Je li vaša beba u startu imala svoju sobu, u američkom stilu, ili je kinderbet/stolić za prematanje/ormar sa robicom i ostalim/.. bio u vašoj sobi?
Je li vaša beba u startu imala svoju sobu, u američkom stilu, ili je kinderbet/stolić za prematanje/ormar sa robicom i ostalim/.. bio u vašoj sobi?
S nama je u sobi i iskreno nemam pojma kada će u svoju sobu.
Nama se nigdje ne žuri, dapače uživam slušati njegove udisaje i izdisaje dok spava... pričanje i brbljanje u snu![]()
Janko je od početka bio s nama u sobi, skupa sa stolom za prematanje, dječju tada još nismo ni imali.
I Iva je od početka s nama u sobi, Janko u dječjoj već godinu i pol, a prematamo se u kupioni. Dojimo svugdje!
Dijete je od pocetka s nama spavalo, kako prvo tako i drugo. U pocetku smo sve radili u sobi ali ubrzo smo presli na cijeli stan![]()
Imala je svoju sobu u kojoj je bio njen ormar, prematalica i igračke.
Krevetić je bio u našoj sobi i tamo smo spavali i dojili u prvim danima, a u njenoj se sobi kupali, prematali i igrali prvih mjeseci.
Imali smo jednu spavaču, i boravak+trpezarija+kuhinja - open space. Tako da smo mi spavali u nursery roomuTako bi bilo i da smo imali više soba, tako će biti i ovaj put, s tim da starija ima svoju sobu, ali su joj naša vrata blizu i uvijek otvorena.
A sta tebe zapravo zanima? Hoce li beba spavati s vama ili ne? Ili..jel je potrebno ulagati u baby sobu..ili sacekati pa kupiti namjestaj malo kasnije..
Mislim te zanima soba kao soba=namjestaj+svrha ili to s spavanjem?
A jesam ga upetljala..![]()
Nismo u Jamerici nit smo AmeriMrvna prvotno napisa
pa smo skupa u sobi. Tj. spavamo u našoj spavaćoj sobi, ostalo po cijeloj kući.
Meni je to odvajanje djeteta po rođenju u svoju sobu..brrr...
Kao, prije će se naviknuti spavati sam...
Mi smo svi skupa. I dalje.
Cure su 4 godine i 21 mj.
Dojili i prematali svugdje.
iskreno nisam puno razmišljala gdje će spavati ali zahvaljujući rasporedu u stanu imao je svoju sobu od početkaAnci prvotno napisa
i od početka je bio beba koja nije nikad zaspala ni u kolicima, ni na rukama, a ni u našem krevetu nego isključivo u svom krevetiću
znam da zvuči blesavo ali ja sam zavidjela mamama koje bi dijete uspavale na rukama
moj bi se samo još više usplakao kad bi ga uzela i onda bi sjedila pored njega držala ga za ruku ili mazila i pričala mu i jedino tako bi se smirio
tako da spavanje u krevetiću nije bilo da se navikne spavati sam
Iv je bio s nama u sobi do prije 2 godine ...
za B smo u početku namjestili sobu sa komodom (njegove stvari), prematalačkim stolićem, krevetićem i krevetom za mene (da se Iv i mm mogu naspavati)... trajalo je 1 noć - drugu je mm došao po nasjer B i tako ne plače previše...
i onda smo živjeli po cijeloj kući u kolicima i ogradici...
imala je svoju sobu od početka. krevetić je bio u našoj sobi, a ona u našem krevetu. sada bira želi li spavati u mom ili svom krevetu.
Nursery od pocetka (pocela uredjivati kad sam saznali da cekamo principessu).
Imamo dvosoban stan tako da i nisam imala izbora,ali i da jesam spavao bi s nama. Super mi je što na prvi njegov kme uzmem k sebi, ići kod njega u tri ujutro mi je malo blesavo.
Meni ovo nije blesavo, već van pameti. Po tom sam totalno razmažena, nek spava gdje god hoće, samo da spava, da ja mogu spavat. Moje neometano spavanje mi je prvenstveni cilj.Kosjenka prvotno napisa
Svi troje od početka s nama u sobi.Starije smo premjestili u odvojenu sobu kad su imali 4,5 i 3 god.a dotad su spavali sin s nama(ciconja) a kćer u svom krevetiću kraj mene.Sad je najmlađi samnom u krevetu.Mislila sam ga nakon ljeta staviti u njihovu sobu ali on kaže:"Necu,ja cu s mamom u kevetu"pa mislim da ništa od te ideje.Ali probat ćemo.Moja prijateljica je svoje(isto ih ima troje) prebacila u sobu sa nekih 5,6 mjeseci.I to sve od početka funkcionira odlično.Iako je meni to skroz nezamislivo i nekako okrutno,a bome mi se ne čini ni praktično dizati se noću i dojiti ih ko što je ona radila,sad kad sa mužem ne mogu biti sama u krevetu nakon 7 ipo godina,to zapravo i nije loša stvar.Jer i starija djeca ne mogu prespavati noć da su sami par sati u komadu pa im tata spava s njima.A ja i moj muškarac u bračnom.Ne znam bi li se smijala ili plakala
![]()
U našoj sobi je kinderbet, prematalice nemamo (i nikad mi nije nedostajala), prematam na krevetu i na kauču u dnevnoj sobi. Prvih pet mjeseci smo ju kupali u kadici u spavaćoj ili dnevnoj, nakon toga u kupaoni u velikoj kadi
U početku sam u svom ormaru izdvojila mjesta za Paulinu odjeću, a sad smo stavili ormariće u sobu koja bi trebala biti njena.
Meni je inače bezveze kad vidim na am. filmovima male bebe same u sobi, uvijek se iznerviram kad vidim Punu kuću kad je michelle još beba![]()
Nije imala u startu, spavala je s nama do neke godine i pol, a onda je dobila svoju sobu koju obožava, krevet u kojem spava. Nije mi uopće bio problem doći do nje i podojiti je 1-2 puta ako bi tražila. Bilo mi je to olakšanje nakon cijelonocnog nacicavanja kod zajedničkog spavanja.
Druga beba će s nama, a kad će kod seke u sobu vidjet ćemo.
U svojoj spavaćoj imam samo i isključivo naš krevet, čak smo i ormar utrpali u drugu sobu jer bi inače bilo nagruvano. Zanima me prvenstveno radi namještaja.retha prvotno napisa
pa da, covjek je jedini sisavac koj odvaja mlade od sebe odmah po rodjenju , svi drugi spavaju sa mladimaAnci prvotno napisa
mi smo pod uticajem reklama i hormona kupili i krevetac i ormaric i komodu koja je kao i za prematanje i to je cisto bacena lova. ormaric je tako minijaturan, ko da je radjen za patuljaste roditelje, u kreveticu sam na kraju godinama drzala oprani ves, a tu i tamo su se u to uvaljivale im macke kad nije bilo prepunjeno. komodica je skupljala prasinu i cuvala posteljinicu za isti taj neupotrebljavani krevetac
nemoj bacat lovu na namjestaj za bebe
ovisi o tebi, ako želiš da ti je beba blizu, neće te bit briga što ti ne može stati krevet, jer ti neće ni trebatiMrvna prvotno napisa
, ako misliš da je ok da spava u drugoj sobi, bit će ti ok...odaberi krevet, pa kad se beba rodi nek ga tm ili neka druga žrtva kupi ako misliš da ti treba...ili ga kupi, stavi u drugu sobu, pa nek je s tobom dok budeš spremna na odvajanje....
neznam, meni je jako teško pala Petrova i ona odurna 3 dana kad ti donose najedeno dijete, znojno i smrdljivo od umora od cjelonoćnog plača...i totalno ušokirana nisam se htjela odvajat od njega narednih...pa sa će bit 3,3 godine da spava s namaosim kad je kod bake...
On je jako velik, ko dijete od 4,5g tako da je odavno spreman za pravi krevet, i sad ide u pravi krevet u svojoj sobi, tako da je krevetac kod nas upotrijebljen...možda 2 puta....
XStrobery Shortcake prvotno napisa
Važno je da se spava :D
Čekaj, ne kužim, gdje vam je junior spavao? U krevetu s vama?stray_cat prvotno napisa
Ja ti opet imam totalno suprotno iskustvo. Moja je curica potpuno dragovoljno, do svoje, negdje, druge godine spavala u svom krevetiću (prvo kolijevka koju smo imali od MM-a, pa putni krevetić), u našoj spavačoj sobi, na mojoj strani tako da sam ralativno lako dolazila do nje kad bi me trebala. Nikad joj nije bilo suviše ugodno sa nama u krevetu, čak i kad bi bila bolesna, pa je meni bilo zgodnije da je sa nama, vidim da bi joj bilo ili tjesno, ili vruće, šta ja znam. Takođe smo kupili komodicu za prematanje. Dobro smo je platili, ali sam je jako dugo koristila za prematanje, a još je koristim za E. odjeću. Tek sad razmišljamo da kupimo novi ormar za nju, kad stiže nova beba.stray_cat prvotno napisa
Od druge godine je po malo počela prelaziti nama u krevet, pa je jedno vrijeme stalno spavala sa nama, pa prešla u svoju sobu, odakle i sad povremeno dođe nama.
Najzgodnije bi bilo posuditi, ili uzeti od nekog ko ne koristi te stvari za početak, ako se pokažu korisnim, možete kupiti nove, ako ne vratite.
Ipak i ja se slažem da ne treba unaprijed kupovati gomile stvari koje se kasnije pokažu kao nekorisni zauzimači prostora.
ogroman potpisStrobery Shortcake prvotno napisa
i meni je bitno da se svi naspavamo, nije važno kako!!
mi smo spojili Sarin krevetić s bračnim, tako da ona spava u njemu i kod mene kako hoće...
sad joj tek mislimo kupiti dječiju sobu ali sumnjam da će spavati u njoj, prvestveni cilj mi je -riješiti se igračaka iz dnevne....
Kumovi su spustili jednu stranu krevetića i stavili ga skroz uza svoj tako da teoretski malac spava u svom, a po noći kad ogladni, ona ga samo primakne sebi. To mi je skroz ok. Ne znam samo kamo sa komodom za previjanje i ostalim...Ivany prvotno napisa
s nama i ne znam kada ću u svoju sobu..još sto puta noću traži piti pa bi se malo malo morala dizati i hodati do sobe..a uz to spava s nama još i neznam dokada
Draga, ako nemaš prostora, komoda za previjanje ti nije pod moranje. Mnogi su je kupili i nije im bila od koristi jer im je jednostavnije bilo prematati bebu negdje drugo. To je sigurno stvar koju ne moraš kupovati u naprijed.Mrvna prvotno napisa
točnoStrobery Shortcake prvotno napisa
a možeš i kupiti samo onu dasku za prematanje koja se stavi na krevetić
praktična je a ne zauzima puno mjesta
sve su te komode i krevetići (barem u našem slučaju) bili bačeni novci.
djeca su spavala sa nama, prematali smo ih na krevetu ili kauču (kad smo uhvatili rutinu nismo ni podložak stavljali), kupali u kadi (baš jako male u plastičnoj kadici, ali čim su počeli sjedit to više nije imalo smisla).
da baš imam slobodnu sobu u stanu, kupila bih im odmah dječju sobu sa pravim ormarom (tih dječjih stvari ima brdo), policama i kutijama za igračke, stolićem za crtanje i pazlanje, i tepihom za igru - dok kažeš keks njima već to treba.
kupiš montažnu ogradicu za krevet i nema šanse da se prevrne (kritičan je samo onaj period kad se počnu dizat na noge, ali nas onda nije ni ogradica spašavala).
Mi smo uredili sobu, sad imamo igračaka u dječjoj sobi i u dnevnojIvany prvotno napisa
![]()
I između![]()
Jap..slazem se.Arwen prvotno napisa
Doduse mi je nismo koristili na kreveticu nego na ves-masini, i tako mi je tamo bilo najzognije..jerbo kad se popiski-pokaki trebas je oprat..i super je to sto je onda ta prematalica u kupaoni da mokra guza ne mora daleko.![]()
Isto i s kupanjem..jos uvijek koristimo tu dasku i savrsena je bas tamo di smo je stavili. Prematalice u sobama nikad nisam kuzila. :/
Ma znam, svjesna sam i ja da će tako biti ali se bar tješim da neće stalno biti sve u dnevnoj!!Honey prvotno napisa
Imaju svoju sobu od početka.
Lovro je u svom krevetiću spavao po danu, po noći s nama. Onda je i po danu počeo spavati u bračnom krevetu.
Leda je od trećeg mjeseca spavala cijelu noć, pa je spavala u dječjoj sobi u krevetiću. Od pred par mjeseci se budi po noći pa je selim u naš krevet i spavamo svi skupa.
Njihova soba je odmah do naše, tako da mi nije neki bed jer krevetić nije bio uz naš krevet.