Stranica 73 od 92 PrviPrvi ... 2363717273747583 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,601 do 3,650 od 4557

Tema: bronhiticari, astmasi, sinusasi - kako je? 3. dio

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj ellica prvotno napisa Vidi poruku
    Jelena kako misliš brojiš udisaje?
    ma to sam rekla slikovito, u većini čujem kak dete diše pa onda ili prislonim stetoskop ili uho da to bolje čujem. A onda ak mislim da je jako problematično ubacim peak i provjerim.

Doma ih inhaliram pretežno s samom fiziološkom, ponekad stavim kapi bisolvona.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Iskreno mislila sam si i nabavit stetoskop al neznam koliko bi ja znala to koristit pa se vise oslanjam na pedicu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi imamo stetoskop koji smo dobili za medicinsku opremu za klince, oni se više igraju s time, ali za ručno nekaj pogledati je ok.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 04.04.2013. at 08:53

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    mi imamo stetoskop koji smo dobili za medicinsku opremu za klince, oni se više igraju s time, ali za ručno nekaj pogledati je ok.
    Joj, mislim da i ja imam jedan iz muellera, ako ga nisam već zafliknula jer se razbio, a bilo mi je bed da ga ona koristi jer jako pojačava zvuk, a njoj je bilo fora jako lupat, pa to slušat.

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

E i nama su na Srebrnjaku rekli ništa od sirupa i sl.i dojdemo na redovnu kontrolu prehlađeni,nema opstrukcije,iskašljava samo i dr. na kaže uzmite prospan.Ostala sam u šoku.Zato vas i pitam.
    Jelena jel tvoji puhnu peak flow onako kako treba?Ja imam osjećaj da moj to dobro ne napuše(njemu ni spirometrija nikad nije zato dobra).

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Ja sam isto već razmišljala da nabavim stetoskop za doma.Ipak ću danas do pedice da ga opet posluša.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Koja dr.? Opće prakse? Ne bih dala. U stvari... mislim da od prospana nema neke štete, ali niti koristi. Mi smo nedavno dali Fluimucan za iskašljavanje (reko dr opće), i sad jel' od toga ili je to bio razvoj prirodni, ali nakon toga smo, nakon 10-tak dana visokog isključivo dnevnogkašljanja, završili na Srebrenjaku zbog kontinuiranog noćnog. Što je najgore, mislim da je lijepo produktivno kašljala, na Fluimucanu piše oprez s bronhialnom astmom. Mislim da nema šanse da joj više to dam.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 04.04.2013. at 11:47

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sad ja dala malome isto fluimukan po preporuci pedijatrice, a onda sam se kontaktirala s Buljevićem i on mi reko da izbacim fluimukan. a povećam flixotide.

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Ne dr.opće prakse mi smo ionako jhoš kod ped.al prospan nam je preporučila naša dr.sa Srebrnjaka

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Fluimikan ionako ne smijemo zbog dijabetesa.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja cujem rukama. Naucio me zoki u crikvi da stavim ruke na leda na pluca u kaslju i tocno cujem jel hropti . Cim ide nocni kasalj ide i ventolin.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa Vidi poruku
    Ja cujem rukama. Naucio me zoki u crikvi da stavim ruke na leda na pluca u kaslju i tocno cujem jel hropti . Cim ide nocni kasalj ide i ventolin.
    Hvala na ovome, a ja uglavnom isto idem s ovim "čim je noćni kašaj, onaj suhi, duboki, ide ventolin"... jedino što se nama sad već 2x zaredalo da ventolin i ne pomaže, nego moramo na medrol.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Trazi seretide. Nama je seretide jedini ucinkovit kad nas ovako ko sada satre. Imamo seretide 50 2x2, dakle flikotida i manje od f125 i malo onog drugog sto pomalo djeluje ko ventolin stalno.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Trazi seretide. Nama je seretide jedini ucinkovit kad nas ovako ko sada satre. Imamo seretide 50 2x2, dakle flikotida i manje od f125 i malo onog drugog sto pomalo djeluje ko ventolin stalno.
    Na seretideu 50 je od prošle epizode krajem 2012, 2x1, i bila je odlično dosad (vrtić pohađala u kontinuitetu u vrijeme zimskih infekata 4 mjeseca, to mi je bilo nevjerojatno odlično!), sad joj je diglo na seretide 50 2x2.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kopka me to jesmo li to ovaj put sami fluimukanom izazvali.... ali, izbacujem ga u potpunosti, pa ćemo vidjet.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

I naravno da sam zaboravila pitat za babyhaler na doznaku...

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Pitanjce, citam sada o astma skoli i mislim da cu otici gore sa sinom. Koliko to dana traje (Klaiceva/Srebrnjak) i koliko se cca ranije treba prijavit?

I veliko hvala Ellici

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Nema na čemu.
    Traje 2 dana na Srebrnjaku u popodnevnim satima(mislim nekih 2 sata,doduše to je bilo prije par godina),nazoveš i predbilježiš se.Tad se nije dugo čekalo.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i u klaićevoj je dva dana od 16h-dokraja, e sad u klaićevoj idu sami roditelji ako je dete izvan školskog programa, a tvoje je. Mislim može i on ići i poslušat nekaj, 3-dan je kod fizijatrice u jutarnjim terminima.

astma škole idu prvi i drugi tjedanu mjesecu (čini mi se utorak i srijedu) , u principu se naručuje za idući mjesec.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno .

E super, bas bi otisla vidjet i poslusat

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Evo posto se prvi put susrecem sa peak metrom imam pitanjce.
    Na stranici od astma centra pise da mu je ocekivani pef 284, zuta zona 227 i crvena zona 142. On je jucer napuhao 190 a danas 200. I sta sad? Prehladen je, kisa je isto pala pa je za ocekivat da je vrijednost manja. Cini mi se da dobro i pravilno puse.

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Ja imam nekakv kao kolut(papir)iz astma škole,koji nam po visini kaže koliko treba?Ovo mi se čine velike vrijednosti....A i nama je dr.rekla da je najbolje vidjeti koliko napuše kad je zdrav,pa onda raditi usporedbe.Jer moj ti nikad nije puhao koliko treba,pa čak ni sad kad ima 11.Mi smo jedno vrijeme zapisivali vrijednosti....

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Baš sad gledam po ovom gdje si računala,moj nemre toliko napuhati nema šansekoliko ti je visok malecki,pogledam ti ja na ovaj moj sa srebrnjaka

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

120cm i 5 god

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moja je sad 7 godina i 3mjeseca puše 250 max 280. Ima 28 kila i 129 cm.

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

MENI ZA 120 CM KAŽE OVAKO:
    ZELENA ZONA 80-100%-162-203
    ŽUTA ZONA 60-80%-122-162
    CRVENA ZONA<60%-<122
    Tak da mislim da ti je 180-200 koliko je napuhao super

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

to kaj smo mi dobili je baš za djecu

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Eeee super hvala :D

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Tablicu sa takvim vrijednostima nema na netu jelda?

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Nisam vidjela,al pitat ću na Srebrnjaku 29.ili ako idete prije pitaj, ovo je u biti od gsk tablica.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Nema frke, zasada imam koliko treba Hvala

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Pridoslica trazi savjet iskusnih
    Stariji je u pitanju, cijelu noc je pistao i svirao, odradio dan u vrticu i kad smo izasli van panicno vikao da ne moze udahnut, doma se jos gusio u kaslju. Pedica je nakon ventolinskog testa dala fliksotide, ventolin, aerius sirup u slucaju potrebe (njega nismo koristili) i uputnicu za obradu, dg.bronhijalna astma.
    S obzirom da smo se 2 dana poslije i ja i kcer razboljele, mislim si sad da nije to bilo virusno i da nema potrebe za obradom. Ili bolje da ju obavimo sad kad sam ga vec narucila?
    Inace on nije nesto bolestan, al je ove zime 2 bio promukao i u par navrata ga je mucio kasalj za koji sam ja mislila da je od suhog zraka.
    Pedica je bila bas crna u prognozama, sve mi nesto objasnjavala o koristenju pumpice, uzimanju pauze itd pa me isprepadala.
    Ima netko nesto pametno za reci mi?
    Jel to-to, kronicna dg.?

vitika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj tua prvotno napisa Vidi poruku
    Pridoslica trazi savjet iskusnih
    Stariji je u pitanju, cijelu noc je pistao i svirao, odradio dan u vrticu i kad smo izasli van panicno vikao da ne moze udahnut, doma se jos gusio u kaslju. Pedica je nakon ventolinskog testa dala fliksotide, ventolin, aerius sirup u slucaju potrebe (njega nismo koristili) i uputnicu za obradu, dg.bronhijalna astma.
    S obzirom da smo se 2 dana poslije i ja i kcer razboljele, mislim si sad da nije to bilo virusno i da nema potrebe za obradom. Ili bolje da ju obavimo sad kad sam ga vec narucila?
    Inace on nije nesto bolestan, al je ove zime 2 bio promukao i u par navrata ga je mucio kasalj za koji sam ja mislila da je od suhog zraka.
    Pedica je bila bas crna u prognozama, sve mi nesto objasnjavala o koristenju pumpice, uzimanju pauze itd pa me isprepadala.
    Ima netko nesto pametno za reci mi?
    Jel to-to, kronicna dg.?
    ja bi na vasem mjestu svakako napravila obradu. rekcija moze biti na pelud, a moze biti i na virus. tek nakon obrade moze se eventualno postaviti dijagnoza iako se nekoj djeci to ne moze ni onda. dobro je proci obradu i znati sto tocno treba poduzimati ako dode opet do napada gusenja - koji ljekovi, na koji nacin i u kojoj dozi. ili ako je potrebno provoditi konstantnu profilaksu u slucaju da mu smeta odredena vrsta peludi.
    inace astma je kronicna bolest, ali cesto se povuce u nekim periodima zivota. treba ju samo drzati pod kontrolom.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne to ne valja. Morate dva tj puhat 2 x na dan i pisat kad je zdrav , i tek onda cete znat svoje vrijednosti i svoju zonu. Moje 150 cm i 33 kg max 300 pusu. A po tablicama su ohoho uvijek u crvenoj il zutoj zoni. Sami morate naci najbolji rezultat pa onda znate ispod , 80% je zuta, itd..

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ima na netu i tablica i kao semafora gdje ukucas najbolju vrijednost i on ti racuna u kojoj si zoni. Uguglaj peak flow

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno .

Odlicno hvala!!

Sad mu vodim ko mali dnevnik.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

E ovaj je bolji nego moj

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A evo ovaj mi je najbolji jer ti racuna zone , sam upises najbolji rezultat. Pocela ja i svojim mjerit , dobro ste me sjetile
    Z. 150/33 -310 najvise
    L.140/26 kg- 280.
    Aj upisite koliko vasi pusu. Kg i visinu.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tua ne igraj se pedica ti je super reklA! Ventolinski test mu je pozitivan , rijetki pedijatri tako dobro obrade dijete! Odmah se naruci na obradu. Sve pumpice sto je dobio mora uzimat iskljucivo preko babYhaler a ne direkt iz pumpice! Na sto god da je bila takva reakcija ista je bila ozbiljna i zahtjeva obradu jer ce se ponovit gotovo sigurno bilo na virus bilo na alergen.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

5 god, 120cm i 22kg zasad max 200.

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Tua ne igraj se pedica ti je super reklA! Ventolinski test mu je pozitivan , rijetki pedijatri tako dobro obrade dijete! Odmah se naruci na obradu. Sve pumpice sto je dobio mora uzimat iskljucivo preko babYhaler a ne direkt iz pumpice! Na sto god da je bila takva reakcija ista je bila ozbiljna i zahtjeva obradu jer ce se ponovit gotovo sigurno bilo na virus bilo na alergen.
    hvala, lunahor, nemoj tako ostro sa mnom, imamo termin za mjesec dana (srebrnjak, dr.kirin).
    samo sam htjela cuti iskustva iskusnih.
    babyhaler sam kupila, makar su kasnije rekli da sam mogla i volumatic jer je kao veliki.
    jel taj dan samo pregled ili odmah vade krv, rade testove? da bude nataste?

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno .

U principu taj dan obave testiranja. Moj nije morao biti nataste,samo nije smio uzimat nista od antihistamika barem tjedan prije.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma nisam ostra pisem s moba pa nemam smajlica !
    Kirinka ti je ok
    Mi smo s njom zadovoljni.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nedaj se nagovorit na volumatic, tak su mene. Mi s 11 ga imamo a i ja koristim isto aerochamber s maskom! Ili babyhaler u usta. Al imam i aerochamber bez maske i ne znam ga koristi, s njim nikad nisi ziher jel dobro il ne ko i s pumpicom, najbolja je maska. Postoji i za odrasle aeroch s maskom.

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Moj isto ima 11 i koristi babyhaler u usta bez maskice,iako zna i na pumpicu,ali ovo mi je nekako sigurnije.

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Znam da je ovo tema za dječicu,al svejedno ću pitati da ne tražim temu!
    Nisam kronični asmatičar, do 16.sam patila od opakih alergijskih osipa u tolikoj mjeri da u vremenu od 3. do 10.mjeseca, nisam mogla izaći iz kuće da se ne ospem iste sekunde, no to je s pubertetom prestalo, no prebacilo se na asmatske napadaje, koji nisu toliko česti, no kad se dese imam osjećaj ko da mi je slon sjeo na pluća. Danas sam imala blagi napadaj, nisam htjela posezati za ventolinom jer neznam kakav utjecaj ima na dojenje, pa sam se na brzinu inhalirala po domaće (para od kamilice,nevena i kadulje) skulirala sam se nekako. No zanima me, koliko ventolin ima utjecaj na dojenje, ima li tko iskustva?
    Hvala curke

mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ja ne znam kako utječe, a jesi li probala nazvati bolnicu Srebrenjak ili im poslati mail s upitom? Možda bi to bilo najbolje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •