Page 79 of 92 FirstFirst ... 2969777879808189 ... LastLast
Results 3,901 to 3,950 of 4557

Thread: bronhiticari, astmasi, sinusasi - kako je? 3. dio

ina33's Avatar

A dobar vijest je, barem ja to tako vidim, što svima, bez obzira radili a), b) ili c) ili koji god miks svega toga, ako su sreće i ako nije astma koma koma, slijedi taj dio pauze/lakšeg disanja u razdoblju od cca 20-tak god od puberteta do klimaksa... barem koliko ja kužim priču. To je onako.... nada svima nama.

NanoiBeba's Avatar

evo, moja ove godine nije išla u slanu sobu, a uzimala je još manje lijekova nego prošle godine kada je išla. Dijete raste, i lakše joj je (kuc, kuc), ali znam po mužu, da stvarno nema pravila i da je svaka godina drugačja

jelena.O's Avatar

Quote Originally Posted by lunahor View Post
    NAsla sam neki clanak o kupkama u morskoj soli u kadi pa cu to uvest.
    jel to ono mrtvo more iz Dm?

lunahor's Avatar

Da, a moze i obicna morska sol.

oka's Avatar

Jeste koristili tu Aroniju sok? Nama je imunitet poslije bronhitisa i antibiotike katastrofa, usta puna gljivica i afta, mislila sam kupiti aroniju, ali ne piše doziranje za djecu

lunahor's Avatar

Bas sam gledala u apoteci . Nisam probala. Cini mi se blago. Ja mojima dajem svakoj dve spiruline.

ina33's Avatar

Quote Originally Posted by oka View Post
    Jeste koristili tu Aroniju sok? Nama je imunitet poslije bronhitisa i antibiotike katastrofa, usta puna gljivica i afta, mislila sam kupiti aroniju, ali ne piše doziranje za djecu
    Nedavno sam pričala s mamom koja se kune u aroniju kako je super super i kako je popravila apetiti itd. (ono.. ja sam to slušala kao što i inače imunitet-pripravke slušam, doduše, imunitet-plejadu sam čak svojedobno i probala - ne aroniju nego matične mliječi, propolise itd - bačene pare u našem slučaju). U svakom slučaju, ona je to davala djetetu koje ima mislim 10 godina nakon operacije i isto kašljanja nekog i kao super pomoglo (doduše, i dijete je bilo tada i na astma profilaksi klasik tipa).

lunahor's Avatar

Ja nisam od ni ceg primjetila bilo kakve pomake. Eventualno od colostruma.. A stalno isto bacam lovu ...jednako slabo jedu, i uvijek su nekako isto bolesne u isto vrijeme.. 2-6 mj svake godine..

oka's Avatar

I kod nas se kupuje sve i svašta i koristi periodično, onda nakon nekog vremena počinjem sumnjati, da joj možda i smeta, toliko o djelovanju....npr. Spirulina, prestala sam joj davati jer si mislim da joj smeta, jednostavno imam takav osjećaj...
    Sad sam kupila ulje crnog kima u kapsulama i stiže mi neka bomba matične mliječi, nekako tako se zove...+ multivitamini od child life...itekako zarađuju na meni.
    Ali primijetila sam da je Bio bio jako skup, neki proizvodi se nađu u Mulleru ili na webu nevjerojatno povoljnije nego tamo, stvarno ga pretjeruju sa cijenama.

Ah, ne znam, samo znam da me od tog niskog imuniteta hvata panika svako veče dok zaspi, bojim se za nju i ne mogu si pomoći, evo večeras ju jako boljelo koljeno, a nije da ju nema od čega, cijeli dan su bili aktivni i vani, ali mene jeza hvata kad ju vidim koliko je krhka. Cijeli dan na otvorenom i naravno da je jedva disala na nos večeras, a testovi ne dokazuju alergiju, mah...

lunahor's Avatar

Bila sam uvjerena da se morska voda moze zadrzati u boci u korisnom stanju al sam jucer procitala da ne moze, da gubi sva svojstva nakon 24 sata.
    Jel vi koristite one aqva marise i sl i koje?

ina33's Avatar

Pa... ma, ne baš, ono, više meni kao placebo podrška stila vlažim joj nos, u te svrhe i fiziolkoška.

Imunitet-pripravci sam već razgovarala s nekim dr-om, a čula i drugu curu da je rekao pedijatar na to stila - a možete i mineralnu kupovat, isti učinak. Mislim da je to doslovno samo zarada farme, a bez benefita (osim placeba), osim što cost tu nije nuspojava, nego lova. Ali ja isto mislim o lukovima koji se vješaju po krevetima u sezoni gripe i slično - meni bi to još bio i alergen koji bi mi ziher nadražio oči, tako da niti ne pokušavam.

Iako, i ja podlegla, pa dam svaku toliko tekući c.
    Last edited by ina33; 30.06.2013 at 09:12.

oka's Avatar

Kad je cura bila mala radi problema prije vađenja mandula i poslije. dr savjet je bio puno tog aqua marisa ili fiziološke...inhalacije nama nikad nisu pomagale, nažalost.
    Uglavnom, sa današnjeg gledišta mislim da je bilo previše toga i ništ koristi. Tako da joj sad ponekad špricnem samo da olakšam jutarnje ispuhivanje nosa.
    Ali smo zato investirali u onaj ovlaživać i ishapljovač i čistać zraka, tako da on unese potrebnu vlagu zraku, očisti možda problematične alergene,i tako ne diram njezin nos, najviše se vidi pomak dok spava, znala se je buditi po noći bez zraka, a uz taj uređaj stvarno puno lakše diše po noći, a moram priznati i ja. Naravno to je tek mala pripomoć dok počnu pravi problemi.

Što se tiče imuniteta, ja sam svjesna da njoj pada jer odbija jesti puno povrća i kad na to padne antibiotik nastane krah.
    I u tom slučaju se mogu držati za te pripravke i izbacim slatkiše i nadam se da će barem nešto pomoći iako sam svjesna da je puno od toga sveta vodica.

Peterlin's Avatar

Bila sam uvjerena da se morska voda moze zadrzati u boci u korisnom stanju al sam jucer procitala da ne moze, da gubi sva svojstva nakon 24 sata.
    Jel vi koristite one aqva marise i sl i koje?
    Da, zimi, obično u kombinaciji s propolisom (Propolsalt spray - ima za nos i za grlo). To koristimo samo u slučaju kongestija ili grebanja u grlu, redovito ne. Za grlo koristimo i ispiranje slanom otopinom (obična kuhinjska sol u vodi, 1 najmanja žličica na čašu od 2 dl). Treba samo paziti da ne bude previše koncentrirano.

NanoiBeba's Avatar

mi koristimo isključivo rhino horn. i to je prva relativno 2alternativna" stvar koju je MM pohvalio. On o astmi ima stav identičan ininom (možda zato jer se snjom bori već 5 desetljeća)

ina33's Avatar

Ako mi dopustiš, zagrljaj TM-u. Ma, imam ja isto dva takva atmaša za frenda, kraće se bore, alergijska, ali sve je to jedna klackalica, čas ovako, čas onako, bez obzira na obzire, jedan urednije troši lijekove (noviji u dijagnozi), jedan i ne (dulje traje, pa mu se manje da, već se navikao itd.). Njihovo dijete je bez terapije i obrade, i zasad se to pokazuje ko OK strategija, problemi su "izrasnuti", a dalje....a vidjet ćemo, ko to može znat, dok je dobro i bez lijekova - hurej - i that's all there's to it. Ukratko... nisam ful niti sigurna u onu da bolje na astmu navalit odmah lijekovima da kao bude blaža (netko je tu na topoicu bio to napisao), iako sam ja obgrlila kao tu strategiju, na kraju, nešto se moraš odlučit, a i vidila sam da je mojoj na lijekovima puno bolje, iako.... možda smo samo koju godinicu away da to sve prestnae djelovat, ma ko će to znat, onda šaraš jedan pa drugi, uzdam se i u te novije generacije, to je stalna bitka - astma - lijek - ko što je stalna bitka bakterije vs. antibiotici, nema tu nikad kraja, samo neka primirja, na kojima treba bit zahvalan i ne razmišljat puno o sutra.
    Last edited by ina33; 30.06.2013 at 10:46.

lunahor's Avatar

Jel netko radio 24 satnu ph metriju? Mi cemo morat nakon povratka?

ellica's Avatar

Mi na Srebrnjaku.Što te zanima?

lunahor's Avatar

Sve si mi ppom super objasnila. S moba tipkam pa nemrem obrisat poslane poruke ,
    L. Imala nocas napad gusenjem opet pa je dok zakljucio da je kiselina mozda. I sad popodne opet. A nije bilo kiseline, bar ju nije osjetila.. Umrla sam od straha. Uglavnom popodne se smijala pa pocela kasljat i vise nije mogla disat. Stavila sam ju u polozaj koji sam citala da je najbolji kod astmatskog napada, sjest, nagnut se naprijed, i s njom pplako prodisavat. Dala joj sodu i ventolin. Poslije 5 min ko da nis nije bilo .

jelena.O's Avatar

kolko si joj sode dala i jel s vodom?

lunahor's Avatar

Da s vodom, zlicicu sode u casi od dva dc? Zakaj ? Nisam znala kaj bi od panike

Peterlin's Avatar

Sve si mi ppom super objasnila. S moba tipkam pa nemrem obrisat poslane poruke ,
    L. Imala nocas napad gusenjem opet pa je dok zakljucio da je kiselina mozda. I sad popodne opet. A nije bilo kiseline, bar ju nije osjetila.. Umrla sam od straha. Uglavnom popodne se smijala pa pocela kasljat i vise nije mogla disat. Stavila sam ju u polozaj koji sam citala da je najbolji kod astmatskog napada, sjest, nagnut se naprijed, i s njom pplako prodisavat. Dala joj sodu i ventolin. Poslije 5 min ko da nis nije bilo .
    AKo si sodom riješila stvar, lako može biti da je doktor u pravu - soda neutralizira kiselinu.

Možda bi se isplatilo provjeriti da nije refluks u pitanju.

lunahor's Avatar

Idemo vjerojatno u 8 mj ak nam uspije dok dogovorit termin na srebrnjaku.

lunahor's Avatar

alergija se nije pokazala opet.

Mi smo odradili ph metriju na Srebrnjaku; potvrđen refluks.
    Otkako smo na terapiji napadaji kašlja puno puno punnnoooo rjeđi, spasili smo se.

lunahor's Avatar

A sto ste sve radili bubice? Alergije isto nema? Jel vam bilo bolno ? Koju terapiju ste dobili ?

Evo sam ti pp-ala. mi imamo alergije, astmu..a zbog stalnih laringitisa i napadaja kaslja koji su zavrsavali stalnim hodocascenjem po hitnoj na injekcijama, pedica nas poslala na ph metriju..i dobro da je..taj kasalj je prestrasan..
    Terapija su mu kapsule, ne znam ti sad naziv napamet..uz preporuke spavanja na uzvisenom polozaju..

Nije bolno, vise neugodno al dobro sestre to tamo odrade, brzo..

ellica's Avatar

I određena prehrana,ne jesti kasno navečer.....

Da, i prehrana..nama je ona i bez refluksa jako ogranicena pa tu nismo imali nikakve promjene

lunahor's Avatar

Jel se dugo ceka termin za tu pretragu na srebrnjaku?

Mi smo jedan termin otkazali pa dobili novi za 3 mjeseca.

ellica's Avatar

Nas je naručila i rezervirala nam apartman dr.koja nas vodi gore dok smo bili na pregledu,tako da nismo dugo čekali,mi smo sad sam se sjetila radili i metakolinski test i još neke pretrage ne znam točno koje.....
    Lunahor jel curke osjete kiselinu grlu?da im se hrana vraća?jesu bljuckale kao male puno?

lunahor's Avatar

Ne shecam se bljuckanja vise.. Ali da osjete kuselinu, kak one kazu povracanac

ellica's Avatar

Onda je moguće da je refluks.....

lunahor's Avatar

Obavili smo i orl pregled danas, onako samo pregled grla i nosa bez endoskopije i kaze dr da je sve cisto, nema onog karakteristicnog crvenog traga za lpr i refluks , ali da nek obavimo ph metriju jer je to jedini sigurni pokazatelj.

Peterlin's Avatar

Obavili smo i orl pregled danas, onako samo pregled grla i nosa bez endoskopije i kaze dr da je sve cisto, nema onog karakteristicnog crvenog traga za lpr i refluks , ali da nek obavimo ph metriju jer je to jedini sigurni pokazatelj.
    Hajde, barem napredujete.... Nema smisla da dijete uzima krivu terapiju - bolje provjeriti. Sretno!

lunahor's Avatar

Tankam ja nju donatom. Pijucka kroz dan po malo.

lunahor's Avatar

Nasa saga se nastavlja. Na srebrnjaku aparati riknuli a dal ce dobit nove ne znaju kao ni kad. U klaicevoj dok koji to radi ide na put do zime. Jos mi ostaje vinogradska al se oni ne javljaju a na mail ne odgovaraju

lunahor's Avatar

O ph metriji pricam.

jelena.O's Avatar

daj mi reci to je kod obje?
    a jel često povračaju?

jelena.O's Avatar

koja hrana se ne smije jesti? i moja je na skraćenoj prehrani.

lunahor's Avatar

Ne povracaju nikad. Samo nekad znaju osjetit kiselinu u ustima tj vrati im se onak . Prehrana je koma, sve leso, ne jest prije spavanja dva sat, ne masno, cokolada slatkisi .

lunahor's Avatar

Da kod obje.

ellica's Avatar

Pohano,gazirano,citrusi....spavati na povišenom,jesti manje,a češće obroke,dobro žvakati hranu..
    Iako s obzirom da je moj i dijabetičar,nekako smo usredotočeni na to,pa toliko ne pazimo na gerb.
    A joj za aparate.....

jelena.O's Avatar

ta prehrana od ellice i lunahor je nama svakodbnevno na jelovniku.

lunahor zakaj misliš da je koma ak ne jede čokoladu, čak i moj najzdraviji klinac je ne jede
    Last edited by jelena.O; 08.07.2013 at 12:25.

ellica's Avatar

Ma smiju one pojesti i čokoladu i sve ostalo,ali ne često.Nije potpuno zabranjeno,nego se ne preporuča....

jelena.O's Avatar

moja dugo nije smjela nikakve čokolade, zbog sastav same čokolade( primjesa u njoj) i ad, sad smije neke , ali recimo u godinu dana pojede max. 100 gr.

Page 79 of 92 FirstFirst ... 2969777879808189 ... LastLast