Pokazuje rezultate 1 do 50 od 4557

Tema: bronhiticari, astmasi, sinusasi - kako je? 3. dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

I mi smo bili prije tjedan dana na Srebrnjaku na kontroli i u nalazu piše ovako: Dalje redovite kontrole uz feno i spirometriju. Pitala sestru za objašnjenje rekla je ne naručujemo više mi, već vaša doktorica vidi ako može obaviti sve to ambulantno, ako ne onda ona procjenjuje i naručuje vas na kontrolu. Inače smo išli 2 x godišnje obično u veljači i u rujnu (kad je imao pojačane simptome alergije). Njegova dijagnoza je alergijstka astma i peludna groznica, i ima propisanu terapiju, no često se znalo desit da na kontroli nam dr. promijeni zbog pogoršanja. Bojim se da naša obiteljska liječnica to neće znat procijenit i iskreno se nadam da će nas htjet naručit. Moram otić vidjet do nje.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

koliko sam ja shvatila (tj. sestra kod specijaliste mi objasnila)
    uputnica od sada vrijedi godinu dana za istu ustanovu.
    recimo, odnijela sam fizijatrici uputnicu,
    ona mi vrijedi za pregled, terapije, kontrolu sad trenutno
    i za sve što ću kod njih obavljati u sljedećih godinu dana.
    vjerujem da se oni pokušavaju zaštiti od naručivanja u više ustanova/dz/bolnica istovremeno.
    pretpostavljam da to vrijedi za sve.
    iako, na kontrolu me nije naručila moja doktorica, nego fizijatrica,
    što mi je i logično, jer da me naručivala doktorica (opće prakse)
    dobila bih prvi slobodni termin tko zna kad, a ovako su me naručili odmah nakon terapija, tj. ugurali
    i tako rade sa svim pacijentima, vjerojatno si ostave slobodnog prostora.

ovo za dijagnoze i kontrole djece su čiste gluposti,
    jer ma koliko naš pedijatar bio super,
    ipak je svaka dijagnoza dobivena i prepoznata upravo na srebrnjaku,
    pogotovo što se tiče upale pluća zbog kojih smo se natezali tjednima.
    Posljednje uređivanje od Tashunica : 17.09.2013. at 16:27

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Evo i mene na ovoj temi.
    Nisam je prije ni otvarala jer sam mislila da nema veze sa mnom. Sad sam (vrlo praznovjerno) i malo ljuta na sebe jer sam bila toliko arogantna da nikad ni ne zavirim pa mi se to vratilo tako što joj sad punopravno pripadam.
    Moj mlađi sin je još u rujnu 2011. imao bronhoobstrukciju, ali kako se to nije ponavljalo neko vrijeme, mislili smo da je slučajnost i skoro pa sam krenula nekome pokloniti babyhaler. Išao je dvije godine u jaslice i, iako je bilo viroza, sve smo rješavali bez antibiotika ili čega još jačeg.
    Nakon odrađene dvije godine, sad razmišljamo o godini pauze od vrtića.
    U kasno proljeće ove godine, u mjesec i pol dana imao je 3 puta obstruktivni bronhitis i onda se sve smirilo jer je došlo ljeto i više nije išao u vrtić. Napravili smo prickove i rist i rast i bili kod pulmologa i nije utvrđena alergija iako je ukupni IgE visok (391).
    Sad je opet na ventolinu, nakon 2 tjedna vrtića i sad je izvjesno da ćemo prijeći na profillaksu. Pedijatrica me je utješila tako što je rekla da u jednoj injekciji solumedrola ima više korikosteroida, nego u cijeloj godišnjoj dozi flixotidea pa je onda bolje krenuti preventivno. Još kaže da da se iz minimalne doze dobije maksimalna korist pa me i to malo smiruje.
    Zapravo me najviše smiruje čitati vaša iskustva i čak me malo sram zbog ovolike kenjkavosti jer sam, na racionalnoj razini, svjesna da ima puno gorih stvari i da se s astmom normalno živi, ali emocionalno, možda i zbog ovog glupog mrskog rujna, stalno sam na rubu suza.

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Peterlin ali dr.sa Srebrnjaka mi nije napisala kao inace kontrola za 3 ili 6 mjeseci,nista ne pise,nego se to kao ped.odluciti....Fakat mi nis vise nije jasno.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ellica prvotno napisa Vidi poruku
    Peterlin ali dr.sa Srebrnjaka mi nije napisala kao inace kontrola za 3 ili 6 mjeseci,nista ne pise,nego se to kao ped.odluciti....Fakat mi nis vise nije jasno.
    Pa odeš lijepo kod pedijatrice i ona će te naručiti prema statusu djeteta i prema tome kako je ranije dijete naručivano. Dogovori se. Mom sinu su napisali kontrolu za 7 mjeseci kao i obično, jedino nisam mogla sama to naručiti nego to mora obaviti primarna zdravstvena zaštita (u našem slučaju obiteljski liječnik, pedijatra su moji prerasli).

vitika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Roko_mama prvotno napisa Vidi poruku
    I mi smo bili prije tjedan dana na Srebrnjaku na kontroli i u nalazu piše ovako: Dalje redovite kontrole uz feno i spirometriju. Pitala sestru za objašnjenje rekla je ne naručujemo više mi, već vaša doktorica vidi ako može obaviti sve to ambulantno, ako ne onda ona procjenjuje i naručuje vas na kontrolu. Inače smo išli 2 x godišnje obično u veljači i u rujnu (kad je imao pojačane simptome alergije). Njegova dijagnoza je alergijstka astma i peludna groznica, i ima propisanu terapiju, no često se znalo desit da na kontroli nam dr. promijeni zbog pogoršanja. Bojim se da naša obiteljska liječnica to neće znat procijenit i iskreno se nadam da će nas htjet naručit. Moram otić vidjet do nje.
    isti slucaj i kod nas, bili u pon na srebrnjaku na kontroli. sad nam pise javiti se svome lijecniku, nikakva kontrola za 6 mjeseci. inace se kontroliramo gore svakih cca 6 mjeseci. dr. nam obicno promjeni terapiju (smanji) preko zime i preporuci da tako bude do prvih pojava peludi na proljece. sad nam nije smanjila terapiju. imam osjecaj da je to napravila iz straha da nasa pedijatrica nece to znati dobro kontrolirati pa bolje da su na terapiji nego da im bude lose. eto i tko na kraju strada, nasa djeca... jos nisam otisla do nase pedijatrice i ne znam na sta ce liciti ta nasa daljnja kontrola astme... vidjet cemo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •