnio visiti tam.
    Vrlo jednostavno si je zamislila. Dam mu sirup

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj jaffa prvotno napisa Vidi poruku
    E super, bas cu skoknut do selske cim prode ovo sa malenom.
    nazovi prije i pitajkolko je cijena

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Cure, zašto vam koristi taj peak flow? Je li mislite da je korisno išta imati doma osim baby halera? Je li vi kužite kad krene opstrukcija i kako - ja kod moje uglavnom na disanje ne čujem hropce i piskanja, a glavni problemi su kašljevi (noćni), jednom je imala baš opstrukciju koja je i meni bila vidljiva i poprilično dramatična, s 2,5 godine i tad se jasno kužilo, skužila je i baka, jer je dijete bilo klonulo, općeg lošeg stanja, jako plitko disala i tad smo doslovno iz ovih stopa jurili u bolnicu. Od tada se uglavnom borimo s onim što ja percipiram kao kašalj.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

to ti je slično onom spirometru kaj se radi u bolnicama, ali za kućnu upotrebu, ako e to kontrolira s vremenom brojeći udisaje dobiješ sliku kad bi trebalo ubaciti ventolin

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Mi smo jedan peak flow dobili na Srebrnjaku u astma školi.Drugi smo kupili,prije nego smo ovaj dobili,ako je netko iz Zgb-a a da mu treba neka mi se javi na p.p.ionako mi stoji bezveze.
    Jelena kako misliš brojiš udisaje?Pa kaj nije da puhneš(mi imamo onaj papirić na kojemu po visini određuješ koliko treba puhnuti).
    Meni je klinac na sybicortu(11g.),inače nas Turkalj vodi na Srebrnjaku.Već od prošlog tjedna suho kašlje ,bila sam kod ped.veli ona da nije opstrukcija,ali kašalj nikako da prođe...Jel inhalirate inače asmatičare u kućnoj radinosti s nečim a da nije čista fiziološka.Mi smo duže vremena bili u relativno dobroj fazi i sad opet.....
    Posljednje uređivanje od ellica : 03.04.2013. at 21:33

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Jel koristite šta od biljnih sirupa?

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno .

Mi imamo zabranu koristit ista osim flixa, aerisa i ventolina i pulmicorta (to dvoje po potrebi). Peek mislim nabaviti zbog ovoga sto je Jelena rekla.
    Iz Zg smo al mi neda otvorit novi pp preko moba :/
    Sto se tice opstrukcije kod moje krene sa curenjem nosica i hroptanjem i naravno kasljem. Ako je opstrukcija jako vidljiva (cuje se piskanje i vidim da tesko dise) sama joj dam ventolin. Ako nisam sigurna (ko danas jer jako kaslje,i hropce al nisam cula piskanje tad, kasnije se culo) onda odem pedici da ju poslusa i odredi.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno .

I kod sina je slicno samo puno rjede. Terapija ga dobro drzi.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I nama su na Srebrenjaku isto rekli - nikakve sirupe, ništa za smirivanje kašlja, ništa za iskašljavanje - samo njeni astma lijekovi i ventolin, po potrebi.

Ja dosad kod moje nisam čula hroptaje i piskanja, ali dr-ovi na slušalice čuju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •