Stranica 74 od 92 PrviPrvi ... 2464727374757684 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,651 do 3,700 od 4557

Tema: bronhiticari, astmasi, sinusasi - kako je? 3. dio

Chiara76 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Evo da se i ja prijavim na ovoj temi. Moja L. je jučer dobila treći bronhitis u proteklih 5 mjeseci. Dobila je jučer ujutro u bolnici potisak Ventolina i Flixotide, inhalaciju Atrovent i inekciju S. Medrol, naveče samo inhalaciju i jutros na kontroli sve. Doduše, danas malo lakše diše, ali se jako umora i počne kašljati čim se zaigra. Sva tri puta je imala povišene leukocite i dobila antibiotik. Inače je alergičar i povezali smo ovaj bronhitis sa boravcima vani (konačno smo dočekali sunce), ali me zbunjuju ti leukociti, tj bakterija. Ne znam da li ima potrebe da joj ograničavam igru vani ako možda bronhitis nije uzrokovan alergenima. Ili je to normalno da se na bronhitis nakalemi i neka bakterija. Kako je kod vaših klinaca?

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Mala je opet na ventolinu. Morat cemo ranije na kontrolni pregled.

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Chiara to je najbolje da piatš doktoricu.Kod nas to bično završi ventolinom.
    Evo i tin je na ventolinu,meni ni nakon ovoliko godina nije ništa jasno.Kašalj vuče već duže(neka 3 tjedna)3 puta bili kod ped.bilo je o.k.disanje,nije bilo za ventolin i sad ga je zadnjih par dana u par navrata počeo gušiti kašalj tj.nekoliko puta u danu bi se zakašljao toliko da se primao za vrat i suze bi mu krenule na oči....
    I danas ujutro sam ga spremila i opet kod ped.-e danas nije dobro saturacija 96%,škripi ventolin 3puta po 2 potiska.
    Na terapiji je symbicortom,peak flow je jutros napuhao 350??????Kako može biti dobar rezultat,a saturacija loša?
    Ima netko taj aparatić kaj ide na prst doma?Jedva čekam kontrolu 29.na Srebrnajku.Ovaj put imamo i ponovno testiranje.Luuuuuuuuda sam.Imam osjećaj da su sve bolesti ovoga svijeta kod nas dijabetes,astma,gerb,alergije i sad čekaom nalaze za celijakiju nikako da ih dobijemo grrrrrrrrrr

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i moj na ventolinu

ellica a kaj od celijakije čekate?
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 16.04.2013. at 17:05

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Antitijela.To nas je poslala dr.koja nas vodi za dijabetes u Vinogradskoj.Da sam znala da se toliko čeka otišla bi privatno.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://www.cybermed.hr/forum/specija...nje_i_alergija
    Kazu da moze dojenje i ventolin.

A ja moje skinula sa seretida, mislim da cu vrTit kad vas citam. Bili smo za vikend u slavoniji i l se sva osula po licu oko usta i nos.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moze bakterija i astma. Nama svaka viroza i bakterija zvrse ventolinom.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Chiara jel ide u vrtic? Vjerojatno skupi prehladu a kako su pluca najslabija karika odmah dobi astmatski napad .

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

I nas Slavonija u ovom peridou ubija,zato preskačemo proljeće u Slavoniji....
    Posljednje uređivanje od ellica : 19.04.2013. at 11:53

Chiara76 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa Vidi poruku
    Chiara jel ide u vrtic? Vjerojatno skupi prehladu a kako su pluca najslabija karika odmah dobi astmatski napad .
    Ne ide u vrtić, ali ima bracu školarca koji joj možda donese boleštine. I on je počeo sa kašljucanjem kad i ona, ali je očito njegov imunitet jači pa je prošlo bez intervencija.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evo i moj nakon dužeg perioda za njega (mjesec i nešto) opet kašlje,
    doslovno se guši. mislim da neće dočekati noć bez ventolina.

a ima i nešto novo, u zadnja dva mjeseca stalno ima nekakav osip oko usta,
    nekad više, nekad manje, ali je stalno prisutan.
    jel' to može biti nekakava alergija?
    on je s 3 godine išao na alergo obradu i rekli su da nema nikakvu alergiju,
    sada ima 6,5.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

alergije se često mjenjaju nažalost na loše, sad ovisno o osipu dal je nekaj novo počeo jesti ili nešto puno česće nego prije.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Moj na prvom alergotestu nije osim povisenog ige imao nista. Tek sa 4.5 god su se pocele ispoljavat alergije. On ima i atopijski derm, i sada mu najcesce bukne po licu. Trenutno je vec neko vrijeme kuc kuc ok po tom pitanju.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a moji baš pravi alergičari do rođenja ristevi u nebesima, pa ti pogodi kaj bi

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo, moja od 9 godina, ima prvi put veliki osip po cijelom licu

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ona je na brezu, kaj ne ? moja klinka je pred godinu dana točno 10.4. ( jako lijepi dan) najednamput preobrazila ko u neko čudovište malte ne izgledala je ko da ima Dawn samo s isduženom facom,( imamo tu sliku), odma dali aerius i ventolin, tek nakon 2-3 sata oživila. baš je bila ružna.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

možda od sunca

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    alergije se često mjenjaju nažalost na loše, sad ovisno o osipu dal je nekaj novo počeo jesti ili nešto puno česće nego prije.
    ništa novo, sve u normali.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, na brezu. Dla sam joj danas Claritine, pa se malo smirilo.
    i ona, svake godine drugačiji simptomi na koži.
    taman smo otkrili dobru kremu za dermtitis tijekom cvatnje breze, i sada joj se javilo u tako jakom obliku na licu. Nisam se usudila mazati, ali izgleda da claritine pomaže. Kuc, kuc!

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno .

Ma i kod nas je rano krenulo, prvo kad bi ja popilakravlje mlijeko a on dojio. Al su testovi ranije bili negativni, tek kasnije su reagirali. Osim ige ukupno.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Bom svima na ovoj temi, i moja djevojcica je tu. Sad u trku ne mogu citat cijelu temu pa se nemojte ljutiti.
    trebam naime info koliko ce nam trajati obrada na srebrnjaku, naruceni u 9:00 na testiranje komplet... Cisto da si organiziramo dan. Naravno, zanima me vasa procjena i iskustvo, hvala!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sad ak ste naručeni u 9 bilo bi dobro doći malo ranije cca pol sata, ne očekuj da će proć za manje od sat-dva. ( samo prikanje je 30 minuta).

jaffa tebi je lako, ne pij mlijeko ni mliječne proizvode i bit će bolje.

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa Vidi poruku
    Bom svima na ovoj temi, i moja djevojcica je tu. Sad u trku ne mogu citat cijelu temu pa se nemojte ljutiti.
    trebam naime info koliko ce nam trajati obrada na srebrnjaku, naruceni u 9:00 na testiranje komplet... Cisto da si organiziramo dan. Naravno, zanima me vasa procjena i iskustvo, hvala!
    kad ste naruceni? mi idemo 14og, pa ko prije, nek javi
    inace, nama je sad ok na flixotideu, samo nam se javila stara boljka, moja pretpostavka je od sunca, ima urtikariju na obrazima i jednoj usnoj resici. sva sreca pa pedica dala aerius nek se nade u slucaju potrebe. makar, evo, nakon 2 dana jos ne prolazi.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ah ne znam, baš sam jadna, moja nema potvrđenu alergiju radili smo ukupni i specifični (prošle god), prick test(prije2god) i ništa nije pokazalo , a evo nočas se začepila cijela, cijelu noć ju je tijelo svrbjelo (isto kao prošle godine).
    Doktor Marn mi je rekao da je to valjda vazomotorni rinitis i nikakvo liječenje, a na moj upit ako moram prema procijeni dam Auerius ili sl,
    a prošle godine joj nije bilo dobro nakon dužeg uzimanja aueriusa, sad se opet bojim davati.
    Ah.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno .

Jelena to je bilo sa malenim tada. Prosla mu je alergija na km i javila se na grinje. Al eto ad je kuc kuc u mirovanju sad a astma je ok otkako je na terapiji.

A malenoj je krenulo sa alergijom na km i jaja, ona sad vec slab i gotovo je ni nemai. Al je alergicna i na grinje i pelude trava. Sad joj je ipak vracen i melarth u terapiju od danas. I ima par ekcema pod vratom.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Malo mi je pravopis veseli, pisem sa moba al nadam se da se skuzilo sto sam htjela rec

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mojoj klinki je krenulo s alergijom na mlijeko , orašasto, jaja .....i slično, a prešlo na alergiju na sve biljke, klincu je krenulo s alergijom na skoro svu hranu+grinje+ breza+ljeska+ ambrozija, od valjda prvog dana života.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jaffa prvotno napisa Vidi poruku
    Jelena to je bilo sa malenim tada. Prosla mu je alergija na km i javila se na grinje. Al eto ad je kuc kuc u mirovanju sad a astma je ok otkako je na terapiji.

A malenoj je krenulo sa alergijom na km i jaja, ona sad vec slab i gotovo je ni nemai. Al je alergicna i na grinje i pelude trava. Sad joj je ipak vracen i melarth u terapiju od danas. I ima par ekcema pod vratom.
    Jesi li dobila upute za kontrolu okoliša na Srebrnjaku?

Evo što kaže njihov letak - nadam se da će biti korisno i drugima:

KONTROLA OKOLIŠA
    Astma je kronična upalna bolest dišnih puteva koji su izrazito osjetljivi na podražaje iz okoline.

Podražaje iz okoline uzrokuju tzv. "pokretači astme"". Oni su mnogobrojni i raznovrsni:
    - kućna prašina, grinje - mogu se ukloniti na temp. iznad 60oC, treba ukloniti tepihe, tapisone, pokućstvo od tekstila, čupave igračke... prašinu brisati vlažnom krpom koja se može prati na visokoj temperaturi
    - najjači alergen je dlaka mačke, psa, hrčka - ne držati kućne ljubimce u prostoriji gdje se spava, biti na oprezu pri posjetu ZOO-u i sličnim mjestima gdje ima životinja

- peludi: stabala, korova, trava - upoznajte se s kalendarom cvatnje, u vrijeme cvatnje izbjegavati boravak u prirodi, pri visokim koncentracijama peludi držati prozore zatvorene u stanu i/ili automobilu, zračiti stan navečer kad je koncentracija peludi najniža, svakodnevno prati kosu, pripaziti pri uzimanju meda

- plijesan - nastaje na vlažnim mjestima, zidovima, u kupaonici i sl; ta mjesta redovno čistiti i dezinficirati

- akutne infekcije dišnog sustava (izazvane virusima, bakterijama i sl.) - izbjetavati kontakt s bolesnicima, često prati ruke, zračiti prostorije, koristiti jednokratne maramice, uzimati lijekove

- tjelesni napor vrlo često može biti pokretač napada astme - vodite "astma dnevnik", mjerite vrijednost vršnog protoka zraka, pitajte liječnika koji lijek treba uzeti da bi se spriječio napad

- duhanski dim - izbjegavati kontakt

- različite kemikalije: sredstva za čišćenje, kozmetička sredstva, boje, lakovi...

- jake emocije: smijeh, plač, ljutnja

- hrana: orasi, jagode, agrumi, čokolada, brašno mlijeko - ukoliko se utvrdi alergija, u potpunosti iizbjegavati uzimanje tih namirnica

Pridržavanjem uputa mogu se smanjiti jačine napada, te smanjiti potreba za uzimanjem lijekova. U kombinaciji s propisanim lijekovima postiže se cilj liječenja astme: kontrola bolesti i normalan život

Dječja bolnica Srebrnjak - Referentni centar zaakliničku alergologiju djece http://www.bolnica-srebrnjak.hr/
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 23.04.2013. at 12:06

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Jednostavno moram napisati, ti Peterlin zaslužuješ da ti se da najviše likeova na ovom forumu!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj oka prvotno napisa Vidi poruku
    Jednostavno moram napisati, ti Peterlin zaslužuješ da ti se da najviše likeova na ovom forumu!
    X. Često ovo promislim, off topic .

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno .

Moji su trenutno na Rebru i dobili smo naputak kako urediti stan protiv grinja. Malenom sam sad pocela vodit pef dnevnik.

I hvala ti ovo kopiram i printam!!! Svaka cast!

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja z. Opet pocela kasljat , a na seretidu smo

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj jaffa prvotno napisa Vidi poruku
    Moji su trenutno na Rebru i dobili smo naputak kako urediti stan protiv grinja. Malenom sam sad pocela vodit pef dnevnik.!
    nešto posebno ili samo izbacivanje tepiha, zavjesa i slično?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Moja je zasad OK... kažu da jako puno biljka sada cvate, sve je buknulo. Pratim je.... Zasad mi se čini da je više tip astme koja je trigerirana infektima, kod nje se i benigni (ono, bez temp, žuta slina) znaju zakomplicirati. Sve skupa, nije dosad tako bilo loše, kuc-kuc. Od 9.-toga je imala 2 epizode ventolina i medrola (jer vent. nije djelovao) u ovoj "školskoj godini" - zasad.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 25.04.2013. at 09:00

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Izbacit tepihe, stavit antialergijsku posteljinu (tu pazit da kad se protrese jastuk na suncu da nista ne izlazi iz njega jer inace nije dobra antialergijska navlaka), izbacit tapiciran namjestaj (stomice i sl), plisance, brisat prasinu sa mokrom krpicom, izbacit plisance i cesto luftat. Ovo zadnje je trenutno problem zbog malene jer sad sve cvjeta pa to radim navecer dok nije ona u toj sobi.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno .

Uglavnom klasicni savijeti
    i zavjese maknut naravno.

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Posteljinu prati na 60,u sezoni peludi skidati svu robu naravno svaki dan,plus kosu prati(nama to nije problem dečkić je).
    Cure jel vi koristite omekšivače?To isto nebi trebalo....Mog ubi ovo vrijeme ,jedva čekam ponedjeljak i kontrolu.
    On odbrojava jer se testiramo ponovno,a dr.je rekla da ako nije alergičan na pseću dlaku(nije bio)da može pesek u stan??????
    I koža mu je koma,iako mu je neurodermitis dugo mirovao,ne znam više s čime mazati....
    Jedino pozitivno je da su antitijela došla i nema celijakije,bar nešto

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno .

Super za nalaze

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj tua prvotno napisa Vidi poruku
    kad ste naruceni? mi idemo 14og, pa ko prije, nek javi
    inace, nama je sad ok na flixotideu, samo nam se javila stara boljka, moja pretpostavka je od sunca, ima urtikariju na obrazima i jednoj usnoj resici. sva sreca pa pedica dala aerius nek se nade u slucaju potrebe. makar, evo, nakon 2 dana jos ne prolazi.
    evo, sve gotovo unutar 2.5 sata.
    Mada rezultati su takvi da i dalje ne znamo nista.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pazi sa psom, nije problem dlaka vec grinje koje se na psa hvataju osim : psi bez poddlake ;maltezeri ( mi imamo ), pudle, bichoni.
    Z. Na ventolinu trazila sam aerius dokicu pa cu probat davat.

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Cure imam jedno pitanje, curica mi je stara 11 mjeseci, ima atopijski dermatitis. Alergo testovi su pokazali da je alergična na soju, naknadno sam primjetila da je smeta prehrana gdje ima glutena jer joj se stanje sa kožom pogorša pa smo prešli na bezglutensku prehranu i koža je sada super, test je napravljen ali je negativan. Koje pretrage mi još preporučujete. Unaprijed hvala.

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Zaboravi sam napisati da su imunoglobulini (IgA, IgM, IgG) svi niski.

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Zaboravila sam napisati da su imunoglobulini (IgA, IgM, IgG) niski.

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Da,na grinje smo alergični...mopsa pikiramo,pričat ću sa dok.u ponedeljak.Ma i ja se nekak bojim dase stanje ne pogorša zbog psa.Nisam pametna uopće više,ove nam godine sve nešto naopačke po pitanju astme

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj iklasi prvotno napisa Vidi poruku
    Zaboravila sam napisati da su imunoglobulini (IgA, IgM, IgG) niski.
    normalno da su vam niskijer praktički niste glutein ni jeli, pitanje samo dal su ispod prepuručenih vrijednosti, onda je uzrok tome kaj sam navela.

trebala bi napraviti rist i rast na glutein, pšenicu, ječam, raž, zob, a možda i Hla na rebru ( nama je on pozitivan), što znači da ima predispozicije za celijakiju. Moj je na bezgluteinskoj od rođenja, alergičan na glutein.

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Jelena, davala sam joj keks koji ima gluten i pšenični gris, IgA 0,1 (0,4 do1,7);IgM 0,3 (0,4 do 1);IgG 2,7 (3,5 do 11,8), a gdje se rade rist i rast

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Vadili su joj krv u Klaičevoj

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

očito je toga premalo pojela da bi se pokazalo i mojem klincu su takvi rezultati, napominjem on ništa osim malo ječma nije jeo ( to se testirao oralno), a ni ja nisam jela takve stvari dok je dojio, znači do pred mjesec dana.

rastevi se vade u klaićevoj ili svetom duhu ili negdje drugdje.

moj klinac najmlađi je jako na grinje alergičan, pa životinje ne dolaze u obzir, a i ne bi u stanu ih držala.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

lunahor imaš li iskustva s komisijama za Crikvu, mislim možda klince ove godine poslati, mali bi mi imao pravo pratnje, pa bi možda i svi skupa bili. dal papire daje specijalista ili doktor, idemo za 10 dana kod alergologa.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •