Već se tjednima spremam napisati izvještaj s pohoda na VV pa me svaki put nešto spriječi (eh, tako je to kad uz jedan redoviti posao imaš još dva fuša).
Za početak, moram pohvaliti MD-a. Stoički je podnio vađenje 4 epruvete krvi, androloški pregled, sate čekanja, a na kraju se ispostavilo da sam Lučiju mogla ići i bez njega. Sad kad sam upoznala tog famoznog doktora, mogu reći da me zaista zadivila njegova pristupačnost i predanost poslu (posebno ako uzmemo u obzir i uvjete u kojima radi). Do sada sam na ginekološkom stolu uglavnom gledala u strop i mislila “samo da što prije završi”, a s njim sam brbljala kao da se znamo sto godina. Rezultat: on misli da je sa mnom sve OK (u nalazu je tri puta upotrijebio riječ “uredno” :D ), nimalo ga ne zabrinjava to što su mi folikuli ranije bili premali, kaže da je to individualno i ne mora značiti ništa loše. Rekao mi je da imam dobre zalihe jajnih stanica :D , ali da smo zbog spermiograma definitivno slučaj za MPO, no ove godine teško da ćemo doći na red. Na kraju me podsjetio da mogućnost prirodnog začeća uvijek postoji, sve dok žena nije bez oba jajovoda, a muškarac bez ijednog spermija. Nevjerojatno kako je sposoban ohrabriti i uliti nadu! Divan čovjek! Iz klinike smo izašli puni optimizma. Kao da je naša beba već tu!
Na dodatne pretrage ne moramo, osim onih standardnih – testiranje na HIV, markere hepatitisa, krvnu grupu. U međuvremenu smo i to obavili; stigao je drugi, nešto bolji, nalaz spermiograma, dobili smo i novi termin za dogovor što i kako dalje. Čak sve skupa nije predugo trajalo. Jupi!
Samo me još zanima što se dogodi u slučaju da je kandidat za MPO HIV pozitivan ili ima hepatitis? :? Odbiju ga? Ili primjenjuju posebne mjere opreza? Nemam pojma, nagađam… Možda koja od vas zna…