Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: ubodi ili?

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno ubodi ili?

kod g se pojavljuju neki čudni ubodi. sama crvena fleka i nije nešto neobična, izgleda kao ubod pauka ili možda većeg mrava. ono što me čudi je da se pojavljuje samo na natkoljenici lijeve noge, vrlo blizu jedan drugom. sad trenutno ima 3, koja su se pojavila u zadnjih par dana. dobro i 2 na licu, nešto manja, jedan na guzi i jedan na ruci. može li to biti slučajno da se ubodi grupiraju?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

jel ti "ubodi" dolazi i prolaze... može biti neka alergijaska reakcija, jel dosta promijena na koži zan izgledati kao ubod....

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

gitulja,

I moja Megan je dobila prvo dva na butini, zatim na straznjem dijelu druge noge, dobili smo jedan ispod podocnjaka na licu, jucer jedan na podkoljenici.

Izgledaju kao pristicu sredini, ali nije i crvena flekica oko njega. Mazala Fenistilom i polako prolazi, ne svrbi je.

Pregledala sam citav stan za pauke, komarce i ostale bube, ali u jaslicama se izgraju u pjesku pa nisam sigurna da li je to od tamo.

Stvarno ne znam o cemu se radi, a niti tete u jaslicama nisu nista pitale niti rekle.

limunada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

I kod moje Dore ista stvar, ali njoj je 5 mjeseci. Vjerujem da su ubodi, jer dosta smo vani (imamo veliko dvorište), samo nisam još vidjela na svoje oči da ju je ubolo. :/
    Ima ih uglavnom po potkoljenicama, pa s obzirom da je u kratkim hlačicama, to mi je logično.

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

evo naši su prošli, zapravo više nisu crveni, koža je još uvijek na tim mjestima tamnija, dosta je vidljivo. više nije nabubreno, ali je iste veličine.
    ni g nije svrbilo, mi smo mazali sinopenom.
    novih za sad nema, ali vjerojatno su neki mravi ili pauci jer sam primjetila vrlo slične flekice i na starijim curicama s kojima se igra u parku.
    najčudnije mi je to grupiranje uboda, to me najviše zabrinulo.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ako "ubodi" dolaze i odlaze i pojavljuje se po tijelu onda čak može bit i da se radi o koprivnjači

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ili o strophulusu

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Ili o strophulusu
    A? :?

limunada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

http://www.medicinskirjecnik.com/s/Strophulus.html

Ne djeluje mi kao strophulus, jer mi se čini da ju ne svrbi (ili ne jako).
    I nije slično koprivnjači, starija kći jednom ju je imala, pa sam vidjela kako izgleda.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Leu uopće nije svrbilo a dijagnoza je bila strophulus (ili osteofolikulitis)

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mima,

I kakvo je lijecenje?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa nikakvo. Mi smo doduše bili kod jedne dermatologinje koja je stavila Leu na hipoalergijsku dijetu pa joj nismo davali ništa jesti jer nam se za svaku namirnicu činilo da uzrokuje te prištiće. Onda smo otišli kod drugog doktora, dr. Pavičića, i on je rekao da nema smisla nikakva dijeta.
    Rekao je da ju mažemo Aderma kremom (do tada smo mazali Stelatopiom). Taj se osip Lei pojavljivao par mjeseci i prošao. Onda joj se opet javio nakon godinu dana - tada smo baš išli na Srebrnjak pa je dr. tamo rekla da to može biti uzrokovano ubodom komarca, npr. ubode ju , ona raščeše, pa se to proširi po koži. Mi bi nekad dali Fenistil kapi ili Aerus sirup, ali to u principu treba dati ako dijete svrbi.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Hvala na odgovoru. Mazala sam sam ih Fenistil kremom kada su bili najizrazeniji. Njena pedica je na godisnjem, a vec nekoliko dana nisam primjetila niti jedan novi pa cemo tako i nastaviti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •